The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Speedy
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.07.2009, 18:57
Hamas_kr napisał(a):Wyświetl post

Najlepszym strzelcem w historii Leeds niedługo zostanie... Robert Lewandowski. Narazie ma 162 bramek w lidze przez 8 sezonów ( przyszedł po awansie do Championship ) i brakuje mu 7 do zapisania się w histori.
Poza ligą zdobył jeszcze 63 bramki w różnych pucharach. Wynik dobry biorąc pod uwage dwie 0,5 roczne kontuzje...

Tutaj mój aktualny skład:
http://i25.tinypic.com/ank8yc.jpg
Lewandowskiego nie zdążyłem kupić, bo ubiegł mnie Everton... ale coś mu nie idze, w 4 sezony rozegrał u nich ponad 100 meczy trafiając do bramki 19 razy.

Objąłem właśnie równocześnie z prowadzeniem Leeds, reprezentacje Grecji. Główny cel to wprowadzenie jej do MŚ. W grupie mam Holandię także będzie ciężko. Może z drugiego miejsca się uda, bo w grupie mam Austrie, Irlandie, Czarnogóre i Luksemburg.

Mam tylko pytanie:
"Zespoły z drugich miejsc: Klasyfikacja 5 najlepszych drużyn wg wyników bezpośrednich spotkań"

Jak mam to rozumieć? Chodzi o to, że awansuje 5 najlepszych drużyn z drugich miejsc ?

Da ktoś jakieś wskazówki prowadząc reprezentacje? Jest to mój debiut w tej roli
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 07.07.2009, 19:09
Nie wiem czemu tak mam ale moi napastnicy poszczegulni strzelają tylko w jednych rozgrywkach. Bo mam tak:

Lewandowski-on akurat w miarę regularnie wszędzie.
Haris Handzic-tylko puchary. Już mnie to wnerwia że potrafi Juventusowi trafić, a nie Polonii Bytom.
Marcin Wachowicz-tylko liga. Przeciwnie do Handzica zupełnie. I najgorsze jest to że ma praktycznie takie same sytuacje w lidze i w CL tylko w lidze potrafi a w CL nie.
Arturo Lupoli-to jest wogóle jakiś dramat. Przychodził jako megagwiazda, a trafia w PP i PE. Biorąc pod uwagę tylko te rozgrywki ma na koncie 2 x więcej bramek niż występów. A w lidze go wpuszczam i gra taką padakę że żal.
Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 07.07.2009, 19:28
W III rundzie LM padło na Celtic... a u mnie kontuzje, kontuzje i jeszcze raz kontuzje... po pierwszym meczu na R22 (30 tysięcy ludzi) 1:1. W rewanżu chyba już nie będzie tak kolorowo...
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

"...każdy żyd to wie, kto rządzi w mieście, TYLKO ABG!"
Odpowiedz cytując
Mario86
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 08.07.2009, 11:25
ja gralem sparing z Celiticiem i 1-2 w plecy sciaglem sobie gikiewicza i paerjo z Realu narazie nic ciekawego
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 08.07.2009, 11:42
Gram sobie od dziś Leeds Utd i zacząlem od 2 zwycięstw, a teraz pregrałem już 2 mecze...a najgorsze jest to że nie mam w ogóle przewagi w polu, tylo cisną mnie niemiłosiernie nawet jakieś ogóry.

jaką taktyką najlepiej grać aby miec przewagę w posiadaniu piłki?

I jak ustawiacie treningi? dla wszystkich tak samo, czy dzielicie na formacje? np. napastnicy przede wszytkim strzały itp, a obrońcy krycie, głowki itp?

jakich pilkarzy polecicie do Leeds?
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Hamas_kr
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 08.07.2009, 11:46
Speedy napisał(a):Wyświetl post
Da ktoś jakieś wskazówki prowadząc reprezentacje? Jest to mój debiut w tej roli
Ja bym się do europejskiej reprezentacji nie pchał... Kiedyś prowadziłem Bośnie i nawet zająłem 3 miejsce w El.MŚ za Rosją i Hiszpanią, ale ogólnie to dno. Teraz jest Meksyk, który mi zaproponował prace chyba dlatego, że mam w Leeds Ochoe, który ma 170 występów w kadrze... ;P Narazie wygrałem Złoty Puchar CONCACAF. Niestety jeżeli nie masz bazy danego kraju ciężko jest osiągnąć jakiś sukces, gdyż kadra szybko się starzeje a nowych graczy nie widać.

Oczywiście w kadrze taktyka jest zupełnie inna niż w klubie, ale to trzeba już samemu pokombinować. U w rejonie jest w sumie tylko USA, więc moge sobie pozwolić na bardziej ofensywne ustawienie, w szczególności, że ofensywnych pomocników, napastników mam zdecydowanie więcej niż obrońców.

Tu statystyki Roberta:

http://i27.tinypic.com/skx9om.jpg
Ostatnio edytowane przez Hamas_kr : 08.07.2009 o godz. 11:50.
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 08.07.2009, 11:56
A ja wole prowadzic europejską, jest przynajmniej jakaś zabawa z selekcją.
Pamiętam jak prowadziłem Tunezje, miałem do wyboru aż 40 zawodników, selekcja wybrana już po pierwszym meczu.

U mnie w grze po jednym sezonie Wisła sprowadziła ciekawych grajków:
Ivan peliccoli za 725 tysięcy funtów (swojąd rogą może to był ten tajemniczy bramkarz Włoski?)
Christos karypidys z wolnego transferu(reprezentant Grecji)
oraz Samuel Pietre francuz

Pamiętam jak w poprzednich Fm-ach komputer sprowadził do Polskiej ligi jakiegoś zagranicznego grajka to był cud.
Odpowiedz cytując
kozaczy1906
Junior Member

Od: 01.2009

Stary 08.07.2009, 11:56
nie ma ktos linka z ktorej mozna sciagnac FM menagera 2008 albo 2009
WISLA TO CALE NASZE ZYCIE
Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Stary 08.07.2009, 12:02
kozaczy1906 napisał(a):Wyświetl post
FM menagera 2008 albo 2009

www.torrenty.org
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 08.07.2009, 12:02
kozaczy1906 napisał(a):Wyświetl post
nie ma ktos linka z ktorej mozna sciagnac FM menagera 2008 albo 2009
Jeśli już to z KTÓREGO, a poza tym idź do sklepu i sobie kup,40 zł za najnowszą część a 30 za 2008 to chyba nie za duży wydatek ?
A jak aż taki biedny jesteś,to na byle jakim forum warezowym się zarejestruj.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 08.07.2009, 12:08
Treningi dziele na poszczególne formacje. Oprócz tych zwykłych - wykorzystywanych w trakcie sezonu - stworzyłem jeszcze dwa. Jeden odpowiedzialny za przygotowanie fizyczne przed sezonem oraz drugi skupiający swoją uwagę głównie na taktyce.

Jeśli chodzi o posiadanie piłki to pewnie można sobie klepać wszerz boiska tylko co z tego wynika ? W dodatku trzeba mieć odpowiednich piłkarzy do takiego stylu - Barcelona opanowała to do perfekcji -

Osobiście polecałbym pressing, wysoko ustawioną linie obronną ( krycie strefą ) oraz szybkie rozgrywanie piłki z lekko ograniczoną swobodą taktyczną.

Co się tyczy Roberta Lewandowskiego to warto spróbować ustawić mu opcje: rajdy z piłką - często. Dobra szybkość, drybling i technika pozwala mu mijać na niższym poziomie rywali jak tyczki i samemu wypracowywać sobie stuprocentowe pozycje. Cenie sobie go bo potrafi przez cały sezon utrzymać równą formę strzelając regularnie bramki. Przez trzy sezony nie doznał żadnej kontuzji. Na takich piłkarzy można polegać. To samo Radosław Majewski.

<Crasch> napisał(a):Wyświetl post

Pamiętam jak w poprzednich Fm-ach komputer sprowadził do Polskiej ligi jakiegoś zagranicznego grajka to był cud.
Po to własnie wprowadzono nowy system transferów. Wygląda to znacznie reralistyczniej niż miało to miejsce w poprzednich wersjach chociaz i tak zdarzają sie dziwne przypadki. Np. o Juszczyka pyta Inter Mediolan ( o zgrozo! )
Ostatnio edytowane przez Mario Nh : 08.07.2009 o godz. 12:16.
Odpowiedz cytując
zuraw9
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 08.07.2009, 13:33
Jakimi atrybutami kierujecie się przy wyborze asystenta?
Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Stary 08.07.2009, 13:54
Na pewno motywowanie, znajomość taktyki, determinacja i resztę powinieneś sam sobie wywnioskować co potrzebuje, a czego nie potrzebuje asystent.
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 08.07.2009, 15:08
zuraw9 napisał(a):Wyświetl post
Jakimi atrybutami kierujecie się przy wyborze asystenta?
motywowanie, dyscyplina, kierowanie zespoem, taktyka, determinacja, mentalnosc.
Odpowiedz cytując
Blacha92
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 08.07.2009, 15:27
wie ktoś gdzie znajdę aktualizacje składów już z kirmem?
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 08.07.2009, 15:30
Jak na razie nie ma niestety,najprawdopodobniej będzie po zamknięciu okienka transferowego lub w jego połowie.
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Stary 08.07.2009, 23:16
Ktoś mi powie czemu w dupe dostaje dalej w nowym sezonie, jak z drużynami pokroju Rapid Wiedeń wygrywałem w sparingach po 4-1?
zaczyna mnie to już denerwowac, gram z jakims Patrich tistle w pucharze Szkocji i połowa tego składu nie ma współczynników ponad 10 a wygrywają z moimi patałachami w karnych p wyniku 3-3? przed tym meczem akurat miałem saeva, to sobie wczytałem ustawiłem poczciwą 4-4-2 i nagle moich olśniło i wygrli 3-1. pięknie bylo do następnego meczu gdzie dostali znowu w dupe 2-0, bez chyba żadnej groźnej akcji. A skład ze 3 razy lepszy.
najlepsze jest że gdy zawsze ustalam długo jakąś taktyke, obmyślam z 10 minut. przychodzi mecz i po 5 minutach 2-0.
Niewiem wczesniej na piracie, jakoś mi sie grało, teraz na oryginale, to dno. (nie gra, tylko moje prowadzenie drużyny)
może tak, mógłby ktoś polecic jakąś taktyke z poleceniami dla zawodników na poszczególnych pozycjach?
Odpowiedz cytując
Hamas_kr
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 09.07.2009, 10:21
najlepsze jest że gdy zawsze ustalam długo jakąś taktyke, obmyślam z 10 minut. przychodzi mecz i po 5 minutach 2-0.
Może zmieniasz za często taktyke? Ja w 95% jade tą samą i tylko w wyjątkowych przypadkach ( plaga kontuzji, mecz z amatorami itp. ) pozwalam sobie na modyfikacje.
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Stary 09.07.2009, 10:30
nie, przeciez pisze że w przygotowanich do sezonu wszystko wygrywali, a gdy przyszedł sezon wszystko w dupe, wiec po kilku meczach postanowiłem pomyślec nad taktyką. Oczywscie, pierwsza minuta meczu i w dupe. Nawet nie dane mi było przez chwile pomyślec czy to coś zmieniło.
Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Stary 09.07.2009, 11:39
Potrzebuję kupić prawego lub środkowego obrońcę do Wisły. Macie jakieś propozycje?
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

Odpowiedz cytując
kamilll1906
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 09.07.2009, 12:04
środkowy: Olexandr Chyzhov z Szachtara sie rozwija bardzo dobrze, szczegolnie atrybuty def. krycie odbior i gra glowa ma 186cm moze grac tez na DP i PŚ, a na prawa mozesz sprobowac Marvin Angulo w 07 i 08 miazdzyl nie wiem jak tutaj

Odpowiedz cytując
Wiślak-1990
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 09.07.2009, 12:14
Dziwna sytuacja dość długo gram a tak jeszcze nie miałem http://img248.imageshack.us/img248/3439/petrzela.png
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 09.07.2009, 12:15
Oczywscie, pierwsza minuta meczu i w dupe. Nawet nie dane mi było przez chwile pomyślec czy to coś zmieniło.
Gole w 1. minucie to brak koncentracji w meczu. Zle rozmowy motywacyjne.
Wpierw im popraw morale, nie jebaj po porazkach.
Ja po 7. porazkach z rzedu, jako 2-ligowy beniaminek, wciaz mialem morale "superb". I w koncu odpalilem. A przegrywalem po pechowych golach z dystansu, czy "akcjach sezonu".

Junior z super morale moze zagrac lepiej niz zdolowany Messi.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 09.07.2009, 12:17
Cytat:
Dziwna sytuacja dość długo gram a tak jeszcze nie miałem http://img248.imageshack.us/img248/3439/petrzela.png
ja tak miałem czesto. Zazwyczaj jak chcieli rzechodzic do jakis slabszych ekip z Polski ktore nie spełniały ich wymagan finansowych. Wnioskuje ze w Twojej karierze Braga jest duzo słabsza od Wisły i nie spełnia wymagan gracza wiec chce kasiury od Wisły (fajnie tak w 2023 roku jak Portugalskie kluby sa biedniejsze od Poslkich hehehe)

Crash moze własnie morale w szatni Ci siadło. Z tego co ja zaobserwowałem to jak morale jest nieskie to druzyna gra do dupy, zas jak jest solidne to moga nawet w europejskich pucharach namieszac.
Czasem Ci piłkarze fochow nei strzelaja ze im sie w klubie nie podoba, ze chca przejsc do mocniejszej druzyny itp?
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 09.07.2009 o godz. 12:19.
Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Stary 09.07.2009, 13:27
Sezon temu wywalczyłem Mistrza z tym samym składem co teraz morduje się z Polonią B., Odrą itp. . Może mi ktoś powiedzieć dlaczego tak jest? Cały czas używam jednej taktyki, jedyną przeszkodą to są długotrwałe kontuzje, czy to jest wina właśnie tych urazów? Czy są sposoby aby unikać częstego nabawiania się kontuzji?
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 09.07.2009, 13:36
Po zakonczonym sezonie zmienia sie reputacja klubu.
Skoro wywalczylem M, to Twoja druzyna jest posrzegana jako bardziej "topowa", przez co przeciwnicy graja bardziej defensywnie.
Powodem tez moze byc wymiana, czy dokupienie 2-3 nowych zawodnikow.

A kontuzje, to glwonie trening. Ale na tym sie nie znam.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Stary 09.07.2009, 13:47
Do klubu co sezon regularnie są sprowadzani piłkarze, ok. 2-3 tak jak napisałeś. Ale to w moim przypadku jest akurat konieczne, np. w tym okienku transferowym będę chciał sprowadzić 2 obrońców aby wzmocnić defensywę.
Ostatnio edytowane przez KacpiTSW : 09.07.2009 o godz. 13:53.
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 09.07.2009, 13:55
KacpiTSW napisał(a):Wyświetl post
Sezon temu wywalczyłem Mistrza z tym samym składem co teraz morduje się z Polonią B., Odrą itp. . Może mi ktoś powiedzieć dlaczego tak jest? Cały czas używam jednej taktyki, jedyną przeszkodą to są długotrwałe kontuzje, czy to jest wina właśnie tych urazów? Czy są sposoby aby unikać częstego nabawiania się kontuzji?
Może Twój styl gry jest już przewidywalny dla większości zespołów ?

Jesli gracz jest kontuzjogenny to może być ciężko by uniknąc urazów, na pewno jednak trening ma na to spory wpływ.

Własnie pokonałem Amice, 46 mecz z rzędu ligowy bez porażki...
Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Stary 09.07.2009, 14:02
To dobry jesteś mi się na razie udało 26 meczów w rzędu bez porażki Teraz czeka mnie mecz z Legią, potem z jakimiś Ukraincami w fazie grupowej UEFA i Amica...
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

Odpowiedz cytując
Piettras
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 09.07.2009, 20:15
W FM 2009 na środek Hernani, na prawa Peter Pekarik i Marvin Angulo Borbón polecam tez 16 letniego Javiera z Gimnastic.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów