|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Jestem pod wrażeniem gry kilku naszych młodych, m.in. Janika, czy Rado. W drugiej połówce miałem wrażenie, że na lewym skrzydle gra Boguski, tylko, że szybszy
![]() Generalnie miły meczyk, ładne bramki. Teraz tych chłopaków trzeba trzymać krótko, żeby nie skończyło się na wiecznym talencie. Szacuneczek ( ) dla Mirka, Franka, Kuźby i Patera bo oni umiejętnościami dlaej są na najwyższym poziomie, a sądzę, że gdyby wyżej wymienieni regularnie trenowali i nie mieli problemów ze zdrowiem, byliby solidnym wzmocnieniem Wisły, jak nie pierwszego składu to ławki.Bardzo duży plus dla Ilie, bardzo duży minus dla Filipa. Widać że Mołdawianin nie odstaje już znacząco od Pawełka, kilka razy świetnie się zachował, chociaż bramka to 2 70% jego wina, a tylko w 30% wina obrońcy, któremu Kuźba uciekł, ale składam to na karb sparingowej atmosfery, i obawy przed zamordowaniem Marcina ![]() ![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Awansować go. Oczywiście Skorża powinien postawić wymagania, ze jak jest mecz to nie ma balangowania. A reszta już zależy od samego gracza. Z resztą, ja oceniam go po tym co prezentuje na boisku. I nadaje się do pierwszej drużyny. Najpierw niech zrobi karierę w rezerwach tak ?
Ostatnio edytowane przez tofik : 07.10.2009 o godz. 20:58.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Okej, to naprawdę dla mnie nei jest problem. Niech pije ile może.
tylko odróżniajmy pewne sprawy. Co innego jest, gdy do klubu pójdzie sobei zawodnik, który ma ugruntowaną pozycję w klubie, gra w pierwszym składzie, ma już dwadzieścia parę lat... A Leszczak to jest zawodnik, któwy chce(?) być świetnym zawodnikiem. I na pewnoe picie alkoholu i zabawa do 4 nad ranem na formę, a przede wszytskim rozwój dobrze nie wpływają. W czym ma to pomóc? Ale być może się mylę. Może Leszczak zostanie gwiazdą. Ale tak patrząc na niego w tychże klubach nie wydaje mi się to prawdopodobne. Przeczucie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
jest nadzieja, że młody (i inni też) wpadają czasami na forum (chociaż nie wiem, jak się jest "gwiazdką" w swoim mniemaniu, czy sie jeszcze czyta takie rzeczy?) i przeczytają te rzeczy nie biorąc ich jedyne za zrzędzenie sztywniaków...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Leszczak się naprawdę musi ogarnąć jeżeli chce coś osiągnąć. Bo na razie to jest mistrzem w 4x100 bez przepitki. Historia z jego wyjazdem na obóz, gdzie jako "oficjalny powód" podane było, że zaspał, mówi sama za siebie. Czy Skorża tego nie widzi? Powinien wziąć go za fraki, albo nie wiem wyznaczyć kogoś kto by go pilnował skoro on sam i jego rodzice tego nie potrafią. Gość ma naprawdę talent, a przepija go jak mało kto. I to w wieku 17 lat...
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Wpuszczenie młodego zawodnika to ryzyko, a żaden trener nie będzie ryzykował w przypadku kogoś kto nie traktuje poważnie swoich obowiązków. Leszczak to nie jest drugi Lubański ani Pele, obecnie nie gra na poziomie który pozwalałby traktować go jako pełnoprawnego członka kadry. Gdyby kierować się tym, co powiedziałeś, to ani Błaszczykowski, ani Małecki, ani Boguski nie zagraliby w Wiśle więcej niż kilku meczów. Grali, ponieważ widziano w nich potencjał i chęć do pracy.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.10.2009 o godz. 22:11.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Trzeba odroznic zycie sportowe od prywatnego.Wiadomo ze w pewnym senie jedno wplywa na drugie ale jednak jesli pilkarz prywatnie lubi sie pobawic ok,cos wypic -tez nie ma tragedii-oczywiscie jesli nie wplywa to negatywnie na aspekt sportowy.Wszytko jest dla ludzi Cien i Frantic tez ...wiec tu nie ma nic zakazanego. Gorzej kiedy zycie prywatne uplywa tylko na pałętaniu sie po klubach i piciu a pilka schodzi na drugi plan.Takiego delikwenta trzeba trzymac krotko i stawac mu ultimatum -ale nie popuszczac.To np uratowalo takiego Grosickiego i wg mnie jest to na dzis - jeden z najlepiej rokujacych polskich pilkarzy na przyszlosc.Tylko trzeb przypilnowac deliwenta. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
Leszczak jest młody, nie wie co tak naprawdę robi. Powinno się go otoczyć opieką. Ale jeżeli nie będzie się chciał zmienić już to aby uniknąć zgubnego wpływu na innych młodych przykładowo wywalić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
![]()
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...
"Heroes don't die, they just move on to the next stage" |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jest takie mądre przysłowie ludowe, "czym skorupka za młodu nasiąknie...". Dla mnie skandalem jest, że młodzi nastoletni piłkarze włóczą się po klubach i piją gorzałę. I nie godzę się ze stwierdzeniem, że "jak nie robi tego przed meczem..." albo "ważne, co pokazuje na boisku..". To jest kwestia tego, że jeśli taki młody szczon się przyzwyczai do balangowania bez konsekwencji, to moment i może się od alkoholu uzależnić. Albo od hazardu. Mało mieliśmy takich przypadków w Polsce? I po karierze. Poza tym nawet nawalenie się raz w tygodniu ma ogromny, negatywny wpływ na organizm młodego człowieka.
Jeśli się marzy o karierze, to trzeba niestety ciężko harować, poświęcić się bezgranicznie grze, a nie imprezować. Przynajmniej nie w tym wieku i nie na początku przygody z piłką. Jak będzie miał ugruntowaną pozycję i będzie się zbliżał do 30-tki, to niech raz na jakiś czas walnie browar. Ale nie teraz. |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
A co, jeśli taki skacowany szczon zawali mecz? Tracimy, oj tracimy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Ja mam pytanie czemu Papież nie grał skoro zaliczył już debiut w meczu Pucharu Polski? Kontuzja czy się nie załapał?
tak k.. Maciej Papież, chyba oczywiste że o niego mi chodzi.
Ostatnio edytowane przez Baala : 08.10.2009 o godz. 11:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Maciej Papież?
Ja p... co wy wypisujecie? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Pierwszy z prawej to Kamil Rado...... .....bardzo podobny nawet z przodu ![]() ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Oj marzy mi się takie zestawienie pomocy i ataku:
Mały - Sobol - Jirsak - Kirm .......... Garguła ............Brożek A jak wróci Boguski, hmm, będzie problem.. kto by pomyślal ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
No dobra, a co z Boguskim?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Znając podatność na kontuzje niektórych naszych piłkarzy wydaje się, ze taki "problem" bogactwa może sie szybko rozwiązać sam... Garguła juz od dluzszego czasu pracuje systemem "kontuzja - rehabilitacja - 2 miesiące gry", a i Boguski przeszedł sporo w karierze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Masz pieniadze => masz znajomych => wchodzisz wszedzie, prosta implikacja.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Ale wyskok, i weź tu z takim wygraj pojedynek główkowy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
Nie rozumiem skąd tutaj przyzwolenie do picia zawodnikom? Przecież niektórzy są jeszcze NIEPEŁNOLETNI!!! Skoro wybrali, chcą wybrać życie zawodowego piłkarza to powinni się jak zawodowcy zachowywać. I nie przekonają mnie tłumaczenia, że po meczu, że nie zaszkodziło.... Albo wybierają drogę by stać się piłkarzem i grać jak najlepiej, albo niech siedzą w sobie w pubach. U nas powinny być srogie kary za takie zachowania to by może ich czegoś nauczyło albo żeby ktoś się nimi naprawdę zaopiekował. Nie mówiąc tylko o Wiśle, straciliśmy już Burkhardta, blisko był Grosicki, lecz póki co został "uratowany". Oni przyzwolenie mieli i zobaczcie co wyszło! Było kiedyś w mediach, że Sir Alex Ferguson jak miała być jakaś zabawa klubowa wyprosił z niej młodego zawodnika i odesłał do domu bo to nie dla niego. Takie powinno być u nas myślenie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Nie chodzi o to, ze ktos jest glupi bo pije bedac pilkarzem Wisly. Glupi jest ten, ktory jest pilkarzem Wisly, a pije tak, ze mowi o nim pol Krakowa. Pilkarz to nie cipka i jeden bedzie pil wiecej, drugi mniej - ale pil bedzie bo oprocz biegania za pilka nie ma innych zmartwien. Po treningu w czwartek nie pojdzie do biblioteki i nie zaszyje sie w ksiazkach. Przyjdzie do domu, zwola chlopakow i zacznie pic. Proste jak drut. Jesli natomiast ktos jest tak glupi, ze nie potrafi pic w ten sposob, by pozniej nie zakladano o nim osobnych tematow na forum to rzeczywiscie ma problem, ale nie z alkoholem tylko z mozgiem.
![]()
czy wygrywasz czy nie, zawsze ja kocham Cie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Moze Leszczak, będzie naszym Georgem Bestem?
![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|

|
||||||