|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Niby czemu Beto mialby zostac skoro puszczono Dudu ktory mial wiekszy potencjal?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Rozmawiamy wszyscy o Beto ale drużynę nalezy budować czy wzmaciać od pozycji bramkarza.Pawełek gra dobrze ale potrzeba mu mocnej konkurencji.Testowany australijczyk byłby dobrym kandydatem.Należy zadbać o obronę w przypadku sprzedaży Marcelo i kontuzji np. Głowackiego delikatnie mówiąc leżymy.Mam nadzieję ,że Marcelo zostanie co najmniej do końca roku bo wtedy jest szansa aby w przypadku dobrych występów w LM lub LE sprzedać go za naprawdę dobre pieniądze.A jeżeli kupiec się nie pojawi to żaden problem.Szkoda tylko że znowu są deklaracje, że wzmocnienia zależą od oszczędności czyli sprzedawania zawodników.
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Pawełek gra dobrze? Ostatni jego kiks gdy przepuscil pilke pod noga moglby wygrac na kiks miesiaca w stacji Eurosport i bylby wstyd na cala Europe. A takich kiksow Pawelek robi bez liku. W naszej lidze jego bledy jest latwiej odrobic z jakimis ŁKSami czy innymi Odrami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,37360,t...wiadomosc.html
Powiedzcie, czy nie moglibyśmy zorganizować czegoś podobnego? Nawet jakby, któryś się nie nadawał nawet do pierwszego zespołu to przecież mógłby się ogrywać w ME albo drużynach juniorskich. Na dole artykułu podali nazwiska piłkarzy, którzy byli na takich testach w GKSie (Cetnarski, Gol, Kowalczyk..) |
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Nie, nie moglibysmy bo do nas mlodych zawodnikow musi przyprowadzac wujek za reke.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
czy może w lidze stanowej ![]() ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Raczej co pokazuje a nie co pokazywał bo nic się nie zmieniło. Podejrzewam że jakby mu postawić piłkę na linii między słupkami bramki to i tak by przestrzelił... Tylko dzięki temu że poziom ekstraklasy jest jaki jest to potrafiliśmy nadrobić straty i jeszcze wygrać mecz a w pucharach takich klarownych sytuacji jakie miał w tej rundzie Ćwielong nie będzie dużo.. jeśli w ogóle takie będą bo na prawdę on miał wyśmienite piłki, wręcz na trzecim metrze.. do tego kilka sekund na złożenie do strzału, właściwie tylko nogę dostawić... Mam nadzieje, że Boguski wróci przed pucharami do formy bo nie wyobrażam sobie ataku z Ćwielongiem w pucharach skoro na naszym podwórku nie jest w stanie strzelać bramek.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
Co pokazywal tak wielbiony teraz przez wszystkich Wislakow i nie tylko Brozek jeszcze 3 sezony temu? Pudlowal z rownie dogodnych sytuacji, robil takie rzeczy pod bramka rywala ze sam przyznaje nie dawalem mu szans na wzniesienie sie na tak wysoki poziom jaki teraz prezentuje. Wiec prosze was odpusccie sobie te wszystkie komentarze na temat przydatnosci Cwielonga. Gosc robi niesamowite postepy. Owszem, skutecznosc ma na razie marna ale wykonuje swietna robote na calym boisku. Walczy za dwoch, w ataku i obronie jak trzeba, nogi nie odstawia (a o takich sie dopominacie w co drugim poscie), do tego ma niezla technike, ma kiwke i potrafi ja wykorzystac + szybkosc. Naprawde nie ma innej opcji jak tylko wielka pociecha z niego w przyszlosci. |
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jakbym czytal dyskuje z dwa lata temu, czy Brozek nadaje sie do Wisly czy nie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Obiektywnie patrząc to prezentuje się chyba lepiej niż Brożek kilka lat temu gdy na nim psy wieszano. Dlatego spokojnie dajcie chłopakowi czas.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Apropo tego Węgra, to napisali że Cooper jest na Węgrzech i załatwia kontrakt. Wiem że informacje z Fuckta mają niską sprawdzalność ale to jest w sumie teoretycznie sprawdzalne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
jaki znowu Cooper?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Beto jest cieniutki, widac że odstaje zdecydowanie poziomem od reszty.Dobrze że skończył mu sie kontrakt i nie trzeba go utrzymywac.
Co do Marcelo to mam nadzieje że jest to plotka ale jakby tak nie było to wierze ze suma z jego transferu do Hannoveru bedzie przeznaczona w całości na kupno nowych graczy.Poziom sportowy nie może ucierpiec |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niestety skauting w Wiśle nie istnieje. Kubę polecił Wiśle jego wujek Jurek Brzęczek. Szkółka piłkarska w Wiśle oraz wszystkie drużyny juniorskie zdobywają medale są w czołówce we wszystkich grupach wiekowych. I co z tego wynika
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Jak kiedyś Globisz powiedział, że Małecki nie jedzie na kadrę bo jest za mały to spadłem z krzesła... Powiedzcie mi na czym polega myśl szkoleniowa choćby takiego Globisza ? Na wszystkich turniejach wpajana jedna taktyka kontratak... a potem mamy w Polskiej lidze 3 drużyny które potrafią grać pozycyjny do tego ze średnim skutkiem. Ale co tam.. najważniejsze że wygraliśmy 1:0 z Brazylią na młodzieżowych MŚ :/ . sorry za of topic.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 03.06.2009 o godz. 15:40.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Marcelo musi zostac!
nie wolno na tą chwile rozbijac srodka obrony i to przed walką o LM.Razem z Głową naprawde dobrze sie prezentują i na ta chwile pozbycie sie go nawet za jakas porządną kwote to podcianie galezi na ktorej sie siedzi.Tu nie ma juz czasu na ew szukanie jego nastepcy ,trzeba szukac na innych pozycja na ktorych sa braki a na srodku obrony ich nie ma.Nie komplikujmy sobie zycia.,zwlaszcza przed el LM,nie powielajmy błedow z przeszlosci. Natomiast mam mieszane uczucia co do Beto. Z jednej strony medalu historia uczy ze przyklad Zurawia czy Uche karze daz zadownikowi czas na aklimatyzacje itd bo nie kazdy od razu "wchodzi" do zespołu. Z drugiej sam Skorza potrafil na derbach zdjac go po 20 minutach gry,a potem wogole go nie wystawiac.To tez o czyms swiadczy. Wg mnie jednak nalezalo by mu dac szanse,ale np dlaczego pozbawiono jej Dudu,pilkarza napewno o nie mniejszych umiejstnosciach niz Beto(wiem ze to glupio brzmi) ktory napewno przydal by sie czasem do ataku. A co do jakichs tam celow....my potrzujemy kogos w stylu Jasia Paulisty,kiedys Brasiili..Takiego jeżdzca bez glowy,co przejmie pilke i poleci z nia 40 metrow. Jokere co wejdzie z ławki i pochula na boisku.Ale z drugiej strony kogos takie znalesc tez nie jest łatwo. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Małecki,Brożkowie "prawie"wychowankowie. Prawie robi wielką różnicę. Janik ,Mączyński trenują z pierwszą drużyną!!! Ludzie w przepisach jest pkt w którym kazdy zespół ligowy musi mieć 2 wychowanków w składzie pierwszej drużyny. Kowalski wróci z wypożyczenia i znając życie znów zostanie wypożyczony. Jeżeli będą grać w podstawowym składzie będzie można powiedzieć że osiągneliśmy sukces szkoleniowy.Ostatnim zawodnikiem ,który mógł walczyć o pierwszy skład i to udanie był Kokoszka. Jak się skończyło każdy wie.
|
|
|
|
Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
http://sport.wp.pl/kat,32282,title,I...wiadomosc.html chyba najpierw wypadaloby kogos poszukac do ataku a potem sprzedawac ... bo kto nam zostanie? poza modzieżą i weteranami (bez obrazy)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
nie wiem czy wiesz,ale jeżeli zawodnik ma wpisaną w kontrakcie kwotę odstępnego (prawdopodobnie Marcel ma),to my (w sensie klub) mamy gówno do gadania.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Porównywanie Nowaka do Dawidowskiego to zdecydowanie przesada. Jeśli się nie mylę to nasz "Dawid" miał przynajmniej dwie bardzo poważne kontuzje zerwania wiązadeł krzyżowych czyli to samo co przytrafiło się w ostatnim czasie Gargule i Niedzielanowi + serie pomniejszych obrażeń. Natomiast Nowakowi przytrafiają się głównie urazy mięśniowe wykluczające go zazwyczaj na parę tygodni, a nie na pół roku.
Tu jeszcze "ciekawa" uwaga z innego tematu nt. Nowaka: Nasz "żałosny" system szkolenia przepuścił też takiego Kubę Błaszczykowskiego (sytuacja zdrowotna zbliżona do D. Nowaka, liczba opuszczonych przez to meczów też - wystarczy przejrzeć statystyki). Rozumiem, że jemu też odmawiasz możliwości profesjonalnego uprawiania sportu przez te jego kontuzje (dziwne, że Borussia nie tylko nie wyrzuciła go ze składu ale też zaproponowała mu nowy kontrakt). Na szczęście polski system szkolenia jest tak "beznadziejny" bo nigdy nie zarobilibyśmy na Błaszczu tych 3 mln €. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
W Wiśłe chyba tylko Łobodziński ma wpisaną klauzule w wysokości 2 mln ojro . O Marcelo i kwocie odstępnego pierwsze słysze . Nasz klub stroni od takich zabiegów i nie ma się co dziwić .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
To jest temat o polityce transferowej a nie o Ćwielongu (naprawdę nie macie o kim rozmawiać)...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
http://pablo.republikafutbolu.pl/200...aszczynskiego/
Ciekawe info , ciekawe skąd gość ma info o nim |
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
Jeżeli odejdą Marcelo, Brożek możemy przestać myśleć o LM na wiele następnych lat - za darmo lepszych zawodników od tej dójki nie sposób pozyskać.... Ciekawe co robi Bednarz - miał podobno wyjechać w turnee po Europie, ale czy czas ku temu jest odpowiedni, w tej chwili finalizuje się umowy, negocjowane miesiącami a on znów ogląda tylko co? skoro ligi się skończyły... |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|