The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.06.2009, 22:10
emjot napisał(a):Wyświetl post
jeśli chodzi o obronę to interesujemy się wg. PN: Glikiem, Fonfarą i T. Sochą ze Śląska (który jednak ze względu na cenę -800 tys. euro) na pewno do nas nie przyjdzie
Przed kontuzją to był fajny zawodnik (zadziorny, nawet techniczny jak na obrońcę), ale już dawno nie widziałem go w żadnym meczu (poza skrótami C+). Wiem, że odzyskał miejsce w składzie pod koniec sezonu. Ktoś orientuje się jak teraz Fonfarze idzie w Bełchatowie?
Gdzieś czytałem, że kończy mu się kontrakt.

Edit. Sądząc po komentarzach kibiców GKS niewiele zostało z jego dawnej formy. Szkoda.
Ostatnio edytowane przez jova : 02.06.2009 o godz. 22:30.
Odpowiedz cytując
Manieczkin335
Junior Member

Od: 01.2009

Stary 03.06.2009, 06:11
http://www.90minut.pl/news/93/news93...t-z-Wisla.html

To Singlar przedłużył kontrakt
Odpowiedz cytując
ichigo
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 03.06.2009, 07:22
A gazetki już zaczynają wyprzedaż piłkarzy Wisły. Według najbardziej szanowanej gazety w kraju - "Faktu" już w piątek Marcelo podpisze kontrakt z Hannoverem, a Beto odejdzie do Iraklisu!
Odpowiedz cytując
ypeeh
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.06.2009, 07:58
ichigo napisał(a):Wyświetl post
... a Beto odejdzie do Iraklisu!
To akurat nie byłaby wielka strata moim zdaniem. Ciekawe, czy brazylijskie kontakty załatwią nam jakiegoś bezpłatnego napadziora w jego miejsce.
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 03.06.2009, 08:04
Cytat:
To akurat nie byłaby wielka strata moim zdaniem. Ciekawe, czy brazylijskie kontakty załatwią nam jakiegoś bezpłatnego napadziora w jego miejsce.
Dajcie temu Beto szansę, narazie widać, że odstaje, bo nie jest zgrany z zespołem. Nie każdy jest Marcelo, Cleberem, który łatwo wejdzie w zespół. Ma teraz multum okazji: Puchar Ekstraklasy, puchar Polski. Ja bym mu dawał więcej szans, gdy wygrywamy 3-0 to Skorża robi jeszcze panikę i wpuści na 10 minut. Przez taki okres czasu to sobie można, dwa razy podać piłkę między soba. Nie skreślałbym go jeszcze. Narazie gra poniżej oczekiwań i to mocno, ale Jirsak też grał kaszankę z początku, a teraz można powiedzieć, że gra średnio dobrze.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 03.06.2009, 08:11
skeba napisał(a):Wyświetl post
Dajcie temu Beto szansę, narazie widać, że odstaje, bo nie jest zgrany z zespołem. Nie każdy jest Marcelo, Cleberem, który łatwo wejdzie w zespół. Ma teraz multum okazji: Puchar Ekstraklasy, puchar Polski. Ja bym mu dawał więcej szans, gdy wygrywamy 3-0 to Skorża robi jeszcze panikę i wpuści na 10 minut. Przez taki okres czasu to sobie można, dwa razy podać piłkę między soba. Nie skreślałbym go jeszcze. Narazie gra poniżej oczekiwań i to mocno, ale Jirsak też grał kaszankę z początku, a teraz można powiedzieć, że gra średnio dobrze.
szansę na co?
na to że odda w końcu celny strzał na bramkę
bo jako żywo w stojącej na megazajebistym poziomie naszej ekstraklasie oddanie strzału dla Beto okazało się problemem ponad siły...

Beto to drewniany nieruchomy słoń...
i niech "rozwija" swoją karier z daleka od Wisły...
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
sawko
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 03.06.2009, 08:47
szansę na co?
bo jako żywo w stojącej na megazajebistym poziomie naszej ekstraklasie oddanie strzału dla Beto okazało się problemem ponad siły...

a ile strzałów oddał Brożek z Piastem w Gliwicach podczas 90 minut ?
jazda,jazda,jazda BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
Valec
Banita

Od: 05.2009

Stary 03.06.2009, 08:59
szansę na co?

Myślę, że nie masz racji. Beto wszedł na głęboką wodę od razu. To nie ten styl, nie ten kraj, całkiem inna taktyka. Pamiętaj ile on ma lat!
Jesteś cwaniak? Wyskocz jeden na jeden z dowolnym obrońcą któregoś ze spadkowiczów, podejżewam, że w 100 próbach przejścia go i oddania celnego strzału na bramkę, mógłbyś najwyżej temu obrońy buty związać. Bez urazy.
Ekstraklasa nie jest słaba, drużyny (poza czołówką) grają defensywny futbol, ciężko przy podwójnym kryciu coś zrobić. Paweł daje radę... ale po ilu sezonach zgrywania. Ile meczy zagrał Beto ? 6 razy 45 minut ? w tym czasie ma się zgrać ?
Myślę, że trzeba dać mu szansę. Sztab podczas obozu w Olivie wypowiedział się o nim pozytywnie, myślę, że w obecnej sytuacji, kiedy transfery stoją pod znakiem zapytania warto dać mu szansę.
Wypożyczenie do 1 lig ew. kilkanaście meczy w pierwszym składzie MESY i wtedy można się podjąć oceny jego przydatności. Myślę, że teraz z niego nie zrezygnują a ja głęboko wierzę w tego chłopaka.
Powód: dodana treść
Ostatnio edytowane przez Valec : 03.06.2009 o godz. 09:09.
Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.06.2009, 09:20
Beto to delikatnie mówiąc ...niewypał.Nie każdy brazylijczyk to Ronaldo,Robinio,Kaka.Boleśnie perzekonała się o tym Ptakowa pogoń.W zamian lepiej dać szansę młodemu polakowi a tych jest wielu choćby w młodej ekstraklasie.Pewnie oddadzą kilka strzałów może nawet celnych.Dzisiaj pojawiła się wiadomość o zainteresowaniu Marcelo.Kwota 3 mln euro jeżeli jest prawdziwa równa sie ze stratą utalentowanego obrońcy.Realia są takie a nie inne przyszedł za darmo odejdzie za konkretną kasę.Osobiście nie pochwalam tego ale jest to bardzo prawdopodobne że wzmocnienia rozpoczniemy od sprzedaży oby Brożek nie był następny.Naturalną rzeczą jest rotacja ale trzeba mieć też kogoś na oku za tych zawodników.Jeżeli Wisła szykowała się na Nowaka to w przypadku jego kontuzji plan runął.Jednak kibicowskie serce mówi ,że bedzie lepiej ....jak co roku.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 03.06.2009, 09:21
Valec napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że nie masz racji. Beto wszedł na głęboką wodę od razu. To nie ten styl, nie ten kraj, całkiem inna taktyka. Pamiętaj ile on ma lat!
Jesteś cwaniak? Wyskocz jeden na jeden z dowolnym obrońcą któregoś ze spadkowiczów, podejżewam, że w 100 próbach przejścia go i oddania celnego strzału na bramkę, mógłbyś najwyżej temu obrońy buty związać. Bez urazy.
Ekstraklasa nie jest słaba, drużyny (poza czołówką) grają defensywny futbol, ciężko przy podwójnym kryciu coś zrobić. Paweł daje radę... ale po ilu sezonach zgrywania. Ile meczy zagrał Beto ? 6 razy 45 minut ? w tym czasie ma się zgrać ?
Myślę, że trzeba dać mu szansę. Sztab podczas obozu w Olivie wypowiedział się o nim pozytywnie, myślę, że w obecnej sytuacji, kiedy transfery stoją pod znakiem zapytania warto dać mu szansę.
Wypożyczenie do 1 lig ew. kilkanaście meczy w pierwszym składzie MESY i wtedy można się podjąć oceny jego przydatności. Myślę, że teraz z niego nie zrezygnują a ja głęboko wierzę w tego chłopaka.
a ja głęboko wierzę że go pogonią
ile ma lat 22
DWADZIEŚCIA DWA
w tym wieku powinien grać i pokazywać że coś potrafi. a on nie ma w sobie nic.
zupełnie.
na całym świecie kopacz w wieku 22 lat decyduje już o drużynie
a u nas 22 letni gracz to dopiero melodia przyszłości
bo może się rozwinie
za rok pięć lub 10
to niech się rozwija z daleka od Krakowa i Wisły

ps. Sawko jeśli nie widzisz różnicy pomiędzy Brożkiem a Beto to gratuluję poczucia humoru. Nawet jeśli porównasz 22 letniego Brożka z 22 letnim Beto.
Ostatnio edytowane przez emjot : 03.06.2009 o godz. 09:25.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 03.06.2009, 09:50
Beto ma jeden problem. Jest za wolny, dramatycznie za wolny. Gdyby były szanse na poprawę tego stanu to warto byłoby go zatrzymać, ale wszyscy wiemy,że szans na to,aby Beto nagle miał szybkość i zwrotność Kryszałowicza jest żadna. Więc musi odejść. Mnie tylko zastanawia, po co oni go tak ukrywali rok przed światem czy tam pól roku zanim go sprowadzili. Równie mądre to było jak zabawa z bramkarzami. Trzeba sprowadzić jakiegoś napastnika z Słowacji, albo jakiegoś rozegranego napastnika z Brazylii, nawet z słabszego zespołu. Ważne aby gra i nie miał przerwy w grze. A spokojnie poradzi sobie w naszej lidze. Bo to co zrobili z Beto to ewenement w sumie .Sprowadzili faceta,który w piłkę grać potrafi,ale na stojąco. Przydatny byłby a jakże, w sytuacji gdybyśmy mieli 4 napastników klasy Brożka. Beto byłby..a chociaż nie,bo głową grać nie potrafi. No cóż, udało się za darmo pozyskać dobrego Marcelo, to i lekko się sparzyliśmy na Beto. I tak bilans tego jest niezły,a będzie lepszy jak korzystnie upchniemy Marcelo. Bo to,że odejdzie to jestem pewien.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
kha1
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 03.06.2009, 10:01
Wygląda na to, że Marcelo przeniesie się do Niemiec. Chociaż źródło jest z Faktu to taka opcja jest całkiem możliwa. Chcą chyba nam rozmontować skład do końca...
Odpowiedz cytując
Damian_TS_NH
Member

Od: 12.2005

Stary 03.06.2009, 10:05
Brozek do Hiszpanii, Sobolewski do Anglii, Boguski do Lecha, a Glowacki do Turcji, Wez sie ogarnij chlopie;]
"Czuję się Wiślakiem i zawsze nim pozostanę" - Kuba Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.06.2009, 10:06
No to napastnika prawdopodobnie nie pozyskamy w tym okienku, bo usłyszymy tłumaczenie, że już byli dogadani z Nowakiem, no ale kontuzja popsuła ich plany i nie zdążyli przyjrzeć się komuś innemu.
kha1 napisał(a):Wyświetl post
Wygląda na to, że Marcelo przeniesie się do Niemiec. Chociaż źródło jest z Faktu to taka opcja jest całkiem możliwa. Chcą chyba nam rozmontować skład do końca...
Kto nam chce rozmontować ten skład? Ufoludki? Nie wiem czy wiesz, ale żeby kogoś sprzedać to my (w sensie klub) musimy się zgodzić i jeśli dojdzie do rozmontowania składu to tylko z winy naszego klubu, a nie strony drugiej.
Ostatnio edytowane przez ciacho : 03.06.2009 o godz. 10:10.
Odpowiedz cytując
dzamp
Member

Od: 08.2006

Stary 03.06.2009, 10:06
Według mnie trzeba go odpuścić bo on pewnego poziomu nie przeskoczy, idąc dalej to z Marcelo jest lepszy napastnik niż z Beto.

Odpowiedz cytując
Valec
Banita

Od: 05.2009

Stary 03.06.2009, 10:19
a ja głęboko wierzę że go pogonią
ile ma lat 22
DWADZIEŚCIA DWA
w tym wieku powinien grać i pokazywać że coś potrafi. a on nie ma w sobie nic.
zupełnie.
na całym świecie kopacz w wieku 22 lat decyduje już o drużynie
a u nas 22 letni gracz to dopiero melodia przyszłości
bo może się rozwinie
za rok pięć lub 10
to niech się rozwija z daleka od Krakowa i Wisły

ps. Sawko jeśli nie widzisz różnicy pomiędzy Brożkiem a Beto to gratuluję poczucia humoru. Nawet jeśli porównasz 22 letniego Brożka z 22 letnim Beto.
Właśnie porównanie z innymi zawodnikami Ci chciałem zaproponować . 22 letni Brożek był przez kibiców skazany na wygnanie, nie wiem czy pamiętasz ile było negatywnych głosów na jego temat.
22 letni napastnik jeszcze się kształtuje. Masz rację, Beto nie błyszczy (jedna bramka w MESIE).
Jednak moim zdaniem to, że nie pokazał jeszcze nic wartego Wisły nie oznacza, że tego nie pokaże. Ile czekaliśmy na przebudzenie wspomnianego Jirsaka (CV miał o niebo lepsze od Beto)? Singlar też z początku nie pokazywał nic dobrego. Co pokazywał Ćwieląg ? Ile zajęło mu rozegranie się ?
Dużo siedzi w psychice. Jeżeli Beto nie gra dobrze bo nie zdążył się zaaklimatyzować szkodaby go było stracić pochopnie. "Nie od razu Rzym zbudowano".
Dalsza dyskusja nie ma sensu. Poczekamy, zobaczymy. Ty masz inne zdanie i ja je szanuję bo masz ku temu powody. Decyzję podejmie RN/B.C./Jacek Bednarz/Maciej Skorża.

Myślę, że z odejsciem Pawła musimy się już pogodzić. Potrzebni zmiennicy.
Jeżeli Beto odejdzie trzeba ściągnąć alternatywę na atak - zdolnego do gry od teraz.
W Polsce nie widzę zawodnika, który by zaspokoił nasze potrzeby w ataku, znajdującego się w zasięgu finansowym Wisły i chcącego grać dla Wisły.
To, że takiego zawodnika nie widzę, nie znaczy, ze go nie ma.
Poczekajmy.
Powód: nie lubię błędów ;)
Ostatnio edytowane przez Valec : 03.06.2009 o godz. 10:22.
Odpowiedz cytując
WISŁA 1906 NH
Senior Member

Od: 10.2004

Stary 03.06.2009, 10:23
Ja Beto jeszcze dałbym szanse... w nim widze potencjał (wiem wiem teraz pewnie większość z Was łapie się za głowe) pamiętam że gdy napoczątku rundy wchodził z ławki rezerwowych na boisku coś się działo, miał między innymi bodajże dwie sytuacje w meczu z Bełchatowem na wyjeździe, w sparingach też nieźle się prezentował ale nie było najważniejszego z jego strony - bramek, później Beto wydawał się coraz mniej pewny siebie być może wpływ na to miała presja gdzie odliczano mu minuty bez bramek... tego nie wiem. Osobiście dla Beto jestem na tak w Wiśle tym bardziej że w następnym sezonie czeka nas wiele meczy i niewierze że taki Paweł Brożek czy Rafał Boguski będą grać na 100% swoich możliwości w pucharze ekstraklasy czy Pucharze Polski... gdzie będą mieć w podświadomości mecze w europejskich pucharach
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 03.06.2009, 10:24
Właśnie porównanie z innymi zawodnikami Ci chciałem zaproponować . 22 letni Brożek był przez kibiców skazany na wygnanie, nie wiem czy pamiętasz ile było negatywnych głosów na jego temat.
22 letni napastnik jeszcze się kształtuje. Masz rację, Beto nie błyszczy (jedna bramka w MESIE).
Jednak moim zdaniem to, że nie pokazał jeszcze nic wartego Wisły nie oznacza, że tego nie pokaże. Ile czekaliśmy na przebudzenie wspomnianego Jirsaka (CV miał o niebo lepsze od Beto)? Singlar też z początku nie pokazywał nic dobrego. Co pokazywał Ćwieląg ? Ile zajęło mu rozegranie się ?
Dużo siedzi w psychice. Jeżeli Beto nie gra dobrze bo nie zdążył się zaaklimatyzować szkodaby go było stracić pochopnie. "Nie od razu Rzym zbudowano".
Dalsza dyskusja nie ma sensu. Poczekamy, zobaczymy. Ty masz inne zdanie i ja je szanuję bo masz ku temu powody. Decyzję podejmie RN/B.C./Jacek Bednarz/Maciej Skorża.

Jeżeli Beto odejdzie trzeba ściągnąć alternatywę na atak - zdolnego do gry od teraz.
Moim zdaniem w Polsce nie widzę zawodnika, który by zaspokoił nasze potrzeby w ataku, znajdującego się w zasięgu finansowym Wisły i chcącego grać dla Wisły.
Poczekajmy.
przeczytaj post Marszałka. On dokładnie napisał jaki jest problem Beto.
co do Brożka: w wieku 22 lat, miał szybkość, zmysł do gry kombinacyjnej, wyjście na pozycję, brakowało mu spokoju w sytuacjach strzeleckich. to jest podstawowa różnica między nim a Beto.
bo Beto nie jest w stanie wyjść na żadną pozycję ze względu na swoją nieruchawość...
bo umiejętność zachowania spokoju pod bramką można wyćwiczyć
kondycję można wypracować... ale niestety szybkości której Bozia nie dała nie da się wypracować...
Ostatnio edytowane przez emjot : 03.06.2009 o godz. 10:28.
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.06.2009, 10:46
WISŁA 1906 NH napisał(a):Wyświetl post
Ja Beto jeszcze dałbym szanse... w nim widze potencjał (wiem wiem teraz pewnie większość z Was łapie się za głowe) pamiętam że gdy napoczątku rundy wchodził z ławki rezerwowych na boisku coś się działo, miał między innymi bodajże dwie sytuacje w meczu z Bełchatowem na wyjeździe, w sparingach też nieźle się prezentował ale nie było najważniejszego z jego strony - bramek, później Beto wydawał się coraz mniej pewny siebie być może wpływ na to miała presja gdzie odliczano mu minuty bez bramek... tego nie wiem. Osobiście dla Beto jestem na tak w Wiśle tym bardziej że w następnym sezonie czeka nas wiele meczy i niewierze że taki Paweł Brożek czy Rafał Boguski będą grać na 100% swoich możliwości w pucharze ekstraklasy czy Pucharze Polski... gdzie będą mieć w podświadomości mecze w europejskich pucharach
Wszystko fajnie, można wierzyć, że chłopak się rozwinie i przedłużyc umowę (Beto ma chyba 0,5 + 3 jak sie nie myle). Ale jak sie nie rozwinie, będziemy musieli przez 3 lata opłacać kupe drewna, a gość naprawde jest słabiutki i mało kto z nas w niego wierzy. Lepiej sobie podziękować i znaleźć nowego napastnika na Słowacji, w Czechach, Słowenii, byleby potrafił w miare szybko biegać, wysoko skakać i odwracać się w kierunku bramki przeciwnika.
Nic nie ryzykujemy, bo jakoś nie chce mi sie wierzyć, żeby kiedyś Skorża miał się pukać w czoło patrząc na to ile bramek Beto ładuje w jakiejś przyzwoitej lidze.
Odpowiedz cytując
kane
Senior Member

Stary 03.06.2009, 10:50
Eee tam Beto za wolny - w meczu z Lechem tak szybko podskoczył do góry, że zdążyli pod nim nam gola strzelić.

Beto, Ćwielong, Niedzielan, Dawidowski - sprzedać albo oddać za darmo. Zero z nich pożytku, miejsce na ławce albo trybunach zajmują, w najlepszym razie partaczą sytuację. W zamian kupić jednego dobrego napastnika, klasą zbliżonego do Brożka i jakiegoś młodego, perspektywicznego zmiennika. Tak wiem pomarzyć można
Odpowiedz cytując
OL Lyonaise
Senior Member

Stary 03.06.2009, 10:52
kane napisał(a):Wyświetl post
Eee tam Beto za wolny - w meczu z Lechem tak szybko podskoczył do góry, że zdążyli pod nim nam gola strzelić.

Beto, Ćwielong, Niedzielan, Dawidowski - sprzedać albo oddać za darmo. Zero z nich pożytku, miejsce na ławce albo trybunach zajmują, w najlepszym razie partaczą sytuację. W zamian kupić jednego dobrego napastnika, klasą zbliżonego do Brożka i jakiegoś młodego, perspektywicznego zmiennika. Tak wiem pomarzyć można
Oj z Ćwielongiem się nie zgodzę. Bardzo pożyteczny gracz, nawet jako zmiennik.
Odpowiedz cytując
dzamp
Member

Od: 08.2006

Stary 03.06.2009, 10:55
kane napisał(a):Wyświetl post

Takim młodym, perspektywicznym zmiennikiem jest ćwielong.

Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Stary 03.06.2009, 11:04
Raphael napisał(a):Wyświetl post
Podatność na kontuzje Nowaka jest zbyt bardzo demonizowania. Wystarczy, że media napiszą, że jest to "najbardziej pechowy piłkarz Ekstraklasy" bo łapie kontuzje wtedy kiedy dostaje powołanie od Leo i już wszyscy rozpaczają, że Wisła chce go sprowadzić. Dawid rozegrał w tym sezonie 23 mecze (czyli 3/4 z całkowitej liczby). Dla porównania liczba występów wybranych napastników z czołówki najlepszych strzelców:
Brożek - 27
Chinyama - 26
Rengifo - 23 (= liczbie występów Nowaka)
Nikt nie mówi, że taki Rengifo to piłkarz-kontuzja choć opuścił tyle samo spotkań co napastnik GKS-u.

Nowak to bardzo dobry napastnik na polskie warunki. Właściwie jedyny spoza pierwszej trójki, który byłby realnym wzmocnieniem naszego składu. Ostatnie drobne jakby nie było kontuzje, które wykluczały go zwykle z pojedynczych meczów, mogą być dodatkowym argumentem negocjacyjnym, który pozwoli obniżyć trochę kwotę odstępnego. Idealnie byłoby gdyby udało się wytransferować Niedzielana i zastąpić go właśnie Nowakiem.

EDIT: W przypadku długiej kontuzji transfer oczywiście jest wykluczony...
Nie musisz czytac gazet wystarczy zobaczyc rozmowe z jego trenerem Ulatowskim. Wyraznie chwalil go mowil ze ma talent ale tez wspomnial ze jest niesamowicie kontuzjogenny, do tego stopnia ze dlugo zastanawiano sie jak ten problem rozwiazac i jak to okreslil trener po zastosowaniu odpowiedniego treningu nareszcie kontuzje miesniowe zaczynaja go omijac.Ulatowski stwierdzil to po tym jak nowak zagral raptem 4 mecze z rzedu i co.... dwa tygodnie po wywiadzie nowak ma nastepna jak to okresliles ''dorbna'' kontuzje ktora bedzie konczyc sie na stole operacyjnym...
Dawidowski jak przychodzil do nas to wydawalo sie ze bedzie lepszym wzmocnieniem niz Zienczuk...
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 03.06.2009, 11:04
OL Lyonaise napisał(a):Wyświetl post
Oj z Ćwielongiem się nie zgodzę. Bardzo pożyteczny gracz, nawet jako zmiennik.
Dokładnie. Szczególnie,ze widać,że trener bardzo na niego liczy. Nawet,gdy nie gra od pierwszej minuty,to potrafi zrobić szum po wejściu. Moim zdaniem będzie z niego jeszcze większy pożytek. Także sprzedawanie czy wypożyczenie,to nie za bardzo dobry pomysł.
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
Blat Wywiad
Banita

Stary 03.06.2009, 11:09

W Polsce nie widzę zawodnika, który by zaspokoił nasze potrzeby w ataku, znajdującego się w zasięgu finansowym Wisły i chcącego grać dla Wisły.
Poczekajmy.
Dorabiasz ideologię. Piłkarze są albo słabi albo dobrzy. Beto jest marny. ot co
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 03.06.2009, 11:13
Blat Wywiad napisał(a):Wyświetl post
Dorabiasz ideologię. Piłkarze są albo słabi albo dobrzy. Beto jest marny. ot co
Idac Twoim tokiem rozumowania to Zurawskiego powinnismy wywalic po pierwszym roku
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 03.06.2009, 11:19
mic napisał(a):Wyświetl post
Idac Twoim tokiem rozumowania to Zurawskiego powinnismy wywalic po pierwszym roku
tyle tylko że Żuraw wyróżniał się w Lechu, strzelił parę bramek, asystował..
a Beto
Odpowiedz cytując
zając1
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 03.06.2009, 11:22
tyle tylko że Żuraw wyróżniał się w Lechu, strzelił parę bramek, asystował..
a Beto
Beto został wybrany odkryciem roku w Brazylii (gdzie poziom gry w piłke jest delikatnie mówiąc wyższy niż u nas)
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 03.06.2009, 11:29
zając1 napisał(a):Wyświetl post
Beto został wybrany odkryciem roku w Brazylii (gdzie poziom gry w piłke jest delikatnie mówiąc wyższy niż u nas)
Ale to w juniorskiej piłce było , jeśli w ogóle było - w seniorskiej sobie nie radził - zresztą dyskusja w sumie zbyteczna bo to że się go pozbędą, jest pewne.Gdzie ja do niego ani do Łysego pretensji nie mam - zaryzykowali, nie sprawdził się - trudno.

Martwią natomiast ruchy w kwestii Marcelo - Ja wiem że to ogórkowy sezon i pewnie jeszcze gazety go sprzedadzą do kilku innych klubów , ale gdyby to się jednak stało to nie ciekawa sprawa , bo jak wiemy śr. obrony to fundament drużyny i szkoda by było to rozbijać akurat teraz.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Stary 03.06.2009, 11:29
zając1 napisał(a):Wyświetl post
Teraz przelicz sobie w jakich rozgrywkach byl wybrany tym odkryciem....
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów