The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
TRNKRN
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.08.2009, 16:24
Pamiętacie Neia? Tego co wolał arabską kasę od nas? Już mu się znudziły Emiraty i wrócił do Europy, podpisując kontrakt z Cluj..
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez TRNKRN : 17.08.2009 o godz. 16:33.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.08.2009, 17:22
Markus, ty albo nie rozumiesz o czym piszę, albo złośliwie przekręcasz moje wypowiedzi, gdyż nie jesteś się w stanie odnieść do nich merytorycznie. W którymkolwiek przypadku dyskusja z Tobą jest pozbawiona sensu. Niektórzy być może pamiętają co rzeczywiście pisałem w przypadku Kosowskiego - dla nich jesteś ordynarnym kłamcą. Podobnie ma się sprawa z pozostałymi rzeczami, które rzekomo napisałem. Wątpię, żeby chodziło tu tylko o nieumiejętną parafrazę...

Nie wiesz kim jestem, a doszukujesz się nie wiadomo jakich podtekstów w moich postach. Ja - menedżerem? Członkiem RN? Czyżby freudowska pomyłka, Markus?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 17.08.2009, 17:28
TRNKRN napisał(a):Wyświetl post
Pamiętacie Neia? Tego co wolał arabską kasę od nas? Już mu się znudziły Emiraty i wrócił do Europy, podpisując kontrakt z Cluj..
No tak, bo każdy powinien przychodzić tutaj grać za pół darmo, niż iść tam gdzie będzie normalnie zarabiał . To że sięgnął po niego Cluj pokazuje, że to jednak jest niezły gość - a teraz się przekonamy, czy rzeczywiście jest dobry, czy tylko udawał .

A co do Małeckiego - to Panowie, przecież to jest Wisła . Tak na zdrowy chłopski rozum:

1. Małecki chce dość wysoki kontrakt (gra w wyjściowej "11" - gorsi od niego zawodnicy zarabiają sporo więcej, poza tym grał dość długi czas ma baaardzo niziutkim kontrakcie)
2. Małeckiemu ktoś powiedział co to prawo Webstera, a że zagrał kilka dobrych meczy, to uważa, że jest bardzo dobry i spokojnie rozwinie się w każdym innym klubie na Zachodzie (gdzie z całym szacunkiem będzie mu dość trudno)
3. Małecki kocha Wisłę - tak mówi i trudno mu nie wierzyć

--------------

4. Małecki ma mały kontrakt, ale nagle chce dość wysoki, zatem będziemy negocjować dotąd aż mocno spuści z tonu
5. Nie daliśmy się złamać w negocjacjach z Kosowskim, w ch... czasu negocjowaliśmy kontrakty dla Głowackiego i Sobolewskiego, tym bardziej teraz będziemy negocjować do upadłego
6. Małecki kocha Wisłę - tak mówi - zatem jak tak ją kocha, to niech się odpłaci za to, że Wisła go wychowała i to tutaj zyskał szansę na grę. Można go rozpatrywać w kategoriach wychowanka, a wiadomo, że Ci zawsze mają najgorzej jeśli chodzi o stawkę kontraktu
7. Jeśli się nie uda, trudno, na ławce mamy Ćwielonga

Reasumując: zabawa z kontraktem Małeckiego będzie trwała jeszcze dłuuugo - a jego zagrywki w mediach o tym, że cierpliwość mu się skończy, to po prostu zagrywki by ugrać jak najwięcej
Ostatnio edytowane przez eye63 : 17.08.2009 o godz. 17:37.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 17.08.2009, 17:59
eye63 napisał(a):Wyświetl post
No tak, bo każdy powinien przychodzić tutaj grać za pół darmo, niż iść tam gdzie będzie normalnie zarabiał .
Akurat Arabowie wszystkich ostro przepłacają, więc z tym "normalnie" to Cię mocno fantazja poniosła. Kiedyś staraliśmy się mamić ew. kandydatów wizją wypromowania się w pucharach ( nie, żeby jakoś wielu się nabierało, ale taki Kirm jeszcze do teraz chyba nie wie o co chodzi ), teraz może się to okazać problematyczne. Liga Mistrzów Ligą Mistrzów, ale po drodze trzeba przejść mistrzów Litwy, Łotwy lub Estonii, tak więc różowo nie jest. Sam się zastanawiam, czym my będziemy tych zawodników przyciągać? Przecież nie zarobkami

Reasumując: zabawa z kontraktem Małeckiego będzie trwała jeszcze dłuuugo - a jego zagrywki w mediach o tym, że cierpliwość mu się skończy, to po prostu zagrywki by ugrać jak najwięcej
Zapominasz o Brożkach, Boguskim - jeśli są możliwości, to kontrakty są z młodymi zawodnikami przedłużane na o wiele lepszych dla nich warunkach, bez zbędnego hałasu. Akurat teraz "Fakt" wyskoczył z artykułem, to wszyscy sobie o Małeckim przypomnieli. Dziwnym trafem, kiedy sugerowałem taką możliwość w "dyskusji" z Markusem, to wszyscy akurat przeżywali wizję kominów płacowych rodem z Cypru ( chociaż składam to na karb tego, że nikt już tych przepychanek nie czyta, co należy uznać za bardzo zdrowy objaw ).
Młodzi nic nie tracą przedłużając z Wisłą dzięki świadomości, że w przypadku poważnej oferty nikt im kariery blokował nie będzie. IMHO to zdrowe i realne podejście do sprawy, jeśli tylko trafi się na kogoś z minimum przyzwoitości po drugiej stronie stołu negocjacyjnego.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.08.2009 o godz. 18:10.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 17.08.2009, 18:19
No tak, bo każdy powinien przychodzić tutaj grać za pół darmo, niż iść tam gdzie będzie normalnie zarabiał . To że sięgnął po niego Cluj pokazuje, że to jednak jest niezły gość
za darmo?

ile zapłacił za niego Cluj?

ile miała zapłacić Wisła?

a tak podsumowując to z tych dziesiątek ,setek piłkarzy którzy mieli przyjść do Wisły i nie przyszli to tylko kilku pokazało że byli coś warci reszta to szrot albo bardzo przeciętni gracze a czasem te braki transferów wychodziły nam na lepsze
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 17.08.2009 o godz. 18:23.
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 17.08.2009, 18:50
7. Jeśli się nie uda, trudno, na ławce mamy Ćwielonga
Oj nie wiem czy na dzień dzisiejszy to takie trudno

eye63 napisał(a):
Tylko jak dużo Patryk może ugrać? Nikt mu przecież od razu nie zaproponuje megakontraktu.

A co do tego co pisał Markus. Wolfy sam sobie nie wymyślił tego,że może brakować pieniędzy na ewentualne kontrakty. Przecież od odpadnięcia z Levadią wszyscy trąbią na lewo i prawo,że Wisła straciła dużo kasy i będzie to musiała w jakiś sposób nadrobić. Stąd media co chwilę sprzedają Brożka.
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.08.2009, 18:57
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Markus, ty albo nie rozumiesz o czym piszę, albo złośliwie przekręcasz moje wypowiedzi, gdyż nie jesteś się w stanie odnieść do nich merytorycznie. W którymkolwiek przypadku dyskusja z Tobą jest pozbawiona sensu. Niektórzy być może pamiętają co rzeczywiście pisałem w przypadku Kosowskiego - dla nich jesteś ordynarnym kłamcą. Podobnie ma się sprawa z pozostałymi rzeczami, które rzekomo napisałem. Wątpię, żeby chodziło tu tylko o nieumiejętną parafrazę...

Nie wiesz kim jestem, a doszukujesz się nie wiadomo jakich podtekstów w moich postach. Ja - menedżerem? Członkiem RN? Czyżby freudowska pomyłka, Markus?
Tak, szkoda z Tobą dyskusji. W tym punkcie akurat się zgadzamy (patrz jaki przypadek, nawet nie musisz sięgać do Freuda, by go wyjaśnić). Jedno wszakże muszę uściślić:

„Nie zdziwcie się, jeżeli w zimie nie będzie żadnych transferów. Wisła nie ma pieniędzy i nie stać ją na przedłużenie kontaktu z Kosowskim. Piszę tak profilaktycznie, żebyście się powoli zaczęli oswajać z tą myślą. Ale nie martwcie się, odczują to tylko właściciele pobliskich kasyn. (autor: Wolfy. data: 21-12-2007)

Poznajesz? Ostatnie zdanie tez jest niezwykle trafne, jak zwykle u Ciebie. Mógłbym przytoczyć jeszcze kilka innych fajnych cytatów, ale nie chcę bawić się w Konrada, choć byłoby ciekawe oglądanie jak się ich wypierasz nazywając mnie „ordynarnym kłamcą”. Nie jestem sadystą. Wszyscy doskonale wiedzą, co pisałeś i co zwykle masz na forum „do zaproponowania”. „TS Bezradność” – tak w skrócie od lat nazywa się Wisła w Twoich postach.

Dla rozluźnienia atmosfery - nie wierzę, by nasz zarząd okazał się aż tak nierozgarnięty, by pozwolić Małeckiemu odjeść za darmo. Jeden Kokoszka, a wcześniej Kosowski i Dolha wystarczą.

unpredictable_wislaczka napisał(a):Wyświetl post
A co do tego co pisał Markus. Wolfy sam sobie nie wymyślił tego,że może brakować pieniędzy na ewentualne kontrakty. Przecież od odpadnięcia z Levadią wszyscy trąbią na lewo i prawo,że Wisła straciła dużo kasy i będzie to musiała w jakiś sposób nadrobić. Stąd media co chwilę sprzedają Brożka.
Ja nie mówię, że Wisła ma furę pieniędzy na nowe kontrakty po Lewadi. Mówię natomiast, że operatywny zarząd powinien mieć pomysł, jak je wygospodarować - np: ze sprzedaży innych zawodników etc. (o szczegóły pytaj Wolfiego - on jak zwykle pewnie będzie wiedział najlepiej na świecie, na co klub stać teraz i na co go będzie stać w przyszłości). Bo utrata Małeckiego za darmo jest dla klubu sportowo i finansowo niekorzystna.
Ostatnio edytowane przez Markus : 17.08.2009 o godz. 19:08.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Ejdzbiol
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 17.08.2009, 19:13
Markus: Freud został obalony
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 17.08.2009, 19:31
Markus napisał(a):Wyświetl post
„Nie zdziwcie się, jeżeli w zimie nie będzie żadnych transferów. Wisła nie ma pieniędzy i nie stać ją na przedłużenie kontaktu z Kosowskim. Piszę tak profilaktycznie, żebyście się powoli zaczęli oswajać z tą myślą. Ale nie martwcie się, odczują to tylko właściciele pobliskich kasyn. (autor: Wolfy. data: 21-12-2007)
Widzisz różnicę między zakontraktowaniem kilku zawodników na różne pozycje ze względnie niskimi kontraktami, a podpisaniem jednego gwiazdorskiego kontraktu? Mniejsza o kosmiczne sumy, jakie rzekomo zapłaciliśmy za Jirsaka - realnie tylko Łobodziński przychodził jako gwiazda. I raczej na zarobki podobne do żądań Kosowskiego nie mógł liczyć.
Zresztą - nie jest tak, że Kosowski grałby na kilku pozycjach jednocześnie Pozostaje jeszcze kwestia ryzyka związanego takim kontraktem - blokowanie na długo dużej części budżetu, w przypadku spadku formy lub kontuzji byłoby dla nas naprawdę dużym problemem.

Łatwo jest napisać, że klub "powinien wygospodarować pieniądze" na to, czy tamto. Tyle, że jest to demagogia. "Sprzedaż innych zawodników" - Markus, jak zwykle błyszczysz. Naszych zawodników sprzedają jak na razie tylko gazety, czemu trudno się zresztą dziwić...

To nie jest tak, że jestem nieomylny. Nikt nie jest. Problem zaczyna się, gdy za rzucanymi co chwila ogólnikami nie stoi nic sensownego. Wszyscy wiedzą, że kontrakt z Małeckim podpisać trzeba. Tyle, że jeżeli nie będzie na to pieniędzy w budżecie, to RN się na nowy kontrakt nie zgodzi. Taka jej rola - dbać o stabilność finansową Wisły.

Zresztą, to wszystko takie jałowe. Tak, jakbym to ja blokował transfery Wisły, a nie opisywał tylko co widzę...

Ejdzbiol - taki już urok Markusa. Zawsze odnoszę wrażenie, że rozumie co drugie zdanie z tego, co się do niego pisze. To trochę, jak z chatbotami, które na zdanie "Potrzeba matką wynalazków" reagują pytaniem o Twoją matkę. Tak jakby brak zrozumienia kontekstu wypowiedzi.

unpredictable_wislaczka - wszystko fajnie, ale media sprzedają Brożka już od czasu, gdy był jeszcze tylko "nadzieją" naszej piłki
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.08.2009 o godz. 19:42.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Stary 17.08.2009, 20:05
Akurat Arabowie wszystkich ostro przepłacają, więc z tym "normalnie" to Cię mocno fantazja poniosła. Kiedyś staraliśmy się mamić ew. kandydatów wizją wypromowania się w pucharach ( nie, żeby jakoś wielu się nabierało, ale taki Kirm jeszcze do teraz chyba nie wie o co chodzi ), teraz może się to okazać problematyczne. Liga Mistrzów Ligą Mistrzów, ale po drodze trzeba przejść mistrzów Litwy, Łotwy lub Estonii, tak więc różowo nie jest. Sam się zastanawiam, czym my będziemy tych zawodników przyciągać? Przecież nie zarobkami
Akurat naprawdę wiele wskazuje na to, że piłeczka z Neim była spieprzona po naszej stronie. Będę to przypominał do bólu, bo to jest wzorcowy przykład w jaki sposób kontraktujemy piłkarzy.
W tym okresie Nei był jednym z najlepszych napastników ligi bułgarskiej, grającym w bądź co bądź silnym zespole CSKA Sofia. Klub ten popadł w poważne tarapaty finansowe i na tamtą chwilę miał być zdegradowany do II ligi. Mimo to, Bułgarzy rękami i nogami bronili się przed sprzedażą Brazylijczyka i pierwsze nasze zapytanie wyśmiali. Potem jednak fochy zaczął strzelać sam Nei, któremu się nie uśmiechało grać w II lidze, gdyż chciał zabłysnąć w Europie. Były wypowiedzi, że chce do Wisły, że już ustalił warunki (mówiło się o kwocie 400-450 tys. euro za rok gry). CSKA mając finansowy nóż na gardle - nie chciała sprzedać go za mniej niż milion euro, my tymczasem oferowaliśmy cały czas 600 tys. (stojąc też na przeważającej pozycji, gdyż Nei zaczął tam olewać treningi itd. - tak był zdeterminowany żeby odejść). Po tygodniach negocjacji między klubami (CSKA zeszła do 800 tys. euro) do gry włączyli się Arabowie, gotowi z miejsca wyłożyć okrągłą bańkę za transfer. Jednak Nei wolał grać dla Wisły. W końcu CSKA uległa - obniżyła kwotę do 700 tys. bodaj, po tygodniu od wizyty Wilczka w Bułgarii. Arabowie ponawiali swoją ofertę, piłkarzowi dając za rok gry milion dolarów, po tamtym kursie wtedy wychodziło to coś koło 600 tys. euro za rok gry (w Sofii zarabiał podobno 250). I co się stało - mając zgodę klubu z Sofii - Wisła przedstawiła najprawdopodobniej ostateczną ofertę kontraktu Brazylijczykowi (i na 90%) - dowiedział się on w tym momencie, że kontrakt jest motywacyjny i na rękę to on ma zagwarantowane 200 tys. - zamiast 400. Dosłownie dzień później padła informacja, że przechodzi grać na Bliski Wschód. Stąd nie uważam, żeby tak bardzo przepłacili, a on gotów był na grę u nas za 400 tys. - czyli też względnie do przyjęcia.
Akurat przy tej okazji bardzo dużo informacji wypłynęło do prasy ze strony Bułgarów. [/quote]

Zapominasz o Brożkach, Boguskim - jeśli są możliwości, to kontrakty są z młodymi zawodnikami przedłużane na o wiele lepszych dla nich warunkach, bez zbędnego hałasu. Akurat teraz "Fakt" wyskoczył z artykułem, to wszyscy sobie o Małeckim przypomnieli. Dziwnym trafem, kiedy sugerowałem taką możliwość w "dyskusji" z Markusem, to wszyscy akurat przeżywali wizję kominów płacowych rodem z Cypru ( chociaż składam to na karb tego, że nikt już tych przepychanek nie czyta, co należy uznać za bardzo zdrowy objaw ).
Młodzi nic nie tracą przedłużając z Wisłą dzięki świadomości, że w przypadku poważnej oferty nikt im kariery blokował nie będzie. IMHO to zdrowe i realne podejście do sprawy, jeśli tylko trafi się na kogoś z minimum przyzwoitości po drugiej stronie stołu negocjacyjnego.
Ty zapominasz kim są dla Wisły Paweł Brożek i Rafał Boguski, a kim jest Patryk Małecki, Piotr Ćwielong itd. Brożek i Boguski to niekwestionowane gwiazdy, dlatego gdyby nie było pieniędzy na kontrakty dla nich, to równie dobrze ludzie z zarządu mogliby przyjść z papierami z napisem wypowiedzenie, bo będąc ślepym można zobaczyć, że w każdej chwili ktoś pieniądze za tych piłkarzy, reprezentantów Polski, wyłoży.
Co do Małeckiego, który owszem robi u nas dużo szumu, gra w młodzieżówce, jednak na boisku imponuje przede wszystkim nonszalancją i jakimkolwiek braku pojęcia o wrzucaniu piłki - tej pewności już nie ma, i trzeba się zastanowić, czy warto mu dać dość duży kontrakt. Nie znam szczegółów, ale warto zrobić sporo by go zatrzymać, z pewnością nie ma jednak co przepłacać.

Wiślaczka: dla zarządu to będzie "trudno, Skorża, na ławce masz Ćwielonga - radź sobie z nim zamiast Małeckiego" - na dalszy plan zejdzie to co myślą kibice i co na tym sportowo straci Wisła. Ile Małecki może ugrać? Zależy o ile się stara. Dopóki ta kwota nie będzie znana, nie dowiemy się za ile Patryk kocha Wisłę.
Ostatnio edytowane przez eye63 : 17.08.2009 o godz. 20:10.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 17.08.2009, 20:31
Ty zapominasz kim są dla Wisły Paweł Brożek i Rafał Boguski, a kim jest Patryk Małecki, Piotr Ćwielong itd.
W chwili przedłużania z nimi kontraktów Piotrek Brożek i Rafał Boguski nie byli żadnymi asami. Po prostu poczynili spore postępy.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 17.08.2009, 20:40
Ty zapominasz kim są dla Wisły Paweł Brożek i Rafał Boguski, a kim jest Patryk Małecki, Piotr Ćwielong itd. Brożek i Boguski to niekwestionowane gwiazdy, dlatego gdyby nie było pieniędzy na kontrakty dla nich, to równie dobrze ludzie z zarządu mogliby przyjść z papierami z napisem wypowiedzenie, bo będąc ślepym można zobaczyć, że w każdej chwili ktoś pieniądze za tych piłkarzy, reprezentantów Polski, wyłoży.
Co do Małeckiego, który owszem robi u nas dużo szumu, gra w młodzieżówce, jednak na boisku imponuje przede wszystkim nonszalancją i jakimkolwiek braku pojęcia o wrzucaniu piłki - tej pewności już nie ma, i trzeba się zastanowić, czy warto mu dać dość duży kontrakt. Nie znam szczegółów, ale warto zrobić sporo by go zatrzymać, z pewnością nie ma jednak co przepłacać.
Oj powiem Ci kolego, że źle oceniasz Małeckiego.
Właśnie Małecki stanowi teraz o sile o naszej gry ofensywnej i znaczy tyle jak nie więcej dla Wisły co Brożek czy Boguski. Nie wiem jakby się potoczyły losy poprzedniego mistrzostwa jakby nie bramka Małego która była przełomowym momentem spotkania w Łodzi, jakby nie asysty w Gdańsku. W tym sezonie kontynuje dobrą passę(już dwie bramki, asysta). Aczkolwiek jak na młodego gracza będą mu się zdarzały słabsze mecze jak z Bełchatowem. Jakby nie było był to mecz po reprezentacji co w porównaniu z młodym wiekiem myślę, że go w pełni usprawiedliwia. Po części słabsza postawa Małeckiego przełożyła się na gorszą grę całego naszego zespołu. Małecki wyrasta na pokrętło napędowe całej drużyny, jak Mały dobrze zagra to o jakość gry ofensywnej i ilość stwarzanych sytuacji można być spokojnym. Porównaj sobie na osiągnięcia Brożka i Boguskiego w wieku Małego.

Nie wiem jakie kwoty chodzą obecnie w grze o kontrakt Małeckiego. Ale mimo, że już jest jedną z naszych gwiazd nie dawałbym mu tak wysokiego kontraktu jak zarabiają najlepsi. Ze względu na młody wiek, żeby dalej się rozwijał dałbym mu taki średni kontrakt. Myślę, że tak gdzieś 200-250 tys Euro(najlepiej 150 tys Euro bazowego + 100 tys Euro za występy) i czekałbym na jego decyzję.
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Stary 17.08.2009, 20:45
unpredictable_wislaczka - wszystko fajnie, ale media sprzedają Brożka już od czasu, gdy był jeszcze tylko "nadzieją" naszej piłki
To swoją drogą. Chodziło mi bardziej o to,że Paweł na początku dał sobie czas do końca lipca. Powiedział,że potem nie chciałby odchodzić. Gdy "odrzucono" ofertę Fulham, media na jakiś czas ucichły, bo chyba zdawali sobie sprawę,że Brożek chociaż do zimy zostanie. Potem przyszła nieszczęsna Levadia i wszyscy dziennikarze wymyślili sobie,że najlepszą okazją do odratowania budżetu jest sprzedaż Pawła. Choć masz rację,puchary czy ich brak, Paweł według mediów od 3 lat powinien zaliczyć już wszystkie ligi w Europie

Wiślaczka: dla zarządu to będzie "trudno, Skorża, na ławce masz Ćwielonga - radź sobie z nim zamiast Małeckiego" - na dalszy plan zejdzie to co myślą kibice i co na tym sportowo straci Wisła. Ile Małecki może ugrać? Zależy o ile się stara. Dopóki ta kwota nie będzie znana, nie dowiemy się za ile Patryk kocha Wisłę.
I to właśnie byłoby błędne myślenie zarządu. Bo przecież nie chodzi o zawodnika siedzącego na ławce,ale o piłkarza, który na dzień dzisiejszy daje naprawdę dużo tej drużynie. Poza tym ma 21 lat, może w takiej Anglii to mało nie jest, ale jak dla mnie to za rok góra dwa Patryk będzie stanowił o sile Wisły,jeżeli będzie się cały czas rozwijał. I nie zgadzam się,że gdy poznamy kwotę,to dowiemy się,za ile Patryk kocha Wisłę. Mogę się mylić,ale jak dla mnie to on nie będzie aż tak bardzo kalkulował każdej złotówki i jednak z dużym rozsądkiem podejdzie do całej tej sprawy.
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 17.08.2009, 21:05
do końca okienka 2 tygodnie a transferów ni słychu a co do kontraktu Małeckiego ten chłopak może być jedynym nastepcą Brożka więc kontrakt mu sie należy aczkolwiek możliwa jest sytuacja taka że Wisła może zrezygnować z transferu Brożka skoro dostała za transfer Uche do Fulham 25 % tj 3 mln możliwe też że Wisła wezmie przykład z Barcelony i nie mając szczęścia w walce o piłkarzy którzy mogliby wzmocnić skład zakończy ruchy transferowe tego lata
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 17.08.2009, 21:21
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
możliwe też że Wisła wezmie przykład z Barcelony i nie mając szczęścia w walce o piłkarzy którzy mogliby wzmocnić skład zakończy ruchy transferowe tego lata
taa...tylko że Barca ma kase ale nie chce przeplacać...a my kasy nie mamy. Proste.

ja mam nadzieję że w tym temacie nie będzie już burzliwie...wtedy wiadomo bedzie że Wisła już nikogo nie straci.

bo na "zyski" w kadrze nie ma co liczyć.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Stary 17.08.2009, 21:30
Kupować to my raczej już nie będziemy, chyba że Brożek odejdzie i trzeba będzie znaleźć napastnika. Po pierwsze kasy nie ma a po drugie do składu dołączą jeszcze kontuzjowani Boguski, Garguła i Singlar a to przy jedenastce z ostatniego meczu z GKS-em i rezerowymi Ćwielongiem, Jirsakiem, Jopem i Diazem daje nam 18 zawodników którzy na polską ligę wystarczają ( w dodatku sporo zarabiają ). Zwłaszcza że nie gramy już w europejskich pucharach.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.08.2009, 21:57
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
eye63 napisał(a):
No tak, bo każdy powinien przychodzić tutaj grać za pół darmo, niż iść tam gdzie będzie normalnie zarabiał . To że sięgnął po niego Cluj pokazuje, że to jednak jest niezły gość
za darmo?

ile zapłacił za niego Cluj?
CFR Cluj nic za niego nie zaplacił.
Nei był bez kontraktu:

http://cfronline.ro/news.php?readmore=1010
"Feroviarii" au ajuns la un acord cu atacantul Claudinei Alexandre Aparecido, poreclit Nei, ultima oară la Al-Shabab în Arabia Saudită. Brazilianul, care este liber de contract, a ajuns deja la Cluj

Chyba nie musze tłumaczyć?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 18.08.2009, 07:34
A tak spokojnie na to popatrzeć to czasami pusty śmiech mnie ogarnia co się dzieje z piłkarzami,w tym z naszymi "prawdziwymi Wiślakami,którzy za Wisłę daliby się pokroić". Jeszcze z 5-7 lat temu żeby dostac godziwy kontrakt trzeba było w Wisłe przyzwoicie grać (nastrzelać goli) w europucharach i mieć naprawdę dobry sezon w lidze a teraz... 10 w miarę udanych meczyków w naszej miernej lidze i już płacze o niskim kontrakcie.
Nigdy nie sądziłem że będę miał dość zawodników "prawdziwych Wiślaków" a zatęsknię za najemnikami jak Żurawski czy Szymkowiak.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 18.08.2009, 09:23
Jak Ci przejdzie już ten "pusty śmiech", to napisz, który to tak płacze o 'godziwy' kontrakt.
Pośmiejemy się razem. Chociażby i pusto
Odpowiedz cytując
konrad89
Member

Od: 07.2009

Stary 18.08.2009, 10:31
grosz napisał(a):Wyświetl post
i od dwóch sezonów Jirsak i Łobodziński to prawdziwe filary drużyny, mocne i pewne punkty, nie to co Kosowski
Trzeba sobie powiedzieć uczciwie że oddanie Kosowskiego to było największe frajerstwo "dyrektora sportowego" za jego cesarzenia przy Reymonta.
Dokładnie. Nie było kasy na wyższy kontrakt dla Kosy który teraz śmiga w APOEL-u Nikozja a było 300 tys euro na Łobodzińskiego.Ogólnie myślę, że ten temat trzeba zamknąć na jakiś czas bo my nie mamy polityki transferowej niestety i przeczekać jak się za jakiś czas pojawi. A tak na poważnie to czekam aż ten nowy "model funkcjonowania klubu" wejdzie w życie i wtedy może zmieni się na lepsze.
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 18.08.2009, 10:40
Zacznijcie od tego ze Kosowski sam chcial odejsc, a nie ze Wisla go wywalila
Odpowiedz cytując
Bekas
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 18.08.2009, 10:41
konrad89 napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie. Nie było kasy na wyższy kontrakt dla Kosy który teraz śmiga w APOEL-u Nikozja a było 300 tys euro na Łobodzińskiego.Ogólnie myślę, że ten temat trzeba zamknąć na jakiś czas bo my nie mamy polityki transferowej niestety i przeczekać jak się za jakiś czas pojawi. A tak na poważnie to czekam aż ten nowy "model funkcjonowania klubu" wejdzie w życie i wtedy może zmieni się na lepsze.
Niestety masz racje. Tylko na jedna rzecz chce zwrocic uwage. Nie jest jasne kto nie chcial Kosy w klubie, bo mogl to byc Cupial. I tu dochodzimy do sedna. Najeżdzacie na Rade Nadzorcza, na Bednarza, a najpewniej wieksza czesc tych decyzji podejmuje BC. On jednoosobowo decyduje o wszystkim w TF i nie chce mi sie wierzyc , ze inaczej jest w Wisle. Poczytajcie sobie artykul w Forbsie jak slucha swoich menadzerow.
Odpowiedz cytując
custo76
Junior Member

Stary 18.08.2009, 11:26
We francji pojawila sie informacja ze Pawel Brozek moze podpisze do As Monaco. Nie chcial bym zeby on tam gral. Ten klub zle gra. 40 pilkarzow co sezonow tam gra. W kazdym meczu, jedanastka sie zmienia. I nie ma zadnej pozadnej gry na boisku. AS Monaco z St Etienne, z tego co mysle, napewno spadna do drugiej ligi. No ale dla tych ktorych nie wiedza, w Monaco sie nie placi podatkow, jest bardzo ladne miasto, jest blisko Marsylii i Nicei... ( dlatego ostatnio gralo tam Chevanton, Morientes, Freddy Adu, Vieri, Di Vaio... )
"Kazdy to powie... Wiselka zadzi w Krakowie"
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Stary 18.08.2009, 11:57
mic napisał(a):Wyświetl post
Zacznijcie od tego ze Kosowski sam chcial odejsc, a nie ze Wisla go wywalila
Chyba przed czterema laty.

Wolfy - jeśli o Pi. Brożka chodzi i o Boguskiego, to nie będę się sprzeczał, dopóki nie będę wiedział ile chce Małecki. Nie wiem też ile dostali Brożek z Boguskim, ale sumy rzucające na kolana to raczej nie były - a być może takiej żąda Patryk, ale tak jak mówię - zbyt dużo niewiadomych w tym wątku - więc póki co wstrzymuję się od ocen.

FraMat - jest szansa, żeby gdzieś wyhaczyć sumę kontraktową jaką dostał w Cluj?
Ostatnio edytowane przez eye63 : 18.08.2009 o godz. 12:01.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 18.08.2009, 12:51
Chyba przed czterema laty.

Wolfy - jeśli o Pi. Brożka chodzi i o Boguskiego, to nie będę się sprzeczał, dopóki nie będę wiedział ile chce Małecki. Nie wiem też ile dostali Brożek z Boguskim, ale sumy rzucające na kolana to raczej nie były - a być może takiej żąda Patryk, ale tak jak mówię - zbyt dużo niewiadomych w tym wątku - więc póki co wstrzymuję się od ocen.

FraMat - jest szansa, żeby gdzieś wyhaczyć sumę kontraktową jaką dostał w Cluj?
Kosowski sobie sam nagrabił bo wyje++al do Cupiala o podwyzke na spotkaniu wigilijnym. Poza tym plakal po wszytskich mediach jak mu zle i niedobrze w Wisle i ze dostaje conajwyzej pieluchowe.
Co do Małeckiego-zawdonik jest młody , perspektywiczny i mozna go brać pod uwagę przez kilka nastepnych sezonow. Zatem nie dziwi ze sie ceni.
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Stary 18.08.2009, 13:27
custo76 napisał(a):Wyświetl post
We francji pojawila sie informacja ze Pawel Brozek moze podpisze do As Monaco. Nie chcial bym zeby on tam gral. Ten klub zle gra. 40 pilkarzow co sezonow tam gra. W kazdym meczu, jedanastka sie zmienia. I nie ma zadnej pozadnej gry na boisku. AS Monaco z St Etienne, z tego co mysle, napewno spadna do drugiej ligi. No ale dla tych ktorych nie wiedza, w Monaco sie nie placi podatkow, jest bardzo ladne miasto, jest blisko Marsylii i Nicei... ( dlatego ostatnio gralo tam Chevanton, Morientes, Freddy Adu, Vieri, Di Vaio... )
Tyle, że wszyscy powołują się na media polskie w tych informacjach, jednocześnie podkręcając temat i pisząc, że sprawa jest bliska finalizacji i Monaco zapłaci 2.5 mln euro. Nic nowego w tych doniesieniach nie ma.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 18.08.2009, 13:48
Wydaje mi się, że naprawdę nikt poważny go nie chce kupić.
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 18.08.2009, 13:51
Oczywiście, że nie chce.
Jakby chciał, to by kupił. Gadanie głupot. Wystarczy popatrzeć, jakich napastników mają w składach Turcy, Anglicy. Fulham kupiło sobie Duffa za 4 mln funtów właśnie. Niby skrzydłowy, ale wiadomo, o co chodzi.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 18.08.2009, 13:55
Ano nie chce - teraz to już wygląda to na rozpaczliwe szukanie klubu - tzw last minute.Dla nas odejście Pawła teraz, to duże ryzyko że potencjalny następca będzie z łapanki.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
s2pac
Junior Member

Stary 18.08.2009, 14:18
Jesli wogóle będzie jakiś następca. Dla mnie powinni już szukać następcy lub partnera dla Pawła do ataku.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów