|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Skrot z sparingu,mozna obejrzec testowanego bramkarza .....
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ciestwo_wisly/ ![]() "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki". |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Ty sobie podejrzewasz... Obserwował go Bednarz gdy ten grał w GKP, później obserwował go Skorża na treningach i w ciągu 30 minut sparingu zdecydowali się nie podpisać z nim kontraktu i ja to uważam za świetny wybór! Może to was zaciekawi ale obserwowałem tego zawodnika już od dwóch lat jak grał jeszcze w Lechii Zielona Góra, wiem na co go stać i jestem pewien, że nie jest to wzmocnienie na miarę mistrza polski, co najwyżej dla takiego Ruchu czy Polonii Bytom.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Nie napisałem, że z miejsca stanie się gwiazdą. Małecki praktycznie w pół roku przebił się z ME do Wisły i już ponoć są nim zainteresowane 2 kluby angielskie.
Ale dlaczego nie spróbować? przecież podpisując z nim kontrakt prawie nic nie tracimy a są szanse że się rozwinie i będzie z niego pożytek. W tej rundzie strzelił 6 bramek w tym 2 w barażach, w poprzedniej do siatki trafił 8 razy. A Błaszczykowski skąd przyszedł? IV liga i warto było spróbować |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
Ja na miejscu tego Drozdowicza to bym dziś zeżarł całą trawę z tego boiska, a on się zachowywał jakby był Brożkiem - czekał, trochę potruchtał, rozglądał się. Może taki ma styl, nie wiem. (Wiadomo, że pół godziny to za mało, ale Błaszczykowskiemu by wystarczyło. ;]). Miał świetną bramkową sytuację ale jej nie wykorzystał. Ja zdecydowanie bardziej wolałbym dać szansę młodszemu Leszczakowi, który zaprezentował się dużo korzystniej, a do tego jest młodszy i jest nasz. A Emil niech potrenuje z ME z tydzień i się zobaczy
Ostatnio edytowane przez gdsmk : 27.06.2009 o godz. 19:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Fanom talentu Drozdowicza polecam jego brawurowe wykonanie rzutu karnego w barażach o I ligę z Ślęzą Wrocław. Znajdźcie sobie gdzieś na youtube. Naprawdę jest się z czego pośmiać. Koleś jest po prostu przeciętny, bez żadnej rewelacji. Nie prezentuje poziomu, który predystynowałby go do gry w jakimkolwiek zespole Ekstraklasy, a co dopiero w Wiśle, gdzie naszym celem jest Liga Mistrzów. Są lepsi panowie, są lepsi.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Co do mniemanego zainteresowania przez Wisłę Januszem Golem, to już raczej nieaktualne.
Właśnie co przedłużył kontrakt z GKS-em. 90minut.pl |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wiem dobrze ze po tym 3 minutowym skrócie nie ma co oceniać, pozatym Skorża wie lepiej, ale ten testowany bramkarz całkiem przyzwoity się wydaje, w skrócie widać było jego pewną interwencje na przedpolu(napewno wzrosty i budowa mu przy tym pomaga) z czym Mario niestety czasami ma problemy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Mnie jedynie wkurza to ze mowiono ze maja byc transfery na poczatku tego tygodnia. Tymczasem mamy juz sobote poznym wieczorem i nic nie ma. Nie watpie ze transfery beda ale wkurza mnie takie cos jak sie mydli oczy ludziom, okłamuje sie ich, to mi sie od razu kojarzy z tymi pieprzonymi politykami ktorzy ludiz karmia kiełbasa przedwyborcza a z tych obietnic dupa wychodzi.
Co do Drozdowicza skoro nie pojedzie na oboz to pewnie sie nie sprawdizł ale ja bym go na ten oboz zabrał. Mysle ze ludzie sie od siebie roznia i tak jak Nurkovic po kilkudniowym pobycie w Wisle w sparingu sie sprawdził to np juz Drozdowicz mogłby sie z dobrej strony pokazac dopiero w Austrii |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Do tego dochodza negocjacje z klubem ktory sprzedaje( jezeli jest transfer gotokowy), jezeli zawodnik jest wolny trzeba sprawdzic czy tak faktycznie jest. To wszystko zajmuje sporo czasu wiec spokojnie ja wole zeby wszystko bylo sprawdzone 100 razy niz potem placic i plakac. Jak maja byc transfery to beda ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
A może nie pojedzie bo Lechia zgodziła się na testy tylko do soboty? I nie dostał zgody na ich przedłużenie...?
Wg dotychczasowej polityki klubu, gdyby z niego zrezygnowano, w ładny sposób ktoś ze sztabu skomentowałby że życza mu wszystkiego najlepszego ale u nas nie pogra ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Saklak owszem, ja tez wole zeby w spokoju bez pospiechu podpisywana niemniej jednak troche tego pospiechu by sie przydało bo fajne by bylo jakby mogło kilku nowych piłkarzy na obozie w Austrii sie zgrywac z druzyna, bo to tez nie bedzie tak hop siup ze przyjda Carlinhos, Bozok, Nurkovic, i ktos jeszcze (daj Boze) i w dwa dni sie zgraja z druzyna i pomoga w meczu z Levadia, wiec jednak troche tego pospiechu by sie przydało. Jednak nie chodi mi o to zeby poganiac tylko o to zeby nie dawac błednych informacji kibicom bo ja to odbieram po prostu jako kłamstwa ze strony zarzadu ;/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Jak już wcześniej mówiłem - ten transfer jest niestety nieprawdobodobny.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Witam na forum,
serwis sportowefakty.pl (http://www.sportowefakty.pl/pilka/20...afic-do-wisly/ ) powolywal sie na info zaczerpniete z rumunskiego Fotbal Top (http://fotbaltop.ro/2009/06/25/liga-...isla-cracovia/ ), ktory to napisal o rzekomym zainteresowaniu Lovin'em 25czerwca o 17:04. Jest jednak jedno "ale" - mianowicie wszystko wskazuje na to, ze serwis Fotbal Top powolal sie z kolei na slowa niejakiego: WislaKrakowFan, ktory zalozyl temat (http://www.suportersteaua.net/showthread.php?t=23992 ) na rumunskim forum, dnia: 25czerwiec o 15:26... Wniosek? WislaKrakowFan cos bredzil no chyba, ze to on jest tym anonimowym pracownikiem klubu co od niego wszystko wychodzi i dobrze wiedzial o czym pisze, choc w ta wersje nie bardzo wierze Ps. Jesli sie myle to mnie poprawcie i sorry za offtopic... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Jak nie dzis to moze jutro... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Podobno Pan K. uważa, że Nurković jest za słaby. Nie mam więcej pytań...
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Kto to jest ten Pan K.? I skąd masz takie info?
|
|
|
|
Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
To chyba o Kazimierskiego chodzi
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z tego co zobaczyłem w skrócie to Nurkovic jest lepszy od Pawełka
![]() |
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
- Wisła testuje kolejnych bramkarzy i nadal nikogo nie pozyskuje. Czy Adis Nurković może zmienić ten stan rzeczy?
- Moim zdaniem nie. Nie jest to bramkarz, który mógłby podjąć rywalizację z Mariuszem Pawełkiem. Nowi kandydaci do transferu mogą pojawiać nawet co kilka godzin, tylko musi coś z tego wynikać. Warto tutaj przy okazji zastanowić się, czy naprawdę dobry bramkarz będzie się pchał do Polski? Tacy zawodnicy szukają dobrych kontraktów w dobrych ligach, nasz kraj nie jest im po drodze. Na siłę nie będziemy więc nikogo kupować. http://futbolnet.pl/wiadomosci/wisla...wego-bramkarza |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Masakra ten wywiad.
Ten fragment jest najlepszy: Spytam inaczej. Pan był zwolennikiem transferu Kasprzika do Wisły? - To bez wątpienia dobry bramkarz i jego rywalizacja z Pawełkiem mogłaby być bardzo ciekawa. Mógłby jednak powstać problem, bo po co trzymać w kadrze dwóch tak dobrych golkiperów?! Powtarzam, Wisła to nie Real Madryt. Ja wolę sprowadzić jakiegoś utalentowanego chłopaka i jeśli będę chciał, i naturalnie on będzie chciał, zrobię z niego kawał piłkarza. Tylko na to trzeba czasu. Rozumiem że przykładowo Cebanu nie chce być dobrym piłkarzem? Czy może nie jest w typie naszego trenera w związku z tym K. uznał że nie zrobi z niego kawała dobrego piłkarza? Jasne że finansowo na tle Europy jesteśmy słabiutcy, i że z Pawełkiem 2 MP zdobyliśmy. Ale czy gdyby Mariusz doznał w tym czasie kontuzji mielibyśmy kim go zastąpić? I jeszcze dwa fragmenty: A z tych wszystkich kandydatów, których do tej pory sprawdzaliśmy, o miejsce w składzie z Pawełkiem mógłby jedynie powalczyć Fin Henri Silanpaa, któremu jednak akurat podczas testów nie wyszedł mecz i do transferu ostatecznie nie doszło. Oraz Ale zgodzi się Pan, że Nurković w sparingu z MFK Rużomberok zagrał bardzo dobrze?! - W tym konkretnym meczu, owszem. Jest jednak duża różnica między byciem dobrym bramkarzem, a dobrą grą w jednym meczu. WTF P.S. Skąd ten wywiad? Co znaczy źródło własne? czy ktoś może potwierdzić wiarygodność tego wywiadu? Jego prowadzącego?
Ostatnio edytowane przez iiYama : 28.06.2009 o godz. 08:37.
![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Haha...
Wychodzi na to ze nie ma sensu trzymac w klubie dwoch dobrych bramkarzy no bo po co Komedia... |
|
|
|
miszcz ortografji
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
|
Cytat:
2. W tym meczu pokazał wszystko: dobre robinsonady(2 strzały przy słupku), bardzo dalekie piąstkowanie, pewne wybicie przy mocnym uderzeniu. 3. Doskonałe warunki fizyczne 4. Wolę zawodnika co w meczu umie grać(Dolha) niż takiego co jest idealny ale na treningach(tu sobie dopowiedzmy). Cytat:
2. Pora poszukać innego trenera bramkarzy(może z zagranicy? może z Szamotuł?) 3. Tekst dobry, ale chyba przy kielichu, albo do dziewczyny.
Ostatnio edytowane przez Raporter : 28.06.2009 o godz. 08:36.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Ależ mi się chce śmiać... Wczoraj cała gromada transferomaniaków (ludzi wierzących w masowe i gotówkowe transfery w naszym klubie) osądziła Nurkovicia że ma problemy z wybijaniem piłki nogą, ktoś nawet porównał go do Pawełka, a ktoś zwrócił uwagę, że gdzies przeczytał że powszechnie wiadomo, ze to jego główna wada...
Wszystko na podstawie wpisu że testowany bramkarz zaczął groźną akcje zbyt krótkim wybiciem... Tym czasem po oglądnięciu skrótu jak byk stwierdzam, że owo zbyt krótkie wybicie nastąpiło 'z ręki'... Ile jeszcze ludzie będą się sugerować relacjami tekstowymi, żeby oceniać tego czy innego zawodnika? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Czyli były bramkarz Standardu, ekwadorczyk Rorys Aragon jest jednym z kandydatów (jeżeli ten wywiad jest wiarygodny..).
Gdyby przyszedł bramkarz takiej klasy, już nie trzeba byłoby się martwić że się nie sprawdzi. Tylko jedną rzeczą jest chęć pozyskania go, a drugą chęć jego przyjścia do Wisły (kontrakt.) |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|