The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.09.2009, 18:16
taka anegdotka odnośnie Sobola.
w Wiśle Płock, wtedy to był chyba Orlen Płock grał na środku z młodym przebojowym Sebkiem Milą.
W pewnym momencie, Sebek chciał przejąc od Sobola piłke i cos tam sam skonstruować czy też podać.
Radek mu odkrzyknął : Nie pchaj sie w tryby jak maszyna pracuje.

Radek choćby był apatyczny to zapierdala dla Wisły 90minut. Nawet jakby nie miał nogi to by zapier***ał.

I nie mówcie że okazja dla kogokolwiek, bo takich jak Tur Radek ciężko znaleźć w tej lidze.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 29.09.2009, 19:03
http://www.weszlo.com/news/3770 Tomasz Hajto na temat zeznań Łobo
..
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 29.09.2009, 19:08
Panowie , pozytywnie. Trzeba potraktowac kontuzje Sobola jako szanse dla Jirsaka.
PS : Chociaz gdyby Lobo i Sobol wyszli z druzyny, bylo by nie ciekawie.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 29.09.2009, 19:14
A co z Boguskim?
Który uraz on teraz leczy? Ten z meczu z Legią, czy ten starszy, który mu się po wznowieniu treningów odnowił?
Odpowiedz cytując
madenn
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 29.09.2009, 19:23
MCX napisał(a):Wyświetl post
A co z Boguskim?
Który uraz on teraz leczy? Ten z meczu z Legią, czy ten starszy, który mu się po wznowieniu treningów odnowił?
ostatnie wieści jakie mam pochodzą z Smokowskiego czy Twarowskiego ( nie pamietam kto komentował nasz ostatni mecz w C+) kontuzja Bogusia nadal jest nie zdiagnozowana i pauzuje conajmniej do końca rundy
Odpowiedz cytując
Ikki
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 29.09.2009, 19:30
Sobol jest zawodnikiem przewyższającym realia naszej ligi i ciężko go będzie zastąpić. Lecz w wyniku tej kontuzji Jirsak ma teraz pewnie niepowtarzalną okazję pokazać na co go stać. Liczę, że ją wykorzysta.
A wiecie co z Gołosiem się teraz dzieje?
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.09.2009, 19:44
tofik napisał(a):Wyświetl post
http://www.weszlo.com/news/3770 Tomasz Hajto na temat zeznań Łobo
Hajto powinien siedzieć cicho akurat, bo mało to razy jemu się upiekło?
Szmuglowanie - zawiasy
Rajdy po Łodzi - zawiasy
.
Odpowiedz cytując
Plastman
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 29.09.2009, 19:47
W tej chwili zostało nam 13 pełnowartościowych zdrowych piłkarzy z pola (poprawcie mnie jeżeli się mylę). Wygląda to nieciekawie.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 29.09.2009, 20:00
Plastman napisał(a):Wyświetl post
W tej chwili zostało nam 13 pełnowartościowych zdrowych piłkarzy z pola (poprawcie mnie jeżeli się mylę). Wygląda to nieciekawie.
Zależy jak rozumieć słowo pełnowartościowy.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.09.2009, 20:02
Odnosnie Boguskiego

Cytat:
Rafał Boguski natomiast do końca tego tygodnia będzie pracował z fizjoterapeutą drużyny, Filipem Piętą, a jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, za kilka dni dołączy do treningów razem z drużyną.
Ociec Ciemka:

Konformizm nie zwalnia z odpowiedzialnosci za korupcje. Natomiast w kwestii rzekomej presji, mozna miec spore watpliwosci juz po pierwszym zerknieciu w zeznania Lobodzinskiego, gdyz ten jednym razem przekonuje ze o niczym nie wiedzial i nikt go do niczego nie zmuszal, a chwile potem wspomina o istnieniu presji w grupie. To w koncu byla ta presja czy nie ? A skoro byla to jaka ? Zdaje sie ze bycie nieswiadomym i bycie pod presja wzajemnie sie wyklucza ?

Tak czy owak dalsze decyzje leza w gestii klubu i samego Cupiala. Jedne kluby toleruja pilkarzy zamieszanych w korupcje, a inne nie. Trzeba tez wziac pod uwage, ze w tej chwili poruszamy sie w obrebie zaledwie jednej sprawy zwiazanej z meczem z Polarem, ktora ciagnie sie juz od 5 lat. Pozostale mecze ustawione przez Zaglebie objete sa innym sledztwem, ktore nadal sie toczy i na efekty przyjdzie nam jeszcze troche poczekac.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 29.09.2009, 20:12
I dobrze byłoby poczekać z Łobodzińskim do ogłoszenia wyroku.

A Sobol, niestety dramat. Źle to widzę, zwłaszcza z silniejszym przeciwnikiem. Ech szkoda pisać
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 29.09.2009 o godz. 20:15.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 29.09.2009, 20:21
Jedynym silniejszym przeciwnikiem w lidze polskiej jest Legia Warszawa. Lecha na licze, bo to co pokazuje w tym sezonie we wszystkich rozgrywkach...nie mowie tez o serii remisow u siebie w zeszlym sezonie .
Odpowiedz cytując
Plastman
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 29.09.2009, 20:21
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Zależy jak rozumieć słowo pełnowartościowy.
To prawda, są gracze ktrórych zaliczyłem trochę na wyrost do tej grupy... tak dla dodania nam otuchy
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 29.09.2009, 21:14
Cytat:
Były reprezentant Polski, Tomasz Hajto ostro skrytykował Wojciecha Łobodzińskiego za jego wypowiedzi dotyczące korupcji w Zagłębiu Lubin w sezonie 2003/04.

- Ktoś sobie z nas wszystkich kpi! Wojciech Łobodziński opowiada, że w Zagłębiu Lubin podpisywał premie meczowe, a na konto wpływała tylko część. I on nie wie, co się działo z resztą? Nie interesował się tym? Czyli co – zamiast 20 tysięcy złotych, wpływało mu na konto 10 tysięcy, a jemu było wszystko jedno? - pyta Hajto w serwisie Weszlo.com.

Obrońca Łódzkiego Klubu Sportowego jest zdania, że Łobodziński powinien przyznać się do udziału w aferze korupcyjnej.

- Miałby jaja, to by powiedział – zrzucałem się na kupowanie meczów, ale to był przymus, nie miałem wyjścia. Tylko, że się boi, że jeśli tak powie, to Wisła rozwiąże z nim kontrakt. A przecież on w Lubinie liczyć pieniędzy nie umiał, ale już przechodząc do krakowskiego klubu nagle się nauczył. I ma jeden z najwyższych kontraktów w lidze, nie chce tego stracić - ocenił Hajto.

Przypomnijmy, że w poniedziałek popularny "Łobo" powiedział, że nie był świadomy, iż jego pieniądze są przeznaczane na ustawianie wyników meczów.

- Słyszałem, że była mowa o tych listach. Ja również podpisywałem, ale nie wiedziałem co to są za listy i w jakim celu są podpisywane. Były przynoszone do szatni i było mówione żeby podpisywać. A ja podpisywałem. To były listy premiowania meczu - mówił Łobodziński.
źródło: wp.pl

Jak myślicie?
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 29.09.2009, 21:38
Ja myślę, ze gdyby Hajto był w Polsce w tym czasie, to też by kupował.
Zwlaszcza, z jego osobowoscia. Łatwo gadac i komentowac, jak sie siedzialo w Niemczech...eh
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 29.09.2009, 23:16
JarTSW napisał(a):Wyświetl post
Ja myślę, ze gdyby Hajto był w Polsce w tym czasie, to też by kupował.
Zwlaszcza, z jego osobowoscia. Łatwo gadac i komentowac, jak sie siedzialo w Niemczech...eh

Byl w tym czasie zajety szmuglowaniem fajek zza wschodu,wiec sila rzeczy takie akcje go ominely.Pewnie zaluje ,pieniadz zapewne pewniejszy.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 29.09.2009, 23:33
Hajto ma rację. Tłumaczenie Łobodzińskiego jest dziecinne. Wiadomo że teraz nie przyzna się do niczego, bo 300 tys euro za kopanie się po czole drogą nie chodzi, a wiadomo że w razie przyznania sie do winy, dostanie szpica w dupę. Ja Wojciecha nawet lubię, ale jesli jest umoczony to won z Wisły.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 30.09.2009, 00:52
Wszystko sie rozstrzygnie w piatek...tzn. czy wyjedzie, czy zostanie we Wroclawiu .
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 30.09.2009, 07:17
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
A, no tak. Zapomniałem, mecz z Polonią (W) nie miał miejsca.

Zagra Jirsak, dla mnie to oczywiste. Ostatnio w dużo większym stopniu tym walczakiem jest Głowacki niż Sobol, może wynika to ze słabszej formy Radka.

Będzie dobrze!
Po prostu takie są fakty. Może trochę trochę przesadzam, ale Jirsak po prostu nie pasuje Skorży, może po prostu jego walory ofensywne nie rekompensują mu strat defensywnych, fakty są takie że w środku pola preferuje typy walczaków, którzy dobrze grają w destrukcji. Czas pokaże jak to będzie wyglądało. Po prostu taki styl preferuje nasz trener, odbiór piłki w środku i przeprowadzanie akcji przy udziału skrzydeł i cofającego się napastnika(vide Małecki, Boguski, ostatnio Brożek), a że niestety skrzydła nie funkcjonuja tak jak powiny to średnio to wygląda, dlatego nasze akcje są takie szarpane. Zobaczymy co będzie jak Kirm wreszcie zacznie coś grać i wróci Boguski.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 30.09.2009, 07:25
Środek pola będą musieli obskoczyć Jirsak z Mauro. We dwójkę może będą mieć dość sił na 90 minut
Jak rzeczywiście zwiną Łobo to bedziemy mieć praktycznie gołą jedenastkę plus połamanach Jopa, Singlara, Boguskiego i Gargułę. Żyć nie umierać. Przy okazji zastanówmy się - gdybyśmy przeszli Levadię i kupili tego napastnika i bramkarza i weszli tym składem do cl - to jaki byłby armagedon z taką wąską kadrą w pucharach i lidze.
Co do wypowiedzi Hajty - to niech ten pan się odpier..li od Łobo i Wisły i zajmie się własnym chlewikiem.
P.S Sorry - bedziemy mieć wtedy 12 grajków...
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 30.09.2009, 15:06
Dziś na Szewskiej mijałem Patryka Małeckiego,mimo ze nei mialem z nim okazji nigdy rozmawiać ,na moje pozdrowienia ,odwazejmnił uśmiech ,czyli w sumie spoko gość bo skumał ,że chodzi o Wisełke .
Odpowiedz cytując
maRgrabkarz
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 30.09.2009, 15:24
co do Łobo zgadzam sie w pełni z FraMatem.
ale z innej beczki chcialem. Podoba mi sie konkretne zachowanie Lecha, ktorego zawsze brakowalo w Wisle niestety. Chodzi mi o przesuniecie zawodnikow do druzyny rezerw. Co prawda na razie sa to zawodnicy nie odgrywajacy czolowych rol w zepsole ale juz sam fakt zeslania za kiepska gre sie chwali.
Wiem ze w Wisle by to oznaczalo zaraz oslabienie druzyny,a przeciez walczymy o mistrza itp. ale: naszym kopaczom nigdy sie powaznie nie oberwalo za kopanie sie po glowach, a powinno nie raz.
Odpowiedz cytując
avangarda
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.09.2009, 15:33
maRgrabkarz napisał(a):Wyświetl post
Podoba mi sie konkretne zachowanie Lecha, ktorego zawsze brakowalo w Wisle niestety. Chodzi mi o przesuniecie zawodnikow do druzyny rezerw. Co prawda na razie sa to zawodnicy nie odgrywajacy czolowych rol w zepsole ale juz sam fakt zeslania za kiepska gre sie chwali.
Wiem ze w Wisle by to oznaczalo zaraz oslabienie druzyny,a przeciez walczymy o mistrza itp. ale: naszym kopaczom nigdy sie powaznie nie oberwalo za kopanie sie po glowach, a powinno nie raz.
Przecież swego czasu do rezerw przesuwaliśmy najlepszego ówczesnego strzelca - Tomka Frankowskiego.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 30.09.2009, 15:34
O Niedzielanie nie wspomne
,
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 30.09.2009, 15:53
siuśmajtek napisał(a):Wyświetl post
Przecież swego czasu do rezerw przesuwaliśmy najlepszego ówczesnego strzelca - Tomka Frankowskiego.
Bądź co bądź mieliśmy wówczas szeroką kadrę.
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 30.09.2009, 16:12
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/filemanager/tre4(1).jpg

Co to za zawodnik? Mozecie mi przypomniec jego imie i nazwisko . patrze po twarzach z mlodej ekstraklasy i nie moge skojarzyc.
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 30.09.2009, 16:14
Konrad Gołoś...

Odpowiedz cytując
Gin
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 30.09.2009, 16:18
E tam Gołoś , to Papież .
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 30.09.2009, 16:59
Gdzie Gołoś z piłką....
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 30.09.2009, 17:05
Sprawa z Łobo jest niby prosta ale jednak jak się temu przyjrzeć dokładniej to taka prosta jednak nie jest.

Pomijając już to czy dostanie zarzut czy nie, raczej jasne jest że dobrze wiedział na co idzie kasa, jasne jest też to że z racji młodego wieku był zwykłym pionkiem w grze i nie miał takich jaj by powiedzieć - chcecie to płaćcie - ja swojej kasy nie dam.Jako że były to stosunkowo niewielkie pieniądze to chciał mieć święty spokój, więc bulił jak wszyscy.

Ja zdaję sobie sprawę że łatwo jest nam pisać o pełnej czystości, gdy sami nie byliśmy w takiej sytuacji ale jednak moje zdanie jest takie że klub powinien rozwiązać z nim umowę.Dla mnie, który łaził na mecze przez lata a potem okazało się że duża część tego cyrku była ustawiona - jest albo coś czarne albo białe.
Sory ale jeśli chcemy czystej piłki to nie możemy usprawiedliwiać nawet takiego przypadku.

Łobo nigdy mnie swoją grą nie przekonywał więc oprócz pokazania że Wisła nie chce mieć niczego wspólnego z kimkolwiek który miał coś za uszami, to dla mnie przynajmniej - jest to także finansowo dobre posunięcie bo pozwoli zaoszczędzić milion euro na zawodniku który nie jest wart tych pieniędzy

Sam się zastanawiam czy miałbym dokładnie taki sam pogląd gdyby chodziło o innego zawodnika - np.Sobola,Brożka,Głowę a wcześniej Baszcza czy Żurawia.Mam nadzieje że tak ale większą nadzieje mam że nie będę musiał się o tym przekonywać.

ps.
I to nie jest tak że ja jakoś potępiam Łobo - potrafię zrozumieć chujoze w jakiej się znalazł ale dla mnie liczy się Wisła i jestem za tym by każdy udokumentowany przypadek był traktowany ostro.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów