The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.11.2009, 21:45
jacek67 napisał(a):Wyświetl post
A Skorża negocjuje nowy kontrakt ........... po co
Po tym meczy pewnie już nie negocjuje Cupiał dał mu szanse na rehabilitacje. Animuszu starczyło na 3 kolejki.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 06.11.2009, 21:42
Dno! Dno! Dno! Dno!!! Kompletna żenada! W dupach maja chyba za duzo! Katastrofa! Zamrozić pensje i dawac 800 zl miesiecznie az do nastepnego "Hitu"!
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.11.2009, 21:42
Skorża boi się młodych wpuścić i tyle w temacie. Wole Leszczaka który gryzie trawę niż Małeckiego tak nonszalancko grającego

Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 06.11.2009, 21:43
właśnie wróciłem do domu i czytając Wasze komentarze cieszę się, że nie oglądam tego meczu!! Do tej pory nie wypowiadałem takich słów, ale skoro nie potrafimy wygrać meczu z lepszą drużyną niż...no właśnie niż? cały czas minimalny balans na pograniczu wygranej i remisu. Skorża chyba już faktycznie nic nie zdziała z tą drużyną. Lubię chłopa, ale jego czas dobiega końca...
What's new?

Odpowiedz cytując
AdiWiślak.
Member

Od: 07.2009

Stary 06.11.2009, 21:43
Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego Marcelo nie zagrał teraz z pierwszej do Jirsaka ? ;//
Odpowiedz cytując
martiness
Member

Od: 03.2003

Stary 06.11.2009, 21:44
Woooow.
Małecki pokazał klasę.
Stadiony świata, kwa mać..
*** Oczywiście, że Widzew Łódź! ***
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

...rwa Dan by z nimi zrobił porządek !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Kibice krzyczą "pajace" a jedynego pajacyka to zrobił dziś Pawełek przy golu Radovicia
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Chciałbym przypomnieć, że to forum jest moderowane.
Dziękuję za uwagę.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 06.11.2009, 21:46
lezymy i robimy pod siebie!
Odpowiedz cytując
Orson
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 06.11.2009, 21:47
byłem wielkim zwolennikiem Skorży ale jeżeli nic się nie zmieni to puchary będą ale też następna Levadia... każdy przeciwnik który tylko nas się nie boi narzuca nam swój styl gry, tak sie nie da grać, co drugie podanie kompletnie niecelne...
Ostatnio edytowane przez Orson : 06.11.2009 o godz. 21:49.
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 06.11.2009, 21:50
Orson napisał(a):Wyświetl post
byłem wielkim zwolennikiem Skorży ale jeżeli nic się nie zmieni to puchary będą ale też następna Levadia... każdy przeciwnik który tylko nas się nie boi narzuca nam swój styl gry, tak sie ****a nie da grać
Nie. Będzie gorzej. Odpadniemy z czymś pokroju Liechtensteinu. I nie, to nie jest sarkazm ani nawet żart. Tak będzie.
Odpowiedz cytując
jacek67
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.11.2009, 21:52
8 minut do końca i wkońcu jakas walka z Naszej strony
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 06.11.2009, 21:53
jacek67 napisał(a):Wyświetl post
8 minut do końca i wkońcu jakas walka z Naszej strony
Ja chyba co innego oglądam...
Odpowiedz cytując
Al_29
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 06.11.2009, 21:53
tylko czemu w ostatnich paru minutach? ; /

Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 06.11.2009, 21:55
Najgorsze, że nie ma żadnej myśli w naszej drużynie. Niedokładne podania, wrzuty na aferę i tyle...
Odpowiedz cytując
jacek67
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.11.2009, 21:56
Panowie i Panie dla mnie Skorża OUT (jak go lubiłem )
Odpowiedz cytując
lizzy
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 06.11.2009, 21:57
Największa padlina od Levadii. Takiej żenady w meczu na szczycie od dobrych kilku lat nie było. Ogólnie dno ale reprezentant Polski Małecki zasługuje na specjalny ROTFL!!!
I pedzioł Herr Gott do wenża
Idź wek Ty pierońska szlango.
I wenż był ab
Odpowiedz cytując
Wujor
Member

Od: 05.2008

Stary 06.11.2009, 21:58
ale cisną...., chyba im zależy...)) co za patałachy
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 06.11.2009, 21:58
Szkoda mi Smudy bo po tym meczu Skorża powinien w "nagrodę" objąć kadrę narodową.
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.11.2009, 22:04
Panowie !

Jest okazaj podziękować piłkarzom za mecz z Legią. W niedziele od 16, do Galerii Krakowskiej ( obok empiku) przyjdą piłkarze Wisły Kraków z okazji odbywania się eliminacji Mistrzostw Polski w FIFA 10 !

Podziękujmy piłkarzom za ambicję !
Odpowiedz cytując
Joshua TS
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 06.11.2009, 22:05
No i kur***** po meczu. Nie dość,że te stołeczne kur*** grały padakę, to jeszcze nasi się musieli do tego dostosować. No z taką Legią jak dzisiaj to się powinno 5:0 wygrać. Zły jestem jak cholera, kur*** naprawdę zły!!!
Odpowiedz cytując
Stavanger
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 06.11.2009, 22:08
No cóż. Za tydzień gramy z Cracovią. Z taką grą to mam obawy przed tym meczem. Najsłabszy punkt Wisły ( personalnie ): Jop i Paweł Brożek. Najlepszy: Pablo Alvarez. Skorża widać nie ma pomysłu na grę i nie można usprawiedliwiać tego brakiem kluczowych zawodników. To się zdarza w każdym zespole.

Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 06.11.2009, 22:11
Stavanger napisał(a):Wyświetl post
No cóż. Za tydzień gramy z Cracovią. Z taką grą to mam obawy przed tym meczem. Najsłabszy punkt Wisły ( personalnie ): Jop i Paweł Brożek. Najlepszy: Pablo Alvarez. Skorża widać nie ma pomysłu na grę i nie można usprawiedliwiać tego brakiem kluczowych zawodników. To się zdarza w każdym zespole.
Na Twoim miejscu nie pisałbym nic złego na Skorżę, bo jak ja ostatnio na pisałem, że jest miernotą, to dostałem bana. Najwidoczniej któryś z moderatorów jest w nim zakochany.

A prawda jest taka, że jest MIERNOTĄ. I banujcie mnie do woli.
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 06.11.2009, 22:08
Małecki to jest piłkarz niepełnosprawny. Niech sobie i 100 goli strzela z ogórami jak w meczu ze słabą europejską drużyną go nie ma na boisku. A Skorza niech dogra runde do konca i grzecznie podziekuje za danie mu szansy. To jest wzorcwoy przyklad antytrenera. Nie wyciaga zadnych wnioskow z osiagniec druzyny, nie potrafi ustalic skladu porzadnie, motywacja pilkarzy to jest dla niego abstrakcja.
Odpowiedz cytując
barteqTS
Member

Od: 02.2006

Stary 06.11.2009, 22:09
Nie jest to wina trenera? A kto zarządza zespołem, decyduje o składzie? Kto wychodzi dwoma defensywnymi piłkarzami grając bądź co bądź u siebie? Ćwielong, żenada nawet przed kamerami, właśnie powiedział że liga będzie ciekawsza po tym meczu...
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.11.2009, 22:10
Makabryczny poziom gry Wisły. Pokazali, jak bardzo są surowi technicznie. Potworna ilość błędów w samym przjęciu piłki, dokładności podań. Wystarczy zagęścić środek pola i pozamiatane - nie umią wymienić płynnie choćby 2 podań na małej przestrzeni. Polscy piłkarze nie mają w ogóle techniki użytkowej. Legioniści zresztą też.

W ataku brak ruchu, współpracy. Małecki - najgorszy w karierze występ w Wiśle. To jak s.......ił dobitkę strzału Jirsaka zakrawa na kpinę.

Wszyscy byli wolni, ciężcy, spóźnieni, nie nauczeni dynamicznie i w tempo wychodzić na pozycję, pokazywać do gry. Dramat.

Jedynie Marcelo wyróżniał się na plus z tego koszmaru. Był człowiekiem całkiem z innej bajki.

Wcale nie dziwi, że Lewadia nas ograła. Taką Wisłę za rok ogra znowu, kto wie, czy nawet jeszcze nie bardziej wyraźnie.
Ostatnio edytowane przez Markus : 06.11.2009 o godz. 22:12.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 06.11.2009, 23:11
Markus napisał(a):Wyświetl post
Makabryczny poziom gry Wisły. Pokazali, jak bardzo są surowi technicznie. Potworna ilość błędów w samym przjęciu piłki, dokładności podań. Wystarczy zagęścić środek pola i pozamiatane - nie umią wymienić płynnie choćby 2 podań na małej przestrzeni. Polscy piłkarze nie mają w ogóle techniki użytkowej. Legioniści zresztą też.
(...)
Wszyscy byli wolni, ciężcy, spóźnieni, nie nauczeni dynamicznie i w tempo wychodzić na pozycję, pokazywać do gry. Dramat.
(...)
Niestety muszę się w pełni zgodzić. Jak już pisałem kilkanaście dni temu w temacie "Polityka transferowa.." zobaczyłem kilka kolejek ekstraklasy po 2 letniej przerwie, i jestem kompletnie załamany jej poziomem, który poleciał przez te 2 lata o 2-3 klasy w dół. Podobnie gra Wisły.

Brak składnej, poukładanej i przemyślanej gry, bez częstych strat piłki, zagrań na oślep, niecelnych podań i wielu innych mankamentów. Na palcach jednej ręki można policzyć składne akcje, takie w których piłka wędruje od nogi to nogi jak po sznurku, zagrywana jest z pierwszej piłki. Większość gry to obecnie bezmyślna szamotanina w środku boiska - 2, 3 podania i koniec.

Ten mecz to poważne ostrzeżenie dla działaczy Wisły

Z takiej klasy piłkarzami, to nawet mistrzostwa Polski nie zdobędziemy. Piotr Brożek jest ogrywany jak dziecko. Obecność Jopa na pobisku zauważyłem gdy Legia strzeliła gola na 0-1. Zresztą Jop pokazał też całą klasę gdy Chinyama prawie strzelił 2 gola. Napastnik Legii pomimo tego że daleko mu do dobrej klasy piłkarza, to jednak zdołał udowodnić że jest 2 razy lepszy niż Paweł Brożek i Małecki razem wzięci.

Paweł Brożek jest cieniem samego siebie sprzed 2-3 lat Błędy w przyjęciu piłki, zero kiwki, szybkości. Jemu chyba się już nie chce grać, bo nie wieżę żeby zapomniał jak się biega. Podobno chce go (jeszcze) Fulham - sprzedać w pierony niech idzie siedzieć na trybuny bo na to właśnie zasługuje. A pieniądze się przydadzą na transfery. O Małeckim wiele można pisać, ale jednym słowem: Dramat. Pierwszy skład Wisły to dla niego o wiele za wysokie progi. Cantoro szkoda komentować, dobrze że jego kontrakt się już kończy. Natomiast Łobodziński jak już ktoś wcześniej napisał nadaje się do 4 ligi.

Podsumowując, z piłkarzy którzy wystąpili w tym meczu do gry kompletnie nie nadają się :

- Piotr Brożek
- Jop
- Cantoro
- Łobodziński
- Paweł Brożek
- Patryk Małecki

Swoją przydatność pokazali natomiast

- Marcelo - szkoda, że musi z tyłu obserwować kompletną padlinę graną przez Łobodzińskiego, Brożka czy Małeckiego. W pewnym momencie nawet nie wytrzymał i poszedł do ataku, w jednej akcji prezentując więcej klasy niż wymieniona wcześniej trójka przez cały mecz.

- Jirsak - to obecnie drugi po Marcelo najbardziej klasowy piłkarz w zespole. Potrafi przyjąć, celnie podać. W zasadzie gra to samo co 2 lata temu, wtedy jednak nie wyróżniał się z reszty, a teraz kiedy reszta spadła na dno jest wielkim wirtuozem futbolu na ich tle.

- Kirm - będę bronił Słoweńca. W drugiej połowie pokazał, że jest dobrym piłkarzem. Ma niezłą technikę, szybkość. Chyba jako jedyny w zespole gra z pierwszej piłki...
Kilka razy fajnie ośmieszył swoimi zagraniami niektórych kolegów. Jego gra przewyższa o 3-4 klasy możliwości większości piłkarzy z zespołu. Kirm zdąży przyjąć, kiwnąć, obrócić się z piłką, podać - niestety robi to na tyle szybko i dobrze, że nim reszta skapnie się o co chodzi i gdzie jest piłka, to ta już zdąży odbić się im od nóg... On niestety nie ma kompletnie z kim grać. I to jest prwadziwy dramat

- Alvarez - bez fajerwerków, ale solidnie. Technikę ma, jest niezły w ofensywie, w defensywie idzie mu raczej trochę słabiej niż Baszczyńskiemu, ale to wynika z tego że jest innym typem piłkarza - nie rzuca się ofiarnie rywalom pod nogi, tak jak robił to Baszczu.

Na tym czterech piłkarzach należy budować skład od podstaw. Dodać do tego Sobolewskiego, Głowackiego, Singlara, Diaza i Boguskiego oraz Gargułę (ale tylko na okres próbny) Reszta Out.
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 06.11.2009 o godz. 23:27.
Odpowiedz cytując
fran23
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 06.11.2009, 22:11
Dla mnie Skorża się skończył.Po raz kolejny po Lechu jego taktyka była żałosna.Znowu zademonstrował nam ,że "nie ma jaj".Ma Leszczaka na ławce ale go nie wpuszcza , bo się boi.Wisła miała całe 45 min na strzelenie bramki a stworzyła sobie (JEDNĄ!!) sytuację do strzelenia gola.Kirm do zmiany po 15 min.Małecki przechwalał się dziennikarzom Canal+,żeby dali mu statuetkę najlepszego zawodnika przed meczem.Teraz powinni mu dać ale dla najgorszego.Podpisał kontrakt i gwiazdorzy , a nic nie gra.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 06.11.2009, 22:58
Ależ niektórzy z was mają tendencje do popadania w skrajności.
Zespół nie ma jaj? A czym wygraliśmy końcówkę poprzedniego sezonu jeśli nie determinacją i charakterem? Nasi piłkarze nie są ani herosami, ani łamagami.
Przede wszystkim brakuje nam dobrze wyszkolonych zawodników. Legia mogła dziś wypuścić na boisko lepszych piłkarzy i zasłużenie wygrała. Jakości brakuje nam głównie w pomocy. Nie dziwię się, że Skorża postawił na dwóch defensywnych w środku, bo wiadomo było, że Legia wystawi typowo ofensywnych pomocników, a my nie jesteśmy w stanie odpowiedzieć tym samym. To, że w tak ważnym meczu postawiliśmy na Cantoro, którego klub chce się pozbyć, dobrze podsumowuje naszą aktualną sytuację kadrową. Jeszcze smutniejsze było wejście Jirsaka, który teoretycznie powinien być wyraźnie lepszy w kreowaniu gry, a wypadł równie blado. Do tego w końcówce zespół miał poderwać do walki zawodnik, który w tym roku w lidze rozegrał łącznie z godzinkę.
W naszym składzie jest zbyt wiele słabych punktów, których nie możemy w tej chwili zastąpić. Takiego Kirma należało posadzić na ławie po 3 kolejkach ligowych.
To trochę dziwne, że wielu z was zauważa, że musimy wypuszczać na boisko kiepskich zawodników, ale z drugiej strony oczekuje od nich gry na dobrym poziomie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów