The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jery
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.10.2009, 12:45
"Polacy nam wybaczą"
No Panowie jaja jak berety, oczywiście główny wróg Kamiński, "destabilizujący sytuacje w państwie". I jestem pewnien, że jakieś 50% zwolenników PO dokładnie tak uważa. Ehh taka to mentalność naszych rodaków, pluje się na nich, a oni mówią, że pada deszcz... Z niecerpliwością czekam na odtajnienie/przeciek z rozmów ministra Grada. Gość już dawno powinien polecieć
Napewno KE nie każde oddawać kasy -> Mamy super specustawę stoczniową -> stocznie na pewno zostaną sprywatyzowane, a ludzie wrócą do pracy -> nie wińcie nas, to ta niewidzialna ręka rynku i nic sie zrobić nie dało... PARANOJA

To, że KE ma nasze stocznie w dupie to raczej oczywiste, ale że minister nieudacznik przyzwala na lub robi wały to już za wiele... Gdzie my ****a żyjemy?
Romy S.
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 10.10.2009, 16:20
sambo napisał(a):Wyświetl post
powtarzanie modlitwy wykształciucha - to jest obecnie najważniejsze
Cytat:
Czasem we śnie pojawi się poseł
który rację ma zawsze i basta
i uczonym oznajmia mi głosem
że najlepiej nam było za Piasta
Wielkie nieba co ja słyszę
wielkie nieba co się śni
wstaję rano prędko piszę
krótki refren zdania trzy
Nie przenoście nam stolicy do Krakowa
chociaż tak lubicie wracać do symboli
bo się zaraz tutaj zjawią
butne miny święte słowa
i głupota która aż naprawdę boli
Co masz przeciwko takiej formie modlitwy ?

Poza tym racja - na szafot z nimi wszystkimi.
SLD na największy
PO równie okazały
PiS taki co się czasem zatnie i da szansę na przetrwanie

Tylko czy o to w tym wszystkim chodzi ?
...nieczytelny...
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 10.10.2009, 16:42
Nie lubisz konserwatyzmu , czy tak po prostu z nudy ,,go'' obrażasz ?

Mareczku: i właśnie po to żeby usłyszeć podobne "zarzuty" od kogoś o Twojej "wrażliwości" warto być konserwatystą .

Tak i to jest jedna z możliwości, poddać się...

Kolego Boomcha nie chciałbym się nad Tobą znęcać bo pomimo pewnej "kontrowersyjności" lubią czytać Twoje posty i mam odczucie że więcej nas politycznie łączy niż dzieli. Dlatego ograniczę się do stwierdzenia że Twoje poglądy w sprawie UE wydają się być nieco "chaotyczne" (z jednej strony uważasz że umowy międzynarodowe są nic niewarte po to aby w nastepnym poście dowodzić że podpisanie tl jest dla nas poddaniem się, cenisz Klusa za to że próbuje coś utargować a zupełnie pomijasz fakt że to co chce utargować Klaus Kaczor załatwił już dużo wcześniej itp, itd). Wybacz ale trudno jest polemizować z kimś kto jest podobnie niekonsekwentny w rozumowaniu.
Dodatkowo odnosze wrażenie że mylą ci się konsekwencję polityczne związane z podpisaniem tl z konsekwencjami wynikająymi z "układu sił".
Dlatego żeby nie przedłużać tej chybatrochę jałowej dyskusji radził bym Ci przemyśleć jeszcze raz całą sprawę nie sugerując się niektórymi "nadmiernie ideologicznymi" opiniami wyrażanymi a to w TP a to w Arkanach czy Frondzie. Tzw: intelektualiści są równie beznadziejni niezależnie od tego czy są z prawa czy z lewa (aczkolwiek trudno ukryć że Ci z prawa są mimo wszystko milsi sercu).

A jesli chodzi o nowa aferę to zastanwiam się jak to jest: było źle gdy Kamiński przyszedł do Ryżego z informacją o aferze hazardowej (powstała nawet słynna teoria impasu której nijak nie mogę zrozumieć; osobiście słyszałem jak Ryży w Sejmie gromił Kamińskiego za to że do niego z tym przyszedł). Okazuje się ze gdy Kamiński nie przyszedł do "premiera" ze sprawą stoczni to też jest źle (wniosek do prokuratury ). Byłbym wdzięczny gdyby ktoś (może 1q2?) wytłumaczył mi jak zatem powinien zachować się szef CBA aby zadowolić "premiera" i nie narażać się na zarzut "intryganctwa"?
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 10.10.2009 o godz. 16:47.
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 10.10.2009, 17:29
Cytat:
Mareczku: i właśnie po to żeby usłyszeć podobne "zarzuty" od kogoś o Twojej "wrażliwości" warto być konserwatystą .
Twój wysoki poziom inteligencji powodujący niezwykle trudny do przeniknięcia dla maluczkiego człowieczkai sposób przedstawiania wniosków i konstrukcję myślową dochodzenia do nich , sprawia , że ja nie wiem skąd Ty do mnie piszesz :( .
Więc póki nie osiągnę odpowiedniego poziomu (a nie wiem czy mi to będzie kiedykolwiek dane) , to ze swojej strony chciałbym zakończyć tę wysoko rozwiniętą merytorycznie wymianę poglądów u której podstawy spoczywają brukselskie talary. Kropka nie nad i .

Żeby nie było zupełnie niemerytorycznie.
Prezydent podpisał

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...Lizbonski.html

http://www.prezydent.pl/aktualnosci/...lizbony,1.html

Cytat:
Prezydent w swym wystąpieniu wygłoszonym jeszcze przed złożeniem podpisu pod ratyfikacją powiedział, że "dzisiaj nadszedł dzień, z punktu widzenia naszej historii i historii Wspólnoty, bardzo istotny".

W opinii Lecha Kaczyńskiego, "Unia jako niezwykle udany, wspaniały eksperyment w dziejach ludzkości, jako coś - co prawie nie ma w historii ludzkości precedensów - nie może być zamknięta dla tych, którzy chcą do niej przystąpić".
wislak68
Senior Member

Stary 10.10.2009, 18:00
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Twój wysoki poziom inteligencji l
Mareczku: masz to u mnie.
Mareq
Senior Member

Stary 10.10.2009, 18:34
Cytat:
Okazuje się ze gdy Kamiński nie przyszedł do "premiera" ze sprawą stoczni to też jest źle (wniosek do prokuratury ).
Mam nadzieje , że to tylko wypadek przy pracy :(
Musisz najpierw zapoznać się z treścią tego ,,wniosku'' a wtedy rozgryziesz tą wielką tajemnicę , nawet bez angażowania 1q2.

Podpowiem Ci jedynie , że ten ,,wniosek'' ma bardzo duży związek z tą sytuacją ,,Ryży w Sejmie gromił Kamińskiego za to że do niego z tym przyszed'' .

No ale to trzeba się najpierw zapoznać ze sprawami bardziej dokładnie a nie po łebkach , nieładnie , nieładnie .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 10.10.2009 o godz. 18:37.
wislak68
Senior Member

Stary 11.10.2009, 13:17
Mam nadzieje , że to tylko wypadek przy pracy :(
Musisz najpierw zapoznać się z treścią tego ,,wniosku'' a wtedy rozgryziesz tą wielką tajemnicę , nawet bez angażowania 1q2.

Podpowiem Ci jedynie , że ten ,,wniosek'' ma bardzo duży związek z tą sytuacją ,,Ryży w Sejmie gromił Kamińskiego za to że do niego z tym przyszed'' .

No ale to trzeba się najpierw zapoznać ze sprawami bardziej dokładnie a nie po łebkach , nieładnie , nieładnie .
Mareczku,

Nieładnie jest bezpodstawnie zarzucać komuś niekomptecję (brak znajomości sprawy). Wydaje mi się że znam ją dość dokładnie (nie będę się upierał że bardzo dokładnie) i pytanie postawione na wstępie jest dla mnie cały czas otwarte. Dlatego byłbym wdzięczny gdybyś zamiast strofować mentorskim tonem udzielił merytorycznych wyjaśnień. Naprawdę bardzom ich ciekaw.
Mareq
Senior Member

Stary 11.10.2009, 13:40
na szybko
W pierwszym przypadku premier zarzucał , że Kamiński poleciał(a konkretnie wysłał pismo) z tym do niego a mając jakieś konkretne materiały mogące świadczyć o popełnieniu przestępstwa nie zgłosił tego do prokuratury , więc za drugim razem kiedy sytuacja się powtórzyła tj premier dostał list a prokuratura nie została poinformowana , to konsekwentnie do wcześniej wypowiedzianych zarzutów , zostało zgłoszone przez KPRM podejrzenie popełnienia przestępstwa polegające na nie poinformowaniu przez Kamińskiego odpowiedniego organu , jeżeli posiadał materiały , które wskazywały na popełnienie czynu zabronionego.
Abstrahuje od tego , czy jest to słuszne działanie KPRM i czy ma jakiś sens ,,powodzenia'' prawnego(według mnie nie) , ale nie wiem jakim cudem Ty nie dostrzegasz konsekwentnego postępowania kancelarii premiera.
To znaczy wiem , nie przeczytałeś po prostu o jaki ,,wniosek'' do prokuratury chodzi .
wislak68
Senior Member

Stary 11.10.2009, 13:54
Pytanie brzmiało: "Byłbym wdzięczny gdyby ktoś (może 1q2?) wytłumaczył mi jak zatem powinien zachować się szef CBA aby zadowolić "premiera" i nie narażać się na zarzut "intryganctwa"?"

Twoja odpowiedź jest jak poniżej:

na szybko
W pierwszym przypadku premier zarzucał , że Kamiński poleciał(a konkretnie wysłał pismo) z tym do niego a mając jakieś konkretne materiały mogące świadczyć o popełnieniu przestępstwa nie zgłosił tego do prokuratury , więc za drugim razem kiedy sytuacja się powtórzyła tj premier dostał list a prokuratura nie została poinformowana , to konsekwentnie do wcześniej wypowiedzianych zarzutów , zostało zgłoszone przez KPRM podejrzenie popełnienia przestępstwa polegające na nie poinformowaniu przez Kamińskiego odpowiedniego organu , jeżeli posiadał materiały , które wskazywały na popełnienie czynu zabronionego.
Abstrahuje od tego , czy jest to słuszne działanie KPRM i czy ma jakiś sens ,,powodzenia'' prawnego(według mnie nie) , ale nie wiem jakim cudem Ty nie dostrzegasz konsekwentnego postępowania kancelarii premiera.
To znaczy wiem , nie przeczytałeś po prostu o jaki ,,wniosek'' do prokuratury chodzi .
Czyli jak rozumiem Twoim zdaniem właściwe zachowanie Kamińskiego powinno polegać na tym że nie informuje premiera o niczym tylko od razu wysyła zawiadomienie do prokuratury.
Jeśli tak to zadam teraz pytanie odwołujące się do Twojego poczucia przyzwoitości: czy uważasz że gdyby Kamiński zachował się w ten właśnie sposób w przypadku pierwszej z afer tzn: hazardowej w której przypomnę chodziło o ludzi z absolutnie najbliższego otoczenia premiera (tzn: wysłał informaję do prokuratury nie informując wcześniej o całej sprawie premiera) to wg Ciebie nie skończyło by się to dokładnie tym samym tzn oskarżeniami o:"nielojalność", "polityczną intrygę", "robienie polityki za plecami premiera", "PiS-owską zdradę", "narażenie skarbu państwa na 0,5 mld stratę", "postawę antypaństwową" itp, itd?
Bardzom ciekaw Twojej odpowiedzi.

Edycja: mój dyskutant postanowił zamilknąć a ja w dzisiejszym felietonie Ziemkiewicza w Rzepie znalazłem bardzo ciekawą informację odnoszącą się do meritum mojego pytania (cytuję):
"Przez cały tydzień słyszeliśmy że szef CBA, informując premiera o sprawie nieprzekazanej prokuraturze, "zastawił na niego pułapkę". Po czym wyszedł na jaw, wcale zresztą niespecjalnie ukrywany, dokument, który dowodzi jasno,że to sam premier kazał mu się o takich sprawach informować przed nadaniem im oficjalnego biegu"
Nie wiem o jaki dokumencie pisze Ziemkiewicz ale jeśl ma rację to chyba nawet ci wątpiący będą musieli odrzucić "teorię impasu" i pogodzić sie z tym że ich idol (były?) jest łgarzem gotowym w imię obrony swoich kolesi aferałów niszczyć uczciwych i oddanych Polsce ludzi.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 14.10.2009 o godz. 14:00.
Boomcha
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 11.10.2009, 17:37
Dzisiejszy "Antysalon Ziemkiewicza".

"Polska trzeciej próbki właśnie", Rafał Ziemkiewicz.
Ostatnio edytowane przez Boomcha : 11.10.2009 o godz. 17:41.
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.10.2009, 21:44
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Ty lepiej pochwal się CV Twojego Jarusia - począwszy od prawdomówności - '...nigdy nie będę premierem jeśli...', 'nigdy nie będzie koalicji z SO' ,poprzez promowanie komunistycznych aparatczyków w rządzie, szwindle z Begerową pt. - zostawcie Andrzeja , stołki się znajdą a długi sejm wam zapłaci, aż do najnowszej koalicji w TVP , z Kwiatkowski i Czarzastym...Jeszcze chwilka a zostanie tylko kot alik do zabawy.

ps i Ty po takim bełkocie jaki zaprezentowałeś śmiesz mi zarzucać poziom NIE?
No, już, już, nie unoś się. Chłopaki nie chciały obrazić Twojego idola, tylko się z Tobą droczą.

Prawda?

Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 12.10.2009, 22:08
Romy S. napisał(a):Wyświetl post
Co masz przeciwko takiej formie modlitwy ?

Poza tym racja - na szafot z nimi wszystkimi.
SLD na największy
PO równie okazały
PiS taki co się czasem zatnie i da szansę na przetrwanie

Tylko czy o to w tym wszystkim chodzi ?

wszystko fajnie, zważ tylko, że jesteś jednym z tych, którzy mają(lub mieli) władzę na tym forum i z wielką lubiością dotychczas wycinałeś forumowiczów, mających bezczelność mieć mniej niż negatywne zdanie o Twoich idolach - z lubością banowałeś i wycinałeś.

Ja nie mam o to większych pretensji.

Mam pretensje do obywateli tego państwa - a w szczególności do tych "wykształconych z większych miast, że dają się robić w konia i oprócz tego są przekonani o swojej nieomylności - ciągnąc ten kraj na dno - tak jak za czasów saskich.

Ja nie sławię PiSu i niejednokrotnie wypowiadałem sie o tej formacji krytycznie - sęk w tym, że rozmowa o polityce, PO, PISie czy Lepperze - sprowadza się do modlitwy wykształciucha.

W tym kraju nie ma normalnej debaty co do różnych aspektów jego funkcjonowania.

Prawda jest taka, że niestety, co się potwierdza obecnie - rozpoczęcie jakiejkolwiek debaty na temat tego kraju prowadzić musi do wniosku, że to co go trzyma i podpiera wymaga głębokiego leczenia.

Wniosek taki jest zabójczy dla establishmentu, który takiej prawdziwej debaty się boi - ma więc pod ręką wykształciucha, którego wychowywał i nauczał przez te wszystkie lata i wystarczy zapodać tekst modlitwy, aby wykształciuch głuchy i ślepy począł ją powtarzać ze zgubą i dla kraju i dla siebie.

Wykształciuch jest łechtany przez ów establishment pychą i zarozumiałością - zapominając, że w gruncie rzeczy mądrości uniwersalne to są w przysłowiach ludowych i biblii czytanej przez ciemny lud.

Wykształciuch potrafi wysyłać smsy w dniu wyborów, zabierać babci dowód i zaśmiecać dyskusję kawałami o Kaczyńskim, pierdzieleniu o Kryże i cytowaniem modlitwy.

W swojej zapalczywości i zaślepieniu nie cofnie sie przed niczym.

I tu nie chodzi ani o PIS ani o PO.

CHodzi o debatę, której wykształciuch nie zniesie bo jest za głupi.

Dlatego PIS jest przez wykształciucha znienawidzony, że ta partia ułomna i w pewnym sensie beznadziejna - jako jedyna z takim poparciem spróbowała - dosłownie spróbowała - poruszyć ów establishment i rozpocząć jakąkolwiek debatę na temat patologii w Polsce. Wykształciuch jednak napełniony lewacka wizją świata i zaprogramowany jak roboty w filmie Żandarm i Kosmici układa wierszyki o CBA i boi się aresztowania.

Tak więc nie o PIS, nie o PO - a o wykształciucha się toczy walka.

Czy wykształciuch zostanie w domu i odda babci dowód - czy też niczym małpa z brzytwą - kolejny raz - jak żołnierz pójdzie rujnować swój kraj
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.10.2009, 22:38
Ja tylko od siebie dodam, że cieszę się, iż pojawiają się wyborcy PO, którzy zaczynają żałować swoich decyzji. Co więcej - są to młodzi ludzie.

To, co napisał Sambo to niestety kwintesencja tego naszego politycznego piekiełka.

Pozdrawiam.
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 13.10.2009, 08:50
Liczba odrzucanych wniosków o pieniądze z programu „Kapitał ludzki” wzrosła dwukrotnie. Główną przyczyną jest niespełnienie zasady równości płci.
– To jakaś bzdura – mówi wzburzony właściciel firmy szkoleniowej. – Mój wniosek odpadł, ponieważ założyłem, że na kurs dla murarzy przyjdą sami mężczyźni.
...

Obecnie jest to jedno z podstawowych kryteriów oceny wniosku. Tyle że nikt nie nauczył beneficjentów, czym jest równość płci według UE. Pierwsza jej zasada brzmi: w dziedzinie polityki społecznej nie ma obszarów, które nie dotykałyby równości płci. Przykładem jest tu działanie wyższych uczelni – stypendia dla doktorantów. Okazuje się, że nie można rozdawać grantów tym, którzy są najlepsi. Trzeba sprawdzić, ilu doktorantów to kobiety, a ilu mężczyźni, i rozdawać dotacje według parytetu. A jeszcze lepiej – preferować kobiety, jeśli są w mniejszości.

http://www.rp.pl/artykul/13,376404.html

wolfy
Senior Member

Stary 13.10.2009, 20:39
cpc napisał(a):Wyświetl post
Liczba odrzucanych wniosków o pieniądze z programu „Kapitał ludzki” wzrosła dwukrotnie. Główną przyczyną jest niespełnienie zasady równości płci.
– To jakaś bzdura – mówi wzburzony właściciel firmy szkoleniowej. – Mój wniosek odpadł, ponieważ założyłem, że na kurs dla murarzy przyjdą sami mężczyźni.
...

Obecnie jest to jedno z podstawowych kryteriów oceny wniosku. Tyle że nikt nie nauczył beneficjentów, czym jest równość płci według UE. Pierwsza jej zasada brzmi: w dziedzinie polityki społecznej nie ma obszarów, które nie dotykałyby równości płci. Przykładem jest tu działanie wyższych uczelni – stypendia dla doktorantów. Okazuje się, że nie można rozdawać grantów tym, którzy są najlepsi. Trzeba sprawdzić, ilu doktorantów to kobiety, a ilu mężczyźni, i rozdawać dotacje według parytetu. A jeszcze lepiej – preferować kobiety, jeśli są w mniejszości.

http://www.rp.pl/artykul/13,376404.html

Cóż za piękna kontynuacja akcji "Kobiety na traktory!". Było, nie było - obie to wytwór tych samych środowisk.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
hunter
Senior Member

Stary 13.10.2009, 20:44
My tu gadu-gadu, aaa...

http://www.dziennik.pl/polityka/arti..._Finansow.html
Ostatnio edytowane przez hunter : 13.10.2009 o godz. 21:42.
wolfy
Senior Member

Stary 13.10.2009, 20:57
Tutaj można zaprotestować przeciw łamaniu zasad elementarnej przyzwoitości przez (tfu!) premiera RP.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Coglin
Senior Member

Stary 14.10.2009, 08:18
Wisła Kraków
Boomcha
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 15.10.2009, 12:10
"(...)Jakże więc ucieszyła się czerwona „Polityka”, gdy w roku 1987 dostarczono jej nieznany tekst Czesława Miłosza ze świeżym (nieeksploatowanym tak górnolotnie wcześniej) batem chłoszczącym powstańczą „górę”.(...)

(...)Wspomniany tekst Miłosza, który „Polityka” publikowała roku 1987, został odkryty w archiwum chełmskiej Biblioteki Wojewódzkiej. Autor napisał go odręcznie na firmowym blankiecie przedsiębiorstwa hitlerowskiego, prawdopodobnie A. D. 1945, bo rok później pracował już w Waszyngtonie jako bierutowski (vulgo: stalinowski) dyplomata.(...)"
Waldemar Łysiak, "Koniaczek" ("Husaria Tradycji", nr 4)

"(...)Co tu dużo mówić; są powody, by się na płacz zbierało, mimo zapowiedzi poddania traktatu lizbońskiego pod Trybunał Konstytucyjny. Osobiście niewiele sobie po Trybunale Konstytucyjnym obiecuję; prawdę mówiąc - nie obiecuję sobie nic, ale mogę, a nawet chciałbym się mylić.(...)"
Stanisław Michalkiewicz, "Klangor stręczycieli - weteranów" (tekst i MP3)

"Biuro prasowe ministerstwa gospodarki, pracy i turystyki w Szwerinie potwierdziło, że władze landowe zatwierdziły pomoc finansową dla stoczni grupy kapitałowej Hegemann, zatrudniającej 2300 pracowników w miejscowościach Wolgast i Stralsund. Najpierw będzie to dofinansowanie w wysokości ok. 66 milionów euro, z przeznaczeniem na rozpoczętą produkcję i bieżące potrzeby. W późniejszym terminie koncern ma otrzymać jeszcze ok. 280 milionów euro z założonej przez rząd federalnej fundacji ratowania niemieckiej gospodarki. (...)
Bibula.com

"Argument, że przepis w świetle niemieckiego prawa nie obowiązuje, de facto zamyka drogę do odzyskania majątku, skonfiskowanego Polonii przez władze III Rzeszy.(...)Mec. Hambura podkreśla że, 8 września w Niemczech miał miejsce równie symboliczny akt, o jaki upominały się organizacje polonijne. Bundestag uchwalił ustawę o rehabilitacji niemieckich zdrajców wojennych.
- W świetle analizy prawnej ministerstwa sprawiedliwości, jakie otrzymaliśmy, to również byłoby niepotrzebne - zauważa mec. Hambura. - Przecież tamte przepisy, tak jak rozporządzenie ws. mniejszości polskiej przestały obowiązywać po wojnie."
Niemieckie "nie" dla Mniejszości Polskiej, Jarosław Kałucki, Rzeczpospolita
Ostatnio edytowane przez Boomcha : 15.10.2009 o godz. 16:11.
wolfy
Senior Member

Stary 15.10.2009, 16:51
Coglin napisał(a):Wyświetl post
Ja rozumiem, że poczekanie przepisowych dwóch tygodni na odpowiedź prezydenta przekraczało jego możliwości. Tyle, że nie każdy ma obowiązek taką dziecinadę tolerować.

Coroczne sprawozdanie czeskiego kontrwywiadu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.10.2009 o godz. 17:01.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 16.10.2009, 13:06
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ja rozumiem, że poczekanie przepisowych dwóch tygodni na odpowiedź prezydenta przekraczało jego możliwości. Tyle, że nie każdy ma obowiązek taką dziecinadę tolerować.
A od kiedy i wedle jakich przepisów "niezwłocznie" oznacza 2 tygodnie?
7 dni to aż nadto na realizację dyspozycji "niezwłocznie". Każdy sąd to potwierdzi.
wislak68
Senior Member

Stary 16.10.2009, 16:41
it napisał(a):Wyświetl post
7 dni to aż nadto na realizację dyspozycji "niezwłocznie". Każdy sąd to potwierdzi.
Sie znaczy pan premier prawa nie złamał i zgodnie z nim wypier... z pracy urzędnika który miał czelność wskazać mu że niektórzy spośród jego kolesi kręcą lody na boku. By "Ludziom" żyło się lepiej (w starszej wersji: wolność ludziom i złodziejom cela ****om i frajerom).
Aczkolwiek uważam że sambo trochę źle diagnozuje problem "wykształciuchów" to jak czytam takie posty to trudno mi się z nim niezgodzić.
PS: nie jestem prawnikiem ale nie przypominam sobie przypadku w którym sąd rozstrzgał by ile to jest "niezwłocznie" w przypadku decyzji prezydenta. Dodam że taki case nie będzie podlegał regulacji prawa administracyjnego czy cywilnego ale bezpośrednio konstytucji. I zdaniem konstytucjonalistów (przynajmniej tych których opinię słyszałem) nie można określić ile trwa "niezwłocznie" w przypadku jego decyzji.
wolfy
Senior Member

Stary 16.10.2009, 19:00
Nie twierdzę, że złamał prawo, tylko w imię uspokojenia partyjnych "dołów" ("panie Zbysiu, pan się nie boi") po raz kolejny złamał dobry obyczaj. Ot, takie kolejne splunięcie w twarz prezydentowi, ku uciesze matołów. Pomijam już fakt, że nie przesłał do KP uzasadnienia swojej decyzji, ponieważ z moich doświadczeń wynika, że jakakolwiek próba dyskusji z fanami Donalda to strata czasu.

EDIT: Przy "przepisowych" miałem na myśli KPA, gdzie w większości wypadków są dwa tygodnie na odpowiedź.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.10.2009 o godz. 00:12.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 16.10.2009, 23:48
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Sie znaczy pan premier prawa nie złamał i zgodnie z nim wypier... z pracy urzędnika który
...był politykiem Pisu i nie krył się z tym że chce pokazać na kogo trzeba głosować.CBA pod rzadami Mariusza K. to temat rzeka - w realu można by się spierać - tu, jak wiadomo ciężko.
Teraz zamiast polityka, szefem będzie ponoć dobry pies - zobaczymy co z tego wyniknie.

wolfy - ja Czechów i ich prawo bardzo lubię(Tobie by się ono nie spodobało) ,natomiast nie jestem przekonany co do takich działań...Jak mi pokażesz że amerykańskie,rosyjskie,izraelskie itp służby takie raporty publikują, to może się przekonam.
94 - Allah Akbar!!
wolfy
Senior Member

Stary 17.10.2009, 00:09
wolfy - ja Czechów i ich prawo bardzo lubię(Tobie by się ono nie spodobało) ,natomiast nie jestem przekonany co do takich działań...Jak mi pokażesz że amerykańskie,rosyjskie,izraelskie itp służby takie raporty publikują, to może się przekonam.
Nie chodzi mi o samo opublikowanie raportu, raczej płynące z niego wnioski.
Przy okazji - nie jesteśmy USA, Rosją ani Izraelem. Nie ta liga.

A co do CBA - dostali lekcje, tak więc będą już raczej grzeczni. Po co ryzykować karierą, skoro POlitycy i tak się wykręcą, a Ciebie czeka co najwyżej kop w cztery litery i prasowa nagonka? Przekaz był jasny, wyborcom PO się jak widać bardzo spodobał. "Kto nie z Mieciem, tego zmieciem" - pasuje jak ulał.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.10.2009 o godz. 00:27.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 17.10.2009, 00:49
Nie chodzi mi o samo opublikowanie raportu, raczej płynące z niego wnioski.
Przy okazji - nie jesteśmy USA, Rosją ani Izraelem. Nie ta liga.

A co do CBA - dostali już lekcje, tak więc będą już raczej grzeczni. Po co ryzykować karierą, skoro POlitycy i tak się wykręcą, a Ciebie czeka co najwyżej kop w cztery litery i prasowa nagonka? Przekaz był jasny, wyborcom PO się jak widać bardzo spodobał. "Kto nie z Mieciem, tego zmieciem" - pasuje jak ulał.
A to przepraszam - wnioski....wnioski są niby oczywiste ale to pokazuje skale zagrożenia.Szczególnie że jasne jest że dla ruskich , Czechy są daleko poza nami, jeśli chodzi o ich działania.

A co do CBA...ja wole realną walkę z korupcją niż propagandę - nie żeby mi było żal kogokolwiek ze złapanych, wręcz odwrotnie, ale mam nadzieje że ta gruba kasa pójdzie teraz nie na gierki polityczne a ta ściganie 'zwykłej' korupcji, która nie polega na wkręcaniu w nią przeicwników , tylko na zwalczaniu tzw kolesiostwa(bo na tej zasadzie to w ogromnej większości działa) - to co przez przypadek(albo i nie) udało się złapać Chlebowskiego i Drzewieckiego.
Tu się na bank nie zgodzimy, ale z nowym kierownictwem, myslę że bedzie to o wiele bardziej skuteczna instytucja
94 - Allah Akbar!!
wislak68
Senior Member

Stary 17.10.2009, 02:23
... ale z nowym kierownictwem, myslę że bedzie to o wiele bardziej skuteczna instytucja
Aby "Ludziom" żyło się lepiej, że dodam od siebie trochę zapomnianą ostatnio sentencję.

Ciekawe 1q2 że nie zastanowia Cię że pan premier nie zuważył że MK jest "politykiem Pisu" przez prawie dwa lata a na oczy przejrzał dopiero wtedy gdy rzeczony przyniósł mu kwity na jego najbliższych kolesi. I oto nagle cała Polska dowiedziała się ze MK to jednak polityk.

A z innych ciekawostek to podobno B. Rymanowski jest "w szoku" bo się dowiedział że podsłuchiwała go ABW (to jest ta dobra służba kontrolowana przez "a politycznego profesjonalistę" Bondaryka; nie mylić z "politycznym" CBA). Panie Bogdanie nie dramatyzujmy: szok szybko minie a propaganda przecież czekać nie może.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 17.10.2009 o godz. 03:19.
it
Senior Member

Stary 17.10.2009, 11:53
Pomijam już fakt, że nie przesłał do KP uzasadnienia swojej decyzji, ponieważ z moich doświadczeń wynika, że jakakolwiek próba dyskusji z fanami Donalda to strata czasu.
Możesz mi wytłumaczyć jak sześciolatkowi, co ma nieprzesłanie do KP uzasadnienia decyzji do straty czasu w wyniku dyskusji z fanami Donalda
Chyba że coś się źle przekleiło :]

Cytat:
EDIT: Przy "przepisowych" miałem na myśli KPA, gdzie w większości wypadków są dwa tygodnie na odpowiedź.
Nie chcę się za bardzo czepiać, ale to nieprawdziwa informacja.
W KPA częściej jest używany i istotniejsze znaczenie dla stron ma termin 7-dniowy (np. wniosek o przywrócenie terminu, uzupełnienie dokumentów na wezwanie organu, rozpatrzenie skargi, wydanie zaświadczenia).
Brzmienie przepisu w tym ostatnim przypadku (wydanie zaświadczenia przewidziane w art. 217 kpa) warto zresztą zacytować, bo ma znaczenie dla całej dyskusji: "Zaświadczenie powinno być wydane bez zbędnej zwłoki, nie później jednak niż w terminie siedmiu dni", co w pewnym stopniu wpływa na wykładnię pojęcia "bez zbędnej zwłoki" czy też "niezwłocznie".

Co do obyczaju politycznego - nie wypowiadam się, nie obchodzi mnie to i sam nawet skłonny jestem uznać, że można było jeszcze tydzień zaczekać.
Odniosłem się tylko do owego słowa "przepisowych".
wolfy
Senior Member

Stary 17.10.2009, 15:25
Możesz mi wytłumaczyć jak sześciolatkowi, co ma nieprzesłanie do KP uzasadnienia decyzji do straty czasu w wyniku dyskusji z fanami Donalda
To, że nie ma to dla was znaczenia - Donald jest idolem, a idoli się wielbi, a nie ocenia. Tak, że fakt złamania procedury - czyli braku uzasadnienia przesłanego do KP - co poniekąd uniemożliwia jej odpowiedź* - i tak do was nie trafi. Po co tracić czas na gadanie do ściany?

A premier nie poczekał nawet tych siedmiu dni - pośpiech jednoznacznie wskazuje na "pokazówkę". Jej przesłanie jest raczej oczywiste. No chyba, że się wielbi Donalda/nienawidzi Kaczora.

Ja jeszcze poczekam na decyzję SA w sprawie Kamińskiego.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.10.2009 o godz. 15:29.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
it
Senior Member

Stary 17.10.2009, 16:08
Nie wiem czy piszesz do mnie, czy do bliżej nieokreślonych "onych", ale jeśli do mnie, to na jakiej podstawie zaliczasz mnie do wielbicieli Donalda?
Czy zadziała tu ta prosta zasada "kto nie z nami (kaczorami(?)), ten przeciwko nam"?

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów