|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Dlatego też Cupiał powinien dać trochę pieniędzy na wzmocnienia właśnie dlatego że jest kryzys i ceny za piłkarzy są niższe niż zwykle za ok.5 mln euro można sprowadzić kilku dobrych zawodników, nie koniecznie za gotówkę ale za darmo vide Marcelo. Teraz wydając w skali europejskiej piłki niewiele można osiągnąć wiele dobrego. Nie oszukujmy się bez wzmocnień przejście 3 rundy LM granczyć będzie z cudem. Nie można dopuścić by Baszcza i Zienia zastąpili słabsi zawodnicy.Prawdopodobnie odejdzie również Sobol - niestety...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
czytając ten wywiad,odniosłem wrażenie,że Wilczek mówił tak żeby nic nie powiedzieć
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
o czym Ty w ogóle piszesz...dorobisz się, zainwestujesz to będziesz wydawał na piłkarzy nawet więcej niż 5 mln euro. Łatwo jest wydawać czyjeś pieniądze. Wilczek wypowiedział się bardzo sensownie i dał do zrozumienia, że najważniejsze jest zapewnienie pieniędzy na funkcjonowanie tego klubu na więcej najwyraźniej ojro nie ma i nie ma co szaleć z propozycjami transferowymi.![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dlatego LM = science fiction
Ostatnio edytowane przez prawnik25 : 07.06.2009 o godz. 20:58.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
nie zdziwię się jak przyjdzie do Nas góra 2 graczy z kartą na ręku...ale nie będę z tego powodu płakał i wyzywał Bednarza i Wilczka. Mamy kryzys, do tego nie mamy stadionu...musimy Panowie ten rok przeczekać z jak najmniejszymi stratami finansowymi i sportowymi...
Dlatego nie spodziewajmy się dużych wzmocnień przed tym sezonem...ewentualne transfery należy uznać za miłą niespodziankę ![]() ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Ja powiem tak : Za bardzo w te nasze transfery nie wierze. Pewnie wezmiemy 2 zawodnikow ktorym sie skonczyly kontrakty...Moze 1 z nich bedzie takim wzmocnieniem. Ale wam radze nie napalajcie sie za bardzo bo tak jest w kazdym oknie transferowym...Kazdy wyslyla zawodnikow z transfamrket ale chyba nie wierzycie ze ktorys z nich do nas trafi...Ja Wisłe kocham za same bycie nie za transfery...Bardzo bym chcial zeby sciagneli 3,4 zawodnikow ktorzy by nam pomogli w europucharach jednak oceniajac poprzednie okna transferowe mam prawo za bardzo w te transfery nie wierzyc.
P.S bedzie sukcesem jesli bogus nie sprzeda Brozka i Marcelo.Pzdr |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Proud, otóż to !! kryzys + rozbrat ze stadionem to ciosy w polityke transferową nie do przeskoczenia. dla mnie najwiekszym wzmocnieniem bedzie pozostanie Brożka i podpisanie Sobola. A o tym ze fajerwerków nie nalezy sie spodziewać swiadczy moim zdaniem przedłużenie kontraktu ze słabym (IMO) Singlarem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Patrząc dziś na Wilczka wiem jedno, nie będzie żadnych większych transferów, może będzie kilka darmowych - ale tylko i wyłącznie przy bardzo dobrych wiatrach. Nawet wtedy, gdy ostatnio planowali zakup 4-5 zawodników, a kończyło się na jednym darmowym, to w prasie ogłaszali, że kogoś sprowadzą. Teraz siedzą zupełnie cicho i na temat kasy dziwnie się krzywią.
Ostatnio edytowane przez eye63 : 07.06.2009 o godz. 21:08.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pewnie postarają sie sprowadzić zastępców dla Baszcza i Zienia i może Batko wcielą do kadry pierwszej drużyny.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
No, ale z drugiej strony co miał Wilczek powiedzieć? Że nie mamy kasy na transfery i LM nas nie interesuje? Jak jest u nas w temacie transferów każdy widzi
i prędko się to niestety nie zmieni, a na pewno nie w tym okienku transferowym. Myślę, że jak już będziemy mieli w pełni gotową Twierdzę na R22 to wtedy można się ewentualnie spodziewać jakiś poważniejszych ruchów transferowych. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
widziałeś tego gościa w jakimś meczu? On dla mnie jest jednym ze słabszych w ME Wisły. Opieram swoje zdanie na 4 meczach ME. Możliwe że w pozostałych błysnął. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Nie śledziłem sytuacji ale jak wygląda sprawa z bodajże zaległymi.. 200tys euro(?) od Elche?
Kiedyś czytałem, że do tej pory nie zapłacili kasy Wiśle i rozmowy z Uefa niewiele dały. Jak ta sprawa wygląda? |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Nie wiem czego się spodziewacie - że Prezes powie, że ma miliony do wydania?
Po pierwsze skąd te miliony - mamy kryzys, nie mamy stadionu ale miliony powinnyśmy mieć? Po drugie nawet jeśli jest jakaś kasa to przecież Prezes spółki nie będzie się nią chwalił na prawo i lewo. Tak się nie prowadzi interesów. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Niby dlaczego ta trójca ma nie pomóc?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Łobo i Boguski kontuzje, a Garguła jeszcze nie w pełni formy ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Boguski:
"Boguski do zajęć wróci najwcześniej za miesiąc. W tym czasie jego koledzy będą już po tygodniu zajęć w Krakowie i niemal całym obozie przygotowawczym w austriackim Grosspetersdorf. Do pierwszego meczu II rundy eliminacyjnej Ligi Mistrzów pozostanie Rafałowi około tygodnia - i to wszystko przy założeniu, że wróci on do treningów najwcześniej jak jest to przewidywane. Mniej optymistyczne prognozy zakładają powrót do zajęć po sześciu tygodniach." Garguła natomiast wg ostatnich doniesień (poszukaj gdzieś w lekko starszych newsach z wislakrakow.com) ma być na 100% gotowy dopiero na wrzesień. Uraz Łobodzińskiego według tego co niedawno pisany jest najmniej poważny i powinien wrócić już na obóz przygotowawczy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
"Nawet trzy miesiące przerwy w treningach mogą czekać Wojciecha Łobodzińskiego w związku z kontuzją, której nabawił się na zgrupowaniu reprezentacji. Na wczorajszym treningu przebywającej w RPA drużyny narodowej "Łobo" nabawił się problemów z mięśniem przywodziciela. Jeśli badania wykażą naderwanie mięśnia, to zawodnika czekać będzie długa przerwa w treningach. Mówi się, że pauza może potrwać nawet do trzech miesięcy. To z kolei oznaczałoby, że Łobodziński nie pomoże Wiśle w walce o grupową fazę Ligi Mistrzów." Z innej beczki : Wilczek ostatnimi wystąpieniami i wywiadami daje nam nadzieję na transfery , w tym tygodniu mają się pojawić jakieś konkrety ze strony klubu . Oby to były pozytywne wiadomości . Nie ulega wątpliwości że jacyś zawodnicy do nas na pewno dołączą , bez dwóch zdań , ale miejmy nadzieję że nie bedą to zapchajdziury ale piłkarze z prawdziwego zdarzenia . |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Krew człowieka zalewa jak czyta takie informacje. W szczególności Łobodziński jego denna forma i wieczne kontuzje to jest skandal. Wg mnie za takie niewypały transferowe jak do tej pory miał Bednarz to w każdym innym klubie dawno by wyleciał.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Ile to ja razy zapewniany byłem, że będzie siano na transfery.
Zostaną dokoptowani zawodnicy z kartą w ręku i to tyle w temacie |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,66...awansowac.html
ten cały Wilczek to jest niczym lisek chytrusek... wg niego będzie jak będzie..., jest niepowtażalna szansa zeby awansowac do LM a tu zero mobilizacji i walki o transfery! ja wiem ze on jest tylko pionkiem w tej calej grze, ale skoro tak jest to po co w ogole nam prezes ? albo dyrektor sportowy ? wielki żal z zaistnialej sytuacji... LM sie oddala! P.S wymyslcie sobie inne logo ja bylem pierwszy ![]() Powód: żaden
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 07.06.2009 o godz. 23:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Ja powiem szczerze, że wolę odpuścić transferowo ten sezon ( następny też, jeśli bedzie trzeba).
Szansa na LM jest, ale nawet z ciekawymi transferami szacować ją można na 40%. A w biznesie przychody prawdopodobne na 40% to żadne przychody niestety. Ja wiem, że piłka to emocje, wspólnota, wiara itede, ale też cyferki... A w cyferkach bedzie u nas krucho w następnym sezonie. Ciesze się, że jest zarząd, że jest (znienawidzona przez wielu ) rada nadzorcza. Przynajmniej wiem, że nie grozi mi los kibiców ŁKSu, poniżających się teraz rozsyłaniem petycji po forach klubów, o których cienkim głosem śpiewał wcześniej "k..y pokonamy"... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Dojść pewnie ktoś dojdzie, ale na pewno nie będą to spektakularne transfery. Jeżeli komuś to przeszkadza - trudno. Takie są realia i trzeba się raczej cieszyć z tego, co jest.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.06.2009 o godz. 23:49.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Jestem pewien, że nie będzie kasy nawet na następców dla Zienia i Baszcza.Wiem, że wielu to wqrwi ale Lech gdyby był MP miałby dużo większe szanse awansu do LM. W Poznaniu byłaby kasa na wzmocnienia, a u nas będzie gówno.Nam naprawdę zaszkodziły zwycięstwa nad Barcą i Beitarem.Prezes i nadprezes pomyśleli sobie,że bez transferów można zrobić wyniki.Ale teraz to kołdra jest naprawde za krótka. Po przeczytaniu ostatniego wywiadu z z prezesem dostałem szału.Jak ten Wilczek moze nawet mowić, że musimy awansować do LM.Naprawdę gdybym był Skorżą .......nąłbym tym wszystkim na znak protestu!W tej chwili w porównaniu do poprzedniego sezonu nie ma trzech podstawowych graczy(Zieniu, Baszczu i Boguski) + Łobodziński.Przecież o LM bedzie można zapomnieć bez wzmocnień. A już,najśmnieszniej (najtragiczniej) będzie jak nie zaakceptowany zostanie nowy kontrakt dla Sobola.Wilczkowi i Cupiałowi chyba potrzebny jest szok w postaci odpadnięcia np w drugiej rundzie eliminacji do LM.Chociaż wtedy pewnie
kozłem ofiarnym zrobią Skorżę. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
mzaku1976 - ale te wszystkie szoki to już przerabialiśmy.Nie przeskoczymy pewnego poziomu przy Cupiale ale właśnie Cupiał spowodował to że ten poziom jest przynajmniej zadowalający.Jeśli cyferki przy nicku oznaczają Twój rok urodzenia to wiesz o co chodzi.Można psioczyć ,można chcieć więcej ale bez przesady - doceńmy co mamy.
Gruba kasę to mogą zainwestować ekipy rozstawione w 4 rundzie bo są o krok od tego by to się wszystko bardzo szybko zwróciło - My takiego komfortu nie mamy a Cupiał nie wygląda na ryzykanta. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
royalmichael - ech, muszę Ci tłumaczyć oczywistą oczywistość. Przecież będą nowi gracze, cudów nie ma. Dziury są ewidentne, a z Młodej nikt się na dziś do pierwszej drużyny nie nadaje. Rzecz w tym , że nie będzie inwestycji ( i chyba niestety dobrze-jak w moim poście powyżej), nie będzie wydawania 1-2mln E. Nie łudzę się też, że uda się wykroić jakieś większe pieniądze w budżecie płacowym - nie będzie więc też piłkarzy za 400tys E rocznie. Myślę, że jest plan na trzech nowych Singlarów z kontraktami za 100-120 tys E w opcji 1+2 lata za darmo lub niewielkie (do 100 tys E) odstępne. Plany, planami - zobaczymy w praniu.
Zresztą akurat 11 możnaby sklecić przyzwoitą (Pawełek-Singlar/Marcelo/Głowa/Brożek-Mały/Diaz/Sobol/ Ćwielong-Jirsak-Brożek). Jakby do tego dopisać Cantoro,Kowalski,Varga,Mączyński,Gołoś,Beto to wciąż jest to jeden z trzech najlepszych składów w lidze. Może też na II i III runde eliminacji CL wystarczyć (ale nie musi, jak trafimy na Red Bulla czy Kalmar).
Ostatnio edytowane przez zajacek : 07.06.2009 o godz. 23:59.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|