The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.10.2009, 21:29
Ale żeby gorzej wypaść niż Kręcina, to trzeba się postarać...
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 17.10.2009, 21:34
no właśnie aż mnie to zdziwiło, bo Zdzichu na kulturalnego wyszedł
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.10.2009, 21:42
polskie media donoszą, że kandydatem na trenera kadry jest Dan Petrescu. To bzdura, oczywiście. Dan jest gotow odejść z Unirei ale tylko do silnej ligi europejskiej. Odrzucił propozycję prowadzenia kadry Rumunii więc niby po co miałby prowadzić kadrę Polski? Jego zarobki w Unirei 500 tys euro musiałyby byc znacznie przebite, żeby w ogole zaczął się zastanwaić nad taką ofertę.
Skąd takie plotki?
Ano, Ladbrokes, firma bukmacherska obstawia także szanse różnych osób na stanowisko trenera naszej kadry: prowadzi Smuda - zakłady w wysokości 1:2, a na dziewiątym miejscu jest Petrescu na którego przyjmowane sa zakłady 1:101, na Bońka 1:181, na Mourinho (14 miejsce) 1:401
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 17.10.2009, 22:11
Przecież tak samodzielny i mówiący zawsze to co myśli trener jest dla betonu PZPNowskiego absolutnie nie do przyjęcia.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 18.10.2009, 22:46
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
http://www.weszlo.com/news/3877

Złotousty Engel atakuje...Zmanipulowała mną firma.
Prison Break 5 Engel, Lato i ziomy kontra tajemnicza firma (w roli T-Baga Zbigniew "Z-Bee" Boniek)
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
Cinek1906
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 19.10.2009, 06:23
trener i tak nie pomoże jak kopacze nie będą chcieli czegoś osiągnać.. oprócz wypłacenia premii
FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.'
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 19.10.2009, 07:03
Rozwaliło mnie pytanie Zdzisława K.: Co sie wam nie podoba konkretnie? Przecież my jesteśmy stowarzyszeniem. Czyli jednym slowemnie pownniśmy wnikać w afery stowarzyszeń bo oni sa stowarzyszeniami i nic nam do tego. Ktoś musi im uświadomić, że "stowarzyszenie"o nazwie PZPN funcjonuje dzieki nam! To my kibice chodzac na mecze, sponsorujemy pasozytow.To my ki bice nie bojkotujemy sponsorów reprezentacji i dzięki temu sponsorzy łożą na reklamy, z ktorych to wpływaja pieniądze do PZPN. Niech na kolejnych 3ech meczach reprezentacji nikt się nie pojawi, to zobaczymy czy prezes Lato szybko bedzie miał bułę na kolejne wypłaty i podwyżki. Juz bylo takie stowarzyszenie kiedys--PZPS.Biesiada przekręcił gruba kase, zajął się tym prokurator, wybrano nowe wladze i popatrzcie gdzie jest siatkówka...
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 19.10.2009, 09:30
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Rozwaliło mnie pytanie Zdzisława K.: Co sie wam nie podoba konkretnie? Przecież my jesteśmy stowarzyszeniem. Czyli jednym slowemnie pownniśmy wnikać w afery stowarzyszeń bo oni sa stowarzyszeniami i nic nam do tego. Ktoś musi im uświadomić, że "stowarzyszenie"o nazwie PZPN funcjonuje dzieki nam! To my kibice chodzac na mecze, sponsorujemy pasozytow.To my ki bice nie bojkotujemy sponsorów reprezentacji i dzięki temu sponsorzy łożą na reklamy, z ktorych to wpływaja pieniądze do PZPN. Niech na kolejnych 3ech meczach reprezentacji nikt się nie pojawi, to zobaczymy czy prezes Lato szybko bedzie miał bułę na kolejne wypłaty i podwyżki. Juz bylo takie stowarzyszenie kiedys--PZPS.Biesiada przekręcił gruba kase, zajął się tym prokurator, wybrano nowe wladze i popatrzcie gdzie jest siatkówka...
Tylko, że ja niestety obawiam się, że mimo iż nam się to wszystko nie podoba, to oni robią wszystko zgodnie z prawem.
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 20.10.2009, 16:28
Cytat:
Nowego selekcjonera piłkarskiej reprezentacji Polski poznamy najpóźniej 3 listopada. Dziennik "Sport" prezentuje nazwiska 11 zainteresowanych.
PZPN nie zamknął jeszcze listy kandydatów, Grzegorz Lato powiedział w poniedziałek, że na nowe oferty związek czeka do najbliższej soboty.

Kandydaci na trenera reprezentacji Polski według "Sportu":
1. Franciszek Smuda - trener Zagłębia Lubin
2. Stefan Majewski - tymczasowy trener reprezentacji Polski
3. Paweł Janas - trener Widzewa Łódź
4. Henryk Kasperczak - bez pracy
5. Maciej Skorża - trener Wisły Kraków
6. Piotr Nowak - trener Philadelphii Union
7. Dan Petrescu (Rumunia) - trener Unirei Urziceni
8. Alberto Zaccheroni (Włochy) - bez pracy
9. Avram Grant (Izrael) - dyrektor sportowy Portsmouth FC
10. Javier Aguirre (Meksyk) - trener reprezentacji Meksyku
11. Lawrie Sanchez (Irlandia Płn.) - bez pracy
Oprócz tych kandydatów, wedle zapewnień Jerzego Engela, jest jeszcze trzech chętnych - z Francji, Węgier i Hiszpanii.

Więcej w "Sporcie"
Nie wiem czy to prawda,że chodzi akurat o tych trenerów,ale jak dla mnie to z Polski tylko Smuda,a z zagranicy Petrescu,bo w Aguirre to mi się nie chce wierzyć,z powodu tego,że poprowadzi repre Meksyku na MŚ2010.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.10.2009, 16:33
BiałaGwiazda napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy to prawda,że chodzi akurat o tych trenerów,ale jak dla mnie to z Polski tylko Smuda,a z zagranicy Petrescu,bo w Aguirre to mi się nie chce wierzyć,z powodu tego,że poprowadzi repre Meksyku na MŚ2010.
Ja jestem za Stefanem Majewskim.
Śmiech to zdrowie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 20.10.2009, 16:38
Ciekawe, że Grant przyjął ostatnio propozycje pracy w Portsmouth i nagle się zgłosił żeby być selekcjonerem Polaków.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 20.10.2009, 16:50
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe, że Grant przyjął ostatnio propozycje pracy w Portsmouth i nagle się zgłosił żeby być selekcjonerem Polaków.
Praca z Reprezentacją to zaszczyt.
Szczególnie z naszą.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 20.10.2009, 17:06
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Praca z Reprezentacją to zaszczyt.
Szczególnie z naszą.
Najlepszy z tego towarzystwa to Grant. Choć kto by nie został trenerem to i tak nic nie wskóra,bo kopaczy mamy miernych.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.10.2009, 17:08
Ta lista i tak pewnie jest sfingowana przez dziennikarzy. Nie wiem czy czytaliście wypowiedź Bońka, który mówił że żaden szanujący się trener (czyt. z sukcesami) nie wysyła swoich CV do związków. Jak jest na prawdę dobry to sam związek powinien nawiązać z nim kontakt i zaproponować swoje warunki współpracy. Jestem niemal pewny, że zostanie Majewski lub mianują Smudę. Niby lepszy ten drugi ale nie jestem pewien, czy będzie on dobrym rozwiązaniem w tej sytuacji. Poza tym wtedy może ten "pozytywny szum" wokól PZPNu opaść, a nie o to chodzi

A jak czytam, że dzisiaj powstała komisja ds. wyboru trenera to mnie krew zalewa. Jak słyszę słowo komisja to już wiem, że nic dobrego z tego nie będzie. Czy to komisja śledcza, ds. wyjaśnienia afery czy wyboru trenera. Mam nieodparte wrażenie, że wszyscy członkowie tej szacownej komisji sposobem myślenia są przed 1989 rokiem...
Odpowiedz cytując
Ikki
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 20.10.2009, 17:58
Sfingowane czy nie..., bardzo chciałbym zobaczyć na stanowisku trenera Petrescu. Przy nim nasze "gwiazdki" w końcu zobaczyłyby co to znaczy przygotowanie mentalne do meczu. On by ich w końcu poustawiał w prawidłowym szeregu. Ciekawe jak by wyglądały relacje Dana z Kubą?
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 20.10.2009, 17:59. Dziwne lato tej zimy
Ciekawe, czym zapłacą temu nowemu trenerowi. Właśnie zrezygnował kolejny sponsor - Kompania Piwowarska (trąbią o tym na interii i futbol pl). Może Lato i spółka złożą się ze swoich zaskórniaków, których z wcześniejszych "premii" trochę uzbierali

A bardziej poważnie - cała sytuacja robi się coraz bardziej zagmatwana, tylko leśne dziadki tego nie chcą widzieć. "Będą nowi sponsorzy" - twierdził taki jeden. Racja, tylko nie dodał ostatniego słowa: Będą... ODCHODZIĆ!
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Stary 20.10.2009, 18:16
Ja jestem za tym zeby selekcjonerem został Smuda, a Majewski niech sie zajmię kadrą U-23... a co do zawodników to Dudek powinien pożegnać się z kadrą w najbiższym meczu u siebie podobnie Żewłakow, Krzynówek, Lewandowski, Żurawski...
Ostatnio edytowane przez Tasio1906 : 20.10.2009 o godz. 18:25.
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 20.10.2009, 18:30
el Nuero napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe, czym zapłacą temu nowemu trenerowi. Właśnie zrezygnował kolejny sponsor - Kompania Piwowarska (trąbią o tym na interii i futbol pl). Może Lato i spółka złożą się ze swoich zaskórniaków, których z wcześniejszych "premii" trochę uzbierali

A bardziej poważnie - cała sytuacja robi się coraz bardziej zagmatwana, tylko leśne dziadki tego nie chcą widzieć. "Będą nowi sponsorzy" - twierdził taki jeden. Racja, tylko nie dodał ostatniego słowa: Będą... ODCHODZIĆ!
Ładnie to napisałeś z tym nowym sposnoem.Cała sytuacja miała taki przebieg. Zdzisław Kręcina przemawiał wczoraj jak polityk. A szczególowiej mówiąc jak wódz na XX Kongresie KPZR(kto zył za komuny to pamięta formułe i otoczke takich wystąpień). Pouczał, strofował, ośimeszął ewentualnych przeciwników(CZYLI KIBICÓW!!). Dostało się także rządowi, gdy Kręcina zasugerowął , ze rząd im nie dał naleznej kasy i za to zaplaciło spoleczeństwo bo rzad musial dać kase oraz zapłacic odsetki.Bił piane tak długo, ze zgubiłem wątek o czym mowa. Rzucał liczbami na pamiątki, domy dziecka itp. Dodatkowo dzinnikarze mogli uslyszeć , jacy durni są sponsorzy ktorzy sie wycofali, bo w ich miejsce juz ma nowych lepszych i hojniejszych. A tu prosze--Kompania Piwowarska olała temat ;-). Jednym słowem--gbur z tego Kreciny az milo. Mi się nasuyneło w zasadzie jedno pytanie do pana K.---panie sekretarzu.Prosze podać liste pracowników PZPN i wypisać ile lat pracują w związku. Bo skoro jest tajk dobrze to dlaczego przez te wszytskie lata jest tak źłe i kto za to odpowiada skoro [przez 20 lat z hakiem pracują ciągle ci sami ludzie?
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 20.10.2009, 18:55
Bądźmy dokładni. Widziecie coś co chcielibyście widzieć. Kompania wycofała reklamy a nie zrezygnowała z lania kasy na reprezentację. Podobnie inni sponsorzy. A sami przyznacie,że to znaczna różnica. Zresztą kto odważy się zerwać umowę z PZPN-em,ten będzie musiał płacić gigantyczne odszkodowanie. To wszytko jest markowaniem ruchów. Chwała Towarzyszom na pochybel styropianom i pampersom. Ave Lato. kij z zimą
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 20.10.2009, 19:04
Tasio1906 napisał(a):Wyświetl post
Ja jestem za tym zeby selekcjonerem został Smuda, a Majewski niech sie zajmię kadrą U-23... a co do zawodników to Dudek powinien pożegnać się z kadrą w najbiższym meczu u siebie podobnie Żewłakow, Krzynówek, Lewandowski, Żurawski...
Żurawski już od ponad roku jest nieobecny.
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Stary 20.10.2009, 19:20
ale na oficjalne pożegnanie zasługuje wkońcu wybitny reprezentant. Pożegnać go tak jak Czesi Kollera
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 20.10.2009, 19:38
Marszałku, popraw mnie, jeśli się mylę. Towarzystwo Compensa wycofało się z dalszego sponsoringu reprezentacji, tzn. nie chce już wyświetlania swoich reklam, a ich umowa wygasa w 2010 r. Czyli jednak jest wyjście - NIE przedłużanie umów sponsorskich ze skompromitowanym podmiotem. A samo Euro 2012 jako przynęta też może nie do końca zadziałać w taki sposób, jak by sobie życzyli betonowi towarzysze z PZPN-u. Sponsor, wykupując np. reklamy w telewizji lub bilboardy na mieście (organizatorze Euro) chyba nie musi mieć "dozgonnej" umowy z polskim związkiem piłkarskim?

Jak to ktoś rozszyfrował PZPN= Pieniądze Zdobyte Przez Nieuczciwość. Nie dziwię się firmom, że nie chcą być łączone z tak bardzo znienawidzoną i skorumpowaną organizacją, jak PZPN, gdyż boją się o utratę klientów. A tymczasem wściekłość kibiców wcale nie ustaje (propozycje bojkotu meczu kadry w Kielcach, prawie 300 tys. zarejestrowanych na koniecPZPN). Chyba tylko ludzie z PZPN jeszcze nie zrozumieli, czym są mechanizmy wolnego rynku i tworzą sobie czarny wizerunek, mając w pogardzie coraz bardziej rozczarowanego klienta.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.10.2009, 16:53
leśne dziadki chcą sobie zapewnic spokój i posady dzięki wyborze Smudy na selekcjonera który jest faworytem kibiców.
http://dolnyslask.naszemiasto.pl/spo...pzpn,id,t.html
http://sport.wp.pl/kat,1728,title,Sm...wiadomosc.html

Tylko czy sam Smuda bez zmiany systemu szkolenia coś zmieni w naszej piłce ?
Odpowiedz cytując
LAW
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 23.10.2009, 12:40
Tak słabych Czechów nie było od lat. Słowacja dno, a mimo tego, nie wyszliśmy z tej grupy. Dla mnie nasi piłkarze wyglądali, jakby im się nie chciało biegać. Dobrze, że kibice nie przyszli i że sponsorzy wyrazili swoje zaniepokojenie. To był prawdziwy obraz agonii polskiej piłki, chociaż jakiej piłki, bo tej zółtej nie było widać Kiedy w końcu będzie normalnie w polskiej piłce kopanej, no...
Odpowiedz cytując
timmdorf
Banita

Od: 10.2009

Stary 23.10.2009, 13:47
Smuda trenerem ok! Będziemy grać do przodu, ale dobrze gdyby był w duecie z kimś kto umie obronę poukładać
Odpowiedz cytując
PeO
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.10.2009, 19:47
Cytat:
Antoni Piechniczek, senator PO i czołowy działacz PZPN, w swoim oświadczeniu majątkowym za 2008 r. nie umieścił informacji, że zasiadał w radzie nadzorczej Odry Wodzisław i nie napisał, czy pobierał z tego tytułu jakieś wynagrodzenie. Grozi mu za to nawet kara więzienia.
Jak się ludzie na kogoś uprą, to coś mu na pewno wyciągną..
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 23.10.2009, 19:50
PeO napisał(a):Wyświetl post
Jak się ludzie na kogoś uprą, to coś mu na pewno wyciągną..
To jak z Alem Capone - trzeba cieszyć się z tego, co jest
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 23.10.2009, 20:37
timmdorf napisał(a):Wyświetl post
Smuda trenerem ok! Będziemy grać do przodu, ale dobrze gdyby był w duecie z kimś kto umie obronę poukładać
PZPN dementuje informacje o Smudzie wiec jeszcze musimy czekac na ostateczne rozstrzygniecie
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 23.10.2009 o godz. 20:42.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 23.10.2009, 20:44
Cytat:
Atmosfera wokół PZPN jest jednak bardzo zła.
- Chciałbym zaapelować do tej garstki kibiców, którzy jeszcze nie wiedzą, czy się podłączyć do chóru pod tytułem "jot" PZPN. Otóż: szanowni kibice, PZPN to też reprezentacja. PZPN to są ludzie, którzy dla polskiej piłki zrobili coś dobrego, kiedy was jeszcze nie było na świecie. PZPN nie jest instytucją przestępczą, bo gdyby był, to już dawno mogliby nas wszystkich w kajdankach zawieźć bezpośrednio do Wronek. Liczcie się więc ze swoim głosem, z tym co mówicie i co najważniejsze: nie dajcie się szantażować. Przecież to wszystko jest sterowane. Przyszłość pokaże, że racja stoi po naszej stronie.
ok , nikt temu nie zaprzecza, ale kiedy to było? nie można siedzieć za zasługi kiedyś tam, rzeczywistość jest taka, że liczy się to co teraz robisz "dla" a nie kiedyś, kiedy Ci panowie to zrozumieją? poza tym Piechniczek później nawet został selekcjonerem i co? i nic nie zrobił?
źle się dzieje z Piechniczkiem żyjącym w minionej epoce :/
http://sport.onet.pl/0,1248770,20656...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
alterego
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 24.10.2009, 09:19
http://www.futbol.org.pl/news,20603.html

pozostawię bez komentarza...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów