The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Walka stulecia?
Gołota 95 38,15%
Adamek 145 58,23%
W ostatniej chwili walkę odwołają 13 5,22%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 249. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
matt1906
Senior Member

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.10.2009, 23:19
mb_1906 napisał(a):Wyświetl post
Oddanie niektorych kibicow dla Goloty mozna porownac jedynie do 50 letniej kobiety, ktora caly czas usprawiedliwia swojego meza alkoholika, ktory od 25 lat ja bije. "Bo przeciez na pewno sie jeszcze zmieni, oo przed slubem byl dla mnie mily"
a może do kibiców np. Szobierków Bytom, kiedyś była 1 liga dzis tułaczka po niższych ligach ale jednak dalej wierzą w swój klub i co mają się od niego odwrócić i przejść do Polonii Bytom, tylko dlatego że ona jest teraz w ekstraklasie?
na wyjazdach byłeś ilu?
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 24.10.2009, 23:24
No i przkret stulecia okazala sie nie byc przekretem.Tomas Adamek mimo ze nabyl nieco wagi nie stracil nic ze swojego JA. Jedyny bokser jakiego mozna wyslac za Ocean bez strachu o ciezki wpierd..l.
Ogolnie golota jak zwykle sie kiepsko ruszal, dlugo wchodzilw walke i zdecydowanie ostatnia walka Andrew za taka kasę. Nastepne znowu w barze w Chicago. Pzdr fanów Górala.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 24.10.2009, 23:31
Ale niektórzy nadal będą twierdzić, że Adamek 'wylansowany'. Spodziewałem się, że to wygra, ale że taki w....... mu zrobi to już nie. Istna kanonada. Gołota ociężały, bez wiary, jedynie się w****iał. Ale i tak mu gówno z tego. To znaczy nie. Nie gówno. Co najmniej 300 tysięcy.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 24.10.2009, 23:31
Kamson napisał(a):Wyświetl post
Pas polsatu zawsze o takim marzyłem.
Lepiej pas niż paszport...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
M89
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 24.10.2009, 23:48
Nie wiem, czy tylko ja odnoszę wrażenie, że Adamek jakoś do wagi ciężkiej nie pasuje. Szybkość i technikę dobrą, to może i ma, z wagą zawsze da się coś zrobić, ale nie ma sylwetki. Zwróćcie uwagę jak wyglądają Kliczki, czy chociażby Gołota z lat 90'. Tomek nie ma takiej postury, dlatego sądzę, że w wadze ciężkiej nie porządzi. Wygra na pewno kilka walk z jakimiś kelnerami, których mu podstawią, ale jak kiedyś - w co wątpie - przyjdzie mu się zmierzyć z jakimś solidnym zawodnikiem wagi ciężkiej, to zostanie zmieciony z powierzchni ziemii.

Zaznaczam, że nie jestem znawcą boksu... oglądam tylko ważniejsze walki polskich bokserów od jakiś 12 lat, więc jak ktoś się na tym zna i uważa, że jestem w błędzie to chętnie dam się przekonać.

Po burzy słońce wychodzi zza chmur...
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 24.10.2009, 23:50
Ikki napisał(a):Wyświetl post
Żmijka, proszę
Funky Polak - Pamiętaj
Dziękuję! Bo miażdzy ona system ...

A co do walki to Adamek zniszczył Gołotę. Wierzyłam w wygraną, ale nie spodziewałam się, że AŻ TAK go sponiewiera!

Hives4 napisał(a):Wyświetl post
Żałosne jeszcze było to małpowanie na linach Adamka i to w narożniku Gołoty... Może usłyszał ktoś co powiedziała do niego wtedy Mariola Gołota?
Adamek zachowuje się tak po wszystkich wygranych walkach, więc nie wiem o co tu wąty ... z resztą nie tylko on. Ja rozumiem, że przegrał Twój faworyt (tak przypuszczam), ale czep się jak już musisz to czegoś sensownego ...
Ostatnio edytowane przez Żmijka : 24.10.2009 o godz. 23:52.
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 24.10.2009, 23:50
funky polak- pamietaj - nieoficjalny hymn polonii w Chicago,

jakby ktoś chciał posłuchać drugiego flagowego kawałke funkiego to proszę:

http://www.youtube.com/watch?v=TPs0ZGmRuYg

ps: tylko Ci co byli i widzieli to wszystko na własne oczy mogą zrozumieć o czym śpiewa

co do wali: żal było patrzeć na Andrewa, nie wiem czy to wiek, czy sprzedał sie dla ojca zielonego dolara..

ale to był jego pogrzeb

a jeśli chodzi o Adamka to miejmy nadzieję, iż będzie NADZIEJĄ BIAŁYCH
Odpowiedz cytując
Dario Silva
Member

Od: 07.2007

Stary 24.10.2009, 23:53
Bo Andrzej myślał,że będzie z nim rozmawiał...
GdYbYm MóGł CoFnĄć CzAs i PoMyŚlEć NaD WyBoReM...
NaWeT DrUgI RaZ WyBrAłByM Tą SaMą DrOgE
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 25.10.2009, 00:01
Przed tą walką większość osób z którymi rozmawiałem, a które znam od tej strony, że na boksie znają się znacznie lepiej ode mnie twierdziła, że przeskok z do ciężkiej wagi jest błędem Adamka i Gołota jeśli go trafi to zmiecie Tomka z ringu. Ale nie trafił, bodaj w ciągu tych pięciu rund nie zadał nawet jednego celnego, soczystego ciosu. W życiu jeszcze nie widziałem Gołoty tak spasionego i obrośniętego tłuszczem więc suma sumarum zastanawiam się czy jest to rzeczywiście skutkiem znakomitej postawy Adamka i jego szybkości w ringu, czy też brakiem przygotowania do walki Gołoty i jego ospałości, ociężałości tudzież tumiwisizmu bokserskiego emeryta pragnącego jedynie jeszcze dociułać parę zer na koncie.

Dla mnie przed tym pojedynkiem (a kibicowałem Adamkowi) najbardziej istotne czy ciosy Tomka będą w stanie powalić kogoś takiego jak Gołota na deski. I to mu się powiodło choć w przypadku pierwszego nokdaunu ewidentnie pomógł sobie w tym odpychając Gołotę. Tyle w sumie po tej jednostronnej walce się chyba dowiedzieliśmy, bo z dalej idącymi wnioskami trzeba poczekać, aż w ringu naprzeciwko Adamka stanie ktoś kto do walki będzie miał trochę poważniejsze podejście aniżeli Gołota i mam nadzieję, że jednak rozsądek weźmie górę i będzie to stopniowe podnoszenie "poprzeczki" a nie od razu "skok na głęboką wodę".

Trzymam kciuki za Tomka.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 25.10.2009, 00:01
lucek - akurat w wadze ciężkiej ostatnio dominują biali... mówimy tu o NADZIEI POLSKI
Odpowiedz cytując
LAW
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 25.10.2009, 00:30
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
to powołam sie na rade Rafała Patyry i i pojde sie wyśpić
Rafał Patyra to TVP, a to był Jerzy Mielewski

Jest Polsat, jest Ibisz. Lepszy byłby taki "gość" co zazwyczaj zapowiada, a gra np. w "M jak miłość" (nie chciało mi się szukać na filmwebie).

Adamek Adamkiem, ale dwa razy w pierwszej rundzie się zachwiał po dość przypadkowych ciosach Gołoty (jak to mówią "poczuł" te uderzenia). Jedna mocniejsza plomba i mogło być różnie.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 25.10.2009, 00:36
LAW napisał(a):Wyświetl post
Adamek Adamkiem, ale dwa razy w pierwszej rundzie się zachwiał po dość przypadkowych ciosach Gołoty (jak to mówią "poczuł" te uderzenia). Jedna mocniejsza plomba i mogło być różnie.
Co w tym dziwnego? To, że Gołota ma siłę, każdy wie od dawna. Brak mu jednak szybkości, techniki, czy wreszcie najzwyczajniej jaj. Poza tym w takiej kategorii każdy mocniejszy, dobrze trafiony cios może skończyć się knock-downem. Żadnej Ameryki nie odkryłeś
Odpowiedz cytując
MichauSzczu
Banita

Od: 08.2009

Stary 25.10.2009, 00:44
matt1906 napisał(a):Wyświetl post
a może do kibiców np. Szobierków Bytom, kiedyś była 1 liga dzis tułaczka po niższych ligach ale jednak dalej wierzą w swój klub i co mają się od niego odwrócić i przejść do Polonii Bytom, tylko dlatego że ona jest teraz w ekstraklasie?
Nie każdy jest kibicem sukcesu jak ty i przerzuca się ze starego topu na nowy, bo teraz on wygrał i jest dzezi i kul -_-
Odpowiedz cytując
NowaHutaWNH
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 25.10.2009, 00:49
MichauSzczu napisał(a):Wyświetl post
Nie każdy jest kibicem sukcesu jak ty i przerzuca się ze starego topu na nowy, bo teraz on wygrał i jest dzezi i kul -_-
to chyba Ty chciałeś być tu na siłe 'dżezi i kul' bo matt1906 chodziło właśnie o to o czym napisałeś.

to ja również przepraszam
Ostatnio edytowane przez NowaHutaWNH : 25.10.2009 o godz. 01:34.
[CENTER]Towarzystwo Sportowe.
[/CENTER]
Odpowiedz cytując
MichauSzczu
Banita

Stary 25.10.2009, 00:51
Cytat:
Oddanie niektorych kibicow dla Goloty mozna porownac jedynie do 50 letniej kobiety, ktora caly czas usprawiedliwia swojego meza alkoholika, ktory od 25 lat ja bije. "Bo przeciez na pewno sie jeszcze zmieni, oo przed slubem byl dla mnie mily"
Bo dodałem nie ten cytat co chcialem. Chodzi o ten u góry Przepraszam za blad
Odpowiedz cytując
Devonisch
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.10.2009, 01:02
gołota został z(go)łotany - na to liczyłem
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 25.10.2009, 01:05
Golota nie byl przygotowany do tej walki i powiedzmy sobie, to szczerze. Trudno wobec tego jednoznacznie ocenic Adamka. Warto zauwazyc, ze Andrzeja nie powalila sila ciosow, ale ich ilosc...a to jest roznica, ktorej nie bedzie w przypadku boksera normalnie przygotowanego. Tak ociezalego Goloty nigdy nie widzialem(wiadomo, ze bedzie roznica szybkosci, ale on byl spozniony o 2-3 tempa)...a bierze sie to z tej duzej(na zdjeciach z wazenia nie bylo tego widac) nadwagii, wieku i ostatniej kontuzji. Tez zauwazylem, jak Tomek skrzywil sie po kilku ciosach(a bylo ich naprawde niewiele) Andrzeja. Kiedy spotka sie z kims klasy Kliczkow nie wroze mu najlepiej, bo to poprostu typowi ciezcy. Jak mowilem wczesniej, walka zupelnie bez sensu.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 25.10.2009, 01:12
Wojtas napisał(a):Wyświetl post

wszytcy sa tu wygranymi,zgadzam sie z innymi ze walka byla "ustawiona" -
Ale czemu miała być niby ustawiona.Był bokser zdecydowanie lepszy i był zdecydowanie słabszy.Kursy na obu nie pozostawiały złudzeń - Chyba że Gołota miał polecenie by się tak dać obić...tyle że równie dobrze można stwierdzić że jakaś tam wygrana 4-0 Barcy nad kimś była też ustawką=różnica klas przed walką była jasna i jak się okazało niespodzianki nie było.Ja jestem ciekaw jaki przebieg tej walki uznalibyście za 'czysty'.

ps a że kasy polszit zgarnął sporo...no przecież tylko po to była ta cała impreza.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Misterio
Junior Member

Od: 05.2008

Stary 25.10.2009, 07:48
Mistrzowski tekst: "Pójdziecie państwo się wyśpić"
Odpowiedz cytując
WiślakNH
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 25.10.2009, 07:59
Ktoś pisał o możliwości ustawionej walki ale według mnie nie ma takiej opcji w tym pojedynku,bo Gołota nie stał z opuszczonymi rękoma i czekał na cios od Adamka tylko sam je też zadawał,a że jego ciosy od dłuższego czasu są raczej jakieś takie niemrawe nie zdołał wiele razy go trafić.Co innego gdyby wygrał na punkty (chociaż i tak więcej punktował).Ktoś też mówił (nie koniecznie na forum) że Adamek Andrzeja nie pośle na deski..niby czemu?Adamek nie waży 40 kg do 116 kilogramowego Gołoty tylko niemal setkę,więc dziwie sie na takie komentarze.
Adamek walczył jak to Adamek,a Gołota jak Gołota - całe podsumowanie.
Miasto Kraków - pozdrowienia dla Dobrych Chłopaków !!

Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 25.10.2009, 09:16
Dobre podsumowanie

Cytat:
Tomasz Adamek wykorzystał nazwisko mojego męża, żeby się wypromować. To nie była dobra walka na zakończenie kariery - powiedziała małżonka Gołoty.
Odpowiedz cytując
zuraw9
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 25.10.2009, 09:26
To po co w takim razie walczył? Nikt go chyba do tego nie zmuszał.
Odpowiedz cytując
matt1906
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 25.10.2009, 09:31
zuraw9 napisał(a):Wyświetl post
To po co w takim razie walczył? Nikt go chyba do tego nie zmuszał.
Jak byś miał do zgarnięcia ponad 300 tys, pewnie ostatni raz w taki sposób to nie zrobiłbyś tego?
na wyjazdach byłeś ilu?
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 25.10.2009, 09:35
matt1906 napisał(a):Wyświetl post
Jak byś miał do zgarnięcia ponad 300 tys, pewnie ostatni raz w taki sposób to nie zrobiłbyś tego?
Chyba że zorganizują rewanż, bo pas Polsatu to łakomy kąsek.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.10.2009, 10:01
Czekam teraz jak Adamek trafi na Kliczke , Wałujewa lub Czagajewa.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 25.10.2009 o godz. 10:07.
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Stary 25.10.2009, 10:04
jaki rewanż, jak pas polsatu to pretendent Najman juz czeka

na poczatku balem sie o Adamka , jest oczywiscie lepszym bokserem ale czy to wystarczy na różnice wag ?

okazalo sie ze tak , a nawet az nadto bo andrzej zebral straszny lomot

ktos pisze o ustawieniu walki - to chyba mylenie pojec

walka ustawiona to taka w ktorej jeden z zawodnikow ma przykazane sie podlozyc nie sadze zeby tutaj tak to sie odbylo

mozna powiedziec ze andrzej walczyl w swoim stylu :

http://www.youtube.com/watch?v=0em16...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=0l0-Ye1NxBM
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 25.10.2009, 10:15
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Czekam teraz jak Adamek trafi na Kliczke , Wałujewa lub Czagajewa.
na tą chwilę to On w takiej walce byłby Gołotą...

nie oszukujmy się, nie miałby szans z Kliczką, może troche powalczyłby z Wałujewem lub Czagajewem.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.10.2009, 10:24
Wg tego artykułu...

http://www.sport.pl/sport/1,65025,71..._Andrzeja.html

... pani Mariola Gołota powiedziała do fetującego w narożniku Gołoty Adamka: "Spadaj, to miejsce Andrzeja". Prostackie troche moim zdaniem.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 25.10.2009, 10:42
felipe napisał(a):Wyświetl post
Wg tego artykułu...

http://www.sport.pl/sport/1,65025,71..._Andrzeja.html

... pani Mariola Gołota powiedziała do fetującego w narożniku Gołoty Adamka: "Spadaj, to miejsce Andrzeja". Prostackie troche moim zdaniem.
W tv było widać, jak Adamek wchodzi na narożnik po walce i obok pojawia sie postać pani Marioli, która z wyrzutem na twarzy coś do Adamka mówi. Obił jej męża, to nerwy puściły
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 25.10.2009, 11:07
Mariola Gołota jest typową polonuską---wieśniara do entej potęgi.Gołota się "wypromował" w pojedynkach z Lewisem, Grantem czy Tysonem do tego stopnia , ze niech sie cieszy ze walczyl z nim Adamek.Bo kto zaplaci takiemu "bokserowi"taką kasę? Nikt.
Brawo Tomasz-tak 3maj.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów