The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Albin4d
Junior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.06.2009, 11:30
Moim zdaniem Beto po prostu dostaje za mało szans. Mamy za dużą konkurencję z przodu, a dodatkowo każdy mecz był na wagę mistrzostwa i Skorża nie chciał ryzykować. Myślę że będa z niego ludzie tylko trzeba go wpuszczać od pierwszej minuty i dać mu złapać jako taki rytm meczowy. mnie osobiście podoba się to że chłopak umie sie zastawić i przytrzymac piłkę, a po chwili celnie dośrodkować czy wrzucić piłkę w pole karne. Zauważcie że mało który nasz pomocnik/napastnik tak potrafi. Zazwyczaj biegną z piłką aż im się boisko kończy a pożniej nie wiedzą co z piłką zrobic. Ale oczywiście nie uogólniajmy - takie jest tylko moje zdanie...
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 03.06.2009, 11:32
Niby czemu Beto mialby zostac skoro puszczono Dudu ktory mial wiekszy potencjal?
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 03.06.2009, 11:53
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Martwią natomiast ruchy w kwestii Marcelo - Ja wiem że to ogórkowy sezon i pewnie jeszcze gazety go sprzedadzą do kilku innych klubów , ale gdyby to się jednak stało to nie ciekawa sprawa , bo jak wiemy śr. obrony to fundament drużyny i szkoda by było to rozbijać akurat teraz.
Szczególnie,ze nie mamy już Baszczyńskiego, który mógłby go zastąpić. Więc albo trzeba by ściągnąć kogoś nowego, albo kogoś z młodzików.
Sprawa Marcelo to tak samo jak Brożka. Im dłużej zostaną, tym lepiej dla nas.
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.06.2009, 11:53
Rozmawiamy wszyscy o Beto ale drużynę nalezy budować czy wzmaciać od pozycji bramkarza.Pawełek gra dobrze ale potrzeba mu mocnej konkurencji.Testowany australijczyk byłby dobrym kandydatem.Należy zadbać o obronę w przypadku sprzedaży Marcelo i kontuzji np. Głowackiego delikatnie mówiąc leżymy.Mam nadzieję ,że Marcelo zostanie co najmniej do końca roku bo wtedy jest szansa aby w przypadku dobrych występów w LM lub LE sprzedać go za naprawdę dobre pieniądze.A jeżeli kupiec się nie pojawi to żaden problem.Szkoda tylko że znowu są deklaracje, że wzmocnienia zależą od oszczędności czyli sprzedawania zawodników.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 03.06.2009, 12:01
Pawełek gra dobrze? Ostatni jego kiks gdy przepuscil pilke pod noga moglby wygrac na kiks miesiaca w stacji Eurosport i bylby wstyd na cala Europe. A takich kiksow Pawelek robi bez liku. W naszej lidze jego bledy jest latwiej odrobic z jakimis ŁKSami czy innymi Odrami.
Odpowiedz cytując
przemek1902
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 03.06.2009, 12:06
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,37360,t...wiadomosc.html

Powiedzcie, czy nie moglibyśmy zorganizować czegoś podobnego? Nawet jakby, któryś się nie nadawał nawet do pierwszego zespołu to przecież mógłby się ogrywać w ME albo drużynach juniorskich. Na dole artykułu podali nazwiska piłkarzy, którzy byli na takich testach w GKSie (Cetnarski, Gol, Kowalczyk..)
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 03.06.2009, 12:10
Nie, nie moglibysmy bo do nas mlodych zawodnikow musi przyprowadzac wujek za reke.
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Stary 03.06.2009, 12:12
przemek1902 napisał(a):Wyświetl post
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,37360,t...wiadomosc.html

Powiedzcie, czy nie moglibyśmy zorganizować czegoś podobnego? Nawet jakby, któryś się nie nadawał nawet do pierwszego zespołu to przecież mógłby się ogrywać w ME albo drużynach juniorskich. Na dole artykułu podali nazwiska piłkarzy, którzy byli na takich testach w GKSie (Cetnarski, Gol, Kowalczyk..)
Co roku cos takiego Wisla organizuje...
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.06.2009, 13:26
zając1 napisał(a):Wyświetl post
Beto został wybrany odkryciem roku w Brazylii (gdzie poziom gry w piłke jest delikatnie mówiąc wyższy niż u nas)
a tym odkryciem to był w ekstraklasie
czy może w lidze stanowej
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 03.06.2009, 14:06
Valec napisał(a):Wyświetl post
Co pokazywał Ćwieląg ? Ile zajęło mu rozegranie się ?
Raczej co pokazuje a nie co pokazywał bo nic się nie zmieniło. Podejrzewam że jakby mu postawić piłkę na linii między słupkami bramki to i tak by przestrzelił... Tylko dzięki temu że poziom ekstraklasy jest jaki jest to potrafiliśmy nadrobić straty i jeszcze wygrać mecz a w pucharach takich klarownych sytuacji jakie miał w tej rundzie Ćwielong nie będzie dużo.. jeśli w ogóle takie będą bo na prawdę on miał wyśmienite piłki, wręcz na trzecim metrze.. do tego kilka sekund na złożenie do strzału, właściwie tylko nogę dostawić... Mam nadzieje, że Boguski wróci przed pucharami do formy bo nie wyobrażam sobie ataku z Ćwielongiem w pucharach skoro na naszym podwórku nie jest w stanie strzelać bramek.
Odpowiedz cytując
maRgrabkarz
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 03.06.2009, 14:23
royalmichael napisał(a):Wyświetl post
Raczej co pokazuje a nie co pokazywał bo nic się nie zmieniło. Podejrzewam że jakby mu postawić piłkę na linii między słupkami bramki to i tak by przestrzelił... Tylko dzięki temu że poziom ekstraklasy jest jaki jest to potrafiliśmy nadrobić straty i jeszcze wygrać mecz a w pucharach takich klarownych sytuacji jakie miał w tej rundzie Ćwielong nie będzie dużo.. jeśli w ogóle takie będą bo na prawdę on miał wyśmienite piłki, wręcz na trzecim metrze.. do tego kilka sekund na złożenie do strzału, właściwie tylko nogę dostawić... Mam nadzieje, że Boguski wróci przed pucharami do formy bo nie wyobrażam sobie ataku z Ćwielongiem w pucharach skoro na naszym podwórku nie jest w stanie strzelać bramek.
i to jest do wszystkich co dyskutuja na temat przydatnosci Cwielonga do druzyny!

Co pokazywal tak wielbiony teraz przez wszystkich Wislakow i nie tylko Brozek jeszcze 3 sezony temu? Pudlowal z rownie dogodnych sytuacji, robil takie rzeczy pod bramka rywala ze sam przyznaje nie dawalem mu szans na wzniesienie sie na tak wysoki poziom jaki teraz prezentuje. Wiec prosze was odpusccie sobie te wszystkie komentarze na temat przydatnosci Cwielonga. Gosc robi niesamowite postepy. Owszem, skutecznosc ma na razie marna ale wykonuje swietna robote na calym boisku. Walczy za dwoch, w ataku i obronie jak trzeba, nogi nie odstawia (a o takich sie dopominacie w co drugim poscie), do tego ma niezla technike, ma kiwke i potrafi ja wykorzystac + szybkosc. Naprawde nie ma innej opcji jak tylko wielka pociecha z niego w przyszlosci.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 03.06.2009, 14:25
Jakbym czytal dyskuje z dwa lata temu, czy Brozek nadaje sie do Wisly czy nie...
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 03.06.2009, 14:31
Obiektywnie patrząc to prezentuje się chyba lepiej niż Brożek kilka lat temu gdy na nim psy wieszano. Dlatego spokojnie dajcie chłopakowi czas.
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 03.06.2009, 14:32
Apropo tego Węgra, to napisali że Cooper jest na Węgrzech i załatwia kontrakt. Wiem że informacje z Fuckta mają niską sprawdzalność ale to jest w sumie teoretycznie sprawdzalne.
Odpowiedz cytując
Blacha92
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 03.06.2009, 14:35
jaki znowu Cooper?
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 03.06.2009, 15:08
Albin4d napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem Beto po prostu dostaje za mało szans. Mamy za dużą konkurencję z przodu, a dodatkowo każdy mecz był na wagę mistrzostwa i Skorża nie chciał ryzykować. Myślę że będa z niego ludzie tylko trzeba go wpuszczać od pierwszej minuty i dać mu złapać jako taki rytm meczowy. mnie osobiście podoba się to że chłopak umie sie zastawić i przytrzymac piłkę, a po chwili celnie dośrodkować czy wrzucić piłkę w pole karne. Zauważcie że mało który nasz pomocnik/napastnik tak potrafi. Zazwyczaj biegną z piłką aż im się boisko kończy a pożniej nie wiedzą co z piłką zrobic. Ale oczywiście nie uogólniajmy - takie jest tylko moje zdanie...
jaka konkurencja z przodu ? tylko Brozek i czasami Boguski cos strzelaja.

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 03.06.2009, 15:11
Beto jest cieniutki, widac że odstaje zdecydowanie poziomem od reszty.Dobrze że skończył mu sie kontrakt i nie trzeba go utrzymywac.
Co do Marcelo to mam nadzieje że jest to plotka ale jakby tak nie było to wierze ze suma z jego transferu do Hannoveru bedzie przeznaczona w całości na kupno nowych graczy.Poziom sportowy nie może ucierpiec
Odpowiedz cytując
przemek1902
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 03.06.2009, 15:14
gooro33 napisał(a):Wyświetl post
Co roku cos takiego Wisla organizuje...
Nawet nie widziałem A możesz mi powiedzieć kogo wyłowiliśmy z takiego właśnie kastingu? Kubę?
Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Stary 03.06.2009, 15:22
Niestety skauting w Wiśle nie istnieje. Kubę polecił Wiśle jego wujek Jurek Brzęczek. Szkółka piłkarska w Wiśle oraz wszystkie drużyny juniorskie zdobywają medale są w czołówce we wszystkich grupach wiekowych. I co z tego wynika W pierwszej drużynie nie ma ani jednego wychowanka. Gdzie jest błąd
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 03.06.2009, 15:30
Cytat:
Wiśle oraz wszystkie drużyny juniorskie zdobywają medale są w czołówce we wszystkich grupach wiekowych. I co z tego wynika W pierwszej drużynie nie ma ani jednego wychowanka. Gdzie jest błąd
Bo u nas gra się o wynik niestety, często wybiera się tzw fizycznych zawodników kosztem technicznych bo zrobią lepszy rezultat. Dla mnie to oni mogą przegrywać wszystkie mecze ale mają grać w piłkę. Nom i do tego brak warunków do treningów i za mała rotacja. Wkręcanie po znajomościach też robi swoje.

Jak kiedyś Globisz powiedział, że Małecki nie jedzie na kadrę bo jest za mały to spadłem z krzesła...
Powiedzcie mi na czym polega myśl szkoleniowa choćby takiego Globisza ? Na wszystkich turniejach wpajana jedna taktyka kontratak... a potem mamy w Polskiej lidze 3 drużyny które potrafią grać pozycyjny do tego ze średnim skutkiem.

Ale co tam.. najważniejsze że wygraliśmy 1:0 z Brazylią na młodzieżowych MŚ :/ .

sorry za of topic.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 03.06.2009 o godz. 15:40.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 03.06.2009, 15:39
Marcelo musi zostac!
nie wolno na tą chwile rozbijac srodka obrony i to przed walką o LM.Razem z Głową naprawde dobrze sie prezentują i na ta chwile pozbycie sie go nawet za jakas porządną kwote to podcianie galezi na ktorej sie siedzi.Tu nie ma juz czasu na ew szukanie jego nastepcy ,trzeba szukac na innych pozycja na ktorych sa braki a na srodku obrony ich nie ma.Nie komplikujmy sobie zycia.,zwlaszcza przed el LM,nie powielajmy błedow z przeszlosci.

Natomiast mam mieszane uczucia co do Beto.
Z jednej strony medalu historia uczy ze przyklad Zurawia czy Uche karze daz zadownikowi czas na aklimatyzacje itd bo nie kazdy od razu "wchodzi" do zespołu.

Z drugiej sam Skorza potrafil na derbach zdjac go po 20 minutach gry,a potem wogole go nie wystawiac.To tez o czyms swiadczy.

Wg mnie jednak nalezalo by mu dac szanse,ale np dlaczego pozbawiono jej Dudu,pilkarza napewno o nie mniejszych umiejstnosciach niz Beto(wiem ze to glupio brzmi) ktory napewno przydal by sie czasem do ataku.

A co do jakichs tam celow....my potrzujemy kogos w stylu Jasia Paulisty,kiedys Brasiili..Takiego jeżdzca bez glowy,co przejmie pilke i poleci z nia 40 metrow.
Jokere co wejdzie z ławki i pochula na boisku.Ale z drugiej strony kogos takie znalesc tez nie jest łatwo.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Stary 03.06.2009, 16:04
Małecki,Brożkowie "prawie"wychowankowie. Prawie robi wielką różnicę. Janik ,Mączyński trenują z pierwszą drużyną!!! Ludzie w przepisach jest pkt w którym kazdy zespół ligowy musi mieć 2 wychowanków w składzie pierwszej drużyny. Kowalski wróci z wypożyczenia i znając życie znów zostanie wypożyczony. Jeżeli będą grać w podstawowym składzie będzie można powiedzieć że osiągneliśmy sukces szkoleniowy.Ostatnim zawodnikiem ,który mógł walczyć o pierwszy skład i to udanie był Kokoszka. Jak się skończyło każdy wie.
Odpowiedz cytując
zieniu.nazawsze
Member

Od: 06.2009

Stary 03.06.2009, 16:40
http://sport.wp.pl/kat,32282,title,I...wiadomosc.html chyba najpierw wypadaloby kogos poszukac do ataku a potem sprzedawac ... bo kto nam zostanie? poza modzieżą i weteranami (bez obrazy)
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 03.06.2009, 16:45
ciacho napisał(a):Wyświetl post

Kto nam chce rozmontować ten skład? Ufoludki? Nie wiem czy wiesz, ale żeby kogoś sprzedać to my (w sensie klub) musimy się zgodzić i jeśli dojdzie do rozmontowania składu to tylko z winy naszego klubu, a nie strony drugiej.
nie wiem czy wiesz,ale jeżeli zawodnik ma wpisaną w kontrakcie kwotę odstępnego (prawdopodobnie Marcel ma),to my (w sensie klub) mamy gówno do gadania.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 03.06.2009, 17:45
Porównywanie Nowaka do Dawidowskiego to zdecydowanie przesada. Jeśli się nie mylę to nasz "Dawid" miał przynajmniej dwie bardzo poważne kontuzje zerwania wiązadeł krzyżowych czyli to samo co przytrafiło się w ostatnim czasie Gargule i Niedzielanowi + serie pomniejszych obrażeń. Natomiast Nowakowi przytrafiają się głównie urazy mięśniowe wykluczające go zazwyczaj na parę tygodni, a nie na pół roku.

Tu jeszcze "ciekawa" uwaga z innego tematu nt. Nowaka:
wolfy napisał(a):Wyświetl post
(...)kto miał rację odnośnie Nowaka?
Na przyszłość doradzałbym wstrzemięźliwość. Chłopak nigdy nie powinien był profesjonalnie grać w piłkę. Nasz żałosny "system szkolenia" przepuścił go, tak jak przepuścił setki innych chłopaków.(...)
Nasz "żałosny" system szkolenia przepuścił też takiego Kubę Błaszczykowskiego (sytuacja zdrowotna zbliżona do D. Nowaka, liczba opuszczonych przez to meczów też - wystarczy przejrzeć statystyki). Rozumiem, że jemu też odmawiasz możliwości profesjonalnego uprawiania sportu przez te jego kontuzje (dziwne, że Borussia nie tylko nie wyrzuciła go ze składu ale też zaproponowała mu nowy kontrakt). Na szczęście polski system szkolenia jest tak "beznadziejny" bo nigdy nie zarobilibyśmy na Błaszczu tych 3 mln €.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 03.06.2009, 17:54
picasso napisał(a):Wyświetl post
nie wiem czy wiesz,ale jeżeli zawodnik ma wpisaną w kontrakcie kwotę odstępnego (prawdopodobnie Marcel ma),to my (w sensie klub) mamy gówno do gadania.
W Wiśłe chyba tylko Łobodziński ma wpisaną klauzule w wysokości 2 mln ojro . O Marcelo i kwocie odstępnego pierwsze słysze . Nasz klub stroni od takich zabiegów i nie ma się co dziwić .
Odpowiedz cytując
prawnik25
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 03.06.2009, 19:04
To jest temat o polityce transferowej a nie o Ćwielongu (naprawdę nie macie o kim rozmawiać)...
Odpowiedz cytując
Blacha92
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 03.06.2009, 19:05
http://pablo.republikafutbolu.pl/200...aszczynskiego/
Ciekawe info , ciekawe skąd gość ma info o nim
Odpowiedz cytując
dzamp
Member

Od: 08.2006

Stary 03.06.2009, 19:16
Blacha92 napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie to skrzydłowy.

Odpowiedz cytując
prawnik25
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 03.06.2009, 19:17
Blacha92 napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe tylko kto jest jego menadżerem?

Jeżeli odejdą Marcelo, Brożek możemy przestać myśleć o LM na wiele następnych lat - za darmo lepszych zawodników od tej dójki nie sposób pozyskać....

Ciekawe co robi Bednarz - miał podobno wyjechać w turnee po Europie, ale czy czas ku temu jest odpowiedni, w tej chwili finalizuje się umowy, negocjowane miesiącami a on znów ogląda tylko co? skoro ligi się skończyły...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów