|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Czas mija nie ubłaganie...mecz z Lechem należy już zapomnieć, potraktować jako historię, najlepiej jak najszybciej zapomnieć i przejść do najbliższej kolejki gdzie naszym rywalem będzie Piast Gliwice.
Co możemy o tym rywalu napisać? Rywal, którego nie należy lekceważyć, jak zresztą każdego. Ale jest to przeciwnik, którego należy (nie chce napisać...musimy!!! ) pokonać bo przecież w każdym innym przypadku będzie ogromny wstyd. A więc dyskusji nadszedł czas...może po trosze małej napinki ale z nutą szacunku dla rywala.
Ostatnio edytowane przez STARY WIŚLAK : 19.10.2009 o godz. 13:09.
![]()
WISŁA KRAKÓW – MISTRZ POLSKI…1927, 1928, 1949, 1950, 1978, 1999, 2001, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009, 2011…cdn.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
To teraz należy się wkurzyć, zmobilizować i kolejne 5 meczów pod rząd wygrać
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam złe przeczucia przed tym meczem, mam nadzieję, ze niepotrzebnie. Oby nasi nie myśleli, że pukną Piast na pół gwizdka, myśląc już o Legii i Koronie.
Uważam, że w tym spotkaniu na ławce rezerwowych powinni się znaleźć Garguła i Leszczak. Obaj, nawet w bardzo ograniczonym wymiarze, mogą być przydatni. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Wielkiego widowska raczej nie bedzie ,bo coz ten Piast oprocz obrony i kontr moze wymyslic. My natomiast potrzebujemy 3 pkt zeby nie zrobilo sie nerwowo ze nas gonia ,zwlaszcza ze niedlugo Korona i Legia jak piszesz z dwa tyg pozniej Cracovia oby wejsc w ta faze na spokojnie ,a to gwarantuje tylko zwyciestwo z Gliwicami. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
może wejdzie Leszczak na 2 połowe zamiast Pawła Brożka
albo Brożka przesunąć na pomoc i zmienić za Jirsaka/Diaza. Paweł by rozgrywał![]() boje się po ostatnim meczu jak nasza obrona zagra..:/ ![]() FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.' |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
Ja w przeciwieństwie do Markusa o mecz jestem raczej spokojny. Standardem w wykonaniu naszej drużyny stały się zwycięstwa po wpadkach. Myślę, że piłkarze będą mieli na tyle sportowej złości, a przy okazji świadomość topnienia przewagi, że będą gryźć trawę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Przed meczem z Lechem zakończył się serial pt. "Rehabilitacja za Levadię". Od piątku zaczyna się serial: 'Rehabilitacja za Lecha'. Potem będzie wtopa z Legią i kolejny serial itd. itd. A na koniec MP
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Z jednej strony żal porażki, ale z drugiej grajki nie będą miały łatwo i każdy mecz będą musieli potraktować serio. To cieszy, bo się obijać nie będą i z powagą potraktują każdy mecz [ taką mam przynajmniej nadzieje ].
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Brożek z Małeckim zrobią dwie akcje w pierwszej połowie, wpadną dwa gole, a potem staniemy i skończy sie 2-0, albo 2-1. Chciałbym sie mylić, ale patrząc na całą tą rundę jakoś nie chce mi sie wierzyć, że nagle rzucimy sie na Piasta i piłkarze będą walczyć przez 90 minut jakby ten mecz decydował o tym czy awansują do LM.
|
|
|
|
Banita
Od: 10.2009
Offline |
|
|
kiedy powiedzą coś o biletach?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Pewnie po meczu
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Ja bym bardzo chętnie w drugiej połowie ściągnął Brożka (jak będzie grał kichę) żeby mu uświadomić że nie jest guru tej drużyny.
Może już czas powoli wprowadzać Gargułę...? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Transmisji w canal + nie będzie, w Orange Sport będzie natomiast
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Dużo w tym meczu będzie zależało od tego czy zagra Mariusz i czy będzie w 100% zdrowy. Jeśli będzie grał jestem spokojny o wynik meczu, jeśli nie to cała drużyna będzie miała gdzieś w podświadomości że z przodu może sobie pozwolić na dużo mniej bo musi cały czas zabezpieczać tyły.
Pewny bramkarz to możliwość rajdów obrońców. Ile jest sympatycznym chłopakiem ale póki co zbyt dobrym bramkarzem niestety nie jest |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
@KOMINEK - heh, dziwnie to napisales, gdyz wynika z tego, ze Mariusz to jakis super bramkarz [; Wg mnie ma bardzo duze wahania formy, wiec takiego zaufania u obroncow chyba nie ma.
Poza tym, kto wie, czy gdyby Mariusz nie mial kontuzji, to nie wybronil by strzalu Lewandowskiego. A co do meczu, to w bramce moze nawet Łobo stac, jesli wykorzystamy swoje sytuacje, ktorych pewnie bedzie duzo, to wygramy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak będzie na Orange Sport. Pierwszy raz w tym sezonie+ nie pokazuje Wisły.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Garguła absolutnie powinien znaleźć się w kadrze meczowej. Nie można wiecznie zwlekać z jego powrotem do gry, zwłaszcza gdy nie prezentuje się źle na tle kolegów i jest już zdrowy. Nawet po wielomiesiecznej przerwie jestem pewien,, że będzie potrafił lepiej rozegrać pilkę, niż np: Cantoro czy Ćwielong. Nie musi przecież od razu grać 90 minut.
Tak jak pisałem wcześniej, w kadrze powinien znaleźć się i Leszczak - obawiam się bowiem, że nasi napastnicy znów z takim rywalem zagrają sobie "chodzonego" (szczególnie hrabia Brożek). Leszczakowi z pewnością biegać będzie sie chciało. I co do diaska dalej dzieje się z Boguskim? W poprzednim tygodniu była chociaż "siatkonoga", a w tym? Wraca do zdrowia, jest rehabilitowany, ma postawioną diagnozę, czy dalej nasi lekarze potrafią robić wyłącznie głupie miny? ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Powiecie ze jestem stronniczy ale dlaczego mowicie ze Ilie jest slaby? Czy on w Wisle wpuscil choc jednego takiego bubla jakiegos wpuscił Mariusz? Czy jesli zagral by mecz i obrinil by kilka takich strzalow jak z PAP przy strzale Franka to by był juz git?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Ja sądzę, że Cebanu jest na poziomie Pawełka, no może ciut słabszy. Za to Pawełek z kontuzją jest na pewno 2 razy słabszy od Cebanu
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Tylko pytanie czy samo bieganie wystarczy zeby strzelic bramke lub zaliczyc asyste
![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zapewne nie, ale jest bardzo prawdopodobne, że ruch, gra bez piłki, właśnie bieganie, nieco fizycznego wysiłku jak zwykle w takich meczach będzie towarem najbardziej deficytowym w grze Wisły.
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Bilety już są, kupiłam dzisiaj. nr na liście okolice 40.... także panowie i panie szturmować WŚ
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Ja powiem to co zwykle:
Trzeba wygrywać, ciachać 3 punkty bezlitośnie w każdym meczu, do znudzenia! Zwłaszcza teraz, gdy nie wyszedł ostatni mecz i nasza przewaga stopniała, trzeba wrócić na zwycięską ścieżkę. Z ligowymi średniakami muszą być 3 punkty, po prostu muszą! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cebanu ma szanse się jeszcze rozwinąć tak więć najbliższe 2 mecze z Piastem i Bytovią na pewno on zagra. Jednak faktem jest, że Skorża powinien wziąść Leszczaka lub Papieża i jakiegoś młodego def. pomocnika bo z całym szacunkiem, ale Diaz gra coraz gorzej. Ewentualnie niech już Cantoro za niego zagra.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
podpisuję się pod pomysłem włączenia do składu meczowego, któregoś z naszych młodych napastników. I tak jak ktoś pisał wyżej, jak będzie piach dać pograć Brożkowi do 60 minuty, a później zmiana. Myślę, że warto zamieszać w napadzie bo młodzi mając przed oczyma przykład Małego, również chcieliby się pokazać i zabłysnąć.
![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Leszczak powinien zadebiutować w lidze bezwzględnie. Nawet narąbany prosto z dyski będzie więcej biegał niż Brożek.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Heh jeszce kiedys (w sumie nie tak dawno)brak Pawelka w bramce to nie byl zly prognostyk ,ale od tego czasu Mario zdazyl udowodnic ze zasluguje na gre w Wisle ,bo trzeba przyznac ze kazdy chyba widzi ze od pewnego czasu nabral duzo pewnosci siebie i jest jakby "twardszy" Ciekawe czy sie Brozek wykuruje ,i czy zagra Gula. Co do tego drugiego to na fajerwerki napewno bym na poczatku nie liczyl,w koncu mial chlopak dluuuuga przerwe od pilki. Trzymam kciuki zeby odzyskal forme jaka mial w vice-mistrzowskim Belchatowie ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|