The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
polonek3
Junior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.06.2009, 13:59
to jest dobry bramkarz
http://transfermarkt.de/de/spieler/4...on/profil.html
Odpowiedz cytując
Pele77
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.06.2009, 14:02
polonek3 napisał(a):Wyświetl post
to jest dobry bramkarz
W FM-ie na pewno, a czy w rzeczywistości, widziałeś mecze z jego udziałem?
Odpowiedz cytując
polonek3
Junior Member

Stary 01.06.2009, 14:08
nie ale szczerze mówiąc ten młody chłopak ma świetne warunki fizyczne i myślę że posowałby do Wisły
Odpowiedz cytując
polonek3
Junior Member

Stary 01.06.2009, 14:12
ja mógłbym go wziąć go na testy w ciemno
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 01.06.2009, 14:12
to go bierz
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Krystian168
Banita

Od: 07.2008

Stary 01.06.2009, 14:14
to jest dobry bramkarz
może i dobry... bo statystyki jak na młodego (22 lata) bramkarza ma bardzo dobre... ale nie wiadomo do kiedy kontrakt... bo Wisła na pewno nie jest w stanie za niego zapłacić kasy tyle ile by oni chcieli zapewne...
Odpowiedz cytując
Pele77
Senior Member

Stary 01.06.2009, 14:28
Tak polonkowi trochę zarzuciłem, że opiera się na Fm-ie, ale tu nie chodziło o wyśmianie tej wiary w Fm'a, bo ja na przykład też mam większe zaufanie do researcherow Fm'a niż większości scautów, także jak dla mnie to Bednarz powinien- jak zaczyna poszukiwać jakiś bardzo tanich piłkarzy- opierać się na bazie danych Fm'a. Wszyscy tak chcą, żeby Bednarz wykorzystał promocję i brał jak najszybciej Hernaniego, tylko powiedzcie tak szczerze kto opiera swoje przekonanie o umiejętnościach Hernanieniego na podstawie obserwacji, większość opiera się na stastach z Fm'a ( ja również ), bo wątpie, że ktoś oglądał w tym sezonie mecze Korony. Mimo wszystko dla mnie wiarygodniejsze są dane z Fm'a niż filmiki na Youtube czy też słowa co niektórcyh menedzerów, którzy na siłę chcą wepchnąć zawodnika do jakiegoś klubu byle by tylko zarobić. Wielu piłkarzy, którzy byli nieznani, a mieli dobre statsy w Fm-ie póżniej okazwyali się bardzo dobrymi zawodnikami. Jakoś nie przypominam sobie, żeby spesjaliści od Fm'a przeoczyli jakiś talent, o wartosći bazy danych Fm'a niech świadczy fakt, ze podpisali oni ostatnio kontrakt z jakąś drużyną Premiership, chyba był to Everton.
Ostatnio edytowane przez Pele77 : 01.06.2009 o godz. 14:35.
Odpowiedz cytując
Krystian168
Banita

Stary 01.06.2009, 14:38
Pele77 napisał(a):Wyświetl post
Tak polonkowi trochę zarzuciłem, że opiera się na Fm-ie, ale tu nie chodziło o wyśmianie tej wiary w Fm'a, bo ja na przykład też mam większe zaufanie do researcherow Fm'a niż większości scautów, także jak dla mnie to Bednarz powinien- jak zaczyna poszukiwać jakiś bardzo tanich piłkarzy- opierać się na bazie danych Fm'a. Wszyscy tak chcą, żeby Bednarz wykorzystał promocję i brał jak najszybciej Hernaniego, tylko powiedzcie tak szczerze kto opiera swoje przekonanie o umiejętnościach Hernanieniego na podstawie obserwacji, większość opiera się na stastach z Fm'a ( ja również ), bo wątpie, że ktoś oglądał w tym sezonie mecze Korony. Mimo wszystko dla mnie wiarygodniejsze są dane z Fm'a niż filmiki na Youtube czy też słowa co niektórcyh menedzerów, którzy na siłę chcą wepchnąć zawodnika do jakiegoś klubu byle by tylko zarobić. Wielu piłkarzy, którzy byli nieznani, a mieli dobre statsy w Fm-ie póżniej okazwyali się bardzo dobrymi zawodnikami. Jakoś nie przypominam sobie, żeby spesjaliści od Fm'a przeoczyli jakiś talent, o wartosći bazy danych Fm'a niech świadczy fakt, ze podpisali oni ostatnio kontrakt z jakąś drużyną Premiership, chyba był to Everton.
dokładnie... podam kilka przykładów... Tevez, Aguero, Modric, Garay, itd. itd. długo by wymieniać...

bazę tworzą głównie kibice zespołów więc osoby regularnie oglądające mecze swojego zespołu... są w 100% wiarygodniejsi od menadzerów zawodników...
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.06.2009, 14:41
na lewe skrzydło mógłby byc Madejski za Zienia.Całkiem przyzwoicie sie prezentował na tle Górnika a przy takim fachowcu jak Skorża myśle że prędko wróciłby do bardzo wysokiej formy
Odpowiedz cytując
p e t e r
Senior Member

Stary 01.06.2009, 14:46
to jest dobry bramkarz :P
Wygląda jak młody Roger Waters.
Odpowiedz cytując
Pele77
Senior Member

Stary 01.06.2009, 14:47
AYALA napisał(a):Wyświetl post
na lewe skrzydło mógłby byc Madejski za Zienia.Całkiem przyzwoicie sie prezentował na tle Górnika a przy takim fachowcu jak Skorża myśle że prędko wróciłby do bardzo wysokiej formy
Według mnie nie ten rozmiar kapelusza, jeżeli już kogoś wyciągać z Górnika to tylko i wyłącznie Banasia.
Odpowiedz cytując
sergio ramos
Junior Member

Od: 02.2007

Stary 01.06.2009, 14:52
panowie, pamiętacie z FM-a Sergieja Kisly'ego i Sergieja Kyslak'a i Kirila Pavluchenka jestem bardzo ciekaw co z tymi piłkarzami dzieje się w realnym swiecie, gdzie grają, moze jakies sukcesy Wiecie cos o nich
Odpowiedz cytując
Krystian168
Banita

Stary 01.06.2009, 15:06
sergio ramos napisał(a):Wyświetl post
panowie, pamiętacie z FM-a Sergieja Kisly'ego i Sergieja Kyslak'a i Kirila Pavluchenka jestem bardzo ciekaw co z tymi piłkarzami dzieje się w realnym swiecie, gdzie grają, moze jakies sukcesy Wiecie cos o nich
oj pamiętamy

http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ll/profil.html
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ei/profil.html
Odpowiedz cytując
Eleusis
Senior Member

Stary 01.06.2009, 15:15
A Boris Peskovic prawdopodobnie podpisał kontrakt z Cfr Cluj...Była znakomita okazja do wyciągnięcia za darmo właśnie jego, najlepszego PIŁKARZA Ligi Portugalskiej.Cóż, szkoda, wielka szkoda...:( No, Pavlyuchek i Kislyak to po prostu wymiatają w fmie, ciekawe jak tam sobie radzą...
Ostatnio edytowane przez Eleusis : 01.06.2009 o godz. 15:18.
Odpowiedz cytując
dejw92
Banita

Od: 06.2009

Stary 01.06.2009, 15:22
Gdybym był Bednarzem zainteresowałbym się nastęującymi zawodnikami:
BRamkarze:

Adam Stachowiak ( Odra Wodzisław ) - Do wyciągniącia za około 500/700 tyś zł. W ubiegłęj rundzie ( jesiennej) spisywał się wysmienicie, nie raz ratując Odrę. Do Tego młody.

Adrian Bieniek ( Znicz Pruszków ) - Był już kiedyś na testach w Wiśle. Młody zawodnik, wyróżnia się w Zniczu, Znicz potwierdzał juz zainteresowanie tym zawodnikiem z klubów zagranicznych. Ze Znicza do wyciągnięcia, bo raczej Znicz nie zagra w barażach.

Obrońcy:

Adam Banaś ( Górnik Zabrze) - Najlepszy Zawodnik Górnika w tej rundzie, Młody, z dobra techniką, Mógłby być alternatywą dla Głowackiego czy Marcelo.

Kamil Glik ( Piast Gliwice ) - Może grać na boku jak i na środku obrony, uzdolniony. U Macieja Skorzy mógłby stać się jednym z najlepszych Polskich obronców. Do Wyciągnięcia za około 200 tyś zł.

Hubert Wołąkiewicz ( Lechia Gdańsk ) - Zawodnik Baniaminka tegorocznej ekstraklasy. popisywał się już w starej 2 lidze jak i teraz. z Poczatkiem rundy jacek Zieliński wystawiał go na środku pomocy - Ponieważ LEO Benhakker chcial go powołać na tą pozycję do kadry Polski, ale ostatnio powrócił na swoją nominalną pozycję - czyli środek obrony, próbowany także na prawej stronie defensywy,

Pomocnicy:

Mariusz Sacha ( Cracovia Kraków) -
Jak włączy 7 bieg to trudno go powstrzymac, prawoskrzydłowy, taki trochę " Jeździec bez głowy"
Odpowiedz cytując
Eleusis
Senior Member

Stary 01.06.2009, 15:33
Ja bym się zainteresował tym bramkarzem, 2 występy w reprezentacji Brazylii do lat 20, były zawodnik Sao Paulo, dobre warunki fizyczne.Mógłby się okazać całkiem ciekawym zawodnikiem, jeśli interesujemy się rynkiem brazylijskim, taki transfer mógłby być możliwy http://www.transfermarkt.de/de/spiel...inenblick.html Choćby i na testy, skoro bierzemy Macedończyka prawdopodobnie bez żadnych występów w kadrach, to tym bardziej można sprawdzić takiego Brazylijczyka.
I jeszcze ten Austriak, wysoki 5 występów w U-20: http://www.transfermarkt.de/de/spiel...er/profil.html i filmik który znalazłem na youtubie:http://www.youtube.com/watch?v=528R0...layer_embedded
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Eleusis : 01.06.2009 o godz. 15:45.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 01.06.2009, 18:13
Zakładając, że zostają z nami Brożek i Marcelo oraz kontrakt przedłużają Sobol i Singla to potrzebny nam obowiązkowo:
-środkowy obrońca gdyż mamy tylko dwóch
-prawy obrońca, gdyż mamy tylko jednego
-lewy pomocnik jeśli odchodzi Zieńczuk to potrzebny nam ktoś wysokiej klasy na ta pozycje, nawet jak Zieńczuk jakimś cudem zostanie to i tak przydałoby się wzmocnić ta pozycje
-napastnik przynajmniej jeden gdy zostanie Brożek (po cichu licze że jednak zostanie z Marcelo, ja bym z nim przedłużył kontrakt i dał z 500tys. bo to i tak nam się opłaca), jeśli odejdzie to nawet dwóch napastników
-bramkarz który by realnie podją walke z Pawełkiem

Z Polskiej ligi to ja jedynie widze realną szanse kupienia kogoś do obsadzenia środka obrony gdyz na reszte pozycji zwyczajnie nikogo nie ma. Z obrońców jest trzech którzy by się przydali. Najlepszy oczywiście Jodłowiec ale i najdroższy. Jednak to zawodnik do pierwszego składu, ja go widze nawet w środku jako alternatywe dla Diaza a w przyszłości zastępce Sobola. Drugi zawodnik na ta pozycje juz całkiem realny do wyjęcia to Glik, który już teraz jest bardzo dobry. Dać Piastowi Kowalskiego na stałe i dopłacić trochę, ewentualnie Hernani najsłabszy z tej trójki, ale najtańszy bo kontrakt mu się kończy, myślę że jako trzeci stoper w drużynie miałby najmniejsze 'ale' do bycia rezerwowym.

Co do wypełniania reszty pozycji to zwyczajnie musi być ktoś spoza ligi, bo u nas jest zero dobrych skrzydłowych, zero bocznych obrońców, średni bramkarze od Pawełka nie lepsi i w ataku jedynie nadający się to Dawid 'szkło' Nowak. Jednak za tego szklanego zawodnika zażyczyć sobie takiej ceny to trzeba być niespełna rozumu. Na miejscu Bednarza to udałbym się do Bełchatowa wpadłbym do ich prezesa, popukałbym się w czoło i bez słowa odjechał, bo szkoda czasu tracić na rozmowę z takimi ludźmi.
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 01.06.2009, 18:31
Zakładając ,że nie odejdzie nikt z kluczowych zawodników to priorytetem powinno być sprowadzenie prawego obrońcy jako konkurencje dla Singlar'a, według mnie mógłby to być Grzegorz Fonfara (30 czerwca bieżącego roku kończy mu się umowa) z którym można by podpisać roczny kontrakt z możliwością przedłużenia. 30 czerwca bieżącego roku kończy się umowa Hernani'emu grzechem byłoby nie skontaktowanie się z tym solidnym stoperem. Podobnie wygląda sytuacja z Januszem Golem-solidnym i perspektywicznym pomocnikiem GKS Bełchatów. Po przyjściu Guły i powrocie Kowalskiego z wypożyczenia mielibyśmy solidną drużyne bez nakładów finansowych.
Odpowiedz cytując
Ikki
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 01.06.2009, 19:02
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...aw/profil.html

A może go spróbować wyciągnąć? Leo miał go określić ogromnym talentem Czym za bardzo bym się nie sugerował, lecz ciekawym zawodnikiem jest
Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Stary 01.06.2009, 19:17
http://www.transfermarkt.co.uk/en/sp...sferdaten.html

jeżeli dobrze patrzę, został królem strzelców ligi węgierskiej, teraz kończy mu się kontrakt
Odpowiedz cytując
Krystian168
Banita

Stary 01.06.2009, 19:19
amauri1990 napisał(a):Wyświetl post
http://www.transfermarkt.co.uk/en/sp...sferdaten.html

jeżeli dobrze patrzę, został królem strzelców ligi węgierskiej, teraz kończy mu się kontrakt
pisałem już o nim tutaj chyba z dwa dni temu uważam że godny uwagi jest...
Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Stary 01.06.2009, 19:20
musiałem przegapić, bo temat raczej śledzę

jeżeli chcą kupić napastnika to kogo, jeśli nie jego
Odpowiedz cytując
Krystian168
Banita

Stary 01.06.2009, 19:24
amauri1990 napisał(a):Wyświetl post
musiałem przegapić, bo temat raczej śledzę

jeżeli chcą kupić napastnika to kogo, jeśli nie jego
dokładnie bramkostrzelny, umie asystować, nie z jakiejś indonezyjskiej ligi, w dobrym wieku (27 lat) i z kartą w ręku...
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 01.06.2009, 19:50
Pamiętam jak obserwowałem Jodłowca 3 lata temu w kontekście właśnie pozycji defensywnego pomocnika... Wtedy wart był grosze. Dziś jest wart 2,5 mln € (tyle oczekuje za niego Polonia -źródło wiarygodne choć za 1,5 pewnie sprzeda tyle że na zachód dla nas minimum 2 mln.)

Zato uważam że teraz jest świetny moment na wyciągnięcie z Polonii nieco zapomnianego ostatnio Majewskiego. Kiedyś wszyscy zastanawiali się czy odejdzie za 2 mln € czy za 3, teraz myślę że do wzięcia (choć z Wojciechowskim jakiekolwiek rozmowy to męczarnia) za 800 tyś do 1 mln €. Myślę że warto. Ale takich pieniędzy nie dastaniemy napewno.

Tak wyglądają moje wzmoicnienia marzeń :]

- BR Białkowski 1 000 000 € (180 000 € kontrakt)
- ŚO/ŚPD Jodłowiec 2 000 000 (250 000 € kontrakt)
- PO Rzeźniczak 1 000 000 € (120 000 € kontrakt)
- LP Wilk 1 000 000 € (150 000 € kontrakt)
- N Lewandowski 5 000 000€ (400 000 € kontrakt)

Wydano: 10 000 000 €
Płace łączne: 1 100 000 €

Realne wzmocnienia

- BR młody bramkarz z zagranicy. Ewentulanie Fabiniak (350 000 €) Stachowiak (200 000 €) Linka (0-300 000 €) Pilarz (100 000 €)Najlepiej jednak ktos z kartą na ręce.

- PO Grzegorz Fonfara (bardzo polecam tego chłopaka - grał świteni przed 1,5 roczna kontuzją tj do rundy wiosennej w sezonie kiedy GKS był wicemistrzem, - na wiosnę wrócił do gry i grał najpewniej z całej defensywy GKS, do tego du8żo podłacza sie do akcji ofensywnych, ma 26 lat)
Cena: 0 € !! Kończy mu się kontakt w czerwcu. Do wzięcia w promocji.
Kontrakt: 80-100 000 €

albo

- PO Grzegorz Bartczak (co najmniej solidny Prawy Obrońca, umiejący grać ofensywnie i twrdo, umiejetności ma bardzo podobne do Fonfary - choc IMHO Fonfara jest lepszy. Ma dopiero 24 lata i to jest jego przewaga nad Fonfarą no i nie maił takiej kontuzji. Wadą jest duża renoma podbijająca jego cenę, i kontrakt do VI 2010 roku więc trzeba będzie za niego zapłacić niemało. Jednak jeśli chcemy go kiedykolwiek wyciągnąc z Zaglębia to mamy 2 możliwości: 1 po cichu się z nim dogadać że za 0,5 roku przechodzi do nas za grosze, albo wyciągnąc teraz. Po pół roku gry w ekstraklasie cena znacznie wzrośnie i albo się wyniesie gdzieś indizej, albo przedłuży kontrakt z Zagłębiem.)
Cena: 500 000 - 600 000 €
Kontrakt: ~150 000 €

- ŚO Hernani (od dawna pisałem o nim w kontekście wzmocnienia Wisły, widze w nim to samo co w Marcelo, tylko w nieco mniejszych ilościach. Szybkość biegu duzą jak na stopera, technikę i dużą skoczność. Kiedyś uważałem go za idelanego obrońce dla Wisły, ale Bednarz pokazał nam transferem Marcelo że można ściągnąc kogoś jeszcze 4 razy lepszego. Niestety klauzula w kontrakcie Marcelo sprawi ze prędzej czy puźniej będziemy potrzebowali kogoś na jego miejsce. IO Herani świetenie sie do tego nadaje. Ma 25 lat)
Cena: 0 € !! Koniec kontraktu w czercu
Kontrakt: ~150 000 €

alternatywą mogą być

- ŚO Piotr Polczak ze spadającej Craxy (bądź co bądź to bardzo utalentowny stoper już doswiadczony a ma dopiero 22 lata) Cena: 500 000 € Kontrakt: 150 000 €

- ŚO Adam Banaś z Górnika (waleczny, doświadczony młody, ma 26 lat)
Cena: 700 000 € Kontrakt: ~ 180 000 €

- ŚO Michał Pazdan (zadziorny i zdolny, zaledwie 20 lat, wadą są słabe jak na stopera warunki fizyczne)
Cena: 400 000 € Kontrakt: ~ 120 000 €

- ŚO Kamil Glik (dobra technika i wyszkolenie w Realu, mnie osobiście nie zachwyca, choć bycie podstawowym stoperem w tak młodym wieku jest dostateczną rekomendacją ma 21 lat)
Cena: 800 000 € Kontrakt: ~ 150 000 €

Wadą ich wszystkich są długie kontrakty podbijające cenę i działacze nie skłonni do wyprzedarzy. Glik raczej odejdzie z Piasta, lecz będzie bardzo ciężko przebić inne oferty, zwłaszcza że u nas ma murowaną ławę, a gdzieś indziej będzie mówgł grać. Z innych stoperów można się zastanowic nad Sadlokiem i Fojutem.

Zabrakło mi sił na pisanie o pomocnikach/napastnikach więc napisze szybko.

1 z tej grupy:

- PS/LS Szymon Pawłowski Wiek: 22 lata Cena: 800 000 € Kontrakt: ~ 180 000 €

- ŚPO Radosław Majewski Wiek: 21lat Cena: 900 000 € Kontrakt: ~ 220 000 €

- ŚP Bruno Couthino Wiek 23 lata Cena: 500 000 € Konrakt: ~ 150 000 €

- LP Damir Kojasević Wiek 22 lata Cena: 250 000 € Kontrakt: ~ 80 000 €

- ŚPO/ŚN - Paweł Buzała Wiek: 23 lata Cena: 300 000 € Kontrakt: ~ 80 000 €

- LP/PP Maciej Małkowski Wiek: 24 lata Cena: 350 000 € Kontrakt:~ 120 000 €

- LS MJanusz Gancarczyk Wiek: 25 lat Cena: 900 000 € Kontrakt: ~ 200 000 €

Napastnik;

Dawid Nowak Wiek: 25 Cena: 800 000 € Kontrak: ~ 200 000 €

Buzała (patrz wyzej)

Kamil Grosicki Wiek: 21 lat Cena:1 000 000 € Kontrakt: ~220 000 €

Tomasz Zahorski (coś dla Skorży Wiek: 24 lata Cena: 0 -250 000 € Kontrakt: ~ 150 000 €
(dodam że co poniekturzy 12 miesięcy temu chcieli za niego dawać milion euro na tym forum)

W ataku marzył by mi sie jeszcze Dawid Janczyk - kto wie czy nie byłby do wzięcia wszystko zależy od tego jak jego postępy oceniają Rosjanie.
Powód: Janczyk
Ostatnio edytowane przez Angmir : 01.06.2009 o godz. 19:53.
Odpowiedz cytując
p e t e r
Senior Member

Stary 01.06.2009, 19:53
A skąd wziąłeś te wszystkie orientacyjne zarobki? To Twoje szacunki?
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 01.06.2009, 20:36
Ceny to niektórych chyba z kosmosu wziołeś...
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 01.06.2009, 20:37
jakis wielkich wzmocien nam nie trzeba, nalezy tylko uzupelnic braki... tj. jakis prawy obronca na poziomie Singlara czyli nie musi byc jakis porywajacy no i lewy pomocnik, ale tutaj juz przydalby sie ktos porządny, bo gra Cwielonga poprawila sie i to bardzo, ale to i tak za malo jak na europejskie puchary... no i jakis bramkarz, tez nie musi byc jakis gwiazdor.. taki na poziomie Mario, bo Dolha nie byl duzo lepszy, ale wtedy obaj zyskiwali na konkurencji...
Groundhopper
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 01.06.2009, 20:49
Czy niektórzy wierzą, że Nowak kiedyś wyzdrowieje? z Grzelakiem i Dawidowskim stworzyliby trójkąt marzeń....
Odpowiedz cytując
koker
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 01.06.2009, 21:20
Ja bym na prawa obrona wzial o to tego pana:

http://transfermarkt.de/de/spieler/1...ex/profil.html

I on jest za darmo!!!

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź