The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Salamanca
Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.07.2009, 09:59
http://sport.wp.pl/kat,32282,title,K...wiadomosc.html

Czyli jak na razie nici z transferu Jopa ...
Odpowiedz cytując
Snoop1906
Banita

Od: 06.2009

Stary 08.07.2009, 10:07
Nikt nie napisał, że Braz nie dojechał do Krakowa. Może włąsnie tearz przechodzi testy Trzeba być dobrej myśli.
Odpowiedz cytując
Snoop1906
Banita

Od: 06.2009

Stary 08.07.2009, 10:09
A tu tak apropo testwow Braza i Adisa http://www.goool.pl/main_v3.php?id=21021
Odpowiedz cytując
Sopranos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.07.2009, 10:20
Ile razy jeszcze wkleicie tą samą informację z "Przeglądu sportowego" powieloną przez rozmaite portale?
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 08.07.2009, 10:27
Salamanca napisał(a):Wyświetl post
http://sport.wp.pl/kat,32282,title,K...wiadomosc.html

Czyli jak na razie nici z transferu Jopa ...
Pamiętam jak ci sami redaktorzy informowali, o tym że Dawidowski podpisał 5-letni kontrakt z jakimś moskiewskim klubem. Wtedy się niestety nie sprawdziło.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 08.07.2009, 11:11
Rzadko się udzielam na forum ostatnio, więc chciałem poruszyć trzy kwestie.

1) Sytuacja tego typu, że kontuzja jednego obrońcy rozwala cały blok defensywny nie powinna mieć miejsca w profesjonalnym klubie.

2) Panie Bednarz - proszę sobie wbić do głowy, że z rozmowami o przedłużeniu kontraktu nie wolno czekać na ostatnią chwilę. Taka Borussia siada do rozmów o nowym kontrakcie z Błaszczykowskim, na 2 lata przed końcem jego dotychczasowej umowy!
A u nas? Wszyscy wiedzą jak jest i niestety to jest dramat. Nie wiem z czego to wynika, ale nie mogę pojąć jak można w ogólnie nie zaproponować wartościowemu piłkarzowi nowego kontraktu. Nie rozumiem jak można było nie zaproponować nowego kontraktu Baszczyńskiemu i Kosowskiemu (który stanowił połowę siły ofensywnej zespołu). Czekał Pan aż oni przyjdą na kolanach prosić o nowy kontakt ?

3) Sytuacja kadrowa za kilka-kilkanaście miesięcy może być fatalna. Według mnie pierwszy skład czeka wyprzedaż jak w 2005 roku. Z wysokim prawdopodobieństwem odejść mogą: Diaz, Marcelo, Paweł Brożek, Boguski. Do tego do kresu zbliżają się kariery Głowackiego, Sobolewskiego i Cantoro (wiek). Należy szukać już następców, aby potem nie obudzić się z przysłowiową ręką w nocniku.
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 08.07.2009, 11:39
Wg tsw.com.pl z Jopem nie wszystko stracone, a Nurkovic przechodzi badania w Krakowie :
http://tsw.com.pl/index.php?dzial=news&id=5187
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 08.07.2009, 11:46
Mam nadzieje, ze jesli sprawa z Jopem upada, to przyjscie Carlinhosa jest dalej aktualne. Sklad bylby niemalze pelny gdyby wypalily te transfery, brakuje "jedynie" klasowego napastnika. A ten portuglaczyk prezentuje sie bardzo ciekawie...miec z jednej strony Kirma, a z drugiej Da Coste i to jeszcze wymieniajacych sie pozycjami...mniam .
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 08.07.2009, 11:55
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,67...owskiego_.html

Nigdzie tu nie pojawia się Wisła, a wszędzie Lech i sporadycznie Legia. Czyżby Ci piłkarze byli do duszy, czy może to nasza jakaś nieudolność, że nie widzimy w nich talentu...
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 08.07.2009, 12:05
eMTe napisał(a):Wyświetl post

Nigdzie tu nie pojawia się Wisła, a wszędzie Lech i sporadycznie Legia. Czyżby Ci piłkarze byli do duszy, czy może to nasza jakaś nieudolność, że nie widzimy w nich talentu...
Zwyczajne naganianie. Nic więcej.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 08.07.2009, 12:43
Kurde mozemy tylko powiedziec jedno: wiem ze nic nie wiem
Polityka jest tak zawiła ze nie mamy pojecia czy specjalnie tak ejst prowadzona czy troche amatorke odwalamy.
Ja bym był za tym ze specjalnie tak krecimy, bo nie mamy kasy i musimy sprowadzic jak najwiecej wartosciowych piłkarzy, najlepiej za jak najmniejsze kwoty i z niskimi kontraktami.
Sytuacja Bozok- Kirm
Najpierw zeby odwrocic uwage od Kirma to była zasłona dymna z Bozokiem, badania srania i w efekcie udało se oszukac wyzstkich i sciagnac Kirma za niska cene- a napewno jakbysmy sprawe naglosnili to bysmy mieli konkurencje do pozyskania niego. Pewnie z Vladaviciem tez rozmawialismy ale sie wciął Salsburg (chyba tam on trafił, z tego co wyczytałem na tym forum )

Nurkovic. Cholera wie cz ten włoski bramkarz nr 20 miał byc testowany. Moze to bylo po to podane zeby menago Nurka ochłonał czy co. W efekcie mamy go wypozyczyc- moze dlatego ze na transfer definitywny nas na razie nie stac bo menago jednak na swoim postawil.
Jedno jest pewne. Wypozyczanie graczy nam sprzyja bo jak sie uda awansowac do LM to mamy kase zeby graczy typu Nurkovic, Braz wykupic a teraz za wypozyczenie pewnie wiele nie płacimy. Czyli podejmujemy takie mniejsze ryzyko

Sprawa Glika. Niby sie nim interesowlimy, niby miały byc rozmowy, skonczyło sie na tym ze pewnie od dawna z Jopem sie ugadywalismy i dlatego odwracalismy uwage ze niby chcemy Glika
Z napastnikiem tez byc moze cos kombinujemy bo w mediach duzo kandydatow a my niby tesujemy jakiegos leszcza z Brazylii )

Fajnie to wyglada wszystko bo jest to taka gra, pilkarski poker Okienko napewno na maxa emocjonujace i mimo ze sezon piłkarski martwy to mozemy z dnia na dizen czytac doniesienia i sie Nasyzm klubem interesowac.
A jesli chdozi o prace Bednarza to duzo osob narzeka na niego ale sie zastanowcie. Bednarz dziala, widac ze pracuje intensywnie i tylu piłkarzy ilu jest w naszym kregu zainteresowania to swiadczy dobrze o Bednarzu bo mamy alternatywe na kazda pozycje. Jesli nie udalo sie pozyskac Kasprzika to jest Nurek, nie Glik to Jop, Carlinhos- Braz, Bozok-Kirm itd itd nie narzekajcie na polityke transferowa Inna sprawa czy sie uda pozyskac tych Jopow i Brazow itd ale tutaj to juz sprawa z RN, jak poskapija kasy to bedzie lipa, jak sie rzuca to to bedzie najlepsze okienko w historii Wisły
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 08.07.2009, 12:53
Ja nie wiem czym wy się tu emocjonujecie? Owszem jestem zadowolony, że sprowadziliśmy wartościowego zawodnika na lewą pomoc, ale w jakiś hura-optymizm na razie nie wpadam, bo... poza nim i CHYBA Nurkoviciem nic wielkiego się nie dzieje. Całe szczęście, że nie ma presji ze strony mediów, wyszukiwania kij wie jakich nazwisk... Zmartwiła mnie kontuzja Singlara, bo to oznacza, że koniecznie musimy kupić kogoś na prawą obronę, najlepiej jeszcze przed meczem z Levadią...
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 08.07.2009, 13:07
!!RIVER!!-lepiej żeby robili tak jak przed poprzednim sezonem? Przetestowali 4 bramkarzy, całe 2 miesiące zapewniali że są rozmowy z naprawdę wartościowymi piłkarzami, i żeby się skończyło na Marcelo który przyszedł do nas tylko dlatego że Uefa łaskawie o jeden dzień przedłużyła okienko transferowe? Chyba lepiej że zrobiliśmy te 3 transfery(a kto wie? może Burliga na PO okaże się objawieniem i będą to 4 transfery).

A aporpo transferów. Trzeba do jutra Braza zakontraktować i Nurkovica bo inaczej będzie padaka straszna.

Swoją drogą jeszcze popatrzcie jakie media są bezczelne. Większość z tych artykułów nie ma w tytule czegoś z Brazem i Nurkiem, tylko jest zawwsze "Jop nie dla Wisły", i tam dopiero w 3 akapicie coś o pozostałem dwójce. Nie żebym nie miał na to wy**bane, taka ciekawostka tylko.
Ostatnio edytowane przez Proximus : 08.07.2009 o godz. 13:09.
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 08.07.2009, 13:12
w tym momencie sprowadzenie Carlinhosa z Brazem wydaje się sprawą kluczową, szczególnie biorąc pod uwagę fakt (nomen omen) że mamy zamiar podpisać Viniciusa. Bo skoro mamy parę drobnych, żeby pół roku utrzymać jakiegoś kanarka, to tym bardziej powinniśmy podpisać wolnego w miarę doświadczonego obrońcę, którego obecność może nam się zwrócić nawet lepiej niż finansowo.

Wtedy zdolni do gry w obronie byliby Brożek, Głowacki, Marcelo, Braz, Carlinhos i Diaz. To praktycznie rzecz biorąc w większości sytuacji daje nam po dwóch zawodników na każdą pozycję do obrony. Bo z Vargą niestety sprawa zapewne skończy się jak z Barreto
Ostatnio edytowane przez gdsmk : 08.07.2009 o godz. 13:15.
Odpowiedz cytując
Buhahaha
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 08.07.2009, 13:17
Mi się wydaje, że Cupiał myśli Wypożycza zawodników na pól roku po to, żeby jak awansujemy do faz grupowych i dostaniemy 7 mln euro to ich wykupimy Mi się tak wydaje
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 08.07.2009, 13:17
A z Nurkovicem, prosiłbym kibiców na tym forum żeby nie ciśnieniowali się jeśli nie będzie grał. Raczej każdy trener w pierwszych meczach nowego bramkarz wprowadzałł nie będzie. Ja myślę że będzie raczej tak jak z Dolhą. Ze jeśli faktycznie jest taki dobry to, wskoczy w jakimś meczu późniejszym do bramki i miejsca już nie odda.
Odpowiedz cytując
Luk4s
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 08.07.2009, 13:34
Bednarz mówił, że jutro chce zorganizować konferencję prasową i zaprezentować nowych zawodników. Jeśli to tak ma być na prawde to chyba dzis kontrakty podpiszą...
Odpowiedz cytując
WISŁA 1906 NH
Senior Member

Od: 10.2004

Stary 08.07.2009, 13:34
Adrian Sikora przechodzi właśnie testy w APOEL-u wszystko wskazuje na to że dołączy do Żewłakowa i Kosy... Szkoda bo był przymierzany do Wisły
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
Odpowiedz cytując
lodecki
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 08.07.2009, 13:41
Luk4s napisał(a):Wyświetl post
Bednarz mówił, że jutro chce zorganizować konferencję prasową i zaprezentować nowych zawodników. Jeśli to tak ma być na prawde to chyba dzis kontrakty podpiszą...
gdzie tak Jacunio powiedział ? Radio ? TV ? czy moze przecytales w gazecie ? mozna prosic o zrodlo informacji ?
LUBELSZCZYZNA
Odpowiedz cytując
Krystian168
Banita

Od: 07.2008

Stary 08.07.2009, 13:59
Luk4s napisał(a):Wyświetl post
skąd to info ? bo szczerze mówiąc nic nie wiem na ten temat
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 08.07.2009, 14:02
eMTe napisał(a):Wyświetl post

Zauważ, że jak Lech negocjuje z Chrapkiem to Wyborcza o niczym innym nie pisze.

Jak Mięciel przyszedł do Legii to był to news dnia.

Ale jak my wydaliśmy kupę kasy na niezłej klasy skrzydłowego to cisza.
Odpowiedz cytując
tylko_na_kilka_dni
Senior Member

Stary 08.07.2009, 14:11
WISŁA 1906 NH napisał(a):Wyświetl post
Adrian Sikora przechodzi właśnie testy w APOEL-u wszystko wskazuje na to że dołączy do Żewłakowa i Kosy... Szkoda bo był przymierzany do Wisły
przez kogo? wybiorcza, fakt, ps, a moze przez ciebie kolezko?
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 08.07.2009, 14:13
Proximus napisał(a):Wyświetl post
Ja myślę że będzie raczej tak jak z Dolhą. Ze jeśli faktycznie jest taki dobry to, wskoczy w jakimś meczu późniejszym do bramki i miejsca już nie odda.
Z tego co pamietam Dolha zaczal bronic bo Pawelek zlapal kontuzje. Takie powiedzmy szczescie w nieszczesciu
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.07.2009, 14:51
Krissu napisał(a):Wyświetl post
Zauważ, że jak Lech negocjuje z Chrapkiem to Wyborcza o niczym innym nie pisze.

Jak Mięciel przyszedł do Legii to był to news dnia.

Ale jak my wydaliśmy kupę kasy na niezłej klasy skrzydłowego to cisza.
To juz standard na tym portalu... W Lechu ktos pierdnie i odrazu jest artykul na czerwono, to samo w Legii. A o Wisle frustraci nie pisza nic specjalnie.
Odpowiedz cytując
Schabek
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 08.07.2009, 15:08
A czy naprawdę obchodzi was co piszą o Wiśle gazety? Bo mi to wisi i powiewa. Mam nadzieje że w klubie wiedzą co robią i w związku z nieprzewidzianą kontuzją Singlara kupią jakiegoś dobrego prawego obrońce raczej nie przed drugą rundą eliminacji LM to przed trzecia
95% idiotów czyta posty z reką na myszce ... Nie zdejmuj teraz ręki za późno

Wisła Kraków!
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.07.2009, 15:25
WISŁA 1906 NH napisał(a):Wyświetl post
To teraz juz wiemy, ze watpliwe zainteresowanie APOELU Niedzielanem dobieglo konca.
No chyba, ze Andrzej odrzucil kolejna oferte, bo gra w ME jest dla niego najbardziej frapujaca.
Odpowiedz cytując
wiernyTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 08.07.2009, 15:47
nesta napisał(a):Wyświetl post
To juz standard na tym portalu... W Lechu ktos pierdnie i odrazu jest artykul na czerwono, to samo w Legii. A o Wisle frustraci nie pisza nic specjalnie.
I dobrze. Niech nie piszą. My siedzmy sobie cicho i zdobywajmy MP. To bedzie dla niech najwiekszą porazką a dla nas triumfem
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Stary 08.07.2009, 16:20
Nurkovica chcą wypożyczyć na rok żeby potem jak wróci ograny Iliee móc porównać trójkę bramkarzy. Mam nadzieję, że po roku będziemy mieli kłopot bramkarskiego bogactwa.

Jak wygląda sprawa ze sprowadzaniem najzdolniejszych 16-latków, czy 17-latków jak to miało miejsce kiedyś? Był Chrapek, był Jonczyk, ale czy w tym kierunku coś więcej się robi. Grzechem było nieprzedłużenie umowy z Jonczykiem. Może powinno się wydzielić osobny budżet na Młodą Ekstraklasę, a już napewno siatkę scautingową. Gdyby rozgrywki ME były transmitowane łatwiej by było o jakiegoś sponsora na tę sekcję.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 08.07.2009, 16:32
Cytat:

Dobry jest tylko Cetnarski, ale już cena za niego jak z kosmosu...

A co do Gilka - to bez przesady, mamy Kowalskiego, który gorszy nie jest.
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Stary 08.07.2009, 16:39
JarTSW napisał(a):Wyświetl post
Dobry jest tylko Cetnarski, ale już cena za niego jak z kosmosu...

A co do Gilka - to bez przesady, mamy Kowalskiego, który gorszy nie jest.
2 mln zł = ok. 500 tys euro. Sporo, ale trzeha też pamiętać, że taką kasę potrafiliśmy stracić na takiego Dawidowskiego choćby. Może warto zaryzykować, sądzę, że po jakimś czasie jeżeli naprawdę prezentuje niezły poziom będzie można go odsprzedać z zyskiem. Na taki jeden transfer byłoby nas stać chociaż pomocy wzmacniać raczej nie musimy...

Czy kiedyś coś było, że byliśmy zainteresowani Iwanovskim z Polonii? Czy to ktoś tylko pisał żeby się nim zainteresować?
Ostatnio edytowane przez eMTe : 08.07.2009 o godz. 16:41.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów