The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.06.2009, 17:25
WHITE*STAR napisał(a):Wyświetl post
Ponieważ ma podpisany z nami kontrakt?
kontrakt można rozwiązać za porozumieniem stron i jest to powszechnie stosowana praktyka. problem polega jednak na tym, że gośc bierze tutaj kasę już kilka lat i jak widać nadal jest zbyt słaby żeby zastąpić w bramce średniego pawełka. to gdzie ktoś miał kiedyś oczy jak brał go do drużyny.
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 26.06.2009, 18:38
http://futbolnet.pl/wiadomosci/junio...iata-a-z-wisla

Wywiad z Juniorem Diazem
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 26.06.2009, 19:32
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
problem z bramkarzami spowodowany jest przez naszego trenera Kazimierskiego. Z niego marny jest trener.
I nic nam nie dadza testy bramkarzy. Trening Kazimierskiego polega na strzal obrona strzal obrona. I tak caly czas.
Wiec wedlug mnie on jest w stanie kazdego zmarnowac.
Tak moze i Kazimierski jest i słabym trenerem ale nie zmienia to faktu ze to co on dostaje do testowania to jest do dupy nie podobne...

jak to sie mowi: z gówna bata nie ukrecisz..

---------------------------------------------------------------------------------

Nie pozostaje nam nic innego jak czekac i czekac i czekac....
amen
Ostatnio edytowane przez grzesiek632 : 26.06.2009 o godz. 20:18.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 26.06.2009, 20:59
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Wiem, ze ciagla wiara w Varge jest troche nie na miejscu, ale na obecna chwile mamy 2 defensywnych pomocnikow i 2 stoperow. Jeden ledow biega, jeden lapie kartki, jeden lapie kartki i kontuzje, a jeden niedlugo wyjedzie. Jest jeszcze mogacy grac wszedzie Junior, ale rola zapchajdziury mu pewnie nie odpowiada, poza tym woli grac na lewej obronie (wciaz nie wiem czemu). Taki Varga naprawde by sie przydal. Wszechstronny w defensywie, twardy i doswiadczony. Idealny kandydat to zagrania kilku meczy w sezonie kiedy ktos ze skladu wypada. Troche szkoda, ze odwala taka maniane, moze pojedzie do Austrii z nami i porzadnie oboz przepracuje.
Jakich dwóch Cantoro,Sobol,Jirsak,Diaz to wszystko jest def. pomocnicy jacy są niektórzy to są ,ale każdy z nich jest lepszy od Vargi , najlepiej rozwiązać kontrakt z nim i tyle nie wiem czemu niektórzy w nim pokładają jakiekolwiek nadzieje,choć pewnie więszkość z Was nie widziała go ani w 1 meczu w Rumumni, a po za tym w Wisle nie pokazał niczego wydaje mi się,żę na Rumunach już się przejechaliśmy. Lepiej dać szansę Gołemu o ile dojdzie do siebie czego mu życzę niż Vardze.
Ostatnio edytowane przez Marcinnno : 26.06.2009 o godz. 21:01.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 26.06.2009, 21:53
ale on moze na srodku grać, a z Jirsaka żaden defensywny, Diaz żaden pomocnik, w ogole mi sie nie podoba na tej pozycji xd zapchajdziura bo umie odbierac piłki.

Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 26.06.2009, 22:16
Andrzej Niedzielan przesunięty do zespołu Młodej Ekstraklasy

http://www.90minut.pl/news/95/news95...straklasy.html
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
sharkey
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 26.06.2009, 22:21
No cóż może warto popracować nad rozwiązaniem kontraktu...z drugiej strony już kilku byłym piłkarzom Wisły pomogły takie posunięcia, choć w tym przypadku to już straciłem nadzieję:/

JEDNO SERCE JEDNO BICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ZYCIE!!!
Odpowiedz cytując
urit1906
Banita

Od: 05.2009

Stary 26.06.2009, 22:36
oby gargula po podobnej kontuzji co niedzielan wrocil na odpowiednie tory...
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.06.2009, 22:41
K4millo napisał(a):Wyświetl post
Andrzej Niedzielan przesunięty do zespołu Młodej Ekstraklasy

http://www.90minut.pl/news/95/news95...straklasy.html
Brawa dla klubu za decyzje, chociaz uwazam ze jest o pol roku spozniona.

Jak widac ostatni wywiad z Andrzejem, mozna wrzucic do kosza - Sfrustrowany Niedzielan chce odejść z Wisły ...

Cytat:
Głównym powodem takiego posunięcia władz klubu była niechęć zawodnika do znalezienia sobie nowej drużyny.
Klub wreszcie ujawnil prawde o Niedzielanie.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 26.06.2009, 22:42
trzeba wierzyc że wróci do formy Gargula
kazdy inaczej przechodzi kontuzje jeden szybko dochodzi do siebie
a drugi nie potrafi juz wrocic do formy
trzeba miec nadzieje ze Andrzej ma honor i rozwiaze kontrakt z nami.

Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 26.06.2009, 22:42
Marcinno - ani Jirsak ani Junior nie sa DM. Czech bardziej ofensywny, Diaz zapchajdziura grajacy tam dlatego, ze Mauro jest w zenujacej formie. Bardziej o stoperow mi tutaj chodzi bo nie wyglada ta pozycja za dobrze. Ktos przyjsc powinien. A Goly ma podobno do konca roku nie grac.
Dobra decyzja z Niedzielanem, niestety mial szanse, powinnismy sie go pozbyc.

uriti - Gargula chyba nie doznal tej samej kontuzji co Niedzielan, poza tym on jest zawodnikiem bardziej technicznym a takich walorow nie traci sie przez kontuzje. Wtorek bazowal na szybkosci i ciezka kontuzja odebrala mu ta przewage.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 26.06.2009, 23:18
Moim zdaniem problem Niedzielana tkwi w jego głowie. Do formy czysto piłkarskiej można by było go doprowadzić, szybkość napewno mu pozostała, jak się gra też nie zapomniał. Andrzej po kontuzji nie grał zbyt wiele ale w kilku występach można było zauważyć że unika starć z rywalami. A niestety dla niego w dzisiejszym futbolu zawodnik który nie jest w stanie zagrać na 100% z pełnym zaangażowaniem, na boisku nie ma czego szukać.
Odpowiedz cytując
Cichy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.06.2009, 23:24
Krissu napisał(a):Wyświetl post
Szamotulski trenował.
Dokładnie to samo mówił.
Pół składu Wisły uważało, że Petrescu nie ma pojęcia o trenerce.

qchar90 napisał(a):
I po co ta ironia?:|
Nie miałem z nim treningow. Ale nie widze w nim dobrego trenera bramkarzy. Ale to jest moja opinia. Mam do tego prawo.
Jasne, masz również prawo uważać, że Ziemia jest płaska. Ferujesz wyroki na temat, o którym nie masz bladego pojęcia, stąd ironia.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 26.06.2009, 23:31
Powiedz kto powiedział ze Petrescu nie ma pojecia o trenerce?pokaz mi jakis wywiad?bo sobie nie przypominam
Wiem że pilkarze nie zbyt lubili cięzkie treningi i na nie narzekali. Wiem że co nie ktorzy mowili ze byl to najgorszy trener z jakim pracowali.

Odpowiedz cytując
Cichy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.06.2009, 23:41
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
Wiem że co nie ktorzy mowili ze byl to najgorszy trener z jakim pracowali.
Sam sobie odpowiedziałeś.
Odpowiedz cytując
Przemoo
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.06.2009, 23:52
pogon.v.pl napisał(a):Wyświetl post
W sezonie 2008/09 wystąpił w 34 spotkaniach i zdobył trzy gole..
o Niedzielanie...
to on az tyle meczów zagrał w ME?
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Stary 27.06.2009, 00:07
Przemoo napisał(a):Wyświetl post
o Niedzielanie...
to on az tyle meczów zagrał w ME?
na 90minut
http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=1458&id_sezon=73
w ME zagrał 4 i strzelił 2 bramki
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 27.06.2009, 01:06
To co zrobiła Wisła odnośnie Niedzielana to czyste chamstwo! Za co go odsyłają do rezerw? Może źle się prowadził? Ależ skąd! Za to, że wciąż odnosił kontuzje i chce wypełnić swój kontrakt. Kontrakt podpisują obie strony zarówno klub jak i zawodnik. Nikt przecież nie kazał podpisywać Bednarzowi na 3 lata, zgodził się na to to teraz trzeba być konsekwentnym. Zwykle jest tak, że to piłkarze narzekają na grę w za słabym klubie i chcą gdzieś odejść zapominając, że podpisali umowę na określony czas, teraz sytuacja jest odwrotna i co widzimy?
Odpowiedz cytując
PotiWisla
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 27.06.2009, 01:34
A co klub ma płacić darmozjadowi który nic nie gra ?.Tak został odesłany do ME i dzięki temu zaoszczędzi się trochę pieniedzy np.premia za obecność w kadrze meczowej i za samą gre.A skoro nie chciał przyjąć ofert innych klubów to niech teraz się męczy w ME.
Ostatnio edytowane przez PotiWisla : 27.06.2009 o godz. 01:37.
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Stary 27.06.2009, 03:13
PotiWisla napisał(a):Wyświetl post
A co klub ma płacić darmozjadowi który nic nie gra ?.Tak został odesłany do ME i dzięki temu zaoszczędzi się trochę pieniedzy np.premia za obecność w kadrze meczowej i za samą gre.A skoro nie chciał przyjąć ofert innych klubów to niech teraz się męczy w ME.
Za "darmozjada" to powinieneś odpocząć. Nie widziałem szczerze mówiąc, żeby Niedzielan nie zapieprzał na treningach, nie widziałem, że gdy mu przyszło grać w ME to gwiazdorzył i mówił, że nie zagra. Nie widziałem też olewczego stosunku do gry w Wiśle, wręcz na łamach bloga stwierdzał, że nie dostał szansy. Jeśli gość jest rzeczywiście taki cienki, że do pięt nie dorasta Ćwielongowi, to na jakiej podstawie Wisła chce jakąkolwiek kasę za niego od innych klubów?

Po drugie, o jakim Ty oszczędzaniu mówisz? Zamiast zaproponować rozwiązanie kontraktu, to oni go zsyłają za 100 tys. euro do ME?

Sorry, ale tak jak napisał kolega wyżej, kontrakt podpisuje się obustronnie, jak dla mnie takim zachowaniem osiągamy poziom komuchów z Bełchatowa...
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.06.2009, 03:41
eye63 napisał(a):Wyświetl post
Za "darmozjada" to powinieneś odpocząć. Nie widziałem szczerze mówiąc, żeby Niedzielan nie zapieprzał na treningach, nie widziałem, że gdy mu przyszło grać w ME to gwiazdorzył i mówił, że nie zagra. Nie widziałem też olewczego stosunku do gry w Wiśle, wręcz na łamach bloga stwierdzał, że nie dostał szansy. Jeśli gość jest rzeczywiście taki cienki, że do pięt nie dorasta Ćwielongowi, to na jakiej podstawie Wisła chce jakąkolwiek kasę za niego od innych klubów?

Po drugie, o jakim Ty oszczędzaniu mówisz? Zamiast zaproponować rozwiązanie kontraktu, to oni go zsyłają za 100 tys. euro do ME?

Sorry, ale tak jak napisał kolega wyżej, kontrakt podpisuje się obustronnie, jak dla mnie takim zachowaniem osiągamy poziom komuchów z Bełchatowa...
Sorry, ale skad ty mozesz wiedziec, ze nie zaproponowano mu rozwiazania kontraktu ?
Moze go nawet we czterech probowali od niego oderwac, ale skubaniec tak sie uczepil, ze ani drgnal i wobec tego postanowiono zastosowac srodek zmiekczajacy

I nie ma co przesadzac z "poziomem komuchow z Belchatowa", bowiem takie rzeczy zdarzaly sie i beda zdarzac praktycznie w kazdym zespole. Tak bylo np. w Legii, kiedy ta posunela sie do izolacji Wlodara wraz z Surma, czy w Slasku kiedy Tarasiewicz przesunal Ostrowskiego do ME bez mozliwosci gry, lub w Ruchu kiedy postanowili odstawic Zajaca itd.itp.

Naprawde nie wiemy co dzialo sie za zamknietymi drzwiami. Jedno jest pewne - to raczej nie przypadek, ze Niedzielan zostal odsuniety od zespolu juz w kolejnym klubie (Nijmegen).

Podejrzewam, ze Bednarz non-stop szukal mu ofert, a gosc sukcesywnie wszystkie odrzucal, mimo ze w prasie od dawna przebakiwal o czyms zupelnie innym. I w koncu miarka sie przebrala.
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Stary 27.06.2009, 05:24
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Sorry, ale skad ty mozesz wiedziec, ze nie zaproponowano mu rozwiazania kontraktu ?
Moze go nawet we czterech probowali od niego oderwac, ale skubaniec tak sie uczepil, ze ani drgnal i wobec tego postanowiono zastosowac srodek zmiekczajacy
A choćby stąd, że chcą go gdzieś opchnąć. Nie oddać, opchnąć. I tutaj im się akurat nie dziwię, dziwię się że już zaprzestali starań i wolą bulić 100 tys. za ME. Głupota pierwszego sortu. Co do rozwiązania kontraktu, to myślisz, że zawahaliby się o tym wspomnieć? Pierwsze co by poszło, to że oni chcą rozwiązać, Niedzielan nie chce, choć deklarował, że nie będzie chciał na siłę zostać itd.

I nie ma co przesadzac z "poziomem komuchow z Belchatowa", bowiem takie rzeczy zdarzaly sie i beda zdarzac praktycznie w kazdym zespole. Tak bylo np. w Legii, kiedy ta posunela sie do izolacji Wlodara wraz z Surma, czy w Slasku kiedy Tarasiewicz przesunal Ostrowskiego do ME bez mozliwosci gry, lub w Ruchu kiedy postanowili odstawic Zajaca itd.itp.
A u nas, nie licząc Dawidowskiego, czegoś takiego nie było. Czyli zamiast wyznaczać standardy, równamy do dołu.

Naprawde nie wiemy co dzialo sie za zamknietymi drzwiami. Jedno jest pewne - to raczej nie przypadek, ze Niedzielan zostal odsuniety od zespolu juz w kolejnym klubie (Nijmegen). Podejrzewam, ze Bednarz non-stop szukal mu ofert, a gosc sukcesywnie wszystkie odrzucal, mimo ze w prasie od dawna przebakiwal o czyms zupelnie innym. I w koncu miarka sie przebrala.
A ja podejrzewam, że naszukał mu te dwie o których mowa w art.: z I-ligowego Górnika i pewnie jakiejś cienizny greckiej. Twoje podejrzenia uważam za wielkie nadużycie - chciałbym naprawdę, żeby się po niego zgłosił Śląsk - wtedy byśmy mieli wszystko na tacy. Nie zapominaj, że w zimie to Prezesinki spławiły Górnika.
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 27.06.2009, 08:17
Cały czas wierzyłem że Niedzielan dojdzie do formy i zacznie grać ponownie. Ale widać że coś jest nie tak, coś za długo to wszytko trwa. Błagam Was nie płaczcie że został zesłany do gry w ME. Już nie tacy jak on tam grywali (np. Frankowski) i wychodziło to na dobre. Może będzie zapierniczał na trenongach aż będzie go warto włączyć do seniorskiej drużyny albo po prostu gdzieś odejdzie. Zobaczymy.
Jeszcze raz napiszę ME to nie dramat!
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 27.06.2009, 09:52
Niedzielan ma pensje 200 tys. euro, za ta kase mozna miec Kucharczyka ze Switu (wykupienie 100 tys+pensja100 tys). Jak widac oplacalo sie kubowi walczyc zeby sie pozbyc Wtorka.
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 27.06.2009, 10:22
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Marcinno - ani Jirsak ani Junior nie sa DM. Czech bardziej ofensywny, Diaz zapchajdziura grajacy tam dlatego, ze Mauro jest w zenujacej formie. Bardziej o stoperow mi tutaj chodzi bo nie wyglada ta pozycja za dobrze. Ktos przyjsc powinien. A Goly ma podobno do konca roku nie grac.
Dobra decyzja z Niedzielanem, niestety mial szanse, powinnismy sie go pozbyc.

uriti - Gargula chyba nie doznal tej samej kontuzji co Niedzielan, poza tym on jest zawodnikiem bardziej technicznym a takich walorow nie traci sie przez kontuzje. Wtorek bazowal na szybkosci i ciezka kontuzja odebrala mu ta przewage.
Tak widać bardzo ofensywny nie wiem czy w sumie podczas swojego pobytu w Wiśle w oficjalnych meczach strzelił 5 goli,a asyst tez miał mało, facet za 800 tys. euro powinien być za taką kase do grania odrazu po przyjściu,wydaje mi się,że ten transfer to największa pomyłka Bednarza olbrzymie pieniądze 800 tys.Euro przypomnę,że teraz jeśli rozmawiamy o transferach mówi o kwotach ( piłkarz wolny lub do 400 tys. Euro wszystko)

Co do Niedzielana był w formnie pechowa kontuzja z Górnikiem pózniej się leczył i przypomne,że ani razu nie zagrał całego meczu nie dostał szansy,szansa to dla mnie 3 mecze pełne w pierwszym składzie,a wiemy,że na eksperymeny czy dawanie szans po prostu nie było czasu.
Odpowiedz cytując
Krystian168
Banita

Od: 07.2008

Stary 27.06.2009, 10:24
Niedzielan dostał szansę na odbudowanie formy... jednak nie dał rady... trzeba się z nim rozstać...

Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Niedzielan ma pensje 200 tys. euro, za ta kase mozna miec Kucharczyka ze Switu (wykupienie 100 tys+pensja100 tys). Jak widac oplacalo sie kubowi walczyc zeby sie pozbyc Wtorka.
Popieram wybrać się do Nowego Dworu Mazowieckiego i zacząć negocjować ze Świtem bo jeszcze nam go ktoś podkupi !
Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 27.06.2009, 10:28
Krystian168 napisał(a):Wyświetl post
Niedzielan dostał szansę na odbudowanie formy... jednak nie dał rady... trzeba się z nim rozstać...

Popieram wybrać się do Nowego Dworu Mazowieckiego i zacząć negocjować ze Świtem bo jeszcze nam go ktoś podkupi !
http://www.legialive.pl/news/30951_L...charczyka.html

i proponuję skończyć na tym ten temat żebyśmy do grona banitów nie dołączyli

Mi zależy żeby podpisali Drozdowicza, to może być naprawdę jeden z lepszych transferów ofensywnych Wisły ostatnich lat.
Swoją drogą ktoś wie czemu Pawełek wczoraj nie trenował?
Ostatnio edytowane przez amauri1990 : 27.06.2009 o godz. 10:30.
Odpowiedz cytując
ZwrABG
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 27.06.2009, 10:28
Krystian168 napisał(a):Wyświetl post

podobno Legia i Lech się o niego stara już....
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1740,wi...wiadomosc.html

Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 27.06.2009, 10:33
Niedzielan nie grał pełnych meczów, bo po prostu nie miał już siły. kondyzji u starczyło na 45 minut na pełnych obrotach...wiec albo źle dobrany trening, albo on nie chciał dojść do optymalnej dyspozycji...
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 27.06.2009, 10:56
Marcinnno napisał(a):Wyświetl post
Tak widać bardzo ofensywny nie wiem czy w sumie podczas swojego pobytu w Wiśle w oficjalnych meczach strzelił 5 goli,a asyst tez miał mało, facet za 800 tys. euro powinien być za taką kase do grania odrazu po przyjściu,wydaje mi się,że ten transfer to największa pomyłka Bednarza olbrzymie pieniądze 800 tys.Euro przypomnę,że teraz jeśli rozmawiamy o transferach mówi o kwotach ( piłkarz wolny lub do 400 tys. Euro wszystko)
ani nie zapłacilismy za niego 800 tyś euro (bo nie wiemy ile), napewno nie tyle. ani szans duzo nie dostawał a jesli dostawał to zle nie było, bo 10 asyst i 3 gole strzelił w oficjalnych spotkaniach (nie licze tu ME i Pucharu Polski/Ekstraklasy). Wiesz w ogóle ile on meczy zagrał pełnych ? 10. A wliczając te np do 60 minuty to było ich może z 20 (a czy to pełne mecze?). Zazwyczaj pojawiał się na 20 minut albo max 45 minut więc co miał pokazać. Daliby mu szanse jak Diazowi grać po 80-90 minut w kazdym meczu (niezaleznie od formy) to by pewnie pokazał na co go stać. Diaz w ciągu 2 sezonów u nas zagrał 4000 minut (zazwyczaj całe spotkania), a Jirsak połowe mniej i to grając ogony więc jak mozna tu go obwiniać.

przeciez w Teplicach mimo ze grajac 90 minut tez miał około 5 goli i 5 asyst na sezon więc wiedzielismy na czym stoimy go kupując.
Ostatnio edytowane przez HEDu : 27.06.2009 o godz. 11:00.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów