|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ja mam takie pytanie może wydać się głupie ale zapytam z ciekawości.Awansujemy do grupy LM teraz to w przyszlym sezonie jeżeli zdobywamy mistrza odrazu mamy zapewniony udział w grupie? Czy znowu gramy eliminacje.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
gdyby tak było jak napisałes eliminacje bylyby bez sensu, bo co roku te same zespoly gralyby w grupach |
|
|
|
Banita
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
z tym że bardzo możliwy były wtedy scenariusz naszego rozstawienia w IV rundzie eliminacji. Co znacznie ulatwiłoby nam awans do fazy grupowej.
![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
![]() ![]()
ćwicz to co chcesz, nawet gdy kumple nie ćwiczą..
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Że co? A niby dlaczego? Jemu chodzi raczej o to, że jakby nam dobrze poszło w tej Lidze Mistrzów to nazbieralibyśmy tyle punktów, żeby być rozstawionym i grać z teoretycznie słabszym przeciwnikiem.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jak napisałem to byśmy grali od III rudny? czy od II
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
brylant, wydaje mi się, że od II rundy z tym, że nasi rywale byli by słabsi niż dotychczas. Od III rudny byśmy zaczynali gdybyśmy do MP dołożyli PP, przynajmniej tak mi się wydaje.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez element : 06.07.2009 o godz. 20:57.
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Levski Sofia - potencjalny rywal Wisły w IV rundzie kwalifikacji LM - znacząco się wzmacnia. Do zespołu wróciło dwóch graczy z czasów, gdy Levski grał w Lidze Mistrzów: Elin Topuzakov i Cedric Bardon oraz reprezentant Kamerunu Joseph Desire Job.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Mam złe przeczucie, że w III rundzie el. dojdzie do weryfikacji, kto jest lepszy - Vladavić czy Kirm
Ładnie się Levski wzmacnia. Ale Wisełka wcale nie odstaje i to cieszy ;] |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
moze jednak ktos pokaze Levaide http://www.sport.pl/sport/1,65025,67...__Polonia.html
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mi się wydaje, że jednak pokażą mecz z Levadią... pamiętacie co było w meczu z Iraklisem? Też nikt nie chciał go transmitować, a mimo wszystko można było obejrzeć ten mecz na chociażby Polsacie Sport
![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
WIT Georgia Tbilisi 2-8 Wisła Kraków w el. LM w 2004 roku i tylko szkoda że tego nie widzieliśmy .. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
A potem jak sa jakies sukcesy to pierwsi raklamuja ze " sa z nami ":,"wspieraja Polski futbol" itd Pic na wode fotomontaz ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
to jest po prostu patologia. Mi juz rece opadaja na ta cala sytuacje. :(
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
proponuje napisac jakis list otwarty kibiców Wisły Kraków do stacji Polsat odnosnie pokazania spotkan Wisełki w el. Ligi Mistrzów (!)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Napisałem do nich z pytaniem w tej sprawie; odpisała mi pani w taki sposób, że z jej długiego, grzecznościowego listu bije takie jedno słowo - sp******aj. Mają fazę grupową i zaczynają transmisję od fazy grupowej. Z listu wynikało, że Polsat nie planuje transmisji z żadnego ze spotkań eliminacyjnych...
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Jeżeli Wisła awansowałaby do IV rundy i nikt nie pokazałby dwumeczu to by była prawdziwa masakra. Ktoś coś wspominał, że w pakiecie z grupową jest ostatnia faza ale po tym co Koledze wyżej napisała babka z Polsatu, chyba nie warto mieć złudzeń...
Można liczyć jedynie na to, że spotkania wyjazdowe zobaczymy na satelicie bądź w internecie, tak jak to było z meczem Polonii.
Ostatnio edytowane przez sqallpl : 06.07.2009 o godz. 22:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Zaraz zaraz, oni [Polsat, N] w pakiecie kupili faze grupową razem z IV rudną el. LM, to nie dodatek tylko jeden pakiet
![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
WSZYSCY JEDZIEMY !!!
skwk napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
smieszny jest ten Polsat - pokazuja jakis smieszny puchar ekstraklasy, a nie chca pokazac
polskich druzyn w pucharach C+ wydaje majatek zeby pokazac lige, a przeciez po to sie gra w lidze zeby potem wystapic w pucharach i dziwne, ze nagle takie mecze sa nieatrakcyjne smieszny jest to, ze mamy chyba najwiecej kanalow sportowych na swiecie, a meczow pucharowych w najpopularniejszej dyscyplinie nie ma gdzie zobaczyc - na zachodzie to sa nawet sparingi pokazywane ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Jesli nie bedzie transmisji w przyszlym tygodniu, to bedzie to kompromitacja, wielka kompromitacja komercyjnych stacji tv w Polsce. Od 20 lat byly w TVP transmisje z wszystkich(!; nawet intertoto) spotkan polskich ekip w europejskich pucharach(wyjatkiem byl sezon, gdzie ITI wygralo prawa do LM i nie pokazalo meczow Wisly z Gruzinami z Wit'a). Nie wiem, jaka logika kieruje sie Polsat czy TVN, przeciez wiadomo, ze kibice w Polsce ogladaja puchary glownie dla spotkan polskich druzyn i to tez przyciagnie najwieksza widownie. TVP sie nie dziwie, bo przegrali wszystkie przetargi, a poza tym sciagalnosc abonamentu na poziomie 20% tez sie odbija na finansach publicznej.
"Podziekujmy" komercyjnym stacjom tv (a niektorzy sie tak prosili, zeby puchary byly w tych tv, a teraz co sie okazuje...mozemy nie obejrzec zadnego meczu z udzialem naszych druzyn...). |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli na prawdę nie będzie żadnej transmisji z meczu Wisły to mam nadzieję, że na jakimś KuszoTV będzie można obejrzeć nawet w tej Estońskiej telewizji...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Troche nieduolny ten biznes, skoro wola pokazac cos, co ogladnie mniejsza publika i stracic dobre pieniadze z emisji reklam. Nie wiem czy komus tam po prostu nie chce sie z tym bawic i woli zostawic tak jak jest, czy jest on na tyle glupi ze nie dostrzega tak oczywistej sprawy.
Zapomniano juz ze mecze polskich druzyn w europucharach oglada sporo osob nie zwiazanych z dana druzyna? Ciezko sprawdzic dane zwiazane z ogladalnoscia chocby z ostatniego roku w TVP? Na Polsacie w godzinie meczu bedzie lecial jakis stary film, na Polsacie 2 powtorka Samego Zycia zas na sportowych powtorki boksu (zapewne mniejsze gale BKP z Polski) i powtorki ligi swiatowej w siatkowce. GENIUSZ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Dlatego jedyne opcje żeby przeżywać mecze Wisły to albo wyjazd do Sosnowca i Tallina, albo relacja live na stronie oficjalnej.
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
W przyszłą środę o 20:00 jest mecz Polska - Finlandia na Polsacie i Polsacie Sport. Jedyną szansa byłoby pokazanie meczu na TV4, bo Polsat Sport Extra nie jest ogólnodostępnym kanałem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ja myślę że nie ma co do Polsatu mieć pretensje, bo oni akurat nadają zdecydowanie najwięcej różnego rodzaju sportu (na otwartym kanale), czy to siatkówka, piłka ręczna, f1, boks czy teraz europejskie puchary. A że jest to prywatna stacja to nadaje to na czym może zarobić, i nie można mieć o to do nich żadnych pretensji. Wszystkiego przecież nie pokażą, za to od TVP jak najbardziej można by takich transmisji wymagać. Tyle się przecież mówi o 'misji' telewizji publicznej, a pokazanie reprezentantów najpopularniejszego w Polsce sportu na arenie europejskiej jak najbardziej za 'misję' uważam, nawet w mało atrakcyjnych terminach i z mało atrakcyjnymi rywalami. Bo skoro misją jest coroczna transmisja z "Na rynek marsz" to oczywistym dla mnie jest że i z wojaży polskich klubów w pucharach również.
Nie rozumiem natomiast zachowania tvnu który nie chce pokazać meczów swojego własnego klubu To jest dopiero żenada.![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|