|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Ogryzek dobrze pisze.
![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Zadajmy sobie pytanie jakie mamy ambicje, czy w ogóle Cupiał chce jeszcze coś z Wisłą osiągnąć.
Jeżeli nasze ambicją kończą się na zdobywaniu MP- OK, Skorża to zrealizuje (przegrywając mecze z najsilniejszymi rywalami) ale MP będzie i z tego się wywiąże. Potem przychodzą puchary, odpadamy z amatorami, więc zostaje liga & kolejne MP i tak w kółko. Jeśli jednak chcemy wejść chociaż do LE to z tym trenerem to jest niemożliwe. A zastrzyk gotówki jest nam bardzo potrzebny bo patrząc na ligę kilka lat do przodu to zrobi się duża konkurencja (Lech,Śląsk). Chociaż dałbym popracować Skorży do końca sezonu. Jeżeli teraz nikt nie wypadnie ze składu to jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że okres przygotowawczy przepracują wszyscy piłkarze i wreszcie na wiosne będziemy mogli zagrać optymalnym składem. W tym sezonie cały czas 3-6 podstawowych piłkarzy jest kontuzjowanych i to troche zamazuje prawdziwą siłę ognia. Chciałbym zobaczyć jak Wisła w optymalnym zestawieniu będzie grać pod wodzą Skorży. Jeśli dalej tak jak teraz to odpowiedź jest jednoznaczna. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
- Kto mówi o szkoleniu przez drogich zachodnich trenerów młodzieży?
Napisałem,aby na nasz grunt przenieść wzorce niemieckie czy francuskie. Wg ciebie to kupę kasy kosztuje jakby Toppmeller doglądał jak idzie szkolenie na wszystkich szczeblach? Do tego potrzeba zachodnich trenerów aby wykonywali co im pierwszy trener powie? - Trener z zachodu raczej dobierze sobie współpracowników od siebie, co w tym dziwnego?Ża drogo? a Skorża i spółka za odcinek renty pracują? - Tak przy takich samych kosztach, bo u nas płaci się prawie jak na zachodzie. Łobodziński został podany jako przykład szastania pieniędzmi i tego,że przy takich samych kosztach można w tej lidze więcej znaczyć. Czytać trzeba między wierszami. Ale już wiem,że dla ciebie musi być jasny klarowny przekaz, bez ironii, sarkazmu tudzież skrótów myślowych. Zarzucasz mi,że chce aby Wisla grała pół amatorsko.Ciężko polemizować z tym argumentem. Cóż w Polsce są wszak sami zawodowcy i specjaliści. To i tak nieźle,że mi nie zarzuciłeś współpracy z szatanem,ale typowo oskarżyłeś mnie o szerzenie amatorstwa. Pomijam fakt,że nic o amatorstwie nie pisałem. Coś sobie sam tam domówiłeś. W sumie szkolenie wg zachodnich wzorców, rozsądne podpisywanie umów, no tak to jest amatorstwo. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
jak to mówią klasycy klękłem i zmarłem ![]() przegrał nieznacznie kilka meczów... cud że kolega dodał że ważnych furda że przegrał mecz wart kilka milionów PLN z Levadią furda że przepieprzył mecze z Legią i Lechem (ba z Legią po raz pierwszy od 13 lat u siebie) furda że przeszedł do historii jako ten kto przegrał z koszernymi po raz pierwszy od 50 lat u siebie w lidze furda NAJWAŻNIEJSZE to te 1906% poparcia dla zajebistego trenera i jego ludzi bez ambicji ![]() ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Cytat:
I to właściwie tylko tyle napisali, reszta o derbach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
||
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale możesz nie znać słów tej piosenki, nie jestem zaskoczony.![]() |
|||
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Chciałeś powiedzieć tak - nie chcę Cię ukłuć ale jestem lepszym kibicem niż Ty bo byłem w Sosnowcu i dlatego mam "moralne" prawo wszystkich jebać co nie byli i z nich się śmiać. Dla mnie Wisła to nie jest rozrywka weekendowa... ale po II lidze problemy takie jakie dziś mamy, po żenadzie z 1993 roku... (obyśmy mieli zawsze takie problemy z Naszą Wisłą że walczy o MP i zastanawiamy się ten trener czy inny )Bo kiedyś nadejdą gorsze czasy i część "kibiców" odbije, ale część tych "prawdziwych" też odbije (przerzutów)... w końcu dla kogo jest adresowana flaga wierność? Nie dla pikników trybunowy prawdziwy kibicu. Życie weryfikuje bardziej niż forumowe deklaracje. Dla mnie Wisła to kawałek Krakowa na "mazowieckiej" emigracji I nie uważam (żeby nie było) siebie za lepszego kibica niż Ty. Szanuję To że jeździsz do Sosnowca. Ja jak jestem w Krakowie jestem na meczu Wisły, przyznaje do Sosnowca nie ma już siły jeździć. Ale zarówno z pikników jak i z takich fanatyków nie śmieje się, każdy kibicuje na ile ma siłę. Jeśli polepszy ci to samopoczucie po przegranych derbach to śmiej się do woli ![]()
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 23.11.2009 o godz. 20:05.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Jak już wcześniej ktoś dostrzegł, cytat Skorży:
Cytat:
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
proponuje podpisać z Jopem 5-letni kontrakt z gażą 300 tysięcy euro rocznie
- nie jest groszy od Łobodzińskiego![]()
Wisła jest najważniejsza!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Skorża nie ma jaj i nie potrafi zrobić porządek z piłkarzami. Nawet taki Zieliński z Lecha miał więcej charyzmy i posłał Rengifo do Młodej Ekstraklasy. Gdyby Skorża miał jaja to dziś około 12:00 powinien się pojawić komunikat, że np. Łobodziński został odesłany do Młodej Ekstraklasy do końca rundy za bardzo słabą formę sportową. Jednak nie takie rzeczy ze Skorżą...
![]()
Wisła jest najważniejsza!
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
Natomiast nie zgodzę się z Tobą co do oceny Alvareza. Jest według mnie jednym z najlepszych prawych obrońców w naszej lidze. Jest waleczny, dobrze wyszkolony technicznie, ma ciąg do przodu większy, niż jego vis a vis z lewej strony. Gra pewnie i stabilnie. A że nie umie dośrodkować? No cóż, Baszczu w stym względzie też asem nie był. Uważam, że od kilku spotkań najsłabszym ogniwem w naszym zespole jest linia pomocy. To co gra Łobo, Kirm i Diaz, woła o pomstę do nieba. Do tego bracia Brożkowie. Nieszczęście polega tylko na tym, że tak na prawdę to nie mamy ławki rezerwowych, żeby ich zastąpić. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jakbym ja powiedział Prezesowi, że niezrealizowłem planu produkcji bo niemam odpowiednich ludzi (po2-3 latach pracy ,sam ich przyjmowalem)to byłyby to ostatnie moje słowa w firmie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
http://www.weszlo.com/news/4067 polecam, pojechali równo z Maćkiem, ale sama prawda!
Przegraliśmy kolejny mecz o stawke, teraz będzie kolejne słodkie pierdzenie, że zrehabilitują się z Odrą... nie no dajcie spokój! Skorża powinien wylecieć w trybie natychmiastowym! ![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
I kto ma przyjść na jego miejsce ? Może Stefan Majewski? Jest wolny, charyzmę ma , sukcesy z kadrą U-23.... Zastanów sie zanim coś napiszesz........
![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Niestety Skorża miał prawie 3 lata i drużyna się cofa musi być zmiana
Ostatnio edytowane przez jacek67 : 23.11.2009 o godz. 20:41.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
P.S Podejrzewam, że jestes wielkim fanem naszego trenera.. ![]()
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Engel i Piechniczek też. I Kaczmarek. I Strejlał.
....masakra... ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tylko przykład. Ogólnie chodzi mi o to ,ze na rynku polskim nie ma aktualnie żadnego trenera ,który byłby lepszy do Skorży i w jakiś sposób był gwarancją sukcesów. Jeżeli mamy brać ochłapy typu Majewski, Michniewicz, Płatek itd. to już lepiej dać czas Panu Macćkowi. Raczej nie liczyłbym na trenera zagranicznego, ponieważ na taką opcje zwyczajnie nas , a właściwie pana Cupiał nie stać. Ja osobiście widziałby u nas Piotra Nowaka i to on wydaje mi się jedynym Polakiem ,który byłby w stanie coś fajnego tutaj zbudować.( z wielu wzgłedów ,ale to nie w tym temacie)
Żebyś sie nie zdziwił !Uwierz mi,że w momencie ,w którym my go zwolnimy, każdy inny klub ekstraklasy będzie chciał go zatrudnić. W rzeczy samej. Już wznoszę mu posąg bo ołtarzyków mam pełno.... Poprostu patrzę realnie na ta sprawę( ochłonąłem od wczoraj)
Ostatnio edytowane przez matizaq : 23.11.2009 o godz. 20:52.
![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
Liczę raczej na to, że kilku panów nie wybiegnie w Wodzisławiu na murawę, ewentualnie zagra w zespole ME. Jeżeli Skorży na to nie będzie stać, oznacza to, że nie wiadomo na co liczy. Że z dnia na dzień piłkarze przejdą metamorfozę i nagle zaczną słuchać tego co do nich krzyczy w czasie meczu i się przykładać? No chyba tak naiwny nie jest... Wolę oglądać w meczu z Odrą kogokolwiek zamiast np. Jopa i Łobodzińskiego, Byleby biegał i walczył. Nieważne czy popełni parę błędów, byleby było zaangażowanie. Jeżeli znów w Wodzisławiu zobaczę 11 z Wojtkiem, ewentualnie 1 zmianę Diaza na Cantoro, to wtedy będę miał pewność, że dalsza praca Pana Skorży w klubie nie za bardzo ma jakikolwiek sens. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jacek67- taak?, ale podaj choć jedno nazwisko dobrego wolnego trenera, na warunki finansowe Wisły, który mógłby zacząć trenować od zaraz... i oczywiście który by zagwarantował same zwycięstwa
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
Nie bądź ironiczny. Skorża się wypalił. Drużyna się cofa. Nie ma żadnych przesłanek, że może być lepiej, jest za to wiele, że może być gorzej.
Trzeba mu podziękować za chwilę radości, jakich nam przysporzył, nie wolno zapomnieć o chwilach wstydu, jaki nam zafundował, podać sobie ręce i się pożegnać, bez urazy, jak dżentelmeni. W zimie powinien przyjść dobry, ambitny zagraniczny trener. W Polsce niestety dla Skorży alternatywy nie ma. I nie pytaj mnie proszę, kogo bym widział na jego miejsce. To nie należy do moich obowiązków i mnie za to nie płacą. Gdyby mnie zatrudnili za ciężkie pieniądze, to jeździł bym po Europie i szukał. Są inni w klubie od tego. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Do dziś nie mogę zrozumieć dlaczego pozbyliśmy się Petrescu... to nie jego powinni wtedy wyrzucić, a naszych "gwiazdorów" To jak niewyobrażalnym błędem było jego zwolnienie pokazuje dziś sukces małego klubiku zarówno w lidze rumuńskiej jak i LM....
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 23.11.2009 o godz. 21:01.
![]()
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Po kazdej przegranej tylko przepraszam , teraz że niema zawodnikow - stwierdzenie po prawie 3 latach pracy ? Po Levadi mowa że jego bład , teraz brak zawodników a jutro co ? trawa żle przystrzyzona? Nie .Po Odrze powie że tam wszyscy trenerzy Wisły mieli kłopoty
Ostatnio edytowane przez jacek67 : 23.11.2009 o godz. 21:07.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niby kto ? Przecież Bednarza już nie ma, a to on się tym zajmował.....Moźe Skorża sam poszuka swojego nastepcy ?
Rozumiem,że opłacisz mu pensję? Zrozumcie. To nie jest koncert życzeń........ ![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Spokojnie,o rehabilitacji w tym kontekście mowy być nie może,bo meczu z Odrą jeszcze te łamagi nie rozegrały. Doszliśmy już do takiego stadium,że nie wiadomo czy Odrę pokonamy.
Cofamy się to mało powiedziane. Mam nadzieje,że teraz Boss podejmuje jakieś słuszne decyzję. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Przydałaby się naprawa tej drużyny. W tej rundzie już jest za mało czasu, żeby stworzyć Wisłę sprzed dwóch lat. Potrzebni są konkretni ludzie, którzy skonkretyzują postawy piłkarzy na boisku. Mam szacunek do trenera Skorży za to co zrobił, ale niestety ten Pan moim zdaniem nie ma szacunku u piłkarzy. Nie zdziwię się jeśli na treningach piłkarze są z nim na "Ty". Różnica wiekowa jest przecież niewielka. Piłkarzom nie chce się trenować bo mają zbyt bliskie kontakty z trenerem. Wszystko jest na luzaku, szkoda tylko że później na boisku grają jakby już wygrywanie nie było im potrzebne. Maciej Skorża to dobry trener, ale formuła już się wyczerpała. Potrzebny jest człowiek z charyzmą, ktoś kto krzyknie na piłkarzy i zagoni ich do zap*eprzania na treningach. Najlepszy byłby na dzień dzisiejszy Dan Petrescu, szkoda że zajęty... Stefan Majewski również trener z charyzmą, ale to nie pora na takiego trenera, trenera bez sukcesów. Ktoś wspomniał o Piotrze Nowaku. Zapewne jest świetnym trenerem, ale czy on w ogóle wie co się w Polsce dzieje? Niestety, ale jedynym lekarstwem jest trener z nazwiskiem, z wyrobioną marką, trener który wywoła szacunek u piłkarzy.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
mieliśmy Dana Petrescu-młody, zagraniczny, ambitny i co on takiego z Wisła zrobil |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie można popadać w panikę, ulegać poczuciu zemsty i podejmować pochopne, nierozsądne decyzje. Trzeba postąpić mądrze, a nie tylko tak, by ukarać trenera, ktory zawiódł w wielu najważniejszych momentach obecnej rundy.
Wywalenie Skorży bez planu i realnych możliwości sprowadzenia w jego miejsce kogoś lepszego z zagranicy będzie błędem. Zatrudnienie w jego miejsce innego krajowego "fachowca", typu Motyki, Engela, Stawowego, czy innego "wirtuoza", też będzie błędem - przerabialiśmy już to, ten kierunek. Podkreślam - Skorża może i powinien wylecieć, ale tylko wtedy, jeśli będzie w jego miejsce odpowiedni, mocniejszy kandydat z zagranicy z zapewnionym mu przez Cupiała wsparciem finansowym. Jeśli ten warunek nie zostanie spełniony, nic się długofalowo nie zmieni, a będzie tylko jeszcze gorzej. Dzisiejsza wściekłość, rozgoryczenie, chęć zemsty i wszelkie decyzje nie mogą cofnąć Wisły jeszcze bardziej - nie mogą sprawić, że na wiosnę i w następnych latach znów dostaniemy lanie od Pasow, Legii, Lecha itd. Stawka jest zbyt duża, aby żądać głowy Skorży bez znalezienia naprawdę lepszej alternatywy.
Ostatnio edytowane przez Markus : 23.11.2009 o godz. 21:14.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|