The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.10.2009, 15:42
Wy poważnie o tym Bytomiu piszecie? Szatałow w tej chwili jest na fali, ale jeśli spojrzy się na cały przebieg jego kariery to nie bardzo jest na czym oko zawiesić. Dajcie mu jeszcze trochę popracować, bo szybko może się okazać, że zamiast peanów ku chwale osiągnięć Szatałowa będziecie pisać epitafia.
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego tam można, a tutaj nie?
Bo oni co okienko wydają na transfery z milion Euro, a my nie?
Bo dzięki grze innych ligowych zespołów wchodzą do LM bez eliminacji, a my nie?
Bo grą w Rumunii można się wypromować, a w Polsce nie bardzo?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.10.2009, 16:10
jova napisał(a):Wyświetl post
A skąd się to wszystko wzięło?
Więc skoro my chcemy grać w europejskich pucharach również we wrześniu, a może nawet październiku, to może warto byłoby się na nich wzorować? A nie udawać, że wszystko jest w porządku, nasi piłkarze i trenerzy są boscy, tylko notorycznie pech nas prześladuje.

Wiesz, dlaczego w Polsce "nie można się wypromować"? Z mistrza Estonii jak najbardziej, ale u nas już się nie da?

Ja wiem, że jak natrafiasz na słowa Rumunia lub Petrescu to zaczyna się jazda, ale rzeczywistości nie zakrzyczysz. Jesteśmy w piłkarskiej dupie, a nasz były trener - w grupie. Ligi Mistrzów.
Na pitolenie o tym, że rzekomo niezasłużenie, ponieważ miał awans z automatu odpowiem tak - nas zatrzymała Levadia. Mistrz Estonii - kraju z mniej ludnego, niż aglomeracja warszawska. To my nie zasługujemy na grę w żadnych pucharach, skoro nie potrafimy przekonująco pokonać tak słabej drużyny.
Zresztą - jestem jakoś dziwnie spokojny o to, że w lidze rumuńskiej Wisła Skorży nie załapałaby się na podium.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.10.2009 o godz. 16:17.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 26.10.2009, 16:51
Wzorować jak najbardziej. Kilka milionów euro, żeby ruszyć z miejsca. Później kolejne 10-15, a dalej to już z górki.
Ja nie mam nic przeciwko. Ale sam pisałeś, że wtedy to już by Wisły nie było.
Nie ten czas, nie ten właściciel. Zajmijmy się własnym podwórkiem.
..
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 26.10.2009, 17:09
Wy poważnie o tym Bytomiu piszecie? Szatałow w tej chwili jest na fali, ale jeśli spojrzy się na cały przebieg jego kariery to nie bardzo jest na czym oko zawiesić. Dajcie mu jeszcze trochę popracować, bo szybko może się okazać, że zamiast peanów ku chwale osiągnięć Szatałowa będziecie pisać epitafia.

W Unirii? Żebyś się nie zdziwił?
Pozyskują tanich lub darmowych pilkarzy
ale ja nie pisze o wchodzeniu do LM tylko o budowie zespołu, który w silnej lidze rumuńskiej tez ma na rozkładzie najlepszych i gra w każdym meczu z zaangażowaniem.
Zauważ, że Unirea nie dlatego gra dobrze, że dostała się do LM (jak twierdza niektórzy psim swędem), ale dlatego wystepuje w LM, bo reprezentuje pewien poziom, do ktorego Wisle brakuje
dlaczego?
Ostatnio edytowane przez FraMat : 26.10.2009 o godz. 17:14.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 26.10.2009, 17:33
U nas zespół też jest budowany od jakiegoś czasu... Tylko sposób budowy nie zawsze był odpowiedni... Owszem zatrudniano dobrych jak na polskie warunki zawodników... Tylko że, troche źle konstuowano ich umówy... Mieli gwarantowane wysokie kontrakty (vide Dawidowski), trenerzy nie mieli ich jak zmotywować bo piłkarze zamiast grać liczyli pieniążki... Teraz to sie powoli zmienia... Zmienia sie także podejście Bossa do trenera... Nie widzimy już takiej karuzeli jak w nie bardzo odległych czasach...

Z innej beczki mam nadzieje, że Boguski, Garguła i Sobolewski po wyleczeniu kontuzji osiągną wysoką forme... Wybraźcie sobie taką linie pomocy: Łobo, Boguski, Sobol, Garguła, Kirm a jako zmiennicy Diaz,Jirsak,Ćwielong i Małecki...To może być najsilniejsza "druga linia" w Ekstraklasie... a więc życze powrotu dozdrowia i ośiągniecia życiowej formy: Radkowi, Rafałowi i Łukaszowi a także innymnaszym zawodnikom...
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 26.10.2009, 18:48
Tasio1906 napisał(a):Wyświetl post

Z innej beczki mam nadzieje, że Boguski, Garguła i Sobolewski po wyleczeniu kontuzji osiągną wysoką forme... Wybraźcie sobie taką linie pomocy: Łobo, Boguski, Sobol, Garguła, Kirm a jako zmiennicy Diaz,Jirsak,Ćwielong i Małecki...To może być najsilniejsza "druga linia" w Ekstraklasie... a więc życze powrotu dozdrowia i ośiągniecia życiowej formy: Radkowi, Rafałowi i Łukaszowi a także innymnaszym zawodnikom...

Tych 3 o ktorych piszesz wg mnie dopasuja sie do zespolu od nowej rundy.

nawet jakby w meczu z Pastem wszedl taki Gula to niewiem czy by tak diametralnie odmienilo nasza gre..bo reszta i tak stala zamiast wychodzic na pozycje ,wiec tu trzeba troche "glebszych" zmian .

Priorytet to utrzymac jakas tam przewage punktowa do konca rundy,zrobic jakies tranasfery w zimowej przerwie -lewa obrona,jakis napastnik- wiec Caplar i Klejdnist niech lepiej juz zabieraja sie za szukanie -,do tego dojdzie Gargula,Boguski i Sobolewski z CALYM przepracowanym okresem przygoowawczym,i dopiero wtedy bedziemy mogli powiedziec co ta nasza Wsła gra.

Przypomnijmy ze czeka "odkkupienie win" za Levadie i chyba ostatnia szansa i podejscie Skorzy do Pucharow .Bedzie ciekawie
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 27.10.2009, 00:11
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Zaoraj boisko, posadź karpiiele i wreszcie będziesz zadowolony ! .....
Spłycasz temat,upraszczasz.

Kilka korekt w składzie, taktyce, ciężka praca i twierdzę, że w przyszłym roku będziemy w LM.
Chyba realnie nie patrzysz na sytuacje,w której jestesmy. Z tymi kopaczami, których mamy obecnie wyżej niż MP nic nie osiągniemy. Ślepy,by to zauważył.Widzę,że jesteś z tych"umawiamy się,że oni są zajebistymi kopaczami, mamy magicznego trenera a do pucharów po raz n-ty nie dostajemy się przez zwykły zbieg okoliczności".
Więc Ty chcesz z tymi kopaczami, dla których przyjęcie piłki w pełnym biegu jest nie lada wyczynem, sięgnąć LM. I jeszcze piszesz o ciężkiej pracy. Akurat oni kochają hard work. Poza tym korekty w składzie można robić w ukształtowanej drużynie. Póki co to u nas z konieczności gra wszytkie mecze Piotr Brożek,bo nie ma nikogo kto by go zastąpił. I Ty piszesz o LM? z czym i z kim?Z łobodzińskim? Jeden poziom wyżej trzeba podskoczyć, aby w ogóle móc myśleć o podjęciu jakiejkolwiek walki o te rozgrywki. Póki ledwo ograliśmy Piast Gliwice,i nic nie grając jesteśmy liderami bardzo słabej ligii. I co niektórych to usypia, i utwierdza w przekonaniu,że jesteśmy silni. W Europie nie istniejemy. Teraz każdy z radością przyjmie wylosowanie polskiego zespołu w kwalifikacjach. Także naszego.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 27.10.2009 o godz. 00:20.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 27.10.2009, 00:24
wolfy napisał(a):Wyświetl post
A skąd się to wszystko wzięło?
Więc skoro my chcemy grać w europejskich pucharach również we wrześniu, a może nawet październiku, to może warto byłoby się na nich wzorować? A nie udawać, że wszystko jest w porządku, nasi piłkarze i trenerzy są boscy, tylko notorycznie pech nas prześladuje.
A na czym ma polegać to wzorowanie się? Na kopiowaniu ich polityki transferowej? To nie na naszą kieszeń. Nie jesteśmy w stanie seryjnie zatrudniać sensownych zagranicznych zawodników. Raz na jakiś czas trafi się jakiś Marcelo, Stilić czy inny Chinyama, ale to tylko kropla w morzu Jirsaków, Barretów, Golików, Handziciów, Eltonów i Luizów Juniorów.
Wiesz, dlaczego w Polsce "nie można się wypromować"? Z mistrza Estonii jak najbardziej, ale u nas już się nie da?
Transfer do Almerii B nazywasz wypromowaniem się?
Ja wiem, że jak natrafiasz na słowa Rumunia lub Petrescu to zaczyna się jazda, ale rzeczywistości nie zakrzyczysz. Jesteśmy w piłkarskiej dupie, a nasz były trener - w grupie. Ligi Mistrzów.
Na pitolenie o tym, że rzekomo niezasłużenie, ponieważ miał awans z automatu odpowiem tak - nas zatrzymała Levadia. Mistrz Estonii - kraju z mniej ludnego, niż aglomeracja warszawska. To my nie zasługujemy na grę w żadnych pucharach, skoro nie potrafimy przekonująco pokonać tak słabej drużyny.
Zresztą - jestem jakoś dziwnie spokojny o to, że w lidze rumuńskiej Wisła Skorży nie załapałaby się na podium.
Zastanawiam się czy dożyję dnia, gdy przestaniesz zgadywać co miałem ochotę napisać, ale nie napisałem i po prostu nauczysz się czytać.
Nigdzie nie stwierdziłem, że Unirea nie zasłużyła na grę w LM. Chciałem jedynie podkreślić, że ich sytuacja jest wyraźnie inna od naszej. Oni mogą sobie pozwolić na zbudowanie sensownej kadry na puchary, a my nie. Oni wiedzą, że dostaną konkretne pieniądze za mecze w Europie, a my planujemy zakup piłkarzy za 5 dwunasta, tuż przed najważniejszymi meczami sezonu, by nie ryzykować sytuacji, że przeinwestujemy. Kończy się to tak, że w kluczowym meczu sezonu nie możemy nawet zestawić sensownej linii obrony.
Im liga pomogła uzyskać przyzwoity współczynnik przed meczami pucharowymi, a nasza liga ciągnęłaby nas w dół.
Bez zastrzyku gotówki, o którym wspomniał Tofik, rumuński model działania nie sprawdzi się u nas, bo nasza liga narzuca nam inne warunki - to jest rzeczywistość, której nie da się zakrzyczeć.
W Unirii? Żebyś się nie zdziwił?
Pozyskują tanich lub darmowych pilkarzy
Tanich, ale hurtowo. Zajrzałem na transfermarkt - trzy ostatnie okna to łącznie zakupy na niemal 4 mln Euro. Nie to, że uważam TM za wiarygodną stronę. Zwyczajnie ufam im bardziej niż Tobie.
ale ja nie pisze o wchodzeniu do LM tylko o budowie zespołu, który w silnej lidze rumuńskiej tez ma na rozkładzie najlepszych i gra w każdym meczu z zaangażowaniem.
Zauważ, że Unirea nie dlatego gra dobrze, że dostała się do LM (jak twierdza niektórzy psim swędem), ale dlatego wystepuje w LM, bo reprezentuje pewien poziom, do ktorego Wisle brakuje
A szybko awansowała na pewien poziom, bo gra w lidze rumuńskiej. Gdyby była skromnym klubem, ale np. z Finlandii oglądałaby LM w TV razem z nami.
Rumuni mają przyzwoitą ligę, a my nie.
Oni mają perspektywy rozwoju, a my mamy dług telefonikowy.
dlaczego?
W Rumunii piłkarz może się wypromować, bo ich kluby mają zagwarantowaną grę w sensownych fazach pucharów i są na tyle silne by raz na jakiś czas zagrać dobry mecz z jakimś znanym europejskim zespołem.
Ostatnio edytowane przez jova : 27.10.2009 o godz. 01:26.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 27.10.2009, 00:53
jova - zauważ tylko że Rumunia to nie jest jakiś kraj miodem(i kasą) płynący - Oni tego dokonali pracą, praca i jeszcze raz pracą - To nie jest tylko Unirea.Wcześniej było Dinamo,Steaua,Cluj i tam nie było bogatego wujka jak na Ukrainie czy Rosji.
W ostatnim sezonie sprawa była jasna - ten kto wygrywa , oprócz małego bonusu ligowego , zarabia minimum 5.4(albo 5.2 - nie chce mi się sprawdzać) mln euro.

Pomijając już że tr.de jesli chodzi o rynek rumuński nie jest do końca wiarygodna - bo sporo tam znaków zapytania - więc nie wiemy jak dany budżet był do końca domknięty , to my też mieliśmy swoje 5 minut jeśli chodzi o kasę i poza jednym sezonem chwały piłkarskiej(bo finansowo to nie było szału) - zmarnowaliśmy te pieniądze i stąd m.innymi teraz jest taka mizeria.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 27.10.2009, 01:23
1q2 napisał(a):Wyświetl post
jova - zauważ tylko że Rumunia to nie jest jakiś kraj miodem(i kasą) płynący - Oni tego dokonali pracą, praca i jeszcze raz pracą - To nie jest tylko Unirea.Wcześniej było Dinamo,Steaua,Cluj i tam nie było bogatego wujka jak na Ukrainie czy Rosji.
W ostatnim sezonie sprawa była jasna - ten kto wygrywa , oprócz małego bonusu ligowego , zarabia minimum 5.4(albo 5.2 - nie chce mi się sprawdzać) mln euro.
I właśnie to miałem na myśli pisząc o perspektywach rozwoju. W Rumunii kilka klubów ciągnie ligę do przodu. Unirea mogła się szybko rozwinąć, bo wcześniejsza praca innych zespołów jej to umożliwiła. W Polsce jesteśmy tylko my i Lech. Legia najwyraźniej zadowala się swoją pozycją, a reszta kraju (nie tylko ekstraklasa) zwyczajnie próbuje przeżyć. Nie mamy szkolenia młodzieży, nie mamy stadionów, nie mamy (jako cała liga) milionów kibiców, nie mamy inwestorów, nie mamy podstaw umożliwiających rozwój. Stąd uważam, że stwierdzenie, że nadrobimy lata zaległości jeśli tylko postawimy na obcokrajowców i młodych Polaków jest zwyczajnie naiwne.
Pomijając już że tr.de jesli chodzi o rynek rumuński nie jest do końca wiarygodna - bo sporo tam znaków zapytania - więc nie wiemy jak dany budżet był do końca domknięty , to my też mieliśmy swoje 5 minut jeśli chodzi o kasę i poza jednym sezonem chwały piłkarskiej(bo finansowo to nie było szału) - zmarnowaliśmy te pieniądze i stąd m.innymi teraz jest taka mizeria.
Próbowaliśmy samemu wyskoczyć ponad poziom ligi i liga ściągnęła nas w dół. Po sukcesach sprzedaliśmy gwiazdy, ale nie było kim ich zastąpić. Nie było młodych, równie utalentowanych Polaków, a sensowni obcokrajowcy nie są zainteresowani grą w naszym kraju.
Bez silnej ligi nie będzie silnego mistrza. Żaden, choćby najgenialniejszy model działania tego nie zmieni, jeśli do rozwoju będą dążyły tylko dwa kluby.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 27.10.2009, 09:28
kristos napisał(a):Wyświetl post
Pan trener zamiast podpatrywać Beniteza powinien udać się do Bytomia poprosić ładnie trenera Szatałowa ,by mu wytłumaczył na czym polega trenowanie drużyny.
Tam trener z 'wyrobników" zrobił drużyne ładnie grającą dla oka i nowocześnie.
... która skończy rozgrywki na 6 czy 8 miejscu i wszyscy bedą zadowoleni. Trenowanie drużyny, która gra tylko i wyłącznie o mistrza to inna bajka.
Oczywiście od prawie każdego można się czegoś nauczyć, ale czy Szatałow to taki kozak okazałoby się wtedy gdyby poszedł do Amiki albo Legiii i w/w coś by ugrały (tfutfutfu). Tak samo z trenerem Ruchu.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 27.10.2009, 09:37
.

Tanich, ale hurtowo. Zajrzałem na transfermarkt - trzy ostatnie okna to łącznie zakupy na niemal 4 mln Euro. Nie to, że uważam TM za wiarygodną stronę. Zwyczajnie ufam im bardziej niż Tobie.
No to przykłady:
Marius Onofras: napastnik 28 lat - przyszedł za darmo. Teraz jest wyceniany na 1.250.000 euro.

Marius Bilasco: napastnik, przyszedł za 40.000 euro. Teraz jest wyceniany na 800.000 euro.

Gierdius Arlauskis: bramkarz zakupiony za 50.000 euro, Teraz wyceniany na 800.000 euro.

George Galamaz: Obrońca - przyszeł za 150.000 euro. Teraz wyceniany na 850.000 euro.

http://www.ziare.com/sport/fotbal-in...agement-788233

Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 27.10.2009, 10:26
,Cluj i tam nie było bogatego wujka jak na Ukrainie czy Rosji.

.
Nie chcę się wymądrzać ale chyba Cluj został dopompowany przez jakiegoś jegomościa z Węgier i w kilka sezonów czy nawet jeden, zdobył MR i grał w LM. FRaMat zresztą najlepiej wie jak to było.

Pisze to do tego,że kasę i też trzeba umieć wydawać. Czy u nas gość,który przyszedł by z furą pieniędzy mógłby oczekiwać sukcesu? Nie sądzę. Co prawda pewnie siłą rzeczy byłby skok jakościowy ale dopóki nie odrzuciłby hordy żerujących menagerów i chorych układów już dawno by wziął kasę i uciekł, albo siedział jak Cupiał mając to wszystko delikatnie mówiąc- w dupie.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 27.10.2009, 11:11
fakt, że w Cluj wpompowano troche kasy, zresztą w Timisoarę też, jednak nie można porównywac wujków na Ukrainie czy w Rosji z wujkami w Rumunii. Tu w zasadzie tylko wujek Steauy pompuje kase na wszelkie sposoby. Jak Steaua trzyma się prawa finansowego to nie wiem, bo wujek częśc płaci z kasy klubu, częśc z własnej kieszeni,częśc nie wiadomo skąd, pieniądze nie sa rejestrowane. Obawiam się, że to kiedyś d..pnie.

Natomiast Unirea jest zdecydowanie jednym z klubów o najniższych budżetach. Oczywiście teraz dzieki LM budżet urośnie

Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 27.10.2009, 11:21
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Więc Ty chcesz z tymi kopaczami, sięgnąć LM ?
Powiem tak: Wisła to polski klub i nie o to chodzi by kupić 11 dobrych zagranicznych zawodników i wejść do ligi mistrzów.
Może to też o to chodzi by uwierzyć, że Polak potrafi ..... Smuda wczoraj w wywiadzie powiedział mądrą rzecz: "my tak mówimi i mówimy jacy to polscy piłkarze słabi i oni zaczynają mieć kompleksy .." poprostu sami nie wierzą ze moga być lepsi.

Nie jest różowo to ja wiem .... ale twoje recepty to raczej leczenie objawów .... przyczyny leżą nie tylko w systemie szkolenia zawodników ale szerzej w tzw. kulturze fizycznej ...... póki nie stworzony zostanie taka pozytywna aura dla sportu to będzie coraz gorzej.
Potrzeba pozytywnego myślenia aby oderwać młodych od komputerów i TV ... trzeba zaszczepić chęc rywalizacji w sporcie.
Należy promować i wierzyć w sukces a nie ciągle upajać się stwierdzeniami jak to źle .....
Ostatnio edytowane przez Grantar : 27.10.2009 o godz. 11:52.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 27.10.2009, 15:12
No to przykłady:
Ale przykłady czego? Ja nie zaprzeczam, że sprowadzają ich tanio. Ja podkreślam, że sprowadzają wielu zawodników i w ostatecznym rozrachunku te małe kwoty tworzą całkiem sporą górkę pieniędzy.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 27.10.2009, 15:31
to podaj mi tego linka do transfermarktu gdzie podane jest, ze przez ostatnie 3 lata wydali 4 mln euro...

edit:

faktycznie masz rację
przez 3 lata Unirea dokonała zakupów na 4 210 000 euro
jednoczesnie sprzedała pilkarzy na 3 220 000 euro
czyli wydali per saldo 990 000 euro

Nieźle

Wisła w tym samym czasie kupiła za 2 117 500
sprzedala za 6 600 000
per saldo nic nie wydaliśmy na zakupy, a zarobiliśmy 4 482 500 na transferach
(oczywiście poszło to na bieżace utrzymanie i obsługe długu)
Ostatnio edytowane przez FraMat : 27.10.2009 o godz. 15:49.

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 27.10.2009, 16:10
Dan tam ładnie wyczyścil zespół. Ciekawy jestem jak wyglądała selekcja. Pod jakim względem dobierano zawodników. Przecież nie mógł Dan wszystkich znać. A działacze Unirei nie latali za zawodnikami z pytaniem " lubisz na treningach zapie....?"
Nie wierzę, że ściągał tych co mu pasowali i wyszła z tego taka maszynka do wygrywania. Musiał mieć furę szczęścia. Przecież gdyby faktycznie miał oko do transferów to i u nas pojawiłby się ktoś solidny. A nie tylko Ciaku i Radovanowic.
..
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 27.10.2009, 16:19
tofik napisał(a):Wyświetl post
. Przecież gdyby faktycznie miał oko do transferów to i u nas pojawiłby się ktoś solidny. A nie tylko Ciaku i Radovanowic.
to nie argument - to nie Dan wydawał pieniądze w Wiśle. Chiacu i Radovanović, a także Thwaite i Burns, oraz Varga i Dolha przyszli dlatego, że na nich zgodził się zarząd (czyt: na to, ze byli za darmo lub w miarę tanio)

Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 27.10.2009, 17:47
A od kogo wyszła inicjatywa by sprowadzić właśnie tych piłkarzy? To zarząd wpadł na pomysł, że ci goście mogą nam się przydać?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 27.10.2009, 18:46
powiedzmy, ze Dan przedstawił kandydatury 30-40 piłkarzy, z czego zarząd zgodził się na darmowych Dolhę, Thwaite'a, chyba Branco, Burnsa i Chiacu. Zapłacić trzeba było za Vargę. Wciśnięto mu tez wtedy chyba Kaczorowskiego. Przeciez chyba pamiętasz te wszystkie kandydatury Dana, ktore się wtedy przewijaly. Niestety nie wszystkie były darmowe. Cóż za pech!
Jova, wiem, że nie lubisz Dana, ale trochę obiektywizmu, może?
Nie przyszli do nas między innymi: Mazilu, Galamaz (dziś podpora obrony Unirii), Grigorie, Petre, Bucur (jeden z czołowych strzelców Liga 1, trzeci w klasyfikacji dwa lata temu, w ubiegłym król strzelców), Tamas (też jeden z aktualnie lepszych napastników).
Czy dlatego, ze Dan ich nie chciał?

Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.10.2009, 18:58
[QUOTE=tofik;808755 Przecież gdyby faktycznie miał oko do transferów to i u nas pojawiłby się ktoś solidny. A nie tylko Ciaku i Radovanowic.[/QUOTE]

U nas nikt nigdy nie bedzie mial oka do transferow do poki RN bedzie decydowala o tym kogo chcemy pozyskac.
A RN ma trzy najwazniejsze kryteria
- za darmo
- prawie za darmo
- kontrakt bardzo niski i najlepiej 50/50

A z takim podejsciem to sorry ale moze sie trafic perelka jak Marcello raz na 10 lat a reszta to jest chybil trafil jak w lotto.
,
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 27.10.2009, 19:03
Nie wierzę, że ściągał tych co mu pasowali i wyszła z tego taka maszynka do wygrywania. Musiał mieć furę szczęścia. Przecież gdyby faktycznie miał oko do transferów to i u nas pojawiłby się ktoś solidny. A nie tylko Ciaku i Radovanowic.
a sugerujesz ze wszystkie transfery w Unirei były trafione to tylko u nas ktoś myśli że trener/dyr sportowy nie ma prawa do błędu a jak już Go popełni to prze następne lata będzie mu wypominany Licka/Vidliczka, Engel/ Kryszalowicz, Mielcarski/Barreto , Bednarz/ Beto itd itp...

a i jeszcze jedno nikt mi nie wmowi że Rumunii ze Steauy czy jakiejś Unirei wydaja wiecej na klub niż Boguś
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.10.2009, 20:48
Może to też o to chodzi by uwierzyć, że Polak potrafi ..... Smuda wczoraj w wywiadzie powiedział mądrą rzecz: "my tak mówimi i mówimy jacy to polscy piłkarze słabi i oni zaczynają mieć kompleksy .." poprostu sami nie wierzą ze moga być lepsi.
Umarłem
Mają kompleksy? I dobrze! Powinni je mieć wobec zawodników którzy potrafią przyjąć piłkę tak, żeby ta nie odskoczyła na pięć metrów. Mają jak najbardziej prawo mieć kompleksy wobec piłkarzy, którzy potrafią wymienić kilka podań bez głupiej straty spowodowanej niedokładnością liczoną w metrach. Powinni czuć zażenowanie, oglądając prawdziwych piłkarzy w telewizji.
Taka jest rzeczywistość, a wiara w patałachów, w jednosezonowe gwiazdki które już nawet nie szlifują ławek w słabych zachodnich klubach jest niczym niepoparta.
Można wierzyć w UFO, w reinkarnację, można też w Polskich piłkarzy. Różnica jest w taka, że Ci ostatni sami przy każdej możliwej okazji udowadniają, że jest to wiara niczym nie poparta.

Nie widzę powodu, aby Wisła miała ściągać za chore pieniądze patałachów tylko dlatego, że są Polakami. To nie reprezentacja.

Jest skutek, jest przyczyna. Polscy piłkarze nie grają źle z powodu krytyki, to krytyka spada na nich z powodu ich beznadziejnych umiejętności. Próbując odwracać ten ciąg otrzymujemy farsę, a z polskich piłkarzy robimy jeszcze większe mentalne kaleki, niż w rzeczywistości na to zasługują.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 27.10.2009 o godz. 20:57.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 27.10.2009, 21:36
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
a sugerujesz ze wszystkie transfery w Unirei były trafione to tylko u nas ktoś myśli że trener/dyr sportowy nie ma prawa do błędu a jak już Go popełni to prze następne lata będzie mu wypominany Licka/Vidliczka, Engel/ Kryszalowicz, Mielcarski/Barreto , Bednarz/ Beto itd itp...
Dlatego napisałem, że gosć musiał mieć dużo szczęścia tym razem. Ale wszystko się wyrówna. Pewnie kasę z LM zmarnują na jakieś wynalazki z AM. PŁD
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
a i jeszcze jedno nikt mi nie wmowi że Rumunii ze Steauy czy jakiejś Unirei wydaja wiecej na klub niż Boguś
Ooj, żebyś się nie zdziwił. Więcej i to o wiele więcej.
..
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 27.10.2009, 22:01
Ooj, żebyś się nie zdziwił. Więcej i to o wiele więcej.
zdziwiłbym sie bo umiem mniej więcej liczyć np. Steaua 2 razy LM raz półfinale UEFA, w razy grupa UEFA raz wyszli potem pokonując Valencie. Jak powiem że zarobili około 25- 30 mln euro to chyba bardzo nie przesadzę, jak zaczynali błyszczeć(1/2 UEFA) to najlepszy zawodnik zarabial 250 tys $ a podstawowa jedenastka nie kosztowała pewnie więcej niż teraz Wisły

jak to sie ma do Cupiała 10 lat inwestycji 80 mln zl włożone jako dług i nie wiadomo ile ponad to 1 bardzo dobry sezon w UEFA jeden niezły i tyle nawet jak uzbierali sporo punktów w rankingu i byliśmy blisko rozstawienia czyli podstawy do walki o LM to zostało to po mistrzowsku spie...

faktycznie Rumunii kupują pilkarzy za 1mln euro tylko że u nich mimo wszystko to sie bilansuje skoro np. Mistrzostwo jest warte z 7 mln euro czy ile tam płaca za LM
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 27.10.2009 o godz. 22:04.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 27.10.2009, 23:15
Przecież Boguś nie wydaje już nic. Z resztą, nie wspominałeś w 1 poście o dochodach, tylko o wydatkach
No to wydają więcej. I wydawali zanim zarobili też więcej od Cupiała. Steaua, bo Unirea to jakiś wybryk natury
..
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 27.10.2009, 23:27
Unirea to żaden wybryk natury. To dowód na to, że ciężką i cierpliwą pracą pod okiem dobrego fachowca można zdziałać wiele

Grunt, że nasi rodzimi trenerzy mają dobre samopoczucie podsycane skutecznie przez piłkarzy, którym się nie chce trenować
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 28.10.2009, 01:01
powiedzmy, ze Dan przedstawił kandydatury 30-40 piłkarzy, z czego zarząd zgodził się na darmowych Dolhę, Thwaite'a, chyba Branco, Burnsa i Chiacu. Zapłacić trzeba było za Vargę. Wciśnięto mu tez wtedy chyba Kaczorowskiego. Przeciez chyba pamiętasz te wszystkie kandydatury Dana, ktore się wtedy przewijaly. Niestety nie wszystkie były darmowe. Cóż za pech!
Jova, wiem, że nie lubisz Dana, ale trochę obiektywizmu, może?
Nie przyszli do nas między innymi: Mazilu, Galamaz (dziś podpora obrony Unirii), Grigorie, Petre, Bucur (jeden z czołowych strzelców Liga 1, trzeci w klasyfikacji dwa lata temu, w ubiegłym król strzelców), Tamas (też jeden z aktualnie lepszych napastników).
Czy dlatego, ze Dan ich nie chciał?
Mi brakuje obiektywizmu? Gdy Ty piszesz takie zdanie to brzmi ono naprawdę zabawnie.
Ja mam głęboko w trzewiach kogo Dan by kupił gdyby miał 10 mln euro na transfery. Mnie interesuje kogo sprowadził. Jakich piłkarzy uznał za zdolnych do gry w Wiśle. Ściągnął bardzo solidnego Burnsa, chimerycznego Dolhę, a reszta to szrot.
Próbujesz odwracać kota ogonem, wybielać Dana i sugerować, że wpadki transferowe to nie jego wina. Przecież to bzdura. Ponosi za nie odpowiedzialność razem z zarządem. To on tych piłkarzy wskazał.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 28.10.2009, 01:16
Mi brakuje obiektywizmu? Gdy Ty piszesz takie zdanie to brzmi ono naprawdę zabawnie.
Ja mam głęboko w trzewiach kogo Dan by kupił gdyby miał 10 mln euro na transfery. Mnie interesuje kogo sprowadził. Jakich piłkarzy uznał za zdolnych do gry w Wiśle. Ściągnął bardzo solidnego Burnsa, chimerycznego Dolhę, a reszta to szrot.
Próbujesz odwracać kota ogonem, wybielać Dana i sugerować, że wpadki transferowe to nie jego wina. Przecież to bzdura. Ponosi za nie odpowiedzialność razem z zarządem. To on tych piłkarzy wskazał.
Ale bronią go wyniki w Unirei.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów