The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.07.2009, 14:09
I jak będą to co?
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 01.07.2009, 14:09
Plusy Jopa:
+ Polak- jak wspomniał Kominek, lepiej nie przesadzać z obcokrajowcami, bo drużyna straci charakter.
+ Doświadczenie- co by nie mówić, jest to zawodnik, który nie raz grał na poziomie europejskim, ostatnie sezony spędził w silniejszej lidze i nawet zadrzało mu się grać, w przeciwieństwie do wielu młodych utalentowanych i inszych wynalazków z ekstraklasy, jemu nogi nie powinny się trząść jeśli przyjdzie grać z jakąś lepszą drużyną.
+ Konkurencja- powinien wywrzeć presję na Marcelo i Głowackim.
+ W lidze powinien być czołowym stoperem.

Minusy Jopa:
- Polak- te wszystkie lata oglądania polskiej piłki nauczyły mnie, że nawet najsolidniejszy polski piłkarz zawsze ma jakiś feler z psychiką, który wychodzi na jaw kiedy trzeba grać w Europie.
- Polski obrońca- to nie przypadek, że w niewiele ponad dekadę polscy obrońcy wypromowali Matyska, Dudka, Boruca, Fabiańskiego i Kowalewskiego. Sam fakt, że czołowymi polskimi obrońcami ostatnich lat byli Jacek Bąk, czy Tomasz Hajto mówi bardzo wiele. Dodajmy, że Jop nigdy nie był czołowym polskim obrońcą.
- Szybkość, zwrotność, solidność, koncentracja- cztery cechy, o których Jop od czasu do czasu zapomina.
- Płaca- Jop może się pogodzić z ławką rezerwowych, ale nie wierzę żeby przyszedł do nas grać za worek kartofli. Nie stać nas na zatrzymanie świetnie prezentującego się na stoperze Baszczyńskiego, a stać nas na płacenie dużych pieniędzy rezerwowemu, który jest już u schyłku swojej kariery?

Niby na nasze warunki to jest dobry piłkarz, który podniesie konkurencję i skutecznie wzmocni kadrę, ale biorąc pod uwagę wiek i zapewne nieniskie pobory, to sprowadzanie tego zawodnika jest nie tyle co błędem, ile niekonsekwencją w stosunku do pozostałych posunięć kadrowych, takich jak odpuszczenie Baszczyńskiego i Zieńczuka, czy sprzedaż Clebera.
Odpowiedz cytując
Blat Wywiad
Banita

Od: 08.2008

Stary 01.07.2009, 14:10
rav napisał(a):Wyświetl post
Czy Adamir Vladavić był na głównej?
Czy Bożok i Carlinhos byli na głównej? (choć akurat ci by mogli...)
Czy David Braz był na głównej?
I jeszcze kilka przykładów należałoby podać.
Czy Kaźmierczak był na głównej?
Czy Galamaz był na głównej?
Czy Nei był na głównej?
Czy Grigorie był na głównej?
Czy Grzelak był na głónej?
Czy Bucur był na głównej?
Czy Garguła był na głównej? (za I razem)

...
Odpowiedz cytując
Iban Mayo
Banita

Od: 06.2009

Stary 01.07.2009, 14:11
@matizaq
Pytanie nie jest czy jest na rezerwowego. Bo to jest oczywiste, że z Głową i Marcelo przegra rywalizacje.

Pytanie jest czy zarząd mu oferuje pensję rezerwowego grajka ?

Jak dla mnie 100 tys Euro to max ile możemy mu dać jak na rezerwowego. Jeśli chcą mu dać więcej jestem absolutnie na nie.
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 01.07.2009, 14:12
rav napisał(a):Wyświetl post
I jak będą to co?
A będą ?
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 01.07.2009, 14:14
lolo3764 napisał(a):Wyświetl post
A potem my to komentujemy. I dostajemy bany za to. trochę niezrozumiałe.
Jak glupim trza byc, zeby sie zalogowac z powrotem, chwile po banie, i jeszze sie tym chwalic ?!

Po takim numerze Ty juz tu w swoim zyciu sztycha nie zrobisz.
Moze jak zaczniemy wyrzucac za brak przecinka, a bany beda lecialy po IP dzieki czemu jeden gagatek zalatwi cale swoje osiedle to sie czegos nauczycie ?!

Skonczylo sie.

Tzn nie... ZACZELO SIE.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 01.07.2009, 14:20
Blat Wywiad napisał(a):Wyświetl post
(...)
a byli
Poza Kirmem i Jopem latem był tylko Sobol.

mozdzierz napisał(a):Wyświetl post
A będą ?
Nie jestem jasnowidzem. Skoro dajemy tą informację tak wysoko, to wiadomo, że i szanse na dokonanie transferu oceniamy bardzo wysoko.
Odpowiedz cytując
szorstki
Senior Member

Stary 01.07.2009, 14:22
Jeśli chcecie oceniać Jopa wg występów w Euro to przypominam, że mecz wcześniej z Niemcami taki sam występ zaliczył Żurawski - i też został zmieniony po 45 minutach i więcej się na boisku nie pojawił. A gdyby jakiś Fuckt puścił info, że Żuraw wraca do Wisły to połowa forum sikała by po nogach...
A że zagrał więcej spotkań w reprze niż Głowa... noc cóż - Zahorski chyba też zagra u Leeełooo więcej niż Brożek
Jeśli pensja nie wygórowana (i uzależniona od ilości występów jak w innych przypadkach) - to nie ma co grymasić.
Kibic z sektora A wizytówką klubu
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.07.2009, 14:23
Jedyne co bym chcial, to zeby nie zabraklo ostroznosci przy podpisywaniu kontraktu z Jopem.
Wszystkim polskim pilkarzom powracajacym z zagranicy, na skutek rezygnacji przez ich dotychczasowe kluby, najlepiej proponowac umowy na rok z mozliwoscia przedluzenia, po to zeby czasem nie wkopac sie jak z Niedzielanem.

Ja mimo wszystko z umiarkowanym optymizmem podchodze do infa o Jopie. Stoper byl potrzebny jak cholera, a lepszy juz Jop w garsci, niz wrobel na dachu. Jeszcze tylko prawy obronca i o losy obrony mozna bedzie przestac drzec (teoretycznie )
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 01.07.2009, 14:24
Jop? PRAWIE solidny obronca... na rezerwowego moze byc. tym razem to chyba nie jest jakas plotka transferowa, wiec sie nie czepiac TWSD, bo to sama redakcja skads sie o tym dowiedziala... komu jak komu, ale im w tych sprawach wierze najbardziej... co z Kirmem? pewnie podadza po meczu z Ujpestem, ze Nurkovic i Kirm podpisali kontrakty i tyle...
Groundhopper
Odpowiedz cytując
jgw
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 01.07.2009, 14:25
Patologia się dzieje na tym forum. Jak podpiszą kogoś będzie 1000 orgazmów a jak nie to 1000 samobójstw
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 01.07.2009, 14:33
Jedyne co może wkurzać to to że jest już 1(a bardziej że tylko 2 tygodnie do cholernie ważnego meczu), godzina 15.30 i nadal jesteśmy na -4(Cleber,Zieniu,Baszczu,Boguski) i to martwi.

Reszta czyli kupa nazwisk ,przymiarek, już prawie załatwionych transferów - to na prawdę nie ma się czym podniecać, szczególnie że w sprawach, nazwijmy to politycznych, jeśli pismak wyssie sobie coś z palca, to może mieć nieciekawie, a jeśli chodzi o piłkę to panuje pełna samowolka a jak wiadomo każdy chce mieć co wsadzić do ryja=wierszówka/kliknięcia itp.

Ogólnie widać że klub szuka - na cuda do 15tego(w sensie że w podstawowym składzie wybiegnie ze 3 nowych) nie ma co liczyć , należy tylko liczyć że dziury zostaną załatane dosyć solidnie, Levadie przejdziemy a do kolejnych meczów, potencjalne nowe twarze, zdołają się w zespół wkomponować.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 01.07.2009, 14:49
Iban Mayo napisał(a):Wyświetl post

Jak dla mnie 100 tys Euro to max ile możemy mu dać jak na rezerwowego. Jeśli chcą mu dać więcej jestem absolutnie na nie.
U ruskich sie dorobil to raczej u Nas nie bedzie duzo pobieral. Ciekawy jestem na ile lat mu zaproponuje Wisla kontrakt?
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
Odpowiedz cytując
kha1
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 01.07.2009, 14:49
Ja mimo wszystko czegoś nie rozumiem. Po rozwiązaniu kilku kontraktów zarząd Wisły na pewno ma spore rezerwy, zakładam również, że za Mistrzostwo etc również zgarnęli trochę pieniędzy. Do tego kwoty sponsorskie (chociaż niewielkie) etc. Mimo wszystko plotki o jakich słyszymy wcale nie napawają optymizmem.

Po pierwsze nowy bramkarz to kolejny strzał i będzie grał albo dobrze albo nie, czemu nie chcieli kogoś sprawdzonego tylko na siłę testują pół Świata? Rozumiem, że wiedzą o tym 100x więcej ode mnie, nie zrozumcie mnie źle - mnie tylko dziwi taka polityka.

Drugim nabytkiem ma być Kirm, chociaż w Słowenii jest stosunkowo ceniony, zdobył Mistrzostwo kraju i ponoć interesowały się nim włoskie kluby, ale nadal nie jestem przekonany czy będzie to taki super motor napędowy. Głównie dlatego, że osobiście preferuje polaków. Ale kto wie, może to będzie drugi Kosa Oby!

Co do samego Jopa, ok - niech będzie. Nie mam zastrzeżeń jeśli wskoczy na ławę i rozegra z 10-15 spotkań w sezonie. Może będzie prezentował poziom, który ponownie da nam Mistrzostwo.

Ogólnie: Kiedy Wisła wygrała ostatni mecz Prezes Cupiał powiedział do Skorży "To teraz LM", a mimo wszystko wygląda na to, że będzie niezwykle ciężko i trener znowu nie dostał szczególnie dużo gotówki. Kto wie czy jeśli się nie uda z Levadią [czy później] to czy Cupiał go nie wywali na próg, a byłoby to głupie bo to prowadziwy fachowiec i możliwe najlepszy polski trener do którego wszyscy chyba pałamy sympatią.

Kogo powinniśmy sprowadzić? NAZWISKA. Mówi się, że one nie grają. Ale to one pomagają innym grać lepiej niż normalnie, więc skończmy - za przeproszeniem - pieprzyć wymyślając zawodników z RPA/USA którzy zagrali 3 dobre mecze, a skupmy się na ludziach którzy są sprawdzeni. Co z tego, że za niektórych będzie trzeba zapłacić 4mln złotych, chce się być na górze to trzeba inwestować!
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 01.07.2009, 14:58
kha1 napisał(a):Wyświetl post
Kogo powinniśmy sprowadzić? NAZWISKA. Mówi się, że one nie grają. Ale to one pomagają innym grać lepiej niż normalnie, więc skończmy - za przeproszeniem - pieprzyć wymyślając zawodników z RPA/USA którzy zagrali 3 dobre mecze, a skupmy się na ludziach którzy są sprawdzeni. Co z tego, że za niektórych będzie trzeba zapłacić 4mln złotych, chce się być na górze to trzeba inwestować!
Daj Boże żebyśmy ściągali takich zawodników... Jakich nazwisk oczekujesz w naszym klubie? C.Ronaldo? Z zagranicy nikt z nazwiskiem nie przyjdzie do naszej ligi. W takim razie chcesz nazwisk z Polski. Ok. faktycznie lepiej ściągnąć Kasprzika, który zagrał 2 dobre mecze niż reprezentanta Bośni. Lepiej ściągnąć 21 Glika który zagrał kolejne 3 dobre mecze , niż byłego reprezentanta Polski który grał na 2 dużych imprezach i ma doświadczenie w pucharach.

Człowieku, w jakicm świecie ty żyjesz?
Odpowiedz cytując
GERO7
Banita

Od: 05.2009

Stary 01.07.2009, 14:59
Mi sie wydaje ze news z Jopem to sciema. Pewnie jakis dziennikarzyna sprawdzil ze FK Moskwa trenuje w tym samym osrdoku co Wisla i juz mu zaswiecila zarowka ,ze ma material "Jop w Wisle"
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 01.07.2009, 15:01
Łukasz Garguła -16 meczów w reprezentacjii Polski
Mariusz Jop- 26 meczów w reprezentacjii Polski
Andraz Kirm -17 występów w reprezentacjii Słowenii
Adis Nurković - 2 mecze w reprezentacjii Bośni i Hercegowiny

Jeżelii to dla ciebie nie są wystarczające nazwiska to cie uświadomię : Gramy w Polskiej Ekstraklasie ! Na lepsze nas nie stać !
Cytat:
"If you are first you are first. If you are second you are nothing."- Bill Shankly
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 01.07.2009, 15:02
GERO7 napisał(a):Wyświetl post
Mi sie wydaje ze news z Jopem to sciema. Pewnie jakis dziennikarzyna sprawdzil ze FK Moskwa trenuje w tym samym osrdoku co Wisla i juz mu zaswiecila zarowka ,ze ma material "Jop w Wisle"
gratuluję wyczucia. zobacz sobie źródło tej informacji o Jopie i hosta forum na którym to napisałeś.
Ostatnio edytowane przez gdsmk : 01.07.2009 o godz. 15:05.
Odpowiedz cytując
GERO7
Banita

Od: 05.2009

Stary 01.07.2009, 15:05
gdsmk napisał(a):Wyświetl post
gratuluję wyczucia (i oleju w głowie). zobacz sobie źródło tej informacji o Jopie i hosta forum na którym to napisałeś.
To w sumie tym gorzej , bo to oznacza ze news jest bardziej prawdopodobny nizby napisal jakis dziennikarzyna. Jop ostatni raz sie pokazal podczas meczu Polska-Austria na ME ,jak go zmienili w 45 minucie

* 20-sty nick
*AS82
*GERO7
*hoho
*Neo1221
*SuperTSW
*TSWojtas

ZEGNAM
Ostatnio edytowane przez 7 kotów : 01.07.2009 o godz. 15:09.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 01.07.2009, 15:06

Jeden ze śmieszniejszych tekstów jakie ostatnio czytałem.By o czymś pisać to należało by mieć wiedzę najpierw.Gdybyśmy kupowali graczy z podstawowej 11 USA czy RPA to juz leciał bym do buka obstawiając nasz awans do LM

Niestety nie stać nas na ludzi sprawdzonych ,bo rozumiem że chodzi ci o sprawdzonych na arenie międzynarodowej a nie o 3 proste kopnięcia piłki w naszej lidze.A jak masz przynajmniej ze 12 milionów by takich ze 3 kupić to wal prosto do Myślenic, nawet jak cie nie stać na kupno klubu - myślę że nie będzie problemów z dogadaniem się
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Krzyma
Member

Od: 11.2007

Stary 01.07.2009, 15:08
Według 90minut.pl Admira Vladavica chce Lech i Legia
JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA !!
A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA !!

Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 01.07.2009, 15:14
Raczej watpie zebysmy sie nim interesowali, smiem twierdzic ze wyladowal tam tylko ze wzgledu na to co powiedzial jego menago, ze Legia moze przebić w kazdej chwili Wasza oferte a Lech jest nim zainteresowany, czyli zwykle podbijanie Wam ceny
Ostatnio edytowane przez killzone : 01.07.2009 o godz. 15:19.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 01.07.2009, 15:26
Wg mnie podpisanie umowy z Nurkovieciem byloby dobrym ruchem, sportowcy z balkan maja swietna mentalnosc, wiec chyba nie bedziemy drżec przy kazdym dosrodkowaniu

A co do Vladavica (to skrzydłowy?) - to nie ma szans na jego zatrudnienie, aczkolwiek widziałem go w Zlinie...jak za takie pieniądze moglibyśmy się szarpnąć, zwróciłoby się kilkakrotnie...
Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 01.07.2009, 15:31
Hmmm skoro mówi się o Kirmie to Vladavica już raczej nie będzie. Chyba że nasi działacze po raz kolejny wyślą podziękowania... obym nie miał racji bo to byłoby poniżające dla szanowanego klubu Wisła Kraków. Nie wiem czemu taki pesymizm co do Jopa. Zawsze jak coś się nie spodoba Skorży to będzie mógł go wystawić w ataku jakby chciał powiedzieć działaczom: "To wy mnie do tego zmusiliście" tak jak to zrobił z Marcelo .

Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 01.07.2009, 15:47
Mam nadzieję,że transfer Jopa nie dojdzie do skutku.Bo to by oznaczało,że bierzemy byle kogo,byleby tylko był za darmo.Nie wiem jak można nazwać go "pewnym i doświadczonym obrońcą,idealnym na ławkę".Przecież to piłkarz na miarę Odry Wodzisław lub Polonii Bytom.Popełnia mnóstwo błędów,jest wolny i schematyczny,każdy zawodnik posiadający choć trochę szybkości będzie go woził jak chciał.Nie wiem jak można było pozbyć się pewnego Baszcza,symbol klubu,który spędził u nas 9 lat i zamienić na starego,wypalonego Jopa bez formy.Myślałem,że już wszyscy się na nim poznali,ale jak widać dla naszego sztabu liczy się to,że jest za darmo.Kompletnie nie rozumiem działań zarządu.Po doniesieniach prasowych miałem nadzieję na pozyskiwanie przez Wisłę piłkarzy prezentujących przyzwoity poziom sportowy,obligujący do rozwoju i sukcesów.Jeśli następne wzmocnienia będa pokroju Jopa,to nic w Europie nie zwojujemy.Przykre,ale prawdziwe.
Odpowiedz cytując
szczaq21
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 01.07.2009, 15:51
Tam, tam, tam oficjalna nie działa. Moze jakiś transferek.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 01.07.2009, 15:55
szczaq21 napisał(a):Wyświetl post
Taaa... transfer danych
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.07.2009, 15:55
ten Jop jest od kilku miesiecy w fatalnej formie ale na bezrybiu i rak rybą.
Liczyłem że dzisiaj bedzie info i Kirmie a tu Jop wyskoczył niczym królik z kapelusza.No ale taki klasowy trener jak Skorża sprawi że Jopik wróci do formy.
Na lewym skrzydle za Zienia zawsze Pepe może grac, bardzo licze na niego podczas eliminacji do ligi mistrzów.
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 01.07.2009, 15:57
Z tym ze wystaw takie raki na prawdziwe ryby w Europie
Odpowiedz cytując
tylko_na_kilka_dni
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 01.07.2009, 16:02
szczaq21 napisał(a):Wyświetl post
eheh uwazasz, ze aby napisac newsa [ o transferze czy o czymkolwiek] to trzeba wylaczac strone?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów