|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Może jestem strachliwy ale nie ryzykowałbym wpuszczenia Garguły nawet na 10 minut jeśli wynik byłby niepewny. Zmęczeni Piastowie mogliby rozpaczliwie wchodzić wślizgami bez kontroli a na samą myśl że Gargula na wiosnę będzie siedział w siłowni przechodzą mnie ciarki ...
Jeśli wszedłby Garguła to raczej w 80-tej minucie przy stanie 2:0 , 3:0 ... nie ma co liczyć, ze zawodnik po tak długim okresie niegrania będzie od razu filarem drużyny. A więc Skorża musi poukładać na Piasta ekipę z tego co ma ... i nie ma (Piotrek Brożek, Pawełek) ..... Nawet "obserwator" Brożek, "mieszarka" Małecki, "odpoczywający po kadrze " Kirm, "panienka" Jirsak, czy "czyszkarka bez konceptu" Diaz, powinni poradzić sobie z Pastami. Nie wiem tylko kim zastąpić Piotra Brożka ... ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Diaz za Piotrka a do środka Mauro. Teraz krucho z naszymi zawodnikami albo kontuzjowani albo bez formy.Jest jeszcze opcja że Łobo zagra na prawej a Alvarez na lewej ale sądze że jeśli sie Brożek nie wykuruje to go Diaz zastąpi. W obliczu takiej sytuacji kadrowej przy korzystyn wyniku szanse może otrzymać ktoś z naszej młodzieży. Przynajmniej taką mam nadzieje.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=22011
delikatna panienka nam posędziuje.. oby tym razem żaden z naszych piłkarzy nie rugał na tego pajaca, bo znowu kartkami posypie
Ostatnio edytowane przez Szarny : 22.10.2009 o godz. 15:56.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
A mógłby mi ktoś powiedzieć czy w drużynie ME gra ktoś na lewej obronie?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
No tak, mecz z Legią za pasem, trzeba zadbać o to i owo. Ale oczywiście, żadnych układów nie ma. PZPN i Ekstrklasa nie są nawet w najmniejszym stopniu zainteresowani tym, by przewaga Wisły malała. Podejrzenia o preferowanie w tym sezonie Lecha, któremu nawet terminarz ustawiono tak jak chciał, to tylko teoria spiskowa. W ogóle, PZPN i spółka są czyści jak łza, a sędziowie krzywdząc Wisłę i odbierając jej punkty złymi decyzjami na boisku popełniają najwyżej zwykłe błędy. A nawet nie błędy, bo tych jak oznajmił arbiter po meczu we Wronkach nie było i nie robią. Kpina, co się w tym sezonie wyprawia. Jak widać 3 mistrzostwa z rzędu dla Wisły, to już byłby dla niektórych przynajmniej zamach stanu.
Ostatnio edytowane przez Markus : 22.10.2009 o godz. 16:49.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
A czy ten Wojciech Cygal jest taki słaby i beznadziejny, że nasz treneiro go nie może włączyć do składu gdy kontuzjowany jest nasz lewy obrońca?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Prosto z mostu, nie ma się co rozczarowywać.
Wydaje mi się, że remis jest jak najbardziej prawdopodobnym wynikiem przy grze naszego zespołu, jaką obecnie prezentuje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Ochchcho........
widze ze Ektraklasa stara sie skutecznie roztrwonic przewage Wisly ,ku chwale wiekszej atrakcyjnosci Ligi. Ciekawe co tym razem sedzia z Warszawy nam zaserwuje,moze nie zauwazy karnego ,wyrzuci nam Skorze tym samym wrpowadzjac kare 2 meczy w zycie,czy poprostu wykartuje nam czerwienią kogos z pola(mecz z Legia sie zbliza ,trzeba jakos pomóc chlopakom ..nie pamietacie ?/) ja tu widze coraz wieksza reżyserie ale o poziom podobny do tego z "Na wspolnej "... ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
No to Skorża musi powstrzymać się od uwag - najlepiej niech uwagi piłkarzom przekazuje na ucho, bo Szulc słowa typu : " Mały, biegaj! " zinterpretuje jako obrażanie sędziego
. Trzeba Piastowi wbić bramki z czystych sytuacji jak strzał z dystansu lub sam na sam i uczulić na sędziego, bo czerwień poleci.![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Oczywiście już dziś mogę się założyć niemal o każde pieniądze, że na Legię będziemy mieli wykartkowanego Głowackiego i przynajmniej jeszcze Diaza... Sędziowie z Wawy już o to zadbają, spokojna głowa... ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
kwestia wystawiania młodych piłkarzy była już poruszana w temacie " Nasi piłkarze " |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Martwi mnie brak Garguły w kadrze na mecz z Piastem - argumentacja Skorży, że chce go wprowadzać bardzo powoi nie sprawia, że skoro już jest zdrowy nie mógłby usiąść choc na ławce rezerwowych. Bycie w kadrze jeszcze nie oznacza, że musiałby zagrać w sobotę choćby tylko minutę. Z ostrożnością też nie należy przesadzać i mylić ją z rozsądkiem.
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Noo ... mógłby ... mógłby nawet chory ... tylko po co ? by zająć miejsce komuś kto mógłby zagrać cały mecz na swoje 100 % Tak. Ocenę co w tej sytuacji jest rozsądkiem a co nadmiarem ostrożności trzeba chyba jednak zostawić lekarzom i trenerowi. Mimo iż w przypadku Dawidowskiego, a ostatnio Siglara i Boguskiego lekarze się nie popisują. ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
w pierwszym składzie dziś zagra Ilie Cebanu, zobaczymy jak sie sprawdzi
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Do wszytskich czarnowidzów: Czemu nie obstawiacie u buka , co? 5:1 za remis i 11:1 za zwyciestwo Piasta. Dawno ni ebylo tak korzystnych kursow na druzyne ktora ma wygrac lub zremisowac.....
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Mnie ciekawi czemu Łobodziński, który nic nie gra od kilku kolejek jest w składzie zamiast Ćwielonga...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Ilie to fantastyczny człowiek i dobry bramkarz. Życzę mu bardzo fajnej kariery, która niech zacznie powoli rozkwitac już dziś
Rozpisywac się na temat meczu i składu nie będę, bo po prostu to trzeba wygrac i już. pokażmy jak się bawi Wisełka Tak z trochę innej strony... Ten mecz to pierwszy mecz od niepamiętnych czasów, którego nie transmituje Canal+sport... x) (na szczęście Orange Sport stanie na wysokości zadania). EDIT: *Pan Jotka*- a jak stał Rubin w meczu z Barca? No to co.. Do pomeczowych opinii! ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Brożek trochę spanikował, mógł wejść z tą piłką do bramki w 6 minucie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie do końca. musiałby zagrać sobie piłkę na lewą nogę, a wiemy ,że nie jest jego mocną stroną (strzały z lewej nogi)
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
" szerokie podanie do Pedro Alvareza" ...
I już prowadzimy, więc raczej spokój
Ostatnio edytowane przez IncognitoTSW : 24.10.2009 o godz. 16:29.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Piast gra taki anty futbol, że aż oczy bolą...
Mam nadzieje, że jakieś trzy cztery zero, ich pojedziemy po wpadce we wronkach... ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
narazie w meczu niewidoczny Jirsak
pilke rozgrywaja Marcelo i Glowacki ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Widoczny, widoczny. Raz chciał złamać nogę Muszalikowi, za drugim razem dostał żółtą kartkę.
|
|
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Małecki żegna się po każdej zjebanej akcji... Irytujące.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Szkoda, że Jirsak nie zaliczył asysty.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
cholera Jirsak ma papiery na rozgrywającego.Te jego podania są 1 klasa.
Musi Skorża coś z nim zrobić bo szkoda chłopaka ;/ On ma ogromny potencjał ;/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Denerwuje marnotrawstwo Wisły. Zamiastw każdej akcji ofensywnej starać się strzelić bramkę, my się nad Piastem litujemy i gramy takie pykanie ty do mnie ja do ciebie. No i oczywiście tradycyjna już nieskuteczność. ;/
Z plusów to akcja Brożek Jirsak Mały na europejskim poziomie. Mógł, powinien nawet strzelić. Miał również Kirma po lewej stronie. Gdyby sytuacja się odwróciła to pewnie Mały z****iałby Kirma na wszystkie możliwe sposoby, że ten nie podał ![]()
Ostatnio edytowane przez tofik : 24.10.2009 o godz. 16:58.
![]()
.
. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|