|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Andrzej Woźniak, Józef Młynarczyk, Andrzej Juskowiak, Grzegorz Mielcarski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ja jestem wyluzowany. Czym mam sie niby przejmować. Niech robią co chca. Nie ja za to strace posadę
![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Przemysław Kaźmierczak
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ludzie czemu wszyscy uwazają że Mucha jest wychowankiem Dowhania
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ogolnie nie chodzi o to czy wychowanek czy nie tylko trzeba popatrzec jakich bramkarzy ma (i za ile ich sprzedaje) Legia. To pokazuje ze w klubie najwazniejszy jest dobry sztab szkoleniowy. Bo dobry sztab szkoleniowy zatrudni/wytrenuje dobrych zawodnikow. Kazimierski swoimi wywiadami osmiesza siebie a z kibicow robi glupkow. Dowhan zarabia pewnie sporo ale nalezy sie chlopu bo dzieki niemu Legia ma z transferow bramkarzy kokosy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
1 Z jednej strony żal naszej S-kadry(w szczególności bramkarzy) z drugiej nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło S kadra ma nowy sztab dzięki czemu Wisła będzie miała nowego trenera bramkarzy pytanie kim będzie nowy trener bramkarzy cudzoziemiec czy Polak
2 jak oceniacie transfer Moretto pod nieobecność Kazimierskiego według was istnieją szanse na transfer bramkarza pod nieobecność trenera bramkarzy
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 13.11.2009 o godz. 18:44.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Póki co zastępuje go były golkiper m.in. Proszowianki - Artur Łaciak
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a można coś więcej o tym Łaciaku jakoś mi nic nie mówi jego nazwisko
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
yhh jak wy narzekacie masakra. KAŻDY bramkarz w karierze pewnie miał jakiegoś babola, także Moretto i Pawełek maja ale niestety Mario nie zagra wam jak Moretto np z Barcą i to już przemawia na jego korzyść
z takim narzekaniem to nigdy się nie wzmocnimy!! ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
A dlaczego niby mamy sie tłuc po okolicach Jakby ten klub zarządzany byl z głową juz pare lat temu powinno stac pare boisk ze sztuczną murawą.... Ale kto by sobie takimi szczegołami głowe zawracał.... ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Sparing odwołany z powodu przesiąkniętej murawy - ale to w innym temacie już.
Co do Łaciaka - nie znam go osobiście, ot taki bramkarzyna co grał kiedyś w 3 lidze. Skąd się u Skorży wziął - tego nie wiem. Moretto miał zagrać w sparingu - nie ma sparingu to nie zagra. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
koszt paru boisk treningowych wcale nie jest taki ogromny .. w moim małym mieście na dolnym ślasku mamy jedną z lepszych baz , może nawet w Polsce w tej chwili .. mamy bodajrze 5 płyt boiskowych, w tym 3 pełnowymiarowe ( 3 czy 4 ze sztuczną i oświetleniem ) korty tenisowe itp .. i powstaje teraz aquapark obok tego
dla mnie to jest nie pojęte, że Mistrz Polski nie ma chodźby takich obiektów , jedno boisko pełnowymiarowe! to koszt koło 1-2 milionów nie więcej .. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
40 milionowy kraj i nawet boiska dobrego w okolicy nie ma.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Apropo Łaciaka, to bronił w Proszowiance przez parę ładnych lat. Miał chłopak świetne wyczucie, a przede wszystkim refleks i niezły na przedpolu /1 na 1. Tylko, że nie miał warunków, on chyba ze 175 mierzył, no może 180 ale to i tak jak na bramkarza malutko. Taki się zawsze wydawał drobniutki.
Swojego czasu był tu gwiazdą (piszę tu, bo jestem z Proszowic), ileś tam karnych wybronił w jednym sezonie, gdy Proszowianka biła się o 2 ligę, a potem większość ekipy razem ze Stawowym przeniosła się na drugą stronę błoń do żydowni. On został i grał tu praktycznie do końca kariery, chyba jeszcze jakiś epizod w Bochni zaliczył ale nie jestem pewien. Jakim trenerem jest, nie mam zielonego pojęcia, ale jakby nie warunki to spokojnie grałby w wyższej lidze, bo bramkarzem był nietuzinkowym.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 14.11.2009 o godz. 01:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Ja jestem przeciwko transferom w zimie! Z wypożyczeń należy ściągnąć Kubowicza (jako zmiennika dla Piotra Brożka), Kowalskiego (jako 3-4 stopera). Na liste transferową wystawić Jarosińskiego, Jopa, Bartosza Rosłonia, Gołosia, oraz Zalewskiego. Można by też w przypadku odejścia Jopa zatrudnić Clebera...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jasne, w końcu jesteśmy tak potężnym klubem i mamy tak mocny skład, konkurencję w drużynie i tak dłuuuugą ławkę rezerwowych, że żadne wzmocnienia nie są nam potrzebne - ani zimą, ani pewnie latem, ani w ogóle. Ostatnio przekonali się o tym Ci leszcze z Lewadi, Polonii Bytom, Amiki czy Legii...
"Kowalski i Kubowicz lekiem na całe złooo! I nadzieją na przyszły rok...!' " Zaraz, to chyba nie program "Jak to leciało...", tu mówimy o klubie piłkarskim... Nie ma to jak trzeźwość osądów...
Ostatnio edytowane przez Markus : 14.11.2009 o godz. 13:38.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Markus,
Ja wcale nie mówie, że jesteśmy potężnym klubem, że mamy konkurencje w drużynie... A skład jak na polska lige mamy mocny... Mamy po dwóch przynajmniej solidnych (na poziomie ligowym) zawodników. I nie mówie, żeby nie robić wogóle transferów runda wiosenna powinna służyć do ostatecznej weryfikacji przydatności niektórych zawodników np.: Singlara, młodych zawodników takich jak Kowalski, Ćwielong, Burliga, Kubowicz czy Janik. A nasi skauci powinni znaleźć przez ten czas zawodników stanowiących realne wzmocnienie drużyny w obliczu startu w europejskich pucharach. A moim zdanie przydałby się prawy obrońca, defensywny pomocnik i przynajmniej jeden napastnik... A co do meczu z Lechem uważam, że byliśmy lepszą drużyną, w meczu z Polonią Bytom także, w meczach z Levadią brakło nam szczęścia. Pretensje mam do zespołu właśnie o dwu mecz Levadią i mecz z Legią... P.S wypadałoby żebyś pisał poprawnie nazwiska naszych zawodników...
Ostatnio edytowane przez Manager89 : 14.11.2009 o godz. 13:40.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
I co to za nowa kategoria miary jakości "skład mocny jak na polska ligę"?. Lewadia pokazała, jak mało to znaczy. Skoro nie jesteś przeciwko transferom, czemu piszesz "jestem przeciwko transferom w zimie?" Opowiadasz głupoty, a potem jeszcze nie masz pomysłu, jak się z nich z twarzą wycofać.
Ostatnio edytowane przez Markus : 14.11.2009 o godz. 14:04.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Do lata mamy przed sobą grę "tylko" na krajowym podwórku. Chcesz dwóch zawodników na każdą pozycje
Cebanu-Burliga, Singlar, Jop, Diaz, Łobodziński, Cantoro, Jirsak, Janik. , Ćwielong. Większość zawodników z tej drugiej "słabszej 11"znalazła by miejsce w większości drużyn ekstraklasy. I nie mów mi, że większość zawodników jest kontuzjowana, kto zagwarantuje, że jak kupimy w zimie nowych to oni nie odniosą kontuzji a wiosną czeka nas maksimum 20 meczy o stawke więc 22 osobowa kadra jest wystarczjąca |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jesli sie wyleczy mamy na prawej obronie oprocz niego jeszcze Alvareza ktory bez problemow wkąponowal sie w zespól i moim zdaniem jest jednym z najlepszych o ile nie najlepszym bocznym obronca jakiego ta liga widziala.Raczej pozostalbym przy opcji jego wykupienia. ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z cały szacunkiem ale Diaz załapałby sie do Lecha i Legii a Łobo, Jirsak, Singlar znaleźliby miejsce w Bełchatowie, Śląsku a więc w drużynach z czuba tabeli. Nie mowie żeby budować kadre za pięć dwunasta. Trzeba tak zorganizować nasze transfery, żeby nowi zawodnicy dołaczyli do drużyny już od pierwszego treningu...
Do gooro33 tak weryfikacji trzeba wybrać lepszego z dwójki Alvarez-Singlar. A jeżeli chodzi o ogranie to jeżeli nowi zawodnicy dołaczą do drużyny już na pierwszych treningach to zdążą się wkomponować w styl gry... I najlepiej nie dać jeszcze jednej szansy naszym zawodnikom i skończy się jak z Niedzielanem, który gra teraz pierwsze skrzypce w Ruchu i jest jednym z najlepszych strzelcóww ekstraklasie...
Ostatnio edytowane przez Manager89 : 14.11.2009 o godz. 14:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Artka znam osobiscie i spoko czlowiek z niego,podobnie jak kolega wyzej jestem z okolic Proszowic i rzeczywiscie tam wymiatal,pozniej trenowal gdzies kogos,ale nie wiem gdzie.A transfery sa potrzebne i to bez dwoch zdan.
![]()
Semper Fidelis
,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|