The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.08.2009, 09:38
KacpiTSW napisał(a):Wyświetl post
U mnie w Wiśle teraz słabo stoję z kasą.... więc macie jakiś dobrych zawodników których mogę ściągnać za grosze albo najlepiej za darmo?
Wpisz sobie w wyszukiwarke tam gdzie szukasz grajków no club i masz piłkarzy bez klubu.Mi się udało znaleść Davids'a ale nie chcicał przejść do Wisły
Odpowiedz cytując
robin hood
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 23.08.2009, 10:23
Spokojnie można zakontraktować Smolarka, niestety kibice nie są zbytnio zadowoleni ....
Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 23.08.2009, 10:35
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Wpisz sobie w wyszukiwarke tam gdzie szukasz grajków no club i masz piłkarzy bez klubu.Mi się udało znaleść Davids'a ale nie chcicał przejść do Wisły
Wpisuje, ale tam mi wyskakuje od groma tych piłkarzy, menedżerów, scoutów itd. z czego 100 na 1 jest beznadziejnych..
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

"...każdy żyd to wie, kto rządzi w mieście, TYLKO ABG!"
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 23.08.2009, 11:56

ku pokrzepieniu serc
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 23.08.2009, 11:59
Rok 2091?
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Blacha92
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 23.08.2009, 12:00
co zrobic jesli mam fma i mistrz sezonu gra w pucharach rok pózniej , itd , roczne opoznienie pucharowe?
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 23.08.2009, 12:04
Jaroo1, pokaż historię ligi i europejskich pucharów (poprzedni zwycięzcy). Jestem ciekaw jak to u ciebie przebiegało.

Blacha92, zainstaluj najnowsze patche.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 23.08.2009, 12:12
Cytat:
Rok 2091?
zasymulowałem gre do 2081 roku bo nie chciało mi sie grac w tych latach w ktorym wiem kogo do klubu kupic, czyli na poczatku wiadomo ze najlepiej wszytskich Lewych i Stiliciow pokupowac- a to glupie jak wiem kto bedzie giwazda )

Ekstraklasa:

ogolnie wiele sie nie zmieniło. O tytuły o MP prawie zawsze walcza Wisła, Lech, Legia, Zagłebie Lubin z małymi wyjatkami gdzie wygrywały inne druzyny teoretycznie slabsze ale to tak jak obecnie, tez nieraz wygra ktos przypadkiem
W lidze gra kilka nowych zepsolow, np Tur Turek, Koszarawa Zywiec, Warta Poznan, czy Odra Opole jednak nie odgrywaja jakiejs wielkiej roli, raczej sredniaki ligowe albo graja troche po czym spadaja do 1 ligi i wchodzi na ich miejsce Jaga czy Widzew i tak nastepuje ciage rotacja
Niestety sie duzo nie zmienilo a szkoda, fajnie by było jakis nieznany klub widziec jako pretendeta do tytułu hehe no ale w zyciu realnym tez tak to wyglada ze wiele sie nie zmienia, przeciez Wisła, Legia, Barcelona, Real to zawsze były ekipy ktore wiele znacyzly w pilce w swoich krajach i skoro juz jest tak od stu lat to czemu w nastepnych 100 mialoby sie cos zmienic. Mysle ze wlasnie zawsze w Krakowie i Wawie beda najlepsze kluby w Polsce i w Hiszpani zawsze to Real i Barca beda w czolowce.
Pozniej wrzuce jeszcze historie LM i LE
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 23.08.2009 o godz. 12:34.
Odpowiedz cytując
Blacha92
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 23.08.2009, 12:14
arked skąd można pobrać te patche i jak je zainstalować?
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 23.08.2009, 12:19
Blacha92 napisał(a):Wyświetl post
arked skąd można pobrać te patche i jak je zainstalować?
http://www.cmrev.com/
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 23.08.2009, 12:24
Mam wlasnie zamiar zagrac od nowa i zrobic sobie symulacje gdzies do 2100 roku Pytanie jest tylko czy taka symulacja trwa dlugo ?

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 23.08.2009, 12:27
Ja też grałem z Lewskim tyle, że w Europejskich Pucharach... odpadłem z LM po dwumeczu z Porto (1:3). Z Lewskim u siebie wygrałem 3:0 a na wyjeżdzie 4:2... Teraz faza grupowa a w niej Mallorca, Portsmunth, Inter i Cervena Zvezda. Myśle, że 3 miejsce jest w zasięgu Jedyny transfer, który sfinalizowałem to Celso Borges. Boki Kirm i Łobo wymiatają. Do drużyny jeszcze dołączy Jan Lecjaks, pracuje jeszcze nad Frantiskiem Rajtoralem i oczywiście nad Lewym
Ostatnio edytowane przez KacpiTSW : 23.08.2009 o godz. 12:30.
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

"...każdy żyd to wie, kto rządzi w mieście, TYLKO ABG!"
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 23.08.2009, 12:39
jaro1 a jak tam kasa w klubach Może jakiś inwestor sie pojawił
Odpowiedz cytując
kamilll1906
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 23.08.2009, 12:40
jaroo mógłbys wrzucic tutaj save'a od tego 2091 roku ?

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 23.08.2009, 12:44
Mam wlasnie zamiar zagrac od nowa i zrobic sobie symulacje gdzies do 2100 roku Pytanie jest tylko czy taka symulacja trwa dlugo ?
Ja mam mała baze danych, ligi grywalne to tylko Hiszpanska 1 liga i Polska 1 liga i Ekstraklasa- nie wiem czy to ma znaczenie przy symulacji ale mysle ze wlasnie tak bo im wiecje lig to pewnie dluzej bedzie sie symulwoalo zeby wszystko "pukladac". Kiedys symulowalem tak ze robilem menagera i bylem bezrobotny po czym bralem urlop na x czasu, jednak zauwazylem ze krocej sie symuluje jak nie jest sie menagerem tylko czas leci sam. W ustawieniach ustawilem Aut. wznawianie gry na niewłoczne. Dizeki takiej taktyce to jedynie klikam kontynuj i gra płynie i plynie. Z tego co pamieam to miesiac mija w okolo 3 minuty, na rok symulacji schodizlo troche wiecej niz 30 minut. Wiec prosty rachunek 1 h= 2 lata, 90 lat= 45h- mysle ze kolo tyle by Cie wynioslo jesli bys postepowal tak jak ja posepowalem chyba ze jest jakas lepsza taktyka zeby szybciej to wsyztsko mineło ale ja o takiej nie slyszałem

Cytat:
jaro1 a jak tam kasa w klubach Może jakiś inwestor sie pojawił
tzn bedac szczerym to moj inwestor jest taki ze biore Real w oknie transferowym i robie transfer do Realu z Wisły za 500 mln zł hehe. Te wzytskie FMy sa zenujace pod wzgledem rozwijania sie pilki. Ja doprowadzam druzyne wysoko w pucharach, w rankingu wspolczynnikow Polska moze byc 5 a nadal kasy nie ma (!!!), za wygranie ligi ciagle rzucaja 850 tys zł ;/ to ejst zalosne ze normalnie sie w tej grze pieniedzy nie dorobisz :((
Postanowilem takie transfery sobie robic- lekkie oszustwo ale cos - bo naprawde w tej grze bez kasy to ch... nie gra, tylko sie clzowiek meczy, kasy nie ma na pensje, zawodnicy zaraz chca uciekac do mocniejszego klubu, a tak to neiraz chociaz im podwyzke dam i zostaja na kolejne lata Zaobserwowałem ze powoli jak sie przjemie klub to kasy mozna sie dorabiac ale jest to raptem kilkadziesiat mln rocznie, chcac nie chcac to zeby sie dorobic takiej kasy jak teraz mam, czyli moge zawodnikom oferowac wysokie kontrakty, kupowac ludzi za 50 mln złotych to bym musiał sie z ta gra meczyc jakies 100 czy 200 lat ;/ W innych polskich klubach jak nawet im sie kasy z takiego transferu od Realu da to te pieniadze sie gdzie srozplywaja po jakims roku dwoch i znowu klub ma kilka mln zlitych budzetu ;/ nie wiem jak to sie dzieje :(( Krotko mowiac jak Polska liga jest przecietna tak i w FM jest, dajac klubom takie fundusze jak ja sobie z Realu tam nawet nie kupuja pilkarzy zagranicznych... spotkac pilkarza zagranicznego w innym klubie niz ten ktory ja prowadze w Polsce to rzadkosc ;/
Zadni szejcy neistety sie nie zainteresowali polskimi klubami wiec ja sobie wkrecilem ze ejstem takim Cupiałem i swoj majatek pakuje w klub hehe

Cytat:
jaroo mógłbys wrzucic tutaj save'a od tego 2091 roku ?
jak mi powiesz jak to sie robi to nei ma sprawy
Tylko gram na malej bazie danych, jak wyzej pisalem te 3 ligi, i patch 9.2.0
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 23.08.2009 o godz. 12:53.
Odpowiedz cytując
matt1906
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 23.08.2009, 13:10
Jaroo1 ja po 2 sezonie w Wiśle mam budżet transferowy 120 mln zł, bez oszustwa (2 Superpuchary, Mistrzostwo Polski oraz 3 miejsce w fazie grupowej LM)
na wyjazdach byłeś ilu?
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 23.08.2009, 13:13
no ja tez na rynku polskim nie do pokonania jestem nawet bez oszustwa, tylko co z tego jak po 10 sezonach grasz, oczekiwania pilkarzy finansowe wzrastaja, zeby klub sie rozwijał to trzeba coraz wiecej kasy- duzo wiecej - a tutaj tylko po kilka mln dochodzi co sezon... i jak ma clzowiek dogonic taki Real Madryt gdzie kasa leci do nich nie wiadomos kad, ManC gdzie jakies szejki kasa sypia... troche nierowne szanse

Cytat:
Bardziej denerwujaca jest coroczna wypłata dywidendy akcjonariuszom. Spokojnie budżet miałbym już na poziomie 200-300mln zł, ale co roku, kiedy budżet w czerwcu przekracza 100mln zł to kasa zostaje uszczuplona zawsze do poziomu ~100mln :/
dokladnie to tez jest do du..
Tam sie nie da normalnie szybko kasy dorobic... a chyba nikt nie ma czasu i nie da rady przegrac 100 lat w FMie przez rok ;/
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 23.08.2009 o godz. 13:16.
Odpowiedz cytując
Serwatkus
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 23.08.2009, 13:14
Bardziej denerwujaca jest coroczna wypłata dywidendy akcjonariuszom. Spokojnie budżet miałbym już na poziomie 200-300mln zł, ale co roku, kiedy budżet w czerwcu przekracza 100mln zł to kasa zostaje uszczuplona zawsze do poziomu ~100mln :/
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 23.08.2009, 13:30
Problem w tym ze popularnosc kraju nie zmienia sie w tej grze i nigdy wielkiego klubu na dluzsza mete sie nie zbuduje. Owszem, kupi sie mlodych i zdolnych ale po czasie uciekaja

Klub moze awansowac nawet na 1 miejsce na swiecie, ale popularnosc kraju bedzie taka sama.

Ja gram teraz Newcastle i mam powazny problem, gdyz nie ma prawie zadnych talentow angielskich, a jak juz sie jakis znajdzie to chca za niego za duzo pieniedzy :/

Gram mlodymi obcokrajowcami plus kilku mlodych anglikow ale sredniacy :/

Mam za to Messiego i Vele plus Keirrsona.

Tego ostatniego sprzedam i zakupie chyba Wagnera... Wlasnie, czy ktos moze sprawdzic czy ma w bazie zawodnika Wagner ? Zaczynal w Sport Recife ( brazylia ) .Napastnik urodzony w 89 r. Pytam bo koles ma statystyki przegiete na maxa....

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 23.08.2009, 13:39
ja mam caly czas sytuacje, że 20 strzałow w meczu moja druzyna oddaje, i co?
****, 1-1 z Odrą i tak.
i tak w kółko
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Qbz
Junior Member

Od: 08.2008

Stary 23.08.2009, 14:02
FMRTE - Polecam ten program, jak chcecie gre "urealnic"
Odpowiedz cytując
kamilll1906
Senior Member

Stary 23.08.2009, 14:35
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post

jak mi powiesz jak to sie robi to nei ma sprawy
Tylko gram na malej bazie danych, jak wyzej pisalem te 3 ligi, i patch 9.2.0
wchodzisz tu: http://sendspace.com/

dajesz przegladaj przy select file
wybierasz ten swoj save

zaznaczasz kwadrat przy I have read and agree to the terms of service.

a nastepnie dajesz upload file
czekasz az sie skonczy uploadowac i dostajesz pozniej wygenerowany link ktory wklejasz tu na forum

z gory dzieki

Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.08.2009, 14:58
http://www.youtube.com/watch?v=0OvM1WWkmXw

Cytat:
Renowację przeszedł także bardzo kontrowersyjny tryb 3D. Ulepszone zostało AI graczy, dodano nowe stadiony, kibiców, lepsze oświetlenie placu gry oraz realistyczną degradację murawy, a także ponad 100 nowych animacji boiskowych.
Warto więc chyba odpocząć od FM-a przez jakiś czas, czekając przy tym na kolejną odsłonę.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 23.08.2009, 15:31
kamilll1906 na wieczor wrzuce teraz ogladam meczyk Lecha, pozniej Legii a widze ze mi mecz zacina jak sie save wrzuca
A powiem Ci ze sie tak bawie w tym FMie i jak wrzuce save to sobie popatrz w Jedenastce Marzen jakich zawodinkow ma Wisełka, tzn po ile meczow maja Obrałem sobie za cel ze bede jak najczesciej, jak sie tylko da wystawiał tylko najlepsza jedenastke zeby mieliw pyte meczow w Wisle Juz jeden koles ma ponad 500 meczyko- niezle )
Pewnie gdybym wiecej rotował skladem czyli kupował jak najlepszych pilkarzy to bym lepsze mial osiagniecia w grze ale ja chce wlasnie zeby jedna jedenastka nabiła jak najwiecej meczow
Aha warto nadmienic ze na swiecie Polska radzi sobie bardzo dobrze- mowa o reprezentacji. Odnosiomy sukcesy na ME i MS, czesto tez sa pechowe 4 miejsca na tych imprezach ale sa tez 3-2-1 -chociaz pod tym wzgledem w FMie mozna cos osiagnac prowadzac "cos" polskiego...

Jak juz wczesniej ktos pytal, wie ktos jak zrobic zeby skauting obejmował cały glob a nie tlyko kontynent?
Jeszcze ja swoje pytanie dorzuce, moze ktos wie jak zrobic zeby stadion rozbudował zarzad;/ Kasy full, wyniki dobre, frekwencja wysoka a stadion stoi na 35 tys (raz chcieli o te 1,5 tys rozbudowac ;/)

Mario Nh Ty podajesz link do filmiku z CM10, obecnie CM09 chyba (nie wiem bo sie tym nie interesowalem ale wiem ze zawsze tak było) jest slabszy niz FM09, wiec czekajmy jakie zmiany beda w FM10
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 23.08.2009 o godz. 15:34.
Odpowiedz cytując
surdut
Member

Od: 09.2007

Stary 23.08.2009, 17:08
Gram Wisłą
Zaczynająć grę mialem reputacje 5500
wygralem lige, puchar polski, puchar ekstrakalsy bylem w fazie grupowej LM,
Zarzad jestz adowolony ze mnie sciagnelem kilku dobrych grajkow:
R.Lewandowski , wawrzyniak, majewski, stachowiak, rybus, itd
mam grudzien 2009 reputacja klubu okolo 5300
i ciagle spada w tym roku tez LM
wygrana z ajaxem 2 remisy z bordo w fazie grupowej w lidze niepokonany jestem
Czemu reputacja mi ciagle spada?
co mamz robic by sie zwiekszala?
Wisła 1906 Kraków
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 23.08.2009, 17:15
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Problem w tym ze popularnosc kraju nie zmienia sie w tej grze i nigdy wielkiego klubu na dluzsza mete sie nie zbuduje. Owszem, kupi sie mlodych i zdolnych ale po czasie uciekaja

Klub moze awansowac nawet na 1 miejsce na swiecie, ale popularnosc kraju bedzie taka sama.

Ja gram teraz Newcastle i mam powazny problem, gdyz nie ma prawie zadnych talentow angielskich, a jak juz sie jakis znajdzie to chca za niego za duzo pieniedzy :/

Gram mlodymi obcokrajowcami plus kilku mlodych anglikow ale sredniacy :/

Mam za to Messiego i Vele plus Keirrsona.

Tego ostatniego sprzedam i zakupie chyba Wagnera... Wlasnie, czy ktos moze sprawdzic czy ma w bazie zawodnika Wagner ? Zaczynal w Sport Recife ( brazylia ) .Napastnik urodzony w 89 r. Pytam bo koles ma statystyki przegiete na maxa....
Od cholery jest newgenów utalentowanych z Anglii. A który rok ?
..
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 23.08.2009, 17:42
surdut gdzie sprawdzasz sile reputacji wyrazona w punktach? Normalnie to sie gdzies w FMie widzi czy moze jakis programik
Odpowiedz cytując
kamilll1906
Senior Member

Stary 23.08.2009, 17:47
chyba w FM Genie scout sie da a napewno zmieniac sprawdzac w FM Real Time Editor

PS czekam na save ;p

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 23.08.2009, 17:49
Cytat:
PS czekam na save ;p
teraz musze na chwile spadac Za 1-2h zaczne wrzucac save na serwer Jeszcze dizsiaj bedziesz miał go hehe
Odpowiedz cytując
kamilll1906
Senior Member

Stary 23.08.2009, 17:55
gram sobie teraz Rayo sciagnalem zw wolnego Smolarka, Gai Assulin na wypozyczeniu oraz z wolnego Gerardo Vonder Putten, wszystkie sparingi wygrane w tym z Zaragossa 2 do 1
niesetety budzet 0 a pensje tylko 230 tysiecy niezmienne nawet przy oczekiwaniu ze wywalcze awans. . .

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów