|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
) i dalej - jazda! Wyjaśnisz mi czemu to służy?Potem wskaż, gdzie Konrad dostaje orgazmu z powodu ściągniętych przez Wisłę w tym okienku piłkarzy? Potrafisz? Ja jakoś hurraoptymistów na forum nie widzę, raczej stonowane komentarze w stylu "na papierze wyglądają nieźle, ale wszystko wyjdzie w praniu". Huśtawki nastrojów są raczej domeną stałych bywalców tematów transferowych. A arti niech lepiej się zastanowi sam nad sobą, skoro post (rzekomo) apelujący o stonowanie nastrojów zaczyna w stylu Bartoszewskiego, od "matołków" i ich "chlupoczących główek". ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
zabiłeś mnie swoimi argumentami zwłaszcza tym o Kurto ![]() co do Konrada nie mam ochoty grzebać po forum i szukać wypowiedzi K. odnośnie transferów chodziło mi o sens i logikę zakładania ww. tematu dla mnie to kompletna bzdura dla Ciebie i Tobie podobnych prawda objawiona tak trudno jest zrozumieć że na świecie są nie tylko ci co widzą go w jasnych barwach i ci co wieszczą armaggedon zawsze i wszędzie można te posty kasować, gości przeginających banować a nie wywalać jako temat na forum a potem płakać że jakiś super e. czy inny fakt ma używanie...
Ostatnio edytowane przez emjot : 14.07.2009 o godz. 12:39.
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
I też trzeba rozróżnić krytykę od napierdalania na wszystko czy choćby na Bednarza a może w szczególności na Bednarza bo to widać gołym okiem że Bednarz może bardzo chcieć ale pewnych spraw nie przeskoczy.Kto jak kto ale były piłkarz, do tego koleś nie głupi , wie że taki stan jak mamy dziś, czyli 1 środkowy obrońca + drugi kompletnie nie zgrany + brak prawego, to jak łażenie po na prawdę cienkiej linie.
Ja już pisałem że ten temat nie jest zbyt trafny jak dla mnie choć przyświecają mu dobre chęci.Piłka to taki dziwny sport że czasami jedno kopnięcie kilka centymetrów w jedna czy drugą stronę , powoduje że można założyć taki temat, bądź odwrotny. Moim zdaniem w Wiśle nie jest tak źle jak niektórzy to próbują przedstawić ale też nie jest tak dobrze jak twierdzą oponenci.To gdzieś jest tak pośrodku i mam wielką nadzieje że temat ten zjedzie w dół i pozostanie tam na długo - w sensie że nasi zawodnicy nie dadzą plamy w nadchodzących meczach, czy to z Levadią czy z kolejnym przeciwnikiem i nie będzie potrzeby cytować ludzi dla których nasz najbliższy przeciwnik to ogórek z którym generalnie ekipa z Babińskiego by wygrała ![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bardzo zabawny temat. Podejdę do niego tak jak Kot. Oczywiście mógłbym w rewanżu przytoczyć parę „złotych myśli” Konrada, czy Wolfiego (co może później zrobię dla małej równowagi), ale wpierw chciałbym się spytać, co chcesz w ten sposób osiągnąć?
Przekonać ludzi, by uwierzyli, że polityka sportowo-finansowa Wisły jest profesjonalna? Godna jedynie pochwał? Udowodnić, że zarząd i RN dawniej nie popełniał błędów, za które słusznie zbierał ostrą krytykę? Np.: w czasie sezonu zakończonego 8 miejscem, kiedy to pisałeś, cytuję: „Nie rozumiem tych wszystkich malkontentów. Mamy wystarczająco silną drużynę, wygramy ligę spokojnie, wydawanie pieniędzy na transfery jest zbędne”. Że należało wtedy go chwalić i popierać, a nie przeciwnie? Zrobić ze mnie frustrata, który rzekomo nigdy nic pozytywnego nie pisze i który nigdy nie ma racji (szkoda, że nie chciało Ci się odgrzebać moich pochwał w wielu dawnych analizach, czy odkopać moich postów pod adresem zarządu np.: po zakupie Szymkowiaka, Dudki, zatrudnieniu Petrescu, powrocie Kosowskiego itd.)? A może coś odreagować? Nieważne. Przepraszam, że nigdy nie chwaliłem RN i zarządu za brak scoutingu, inwestycji w bazę treningową, za różne osłabienia drużyny, sytuacje kadrową, w której jest tylko kilku zdrowych obrońców, za cyrk z bramkarzami, masowe zatrudniania i zwalnianie trenerów, nie słuchanie ich itd. itp. Biję się w piersi . Przepraszam, że nie dostrzegałem nigdy „doskonałego” zarządzania klubem, ani nie uważałem i nadal nie uważam go za optymalnego. Że nawet w wygranych meczach widziałem też popełniane błędy. I że nie dzieliłęm się z Tobą i Wolfym na forum wybuchami radości po zdobywaniu tytułów MP. To oczywiście przez „frustrację”, megalomanię, brak racji, oderwanie od rzeczywistości i co tam jeszcze chcesz. Jest mi to obojętne. Faktycznie, tu coś bardzo nie tak, że przez wiele lat w tych sprawach nie zmienia się krytycznego zdania, a na problemy się reaguje. Oczywiście. Jeszcze raz bije się w piersi. Mea culpa. PS. Konrad, wklejenie tego tematu akurat w tym momencie zasmuciło mnie. Szczerze. Bo tym atakiem na potencjalnych krytyków polityki Wisły dałeś sygnał, że najwyraźniej będą mieli co w najbliższym czasie krytykować. Zawsze bowiem uaktywniasz się wtedy, gdy już nie należy spodziewać się niczego dobrego ze strony zarządu i RN klubu. By bronić ich kontrowersyjnych ruchów. Przepraszam, że nie wierzę w przypadki.
Ostatnio edytowane przez Markus : 14.07.2009 o godz. 15:35.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Czy te pieniądze by się zwróciły? Być może. Ale to bez znaczenia, ponieważ nie ma chętnego na taką inwestycję. Jak widzisz - mimo to Wisła nie wykoleiła się. Wręcz przeciwnie. Na przyszłość daruj sobie udowadnianie, że masz naprzeciwko siebie zaślepionych obrońców zarządu. To, że ty przeginasz ostro w jedną stronę nie oznacza, że reszta robi to samo. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
|
Wolfy napisał(a):
Brak 6-7 zdrowych obrońców, też trudno uznać za adekwatny do posiadanych przez klub środków. Stać na to nawet Odrę Wodzisław.. . Tak można wymieniać dalej, przechodząc do 20-stu kilku trenerów, 20 bramkarzy na testach, paru prezesów, itd. Czy pieniędzy np.: z transferów Żurawskiego, Błaszcza, Dudki, Uche, Frankowskiego itd. nie można było włożyć w rozkręcenie scoutignu, poprawę bazy ? Nie będę teraz tego przesądzał. Na pewno gdyby Cupiał miał taką wolę, nie byłoby to niemożliwe. Dla mnie po prostu godnym rozważenia byłoby poszukanie podobnej możliwości. Pieniądze włożone w te sprawy zawsze się zwracają. Inaczej żaden klub by ich nie budował i nie utrzymywał. Wolfy napisał(a):
Wolfy napisał(a):
Ostatnio edytowane przez Markus : 14.07.2009 o godz. 19:46.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|||
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|