|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy lubisz czytać książki? | |||
| Tak |
|
486 | 79,80% |
| Nie |
|
123 | 20,20% |
| Głosujących: 609. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
ostatnio przeczytałem "Wszelki Wypadek" Chmielewskej - polecam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Czytał ktoś "Prawnik" Grishama?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Witam
Ostatnio odczułem ochotę przeczytania dobrej książki. Co polecicie? Dodam , że jestem licealistą. I nie lubię książek wojennych ani historycznych |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
A jakieś książki o mafi (najlepiej włoskiej) ktoś czytał? (oprócz "Ojca Chrzestnego") ![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
![]() Wiktor Suworow - Kontrola Wiktor Suworow - Żołnierze Wolności. Te 2 ksiażki bym Ci polecil. ![]() Mapa sklepów z Białą Gwiazdą
http://tnij.com/mapa_sklepow_z_biala_gwiazda |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Raczej, jak nie lubi tematyki historycznej to pewnie Suworow również będzie dla niego mało interesujący. Jeżeli nic nie pomyliłem, to "Żołnierze Wolności" nawiązują tematyką to radzieckiej inwazji na Afganistan, prawda?
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=XLYcD8xwRaE Pierwszą gorąco polecam, drugiej jeszcze nie czytałem, ale sądząc po recenzjach zapowiada się ciekawie.
Ostatnio edytowane przez Vinci : 17.07.2009 o godz. 18:40.
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niet. Ksiazka mowi o inwazji Wojsk Ukladu W. na Czechoslowacje w 1968 roku.
![]() Mapa sklepów z Białą Gwiazdą
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jeśli Suworow to uważam, że najlepszą jego książką jest Akwarium
![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
właśnie przeczytałem książke Sylwestra Latkowskiego o porwaniu tego biznesmena spod Płocka "Olewnik-śmierc za 300 tysiecy".Autor porusza wiele nieznanych wątków dotyczacych tej sprawy min. że Olewnik nie był do końca kryształową postacią i że gdyby rodzina nie targowała sie o wysokośc okupu z porywaczami to prawdopodobnie Olewnik by żył.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Wakacje są, w sumie sam bym coś poczytał w końcu
Jakie mi polecicie książki związane z piłką nożną bądź tematami kibicowskimi?Słyszałem kiedyś o "Hoolifan". Dobra książka? Są jakieś inne (wspomnienia kibiców itp.) Może jest coś dobrego również o Wisełce? Albo może coś o historii piłki nożnej (jak to na przykład Anglicy kopali na początku głowy dowódców przegranych wojsk). A może jakaś biografia? Myślałem o Roy'a Keane'a, ale czy jest Polska wersja? Pozdrawiam i licze na pomoc i ciekawe propozycje książek ![]() |
|
|
|
Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Kowal: Prawdziwa Historia. Legionista, ale bardzo fajnie się czyta, polecam.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Franklin Foer - Jak Futbol wyjaśnia świat czyli nieprawdopodobna teoria globalizacji.
Ciekawe spojrzenie na sprawy związane z piłką. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No rzeczywiwscie ,zapomnialem o tym
![]() Akwarium, GRU, Złoty Eszelon, wspomniani Żołnierze Wolności i Kontrola. Wspaniała tworczość ![]() ![]() Mapa sklepów z Białą Gwiazdą
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Za pomoc dzięki, ale za Legię dziękuję ![]() A "Hoolifan" dostanę w Empiku? Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Mistel : 20.07.2009 o godz. 15:10.
|
|
|
|
dydyrydy
Od: 03.2005
Offline |
|
|
jak usunąc farbe ze spodni jeansowych?
![]()
Ale o so choźii?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
A jaka to farba?
Olejna, to rozpuszczalnik, ale polecam sprawdzić gdzieś najpierw na mało wyeksponowanym miejscu spodni, czy nie wyciągnie też barwnika(to zależy od jakości spodni). EDIT: Teraz zorientowałem się, że nie ten temat.
Ostatnio edytowane przez leyzer87 : 20.07.2009 o godz. 16:06.
![]()
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Niedawno skończyłem lekturę Ewangelii według Świętego Marka oraz książkę P.Rainy " Ksiądz Jerzy Popiełuszko , męczennik za wiarę i Ojczyznę".
Zamierzam przeczytać Listy do żony Witkacego. Zchęcam do lektury książek !!! ![]()
Kibicuję Wiśle od kiedy pamiętam.A teraz jeszcze z moim synem oraz żonką i córką .
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
uważaj 7 kotów bo za pisanie nie na temat można bana dostać...
;p---- chciałbym sobie w wakacje przeczytać jakąś fajną ksiażkę? poleci ktoś coś? coś lekkiego raczej... ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
chyba ogląda ![]() może być jakiś dobry kryminał albo jakaś książka przygodowa ![]() ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
chciałbym sobie w wakacje przeczytać jakąś fajną ksiażkę? poleci ktoś coś? coś lekkiego raczej...[/QUOTE]
Polecam ci kryminały chińskie. Serię opublikował PIW - Robert van Gulik- Przygody Sędziego Di. ![]()
Kibicuję Wiśle od kiedy pamiętam.A teraz jeszcze z moim synem oraz żonką i córką .
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
Nie pozalujesz. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Wielka Wisła
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Przed chwilą zakończyłem lekturę książki " Krótki i niezwykły żywot Oscara Wao", autor Junot Diaz. Bardzo ciekawa książka, godna polecenia
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przeważnie nie wypowiadam sie w tego typu tematach, ale ostatnio przeczytałem książke J.Archera "Więzień Urodzenia" i musze przyznać że zrobiła na mnie duże wrażenie a jakimś wielkim zwolennikiem książek nie jestem(dobra nie jestem wcale). Mógłby ktoś polecić jakąś pododbną książkę o tej tematyce
![]()
"Na Reymonta wychowani naszej wiary nie sprzedamy to jest oczywiste, bo codziennie mamy wybór i stawiamy na Wisłe"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
po Kingach, książkach sporowych i historycznych przyszła ochota na przeczytanie czegoś śmiesznego. Polećcie jakąś książke.
![]()
Prasłowiańska grusza chroni w swych konarach plebejskiego uciekiniera
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
A zna ktoś jakieś dobre książki o tematyce mafii, gangach? ![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Jeżeli chcesz przeczytać lekką książkę, to polecam Foresta Gumpa - przeczytałem ją 2 razy, jest niesamowita i śmieszna ( jak prosiłeś ) . Jeśli wolisz coś ambitniejszego to Ojciec Chrzestny, o tej książce nie trzeba nic więcej pisać.
![]()
KOPER
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Słoń który wysiedział jajko