The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.07.2009, 17:22
Miałem się wypisać ale szkoda czasu. Tylko na jedno chcę zwrócić uwagę:

Cytat:
Dalej – lamentujesz że „nie stać nas” na zawodników których chciałby Skorża? Czyżby? Rozumiem zatem, że masz wgląd w dokumentację finansową Wisły? Jak nie masz – nie wypowiadaj się na ten temat, bo po prostu nie wiesz o czym mówisz i nie masz żadnych namacalnych podstaw do formułowania podobnych teorii.
Hoh, rozumiem że Ty masz wgląd w sytuację finansową Wisły? Ze wiesz że Cupiał jak na złośc trzyma miliony upakowane w skarpetkach i nie chce się podzielić?
Mylisz się, mam namacalne podstawy do formułowania podobnych teorii. Bo żadnego polskiego klubu nie stać na utrzymywanie 2 równorzędnych zawodników na danej pozycji, dotyczy to Lecha (poczytaj ostatnią relację z jakiegoś ich sparingu, w pierwszej połowie, 1 składem zmietli ich a w drugiej kiedy weszli zmiennicy było już krucho), dotyczy to Legii i wszelkich zespołów grających w Polskich ligach. Nie potrzebuję mieć wglądu w dane finansowe Wisły bo Cupiał to nie szejk arabski, nie inwestuje w Wisłę grubych milionów, stąd nie ma co liczyć że Wisła, jako jedyny klub w Polsce, będzie miała 2 równorzędnych piłkarzy na każdą pozycję. My jako kibice możemy prosić, wymagać, jednak to nic nie zmieni.
Odpowiedz cytując
Sloth
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.07.2009, 17:26
Adasss napisał(a):Wyświetl post
A z innej beczki: jednym z moich podejrzeń po informacji o zmianie warunków przy transferze Nurkovicia było to, że znowu miesza RN. No to mamy:
http://www.wislaportal.pl/news.php?id=15678

Przyznam, że to już zakrawa na paranoję.
Więcej - to jest paranoja i to wysoce szkodliwa dla klubu.

RN znów bruździ i działa destrukcyjnie, torpeduje plany trenerów. Szybko się to zemści na wynikach, tylko potem niech nie robią kozła ofiarnego ze Skorży, jeśli np: przez brak odpowiedniego bramkarza na ławce znów przegramy wejście do LM

Grzadq napisał(a):Wyświetl post
Miałem się wypisać ale szkoda czasu. Tylko na jedno chcę zwrócić uwagę:

Hoh, rozumiem że Ty masz wgląd w sytuację finansową Wisły? Ze wiesz że Cupiał jak na złośc trzyma miliony upakowane w skarpetkach i nie chce się podzielić?
Mylisz się, mam namacalne podstawy do formułowania podobnych teorii. Bo żadnego polskiego klubu nie stać na utrzymywanie 2 równorzędnych zawodników na danej pozycji, dotyczy to Lecha (poczytaj ostatnią relację z jakiegoś ich sparingu, w pierwszej połowie, 1 składem zmietli ich a w drugiej kiedy weszli zmiennicy było już krucho), dotyczy to Legii i wszelkich zespołów grających w Polskich ligach. Nie potrzebuję mieć wglądu w dane finansowe Wisły bo Cupiał to nie szejk arabski, nie inwestuje w Wisłę grubych milionów, stąd nie ma co liczyć że Wisła, jako jedyny klub w Polsce, będzie miała 2 równorzędnych piłkarzy na każdą pozycję. My jako kibice możemy prosić, wymagać, jednak to nic nie zmieni.
Drogi kolego, może nie umiesz liczyć, nie wiem, dlatego cierpliwie wyjaśnię: My tu nie mówimy o "2 równorzędnych zawodnikach na każdą pozycję". My tu mówimy jedynie o jeszcze 3 niezbędnych trenerom piłkarzach: prawym obrońcy, napastniku, bramkarzu. Powtórzę: trzech. Nie kolejnych 8-9, by rzeczywiście było w kadrze po dwóch rownożędnych zawodników wszędzie. Trzech. Czyli mniejszej ilośici, niż w ciągu ostatniego sezonu zeszło z listy płac. Umiesz liczyć do trzech? Mam nadzieję, ze jednak tak.

A swoje przemyślenia nt. majątku Cupiał zostaw dla siebie. Zapewniam cię, że jego osobisty majątek i majątek TF mimo kryzysu jest dużo węecej warty, niż cała Wisła razem ze stadionem. I może nim dysponować wedle własnej woli. Nie trzeba też być szejkiem arabskim, by móc sprowadzić np: takiego Nurkovicia, czy dodatkowego obrońcę. Więc te abstrakcyjne fantazje są nie na miejscu.
Ostatnio edytowane przez Sloth : 12.07.2009 o godz. 17:39.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 12.07.2009, 17:41
Arked napisał(a):Wyświetl post
Teraz wiem jak brzmi nazwa Wisła Kraków po angielsku.
Vistula to jest z łacińskiego. Angole jedynie przejęły nazewnictwo. Cebanu został do nas ściągnięty na razie na 2 runde, a Diaza w Zimie można sprzedać,bo w jego miejsce mamy Jirsaka i nie uważam aby był gorszy. Może gorzej broni dostępu do bramki, ale Diaz gorzej wyprowadza akcje czyli wychodzi na zero.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
GonzoNS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 12.07.2009, 17:46
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Vistula to jest z łacińskiego. Angole jedynie przejęły nazewnictwo. Cebanu został do nas ściągnięty na razie na 2 runde, a Diaza w Zimie można sprzedać,bo w jego miejsce mamy Jirsaka i nie uważam aby był gorszy. Może gorzej broni dostępu do bramki, ale Diaz gorzej wyprowadza akcje czyli wychodzi na zero.

Tak, ewentualnie Jirsak zawsze może zagrać na stoperze albo lewej obronie, wogóle to ty wiesz lepiej od Skorży kto bardziej mu pasuje.
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 12.07.2009, 17:47
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Diaz nie umie wyprowdzić piłki do przodu ..zawsze jak oglądam mecz to albo długa piłka do Brożka albo do tyłu..jak dla mnie to on jest dobry do przerywania akcji..ale taki ktoś już w Wiśle jest-Sobol..a Jirsak potrafi dograć piłke prostopadłą tak jak nikt inny[no oczywiśie Garguła umie ..ale on niestety sie leczy jeszcze -nawet Skorżą to mówił Mam nadzieje,że Jrisak będzie grał z Sobolem na srodku pomocy a Diaz prawa/lewa obrona..
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 12.07.2009, 17:54
To ja mam Adasss i SLoth takie pytanie co powiecie o tym

Cytat:
Menedżer niepotrzebnie był strasznie uparty, a Wisła zachowała się fair - uważa Hadis Zubanović, który zna język polski (grał m.in. w Zagłębiu Sosnowiec) i pomagał w rozmowach. - Szkoda Adisa, bo starał się, ryzykował kontuzję w trzech sparingach i został z niczym.
również z wislaportal.pl

Adasss ten tekst ktory przytoczyłeś pochodzi z bośniackiego dziennika a nie jest to wywiad tejże redakcji .

I zastanawia mnie kto tu mówi prawdę. Hadis czy menadżer i zawodnik. I czemu ufać im, bośniakom ?

Skoro tak płaczą, że obniżano ich wartośc ze Wisła zmieniała warunki to niech powiedzą jak zmieniały się kwoty. A może będą zasłaniać się tajemnicą negocjacji? Tak najlepiej przecież.

I najlepsze

Cytat:
Dostałem wiadomość, że rada nadzorcza klubu nie zgadza się na moje warunki - mówi mierzący 196 centymetrów golkiper.
czyli klub nie ma prawa do przedstawienia swoich?
Ostatnio edytowane przez PvD : 12.07.2009 o godz. 17:59.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
Sloth
Senior Member

Stary 12.07.2009, 18:08
PvD napisał(a):Wyświetl post
czyli klub nie ma prawa do przedstawienia swoich warunków?
Czyli co, Bednarz wcześniej przy rozmowach z zawodnikiem i menadżerem nie rozmawiał w imieniu Wisły i nie przedstawiał im "warunków klubu" odnośnie kształtu kontraktu? W rozmowach z Bośniakami i w projekcie kontraktu przedstawiał warunki swoje lub Legii? Albo negocjował dla samego negocjowania, w ciemno, bez jakiegokolwiek upoważnienia od kogokolwiek?

Bądźmy poważni. Jeśli Bośniak mówi prawdę, sprawa jest oczywista: kontrakt był wynegocjowany, ustalony i nagle RN go zawetowała, zapewne zmieniając poprzednie ustalenia.

Nie pierwszy raz zresztą. To skrajnie nieprofesjonalne i szkodliwe działanie.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 12.07.2009, 18:14
Sloth napisał(a):Wyświetl post
oczywiście pod warunkiem że ten Nurković okaże sie kiedyś tam dobrym bramkarzem a Wisła nie znajdzie równie dobrego
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 12.07.2009, 18:14
Czyli co, Bednarz wcześniej przy rozmowach z zawodnikiem i menadżerem nie rozmawiał w imieniu Wisły i nie przedstawiał im "warunków klubu" odnośnie kształtu kontraktu?
No przedstawił. Tylko potem pojawiła się informacja, że Wisła zmieniała warunki, a druga, że agent piłkarza.Pytanie która wersja prawdziwa.

Powołam się na twsd, i wszystko jest podobno niestety
Cytat:
Wcześniej zgrupowanie, po nieudanych negocjacjach, opuścił Bośniak Adis Nurković. Nurkoviciowi zaproponowano roczny kontrakt z opcją przedłużenia na kolejne cztery lata. Podobno w trakcie rozmów doszło do zmiany żądań przez menedżera zawodnika.
Cytat:
* - Według innej z wersji to jednak menedżer zawodnika zmienił ustalone wcześniej warunki na jakich miał zostać przeprowadzony transfer, szczególnie jeśli chodzi o wysokość jego prowizji.
Cytat:
Bądźmy poważni. Jeśli Bośniak mówi prawdę, sprawa jest oczywista: kontrakt był wynegocjowany, ustalony i nagle RN go zawetowała, zapewne zmieniając poprzednie ustalenia.
Więc bądźmy poważni i nie obracajmy się w świecie słów: gdyby, być może, prawdopodobnie, jeśli

Jeśli Bośniak mówi prawdę, jeśli wywiad w gazecie bośniackiej jest autoryzowany i jeśli wywiad w bośniackiej gazecie nie jest pisany na podstawie polskich doniesień.

Jutro się okaże ze Bułgarzy napiszą, że WIsła chciała Dimitrova za półdarmo....

I dziwne, że przy Krimie i Jopie RN zdania nie zmieniała i nie doprowadziła do fiaska rozmów.

I zanim napiszę RN dobra albo RN zła to chciałbym wiedzieć jak było naprawdę a nie jak było podobno
Ostatnio edytowane przez PvD : 12.07.2009 o godz. 18:35.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 12.07.2009, 18:15
Czyli co, Bednarz wcześniej przy rozmowach z zawodnikiem i menadżerem nie rozmawiał w imieniu Wisły i nie przedstawiał im "warunków klubu" odnośnie kształtu kontraktu? W rozmowach z Bośniakami i w projekcie kontraktu przedstawiał warunki swoje lub Legii? Albo negocjował dla samego negocjowania, w ciemno, bez jakiegokolwiek upoważnienia od kogokolwiek?

Badzmy powazni Sloth i nie obwiniajmy klubu o cos czego zwyczajnie w swiecie zaakceptowac nie moga. Bo Jesli Nurek chcial grac w Wisle to prawdopodobnie cos czuje ze siedzialby na lawie mimo wszystko i bylby maksymalnie tylko rownorzednym konkurentem dla Pawelka. Owszem podobal sie w spraingach tylko kto wie czy to nie byla gra tylko po to by wywalczyc kontrakt w Wisle a pozniej by zwyczajnie w swiecie nie obnizyl lotow. Tym bardziej ze w moim odczuciu Nurkovic chcial za duzo i to grubo za duzo. Zubanovic pomagal w negocjacjach i ja jemu bardziej wierze niz nieszczesliwej gwiazdeczce pokrzywdzonej przez klub ktory nie chce placic np. 300 tys euro za sezon gry.
Odpowiedz cytując
damian755
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 12.07.2009, 18:18
nie Bośniak mówi że przedstawił swoje warumki a RN na nie się nie zgodziła może Bednarz negocjował ale menago nie chciał ustąpić więc przedstawione warunki finasowe bramkarza RN a ona powiedziała nie, ale są to tylko domysły
Odpowiedz cytując
tupet
Senior Member

Stary 12.07.2009, 18:19
Mało tego to jest działanie na szkode klubu !!!
Jednego nie rozumie w co gra Boguś w tym wszystkim
W przerwie zimowej napisałem że pozostawienie Baszcza I Zienia będzie podstawą ale teraz gdy już ich niema jestem tym wszystkim przerażony chociaż poczekajmy jeszcze troche
Odpowiedz cytując
Sloth
Senior Member

Stary 12.07.2009, 18:55
I zastanawia mnie kto tu mówi prawdę. Hadis czy menadżer i zawodnik. I czemu ufać im, bośniakom ?
Może po prostu dlatego, że nasza RN już nie raz to robiła, nagle uwalała różne, już gotowe do finalizacji transfery?

Może dlatego, że wiemy jak nieprofesjonalnie wygląda struktura i sposób podejmowania kadrowych decyzji w Wiśle?

Chcesz mówić o poważnych faktach. Ok. One są takie, że na razie nie podpisano kontraktu ani z Bośniakiem, ani z Brazem. To jest fakt, stąd ta dyskusja. W przypadku Braza też z powodu sztuczek menadżera? Czy może po prostu dlatego, że RN znów bawi się w trenerów i uznała, że Ci piłkarze są zbędni, a wydatki na nich niepotrzebne?

RN ma obowiązek wspierać trenerów w ich pracy. Ci ludzie też biorą odpowiedzialność za wyniki klubu, także sportowe. I mają obowiązek wspierać pion sportowy w ich odnoszeniu, a nie przeszkadzać w imię krótkowzrocznych kalkulacji. Skoro trenerzy już od roku potrzebują i proszę o nowego bramkarza, chcą niezbędnego napastnika, RN powinna wraz z Cupiałem dążyć do spełnienia tych zasadnych oczekiwań, a nie na odwrót. Na tym polega profesjonalizm. Wisła na pewno nie zbankrutuje z tego powodu.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 12.07.2009, 19:06
Tyle, że Skorża dobrymi wynikami nie wymusza bardziej zdecydowanych działań RN. Mam wrażenie że wszystko jest grą na przeczekanie RN (Cupiała), by nie przeinwestować w przypadku braku awansu do 4 rundy.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Chesteroski
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 12.07.2009, 19:08
Cytat:
W Gdyni się nie sprawdził
Brazylijski obrońca Aithon, który miał pojawić się na testach w Wiśle, raczej nie jest aż tak wielkim talentem jak pierwotnie podawano. Piłkarz w drodze pod Wawel wylądował na zgrupowaniu Arki Gdynia, gdzie właśnie wystąpił w meczu sparingowym.

Arka pokonała w nim bydgoskiego Zawiszę 2-1, a Brazylijczyk zagrał 65 minut. Jak można teraz przeczytać na oficjalnym serwisie gdyńskiego klubu - Aithon został po tym meczu "pogoniony".

Może więc i dobrze, że do Krakowa... nie dotarł.

Wisła Portal
Nie chcę być złośliwy ani nikogo osądzać, ale mam nadzieję że to nie był jedyny prawy obrońca tego lata, którego warunki RN była gotowa zaakceptować...

Dwa słowa, odnośnie porównania Jirsak - Diaz. Dla mnie bez dwóch zdań Diaz jest o wiele bardziej pożyteczny dla gry całego zespołu, jest dużo bardziej waleczny, zawsze pokazuje się do gry, świetnie uzupełnia się z Sobolem.Jirsak, tak naprawdę ma dobrą technikę, ale nic poza tym, nie potrafi sprzedać swoich zalet na boisku, dlatego wybór Skorży jest zupełnie jasny i moim zdaniem nie podlega dyskusji.
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle!
A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie!
Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę!

Kasperczak trzymaj się!!!
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 12.07.2009, 19:09
Może po prostu dlatego, że nasza RN już nie raz to robiła, nagle uwalała różne, już gotowe do finalizacji transfery?
a Krima i Jopa nie uwalili czemu?

Cytat:
Może dlatego, że wiemy jak nieprofesjonalnie wygląda struktura i sposób podejmowania kadrowych decyzji w Wiśle?
jesteś pewien, że wiesz jak bardzo to nieprofesjonalne?

Cytat:
Chcesz mówić o poważnych faktach. Ok. One są takie, że na razie nie podpisano kontraktu ani z Bośniakiem,
ja nie pytam o fakt tylko o przczyczynę tego faktu,
Cytat:
ani z Brazem.

To jest fakt, stąd ta dyskusja. W przypadku Braza też z powodu sztuczek menadżera? Czy może po prostu dlatego, że RN znów bawi się w trenerów i uznała, że Ci piłkarze są zbędni, a wydatki na nich niepotrzebne?
nie śledziłem wszystkich doniesień, poproszę o oficjalną wypowiedź kogokolwiek z klubu na temat zainteresowania tym zawodnikiem

Rozumiem, ze masz 100% pewności, dasz sobie rękę uciąć że jedynym winowajcą braku Nukrovicia i Braza w Wisle jest RN? Bo tak napisala prasa?

Potwierdzisz bułgarskie doniesienia odnośnie Dimitrova i Da Costy? Są prawdziwe? Jesli nie doszło do rozmów to dlaczego? Jaką cene podali Bułgarzy? Prawdziwe są doniesienia o testowaniu Aragona w Wiśle?

Czy czekamy aż doniosą o tym bułgarskie media?

Nie usprawiedliwiam RN tylko nie ufam mediom i jednostronnym relacjom.
Ostatnio edytowane przez PvD : 12.07.2009 o godz. 19:18.
Cytat:
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Stary 12.07.2009, 19:21
...
...
Dlatego, że ich wersja trzyma się kupy i nie mogli sobie sami wymyślić tej rady nadzorczej?
Wcześniej skłaniałem się do opcji, że to tylko mieszanie managera. Teraz wydaje mi się, że to i to.
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 12.07.2009, 19:22
Dlatego, że ich wersja trzyma się kupy i nie mogli sobie sami wymyślić tej rady nadzorczej?
Wcześniej skłaniałem się do opcji, że to tylko mieszanie managera. Teraz wydaje mi się, że to i to.
a jaka jest wersja Wisły, ze nie ma spójności?

nie mogli sobie wymyśleć rady nadzorczej?

Cytat:
a kończąc na kibicach Wisły i miejscowych dziennikarzach.
a skąd on to wie? ktoś mu powiedział ze na forum TWSD fani sa zachwyceni?

pewnie mu tez powiedzieli że jak uwala twój transfer to wina RN bo ona decyduje, a nie negocjator
Ostatnio edytowane przez PvD : 12.07.2009 o godz. 19:26.
Cytat:
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Stary 12.07.2009, 19:40
PvD: a taka wersja Ci pasuje? :

Bośniacy wykorzystują, że mamy trochę podbramkową sytuację i naciskają mocno. Bednarz pod naciskiem ulega trochę i przedstawia korzystniejszą ofertę, bez potwierdzenia z RN. RN tego jednak nie akceptuje.

Paranoją byłoby w takim wypadku to, że klub nie mówi jednym głosem. Że w jednej chwili wydaje się, że wszystko już uzgodnione, a za chwilę wszystko leży. To byłby niestety objaw tego, że w klubie organizacyjnie coś kuleje, takie informacje nie powinny w ogóle wychodzić poza klub.
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 12.07.2009, 19:48
Piłkarze i ich menadżerowie mają taki spisek, że jak okażą się za słabi lub za drodzy to zwalają winę na radę nadzorczą!

Tak na poważnie to który to już raz? Ku*wica mnie bierze jak czytam te wszystkie wypowiedzi będących za zarządem. Czy wy na prawdę nie widzicie, że jesteśmy na równi pochyłej? Oczywiście nie stać nas aby mieć po dwóch równorzędnych piłkarzy na każdą pozycje, ale czy nie stać nas nawet na jednego? Oczywiście nie moje pieniądze to się wypowiadać nie mogę... Jednak jak ktoś płaci za bilet, albo nawet za Cyfre+ aby móc obejrzeć Wisłę to chyba może mieć jakieś wymagania odnośnie tego co ogląda? Obecnie to mamy piłarzy w Krakowie po testach za darmo, czy półdarmo kontrakt dogadany i rada nagle się odzywa aby jeszcze taniej brać! Nie wiem ilu było już bramkarzy po słyszałem różne głosy ale min. 14 i co jeszcze z 3 lata będziemy sobie szukać piłkarza który zgodzi się grać u nas bez pobierania zarobków, który jest aktualnie bez klubu? Z gówna bata nie ukręcisz.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.07.2009, 19:50

Bośniacy wykorzystują, że mamy trochę podbramkową sytuację i naciskają mocno. Bednarz pod naciskiem ulega trochę i przedstawia korzystniejszą ofertę, bez potwierdzenia z RN. RN tego jednak nie akceptuje.

Paranoją byłoby w takim wypadku to, że klub nie mówi jednym głosem. Że w jednej chwili wydaje się, że wszystko już uzgodnione, a za chwilę wszystko leży. To byłby niestety objaw tego, że w klubie organizacyjnie coś kuleje, takie informacje nie powinny w ogóle wychodzić poza klub.
Obie wersje są jednakowo prawdopodobne. Ci, którzy zajmują się na tym forum tylko i wyłącznie truciem i tak zachęty nie potrzebują, reszta pewnie jest podzielona.
Myślę, że lepiej skupić się na bardziej jednoznacznych kwestiach, n.p. "dlaczego wciąż nie mamy drugiego bramkarza"?
Moja sugestia brzmi - brak nam pieniędzy na kogoś lepszego i lub porównywalnego do Pawełka. Taki Lech ma ich niby, a i tak został z Turiną i Kotorowskim.
Może jednak o dobrego bramkarza nie tak łatwo, jak o obrońcę czy defensywnego pomocnika?

P.S. Mnie się sugestia Kordela podoba, aby menadżerom podziękować. Na razie jednak zasady są jakie są i za ich łamanie będą bany. Jest powód, dla którego jest to któraś z kolei odsłona tego tematu, a każda z nich była kilkukrotnie otwierana i zamykana.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 12.07.2009 o godz. 20:00.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 12.07.2009, 20:15
Ha,i to jest najciekawsze:dlaczego do 100 tysięcy diabłów nie ma tego bramkarza?Jest wielu obrońców polityki transferowej zarządu i RN,ale nawet oni pewnie odbierają(choć już tego nie napiszą)sortowanie bramkarzy jako wysoce żenujące.Przypomima mi to przerzucanie przez przekupkę stosu ubrań w lumpeksie,a na końcu i tak okazuje się,że łaszek jest do niczego,bo o 2 PLN-y za drogi.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 12.07.2009, 20:22
Uważam, że jeśli naprawdę jest krucho z kasą to powinniśmy dać sobie spokój z bramkarzem. Mamy Pawełka, mamy Cebanu i to wystarczy. Dla mnie osobiśćie priorytetową sprawa jest pozyskanie prawego obrońcy. Przydałby się jeszcze jeden napastnik choć testowanie Viniciusa czy Drozdowicza świadczy, że nie zamierzamy być rozrzutni. Całą rundę grać na Brożka to nie możliwe czeka nas tyle meczów, że
ktoś będzie musiał go zastępować.

Cieszy to, że Andraz Kirm wydaje się być nie gorszym piłkarzem od Marka Zieńczuka choć chyba jeszcze za wczcześnie na takie oceny.

Myślałem, że nasz zarząd będzie bardziej zdeterminowany w dążeniu do LM. Jednak jak kasa pusta to przecież grajków Bednarz nie wyczaruje.

Odnośnie Tomka Jirsaka, to NIE jest zwykły przeciętny gracz. Takich zawodników w Polsce nie mamy. Mimo wszystko, że nie grał za często w tym sezonie to wchodząc z rezerwy potrafił zmieniać obliczę meczu. Uważam, że to będzie ten sezon w którym Tomas stanie się wiodącą postacią drużyny. Przypominam sobie słowa Mirka Szymkowiaka o Jirsaku: jest to bardzo dobry piłkarz jednak ale miną jeszcze 2, 3 lata zanim stanie się liderem drużyny.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 12.07.2009 o godz. 20:29.
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 12.07.2009, 20:26
Cytat:
Jednak jak ktoś płaci za bilet, albo nawet za Cyfre+ aby móc obejrzeć Wisłę to chyba może mieć jakieś wymagania odnośnie tego co ogląda?

teraz niech każdy kibic przedstawi w klubie swoje wymagania bo ma cyfrę +

A klub odpowie. Skoro oczekujecie od nas zwycięstw wyjazdowych to zacznijcie na nie jeździć i nas wspierać. Bo przecież "życie nie tylko po to jest by brać"

Cytat:

a Tobie pasuje taka wersja:

Bośniacy wykorzystują że mamy trochę podbramkową sytuację i naciskają mocno. Bednarz mimo wszystko nie ulega naciskom i w dalszym ciągu prezentuje wcześniejsze warunki, na które ma zgodę RN. Nurković a byc moze tylko agent liczą, że podbramkowa sytuacja Wisły zmusi ich to przyjecia warunków i rozmowy zrywają.
Ostatnio edytowane przez PvD : 12.07.2009 o godz. 20:33.
Cytat:
Odpowiedz cytując
Wszystko dla Wisły
Banita

Od: 07.2009

Stary 12.07.2009, 20:31
a jaka jest wersja Wisły, ze nie ma spójności?

Czyli rozumiem, że mamy uwierzyć w to, iż RN Wisły nie miała i nie ma żadnego wpływu na trwający ponad pół roku cyrk z obsadą pozycji bramkarza? A także, że jej decyzje i postawa nie mają żadnego wpływu na problemy z obsadą pozycji napastnika i prawego obrońcy?
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 12.07.2009, 20:36
Wszystko dla Wisły napisał(a):Wyświetl post
Czyli rozumiem, że mamy uwierzyć w to, iż RN Wisły nie miała i nie ma żadnego wpływu na trwający ponad pół roku cyrk z obsadą pozycji bramkarza? A także, że jej decyzje i postawa nie mają żadnego wpływu na problemy z obsadą pozycji napastnika i prawego obrońcy?
narazie to niektorzy chcą bym uwierzył w każde słowo bosniaka w bosniackiej prasie.

To tak jak z Kalu Uche który mówił "kocham was i przepraszam" i uwierzono a potem2 razy jeszcze s...........kpiąc sobie z tych co uwierzyli

jak mi przedstawisz warunki oferowane (ale nie te pojawiające się w prasie tylko rzeczywsite z kontraktu) Nurkoviciowi, potencjalnym napastnikom i prawym obroncom to Ci odpowiem czy RN udupiła te transfery czy nie. Czy mogła się zachować elastycznie czy nie.

jesli twierdzą ze Wisła obniżała dwukrotnie ofertę to niech powiedzą o ile za kazdym razem i z wcześniejszych ustaleń.

Zastanawia mnie czemu przy Krimie i Jopie RN nie zachowywała się podobnie.
Ostatnio edytowane przez PvD : 12.07.2009 o godz. 20:41.
Cytat:
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 12.07.2009, 20:38
Można jeszcze przez dwie strony dyskutować czy RN zablokowała transfer czy to agent chciał nas wkręcić i tu i tu są poszlaki które potwierdzają każdą z tych wersji.

Tak że chyba nie ma sensu dalej dyskutować
Odpowiedz cytując
Zieniu17
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 12.07.2009, 20:48
jesli twierdzą ze Wisła obniżała dwukrotnie ofertę to niech powiedzą o ile za kazdym razem i z wcześniejszych ustaleń.
Ta i może jeszcze frytki do tego?

Dla mnie to oczywiste - jeśli jego manager wypowiada się na łamach prasy, że Nurkovic ma ofertę z Bundesligi, to znaczy, że wina nie leży ani po stronie Wisły, Bednarza, ani rady nadzorczej, tylko pod słowami "mój klient ma oferte także z Bundesligi".

Reszte chyba każdy, nawet małokumaty sobie dopowie
Ostatnio edytowane przez Zieniu17 : 12.07.2009 o godz. 20:52.
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
Odpowiedz cytując
wojownik87
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 12.07.2009, 20:53
Zieniu17 napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie to oczywiste - jeśli jego manager wypowiada się na łamach prasy, że Nurkovic ma ofertę z Bundesligi, to znaczy, że wina nie leży ani po stronie Wisły, Bednarza, ani rady nadzorczej, tylko pod słowami "mój klient ma oferte także z Bundesligi".
Ciekawy jestem, czy poprzez wystepy w Wisle o Nurkoviciu uslyszeli w Bundeslidze?
Bo, jesli zawodnik z Bosni mialby wybierac miedzy liga polska a niemiecka to wybralby ta druga z wiadomych wzgledow - kasiora.
Najlepsze bedzie jak Nurkovicia nikt nie bedzie chcial i beda dzwonic i prosic o zatrudnienie. A to tez jest mozliwe.
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 12.07.2009, 20:54
Prawdziwa jest wersja taka, że RN zmieniła początkowe warunki na gorsze.

Prawdą jest, że stać nas na 500 tys Euro za Kirma a nie stać nas na 200 tys Euro za Bożoka. Czyli stać nas na wydawanie większej kasy na graczy gwarantujących wysoki poziom sportowy.

Stać nas na wydanie 300 tys Euro na dobrego bramkarza, ale Nurković na testach nie pokazał, że warto tyle na niego wydać, dlatego RN zmieniła warunki. Nurković warunków adekwatnych do jego umiejętności jednak nie przyjął i sprawa się zakończyła.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów