|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
zus płaci tylko 6 miesięcy i to chyba tylko z umów o pracę.przy kontraktach chyba nie.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Online |
|
|
Cytat:
Ale na razie nie ma co o tym dyskutowac, ma nadal kontrakt do wypełniania i jeszcze sie moze spłaci wielokrotnie i jestem przkeonany z etak bedzie bo chłopak ma potencjał, oby sie go kontuzje nie imały a wtedy spokojnie sobie przepracuje jakis czas i wroci do rownej formy |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ja stawiam go w tym samym rzędzie co Matusiaka, Dawidowskiego, Niedzielana, Svitlicy i innych tego typu tragicznych wyborów naszego zarządu.
Dwie bramki nie sprawiły, że nagle nauczył się grać |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jaroo1 napisał(a):
|
|
|
|
Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Odnośnie Vargi - wczorajszy njus z oficjalnej (http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...z_24_a_nie_23/)
Odnośnie Łobodzińskiego - długo nie zapomnę asysty przy czwartym golu z Beitarem (dla odświeżenia -> http://www.youtube.com/watch?v=82NUd...eature=related). Ja bym go jeszcze nie skreślał - liczę, że jeszcze pokaże na co go stać. ![]() "A to nie moje są słowa / To legenda ludowa"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Asysta jak asysta... ale bramki z Lechią zostaną w pamięci każdego Wiślaka
![]() Jasne, że nie jest tak przebojowy jak Błaszczykowski, tak efektowny jak Uche... ale moim zdaniem jest ważnym ogniwem naszej drużyny. Przykłady? Zeszłoroczne derby z Cracovią. Tegoroczny mecz w Gdańsku, czy w Łodzi. Albo asysta z Lechią przy Reymonta... Nie wiem czemu tyle osób się go uczepiło. Nie jest dryblerem na miarę Ronaldo, ale "swoje" wnosi do gry Mamy jego i Małeckiego - przy takiej obsadzie jestem spokojny o prawą flankę, |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Wezmy takiego Pawla Kryszalowicza z okresu gry w Wisle. Nie byl moze tak przebokowy jak Zuraw, tak sprytny jak Frankowski, ale swoje do druzyny wnosil. Przyklady ? Dwa gole z Wisla Plock, asysta z Lechem, a jego lob z polowy boiska na krotko przed rozwiazaniem kontraktu, to po prostu mistrzostwo swiata ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Kto wie - może jak Varga przepracuje porządnie okres przygotowawczy to jeszcze jakiś pożytek z niego będzie? Taka rezerwowa zapchajdziura by się przydała
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
No ja myślę, że w końcu zacznie się pojawiać w składzie meczowym...
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Dla mnie nawet w obecnym składzie (wliczając Kirma i zdrowych Boguskiego i Gargułe) mamy duży potencjał.
-----------------Pawełek(Nurkovic)----------------------- Małecki(Singar)-Marcelo-Głowacki-Diaz(Pi.Brożek) ----------------------Sobolewski-------------------- Łobo(Małecki)--Garguła-Boguski-Kirm -------------------------Brożek---------------------- Mówicie o braku prawego obrońcy. A jak zapatrujecie się na pomysł (wspomniany swego czasu przed samego Skorże) gry Małeckiego na prawej obronie. Jak to nasz trener powiedział "ultraofensywny obrońca, ktoś taki jak Lahm". Fantastycznie by wspomagał Łobodzińskiego. Taki dynamiczny, bardzo ofensywnie nastawiony skrydłowy obrońca. Problem prawego obrońcy byłby wówczas załatwiony. Brakłoby jedynie następcy Brożka. Środek pomocy przy zdrowych Boguskim i Garguła mamy bez wątpienia najbardziek kreatywny w całej lidze, wręcz reprezentacyjny, bo to na daną chwilę najlepsi polscy rozrywający.
Ostatnio edytowane przez kinoautorskie : 01.07.2009 o godz. 09:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
- Boguski jest kontuzjowany (może grać Ćwielong narazie ,ale jak będą silniejsi rywale?) - Ubyło nam z kadry 3 napastników ( Beto,Niedzielan ,Dawidowski)Kimś trzeba ich zastąpić . Inne rozwiązanie to dawanie szans Leszczakowi czy Batko... P.S Nie wiem dlaczego większość umieszcza Boguskiego w pomocy ? Przecież Rafał jest napastnikiem. Do tej pory Pan Skorża łatał nim poprostu dziury jak nie miał kim grać...Teraz na pewno będzie grał w ataku !
Ostatnio edytowane przez matizaq : 01.07.2009 o godz. 09:28.
![]() Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Boguskim to my załatalismy dziure w napadzie (przekwalifikowanie) bo jest jak to po niemiecku mowia allrounderem, czyli wszędzie w pomocy może grać (noo moze bez defensywnego
![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Jeszcze raz napiszę, żeby Małeckiego wystawiać na prawej obronie, a będziemy mieć ofensywnego bocznego obrońce jakiego jeszcze nie wiedzieliśmy. To:
1. dobrze dla Wisły - gra i Łobodziński i młody Małecki 2. dobrze dla Małeckiego w kontekście gry w kadrze - ani na gre w ataku ani na grę na prawym skrzydle w kadrze nie ma w najbliższych latach najmniejszych szans (czytaj Błaszczykowski, Jeleń). A bocznych obrońców nam brak. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
czemu nie, pamiętamy wszyscy jak Kuba błaszczykowski wymiatal z pao na prawej obronie, Może Małecki spełni te sama funkcje w tych eliminacjach?
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co z ttego, że będzi grał ofensywnie, jak skrzydłowi innych klubów wyczują słaby punkt obrony właśnie na naszej prawej stronie i będziemy tracić mnóstwo bramek tą stroną?
Małecki to nominalny NAPASTNIK, a nie obrońca. Odnośnie bocznych obrońców w kadrze - akurat Mały nie będzie miał tam szans grac za sprawą Wasilewskiego |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Dla mnie to on jest urodzonym graczem ofensywnym. Będzie się włączał w akcje ofensywne, ale tak jak banasik napisał,że może się to odbić na traconych bramkach, bo będzie go ciągnęło do przodu. Ale z drugiej strony rzeczywiście po Kubie też mało kto się spodziewał takie meczu jak z PAO,ale sam Błaszczykowski przyznawał,że jak musiał grać w Borussii na obronie,to nie było dla niego spełnienie marzeń.
A Patryk grał w jakimś meczu na lewej pomocy zamiast Zieńczuka? Może tam by się sprawdził, jeżeli mieliby grać z Łobodzińskim razem w 11 ? ![]()
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."
M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić." Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Na lewej pomocy grał często, ale bardziej przesuwany w trakcie spotkania. Na obrone chyba sie nie nadaje, jest "za mały", słaby odbiór. To gracz bardzo ofensywny, nawet nie pomocnik tylko skrzydłowy.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pragnalem tez nadmienic, ze prawdziwy obraz pilkarza uzyskuje sie, gdy wezmiemy pod uwage wszystkie jego wystepy. Ty uwazasz, ze Lobo nie jest slabym zawodnikiem, bo dobrze kopnal w trzech meczach, a ja bede sie upieral, ze pilkarzem jest slabym, poniewaz w pozostalych kilkudziesieciu wystepach, zwykle wyraznie odstawal in minus na tle calej druzyny bedac zupelnie nieprzydatnym. Nie ma przeciez pilkarzy, ktorym nigdy nic nie wychodzi. Normalna rzecza jest jednak, kiedy to slabe wystepy stanowia dla kazdego futbolisty znikomy odsetek, a nie te dobre. kristos napisał(a):
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 01.07.2009 o godz. 13:31.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Dla mnie Łobo jest dobrym zawodnikiem.
Moze nie jest to zawodnik błyskotliwy posiadający,jakiś wyśmienity drybling ,ale potrafi dobrze zacentrować ,nie żle uderzyć na bramkę ,posiada dobre warunki fizyczne. Porównywałbym go z Markiem Zieńczukiem.Jak tylko przepracuje cały cykl treningowy ,to jestem niemal pewny ,ze będziemy mieli z niego pożytek. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Wg mnie to on jest jednak słabym zawodnikiem. Koordynacja żyrafy, słaba wrzutka, mało dynamiczny i przewidywalny (uniemożliwić mu robienie swojego zwodu do linii i nie ma argumentów).
Kurde wcale nie chciałem mu tak pojechać :( Jak widać każdy ma swój punkt widzenia, któego się trzyma. I teraz mecze zweryfikują wszystko. ![]()
.
. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
A nie sądzisz, że Małecki jest zbyt filigranowy jak na obrońcę?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciekawy pomysl, ale Skorza wie co robi
![]() ![]()
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
O Błaszczu też tak wszyscy myśleli, a jak się z PAO pokazał też pamiętamy
![]() ![]()
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Przykro mi ale jedno dośrodkowanie na 10 meczy, jeden strzał na 20 i 1 dobre przyjęcie na 5 , to jak dla mnie za mało.Co będzie w przyszłości tego nie wiem ale wole skupić się na teraźniejszości. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Haha - słyszeliście, że nasza wielka nadzieja, niejaki pan Leszczak nie stawił się na zbiórce na obóz w poniedziałek bo ... "zaspał"
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
On ma siano w głowie, to jest fakt.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Powtarzasz głupoty, które napisał Fakt. Nawet nie wiadomo czy w ogóle był powołany na to zgrupowanie... A nawet jeśli to pewnie Fakt sobie wymyślił powód bo niby skąd mogliby to wiedzieć...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/sport/1,67926,3888702.html
Mateusz Rajfur, chłopak spędził kilka lat w szkółce Bordeaux. Mamy go w składzie na Młodą Ekstraklasę. Dlaczego w ogóle trafił do nas skoro był taki "rozchwytywany" przez zachodnie kluby? I w ogóle mógłby ktoś, kto widział go w akcji napisać o nim parę słów, jak się prezentuje na boisku? |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|