The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Eleusis
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.11.2009, 15:47
Wg. mnie dobry pomysł z tym Dudką. Ostatnio gra w miarę cżęsto w Auxerre, co jest ważne. Poza tym chłopak jest jednym z najlepszych wytrzymałościowo w zespole. Myślę że będzie dobrze,skład jest ok.
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 13.11.2009, 15:59
HEDu napisał(a):Wyświetl post
skrzydła Kosa - Błaszczu, moje marzenie spełnione. Środek Obraniak, Dudka dla zabezpieczenia (choc wole Murawskiego). Mysle ze oprócz Dudki i Kokoszki to skład jest świetny.
Wszystko super i pięknie ale czyż Smuda nie miał budować powoli składu na Euro 2012 ? W takim razie Kosowski nie bardzo pasuję bo nie wyobrażam sobie żeby dalej tak śmigał w wieku 35lat...oczywiście obecnie jest najlepszy na tą pozycję...
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 13.11.2009, 16:14
Tyle ze od kogos ci mlodzi musza sie uczyc.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 13.11.2009, 17:11
Smudzie chodzi o to aby Kosa był takim troche liderem jak u nas w szatni, budował atmosfere nie zawsze musi grać przecież w 1 składzie. A ilu piłkarzy w tym wieku grało na MŚ czy ME to nie ma co liczyć bo było ich wielu.

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.11.2009, 20:16
w druzynie Rumunii, w ataku ma zagrać Gheorghe (Gigel) Bucur, ktorego Petrescu chciał sprowadzic do Wisły, gdy Bucur zaczął wyróżniac się w lidze rumuńskiej.
No, ale zarząd poskąpił kasy, chociaż wtedy Politechnica Timisoara zgodziła się (w ramach przyjaźni Petrescu z Hagim) na wypożyczenie Gigela z opcja transferu definitywnego (definitywnie można bylo go kupic za milion euro, dziś wartego 3,5 mln).
Drobna kontuzja Gigela podczas okienka transferowego stała sie pretekstem do zerwania rozmów przez ówczesnego prezesa Ludwika M-M
Bucur w meczu LE Timisoara-szachtiar zdobył dwa gole dla drużyny rumuńskiej
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 13.11.2009, 20:50
HEDu napisał(a):Wyświetl post
Smudzie chodzi o to aby Kosa był takim troche liderem jak u nas w szatni, budował atmosfere nie zawsze musi grać przecież w 1 składzie. A ilu piłkarzy w tym wieku grało na MŚ czy ME to nie ma co liczyć bo było ich wielu.

Smuda to juz z niejednego pieca chleb jadl i wie ze druzyna musi miec "motorek napedowy"

jak kogos takiego znajdzie to połowa sukcesu

Kosa bedzie idealny
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.11.2009, 22:17
FraMat napisał(a):Wyświetl post
w druzynie Rumunii, w ataku ma zagrać Gheorghe (Gigel) Bucur, ktorego Petrescu chciał sprowadzic do Wisły, gdy Bucur zaczął wyróżniac się w lidze rumuńskiej.
No, ale zarząd poskąpił kasy, chociaż wtedy Politechnica Timisoara zgodziła się (w ramach przyjaźni Petrescu z Hagim) na wypożyczenie Gigela z opcja transferu definitywnego (definitywnie można bylo go kupic za milion euro, dziś wartego 3,5 mln).
Drobna kontuzja Gigela podczas okienka transferowego stała sie pretekstem do zerwania rozmów przez ówczesnego prezesa Ludwika M-M
Bucur w meczu LE Timisoara-szachtiar zdobył dwa gole dla drużyny rumuńskiej
Nie widziałem grającego Bucura (biedak, pewnie nawet nie wie jak się nazywa ale może mu tego nie tłumacz) ale jaką mamy gwarancję, że akurat u nas by się rozwinął? Chiacu postępów nie zrobił za grosz, ba nawet nie próbował ich zrobić, stęskniony za Karpatami widzianymi od południowej strony, Varga też wolał widok kominów swego miasta od Rynku Głównego. O epopei z Galamazem i Grigorie nie ma co opowiadać bo to istna fantasmagoria. W efekcie sprawdził się jedynie Dolha i to do czasu próby charakteru. O fenomenie Dana nie rozmawiajmy bo nie osiągniemy porozumienia, okopani na swoich pozycjach po przeciwnej stronie barykady.
Wracając do Bucura (ciągle mu współczuję) to chyba nie piszesz poważnie, twierdząc że coś straciliśmy. Kiedy Wisła wyda 1 MLN EURO To jeszcze długo będzie nierealne. Ryzyko niewypału jest ogromne a pieniądze jeszcze większe, więc taki transfer od początku był mrzonką. Mityczne 400 tysięcy za Jirsaka wydaje się przeinwestowane. A co w sytuacji gdyby rumun jednak okazał się niewypałem jak jego poprzednicy?
W momencie, gdy ściągamy wolnych graczy nawet nie warto wspominać o milionowych okazjach...
Powód: Post może w złym miejscu ale gdzie indziej nijak mający się do FraMata
Ostatnio edytowane przez spartan : 13.11.2009 o godz. 22:23.
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 13.11.2009, 22:48
taki mały offtop .. kiedyś o ile się nie myle to był i temat dżeko sprowadzenia do nas i jakiś inny napadzior z czech czy słowacji ale nie pamiętam nazwiska
.. ale usłyszeli cene 3m i się przestraszyli..
dziś jeden z najlepszych napastników na świecie, wart niby k 40 milonów
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 14.11.2009, 13:41
Na razie nie ma sensu faktycznie martwić się na zapas. Może Kosowski dotrwa do Euro 2012, może nie. Moim zdaniem raczej nie. Ale jakoś trzeba budować drużynę i styl gry. Kosowski w tym może pomóc. Z czasem mogą go zastąpić młodsi. A może jakimś cudem pociągnie jeszcze z 3 lata.

Ja oczekuję, że drużyna Smudy będzie przynajmniej grała ładną dla oka piłkę i będzie grała do końca. Euro nie zawojujemy, bo nie ma czym (materiał ludzki słaby), ale przynajmniej nie grajmy antyfutbolu. Bo ostatni występ na Euro to była żenada.

Chcę składnych akcji, celnych podań i bramek. A nie ostrożnej gry i murowania bramki. I tak mamy beznadziejną obronę, więc cała nadzieja w ataku.

I ja sądzę, że to akurat Smudzie się uda. Jeśli powtórzy choćby to, co było w Amice to przynajmniej unikniemy największej kompromitacji, grając turniej u siebie w domu.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Manager89
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 14.11.2009, 13:44
Smuda ma ciekawy sposób na budowe zespołu narodowego... Na początu byłem sceptycznie nastawiony do powołań dla Kosowkiego i Żewłakowa, ale teraz zmieniłem zdanie młodsi piłarze muszą mieć w kimś oparcie na początku swojej przygody z kadrą
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 14.11.2009, 14:03
gra z kontry jak w el. MŚ 2006 za Janasa, przegrywalismy i wygrywalismy np 3-1, 3-2, i były to swietne widowiska. tego chce znowu.

Odpowiedz cytując
kosaTS
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 14.11.2009, 14:09
Manager89 napisał(a):Wyświetl post
Smuda ma ciekawy sposób na budowe zespołu narodowego... Na początu byłem sceptycznie nastawiony do powołań dla Kosowkiego i Żewłakowa, ale teraz zmieniłem zdanie młodsi piłarze muszą mieć w kimś oparcie na początku swojej przygody z kadrą
On ma pomysł na grę, dzisiaj 2:0 dla Naszych .
Odpowiedz cytując
Manager89
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 14.11.2009, 14:14
No i mam nadzieje że na Kanade wypuści wszystkich tych co dziś zaczną na ławie
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 14.11.2009, 16:21
jedziemy z Rumunami Kosa nie daj plamy!

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 14.11.2009, 17:18
Szpakowski:
trener Rumunii Rażan Lukesku

czy ten kretyn przed meczem nie może dowiedzieć się czegoś o zasadach czytania w obcym języku?
po prostu:
Razwan Luczesku

aha:
kto wymyslił ten mecz na Legii?
kamera główna na wysokości (tfu... na niskości) 3 m nad boiskiem, szalenie zawężona perspektywa, a to, co tak jest widoczne na "murawie" przy każdym kopnięciu to odpryski wody, czy piasku?
pomijam doping... w koncu jakis bojkot chyba trwa
Ostatnio edytowane przez FraMat : 14.11.2009 o godz. 17:27.

Odpowiedz cytując
kosaTS
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 14.11.2009, 17:29
U mnie na kanale " 1 Channel Russia" 148 na cyfrze+ pokazują meczyk Rosja-Słowenia .
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 14.11.2009, 17:43
Brozek slabiutki.
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 14.11.2009, 17:50
Na razie nie jest źle. nie wymagajmy cudów po 3 czy 4 dniach zgrupowania... Narazie bez większych błędów
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 14.11.2009, 17:51
Slabiutki to jest Blaszczykowski i Obraniak...Ci pilkarze sa bez formy.
Odpowiedz cytując
AdiWiślak.
Member

Od: 07.2009

Stary 14.11.2009, 17:54
Jak na razie tylko gra Kosymi się podoba. Jeleń z Lewym też coś tworzą ,ale za bardzo im nie wychodzi. Nie jest źle ale dobrze też nie..
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 14.11.2009, 17:54
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Brozek slabiutki.
A co on takiego zrobił że niby słaniutko
TO jest Piotrek Brożek..Obrońca on raczej bramki nie strzeli
Odpowiedz cytując
P@vel K@sprzyk
Member

Stary 14.11.2009, 17:58
Panowie mógłby mi który streścić I połowe lub opisać grę naszych ? Bo do domu wszedłem w czasie przerwy ;/
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 14.11.2009, 18:00
Donki napisał(a):Wyświetl post
A co on takiego zrobił że niby słaniutko
TO jest Piotrek Brożek..Obrońca on raczej bramki nie strzeli
Też chciałbym to wiedzieć. Według mnie gra poprawnie.

Cytat:
kto wymyslił ten mecz na Legii?
kamera główna na wysokości (tfu... na niskości) 3 m nad boiskiem, szalenie zawężona perspektywa, a to, co tak jest widoczne na "murawie" przy każdym kopnięciu to odpryski wody, czy piasku?
pomijam doping... w koncu jakis bojkot chyba trwa
Rumuni - to oni bardzo upierali się przy tej lokalizacji. Pierwotnie, wedle założeń strony polskiej, mecz miał zostać zorganizowany w Kielcach -

Cytat:
Panowie mógłby mi który streścić I połowe lub opisać grę naszych ? Bo do domu wszedłem w czasie przerwy ;/
Pierwsza połowa się odbyła. Raz groźnie strzelał Jeleń, ale bramkarz odbił przed siebie. W sumie to nie ma o czym więcej pisać. Za wiele nie straciłeś
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 14.11.2009, 18:00
Vinci - w Kielcach miał być mecz.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 14.11.2009, 18:01
Troche nudny mecz ze względu na zły stan murawy i brak dopingu w niektorych momentach. Lewą stroną (Kosa, czasami schodził Obraniak) najwiecej dobrych dosrodkowan i akcji. Dobrze gra napewno Zewlakow i chyba jednak Lewandowski. Dudka kiks na początku a tak to w miare. Rumuni mieli 1 akcje po błędzie Kokoszki, my bylismy sporo lepsi, oni graniczal się tylko do strzałów z dystansu i wywalczali wiecej roznych. Obraniak ma celownik zepsuty ale próbuje. Napewno na plus Kosa, Obraniak i Żewłakow. Kokoszka i Kuba na minus. Kowalczyk i Dudka też średnio. Reszta całkiem poprawnie.

Odpowiedz cytując
P@vel K@sprzyk
Member

Stary 14.11.2009, 18:10
Z tego co teraz widzę w 2 połowie to Kosa ma chyba jakiś "celownik" w nodze Tylko looknoł i podał na nogę do Ludovica ;] Jak to mówią stary ale jary
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 14.11.2009, 18:12
Kokoszka wez zejdz z boiska :/
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 14.11.2009, 18:19
to się obrona popisała....
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 14.11.2009, 18:19
Franek Smuda czyni cuda...
jak dla mnie nic się w stylu nie zmieniło
no i... 0-1

Odpowiedz cytując
seba
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 14.11.2009, 18:22
brawo

jeszcze jeden
LECHIA GDAŃSK
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów