The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AS82
Banita

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.05.2009, 20:17
Teraz oby z Belchatowem nie wygrali z Gornikiem remis i bracia z Poznania ich oficjalnie spuszcza do 2 ligi
Odpowiedz cytując
puszek06
Banita

Od: 11.2008

Stary 09.05.2009, 20:19
3 czerwone kartki dla sąsiadek.... nie jestem specem od piłki nożnej, ale z takim budżetem, zawodnikami jakimi gra Cracovia środek tabeli powinien być spokojny. Kluby takie jak Odra, ŁKS i pare innych mogą pomarzyć o warunkach jakie mają pasiaści piłkarze (zaplecze klubowe, głowny sponsor, drobni inni sponsorzy) a oni odwalają taką kaszane.. nie wiem czy sie w dupach piłkarzykom poprzewracało, czy 4 miejsce w 2007 roku (głosno otrąbione jako wyżej od Wisły) uśpiło czujność ale wg mnie klub zza błoń w tym roku po prostu plami krakowską piłkę..
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 09.05.2009, 20:21
puszek06 napisał(a):Wyświetl post
3 czerwone kartki dla sąsiadek.... nie jestem specem od piłki nożnej, ale z takim budżetem, zawodnikami jakimi gra Cracovia środek tabeli powinien być spokojny. Kluby takie jak Odra, ŁKS i pare innych mogą pomarzyć o warunkach jakie mają pasiaści piłkarze (zaplecze klubowe, głowny sponsor, drobni inni sponsorzy) a oni odwalają taką kaszane.. nie wiem czy sie w dupach piłkarzykom poprzewracało, czy 4 miejsce w 2007 roku (głosno otrąbione jako wyżej od Wisły) uśpiło czujność ale wg mnie klub zza błoń w tym roku po prostu plami krakowską piłkę..
Jechali po Majewskim ,a zatrudniajac Płatka ,maja jeszcze gorszego trenera i sadze ze to glowny powod.Ponadto maja chyba najgorsza obrone w lidze i bramki strzela...pomocnik Pawlusinski 10 goli
Odpowiedz cytując
puszek06
Banita

Od: 11.2008

Stary 09.05.2009, 20:28
mnie uderzyło to, że jak Majewski rozwalał drużyne pasom - to Filipiak mówił że wszystko ok, rozstali się w iście sielankowych warunkach a po kliku meczach już pan "profesor" (teraz jak widać byle prostak może mieć to przed nazwiskiem) jechał po Płatku jak po kobyłce.. Nie żebym cenił jakoś ich obecnego trenera ale widać że na układy nie ma rady (plus ulubieniec piłakrzy Tabisz i wielki przydupas profesorka)... matoły pamietam jakie mieli aspiracje jak weszli do ekstraklasy, groźby że narodziła się nowa potęga itd.. - na stadionie jest popelnia, piłkarze grają bryndze, zarząd pojebany ale i tak będziemy wysłuchiawać że to spisek, komunistyczne odwety za patryiotyzm itd.... Chyba pokazali przez te 5 lat że nie dorośli do tej fazy rozgrywek - mieć takie sznase i tak upaść..żenada
Ostatnio edytowane przez puszek06 : 09.05.2009 o godz. 20:31.
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 09.05.2009, 20:40
Pasiaści może i kasę mają ale klub "mentalnie" pozostał w 3 lidze. Tak za awans jak i za (nie czarujmy się nieuchronny) spadek podziękować mogą głównie polityce Filipiaka . Sami swojej drużynie "zęby powyrywali" i dziś zbierają owoce.
Transferowo co najmniej 2 lata przespali . Może extraklasa to nie ich klimat a może mała kwarantanna coś ich nauczy...
Trochę szkoda że derbów "jakiś czas " nie będzie...

Oczywiście teraz będą przekonywać wszystkich , a zwłaszcza siebie o ogólno-światowym spisku przeciwko nim...
Ostatnio edytowane przez darotsok73 : 09.05.2009 o godz. 20:44.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.05.2009, 20:49
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Jechali po Majewskim ,a zatrudniajac Płatka ,maja jeszcze gorszego trenera i sadze ze to glowny powod.Ponadto maja chyba najgorsza obrone w lidze i bramki strzela...pomocnik Pawlusinski 10 goli
Płatek ma o klasę gorszy zespół który odpowiednio "wzmocnił" Majewski
zresztą
co mnie to...

III liga VIII grupa Cra co via
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 09.05.2009, 20:59
Nie cieszcie się za wcześnie bo szanse na miejsce barażowe mają realne - a tam trafiają np. na Znicz Pruszków.
Mnie nie będzie specjalnie bolał ich brak w lidze, jeśli spadną
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Devonisch
Senior Member

Stary 09.05.2009, 21:18
ja powiem tak - sąsiadka zza błoń z całym zaciągiem niewiadomo jakich kopaczy odwiedzi zapewne 2 ligę, bo nazywanie jej pierwszą jest nadużyciem - ZASŁUŻYLI - może to przedwczesne ale i tak polecą w ****u.......... Za chamstwo za butę, za brak respektu - 2ga liga zasłużona - ciekawi mnie tylko fakt, że śląskie kopalniane drużyny wyskładane za 10 razy mniej pieniędzy niż komarchowya maca, WALCZY i to w każdym meczu.

Co by nie mówić ciekawa ta nasza liga w tym roku.
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 09.05.2009, 21:23
element napisał(a):Wyświetl post
A fanki Spadkovii też jacyś niemrawi, zamiast wziąć za ryj cały ten burdel, odwiedzić piłkarzy i nie tylko ich, to oni jeszcze ciieszą michy że mają bilety po 5 zł i zarząd po rączkach całują.
Coś tam podobno tłumaczyli piłkarzom jak byli na zgrupowaniu z Zakopanym
the end
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Stary 09.05.2009, 21:26
wisl@k_TS napisał(a):Wyświetl post
Coś tam podobno tłumaczyli piłkarzom jak byli na zgrupowaniu z Zakopanym
Tłumaczyli, tłumaczyli z jidysz na hebrajski
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
Robbie92
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 09.05.2009, 21:30
ja bym chcial zeby spadly druzyny z mniejszych miast typu: Odra,Arka no i Craxa
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."

Odpowiedz cytując
Tylko_Wisła!
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 09.05.2009, 21:36
Jest gdzieś w necie Liga+

Edit: Dzięki mistrzu.
Ostatnio edytowane przez Tylko_Wisła! : 09.05.2009 o godz. 21:49.
WISŁA TO MY !
Odpowiedz cytując
Deivid
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 09.05.2009, 21:46
Tylko_Wisła! napisał(a):Wyświetl post
Jest gdzieś w necie Liga+
Sopcast kanał 65059

http://soccer-live.pl/ dodac do zakładki na nastepny raz
Odpowiedz cytując
Suchman
Member

Od: 03.2006

Stary 09.05.2009, 22:06
28.kolejka: Craxa-Bełchatów: co najwyżej punkt
29.kolejka: Craxa-Zabrze: co najwyżej punkt
30.kolejka: Lech-Craxa: porażka
Spadek się szykuje? no ale nie ma co sobie zawracac głowy rywalką za błoń. Ważne żeby Lechia się utrzymała, a kto już spadnie to mi obojętne.
Odpowiedz cytując
Kris54
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 09.05.2009, 23:57
To wszystko wina gtsu, bo rzeka może wszystko, na przykład bezkarnie wysyłać ludzi do gazu! A w ogóle wisła wasza mać!

Tak na serio to na pewno żal derbów, ale takie indywidua jak kibice, piłkarze i dzialacze klubu Cracovia niestety nie powinny egzystować w ekstraklasie...
PSIA KREW

"Płoną perony płynie krew, to szlak wiślackiej wiary! Rzucamy wokół śmierci zew, łopocą nam sztandary! Niech chwała Twoja wiecznie trwa! Zwyciężaj Wisło ma...

ZWYCIĘŻAJ WISŁO MA! "
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 10.05.2009, 09:22
Cracovii iArce juz podziekujemy. Mecze przyjaźni niech sie toczą w 1.lidze
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 10.05.2009, 09:27
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Cracovii iArce juz podziekujemy. Mecze przyjaźni niech sie toczą w 1.lidze
Trzeba sie jeszcze wstrzymać z tymi pozytywnymi prognozami . Cracovia gra u siebie z Belchatowem i Górnikiem i sadze ze moze w tych meczach zdobyc wiecej niz 3 pkt. Lech w ostatniej kolejce jesli bedzie wiedzial czy jest na koniec 1,2 czy 3 w tabeli ,majac mecz o nic moze sie im podlozyc.
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 10.05.2009, 09:51
A jak ma wiedziec ktory bedzie? Dwie ostatnie kolejki sa rozgrywane o tej samej godzinie wiec o ile roznica punktowa nie bedzie wieksza jak 3 to beda mieli o co grac do konca. Podobnie zreszta jak my i Legia.
DysoN
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Stary 10.05.2009, 10:33
z ciekawostek obejrzyjcie sobie na ekstraklasa.tv drugą bramke dla odry i pod koniec coś około 1:22 widać jak sędzia się za głowe chwyta..
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.05.2009, 11:42
http://www.youtube.com/watch?v=ZPAvBk9qjiU

gdyby pasiaste miały w swoim repertuarze inne przyśpiewki poza WTSK, też można by było coś takiego zrobić... ;]
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 10.05.2009, 22:42
http://www.sport.pl/pilka/77,65050,6...__kolejki.html

Oj, biedaki, długo nie będą mogli się otrząsnąć po tym meczu...

No, ale było dużo nie dokładności, i w ogóle mecz chujowy, także cicho sza, bo najlepsiejszy jest lech a po nim legia...
Powód: aaa, ide spać...
Ostatnio edytowane przez Konrad. : 10.05.2009 o godz. 22:47.
Ddf
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 10.05.2009, 23:27
Meczy był słaby, więc nie ma się czym ekscytować. Powiem szczerze, że na 3 kolejki przed końcem sezonu przestałem się kompletnie przejmować tym kto zostanie MP. Nie żeby było mi wszystko jedno, ale czuję się znudzony tym co widzę przez ostatnie miesiące. Znów będzie to samo. Wakacyjna karuzela transferowa. Oczywiście więcej gadania niż realnych zakupów. Choć Nowak, Małkowski, Grosicki, Szczot czy Banaś pewnie znajdą nowe kluby. Później nakręcanie się przed europejskimi pucharami. Wylosowany średni przeciwnik w LM, ale znów wtopa. W lidze europejskiej może ktoś znowu zaszaleje i przejdzie fazę grupową po czym znów skoncentrujemy się na walce o MP 2009/2010. I tak w kółko. Widzę jednak światełko w tunelu... nowe stadiony, które począwszy od roku 2010 powinny wnieść trochę kolorytu do naszej ukochanej "kopanej".
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 10.05.2009, 23:46
emj10 - a ja mam odwrotnie, to w 3 sezonach 'Kasprowych' gdzie górowalismy nad resztą w każdym aspekcie, miałem 'ziewa' na mistrza.Pójście na mecz u siebie to zazwyczaj był piknik i człowiek tylko się zastanawiał - będzie3 czy 4 jajo.Zadnych emocji adrenaliny itp.

Właśnie brak kasy, osłabienia - powodują że jest się czym ekscytować a mecze to prawdziwa huśtawka nastrojów.Dla mnie to jest jakaś magia , że mimo iż zostaliśmy skazani już dawno na pożarcie ,nie mamy kasy praktycznie na nic(w sensie jakiś wzmocnień a ostatnie okienko było tego idealnym przykładem) a na 3 kolejki przed końcem, zostajemy liderem....

A LM czy uefa i duże prawdopodobieństwo że niewiele tam ugramy...?Kij z tym
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 11.05.2009, 13:16
zgadzam sie po częsci z przedmówcą co do obecnej sytuacji w Wiśle, jesli zdobedziemy mistrza ciezko bedzie coś ugrac w Europie. I potrwa to jeszcze troche....do czasu gdy naprawde w nasze polskie kluby zacznie ładować sie grube pieniądze.
Oosobiscie skupiam sie na obronie mistrza Polski. Nie myśle póki co o sukcesach/niepowodzeniach w pucharach liczy sie kolejny tytuł krajowy! więcej nie chce nic pisac czy podniecać sie liderowaniej w tabeli, bo w obecnej sytuacji 3 kolejki do końca to naprawdę dużo i różne dziwne rzeczy mogą się jeszcze wydarzyć...
What's new?

Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 11.05.2009, 13:41
Szarny napisał(a):Wyświetl post
http://www.youtube.com/watch?v=ZPAvBk9qjiU

gdyby pasiaste miały w swoim repertuarze inne przyśpiewki poza WTSK, też można by było coś takiego zrobić... ;]

hhahahahaha sorki ,ale nie mogłem sie powstrzymać
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 11.05.2009, 17:35
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
http://www.sport.pl/pilka/77,65050,6...__kolejki.html

Oj, biedaki, długo nie będą mogli się otrząsnąć po tym meczu...

No, ale było dużo nie dokładności, i w ogóle mecz chujowy, także cicho sza, bo najlepsiejszy jest lech a po nim legia...
[napinka=on]
taaa, zwłaszcza, że ta chwilowa przewaga Legii pod koniec wynikała z kontuzji Wislaków...

... chociaz kto wie, może taką taktykę mieli, cytując Urbana w meczu z Ruchem:
"to jest przypadek, taa kur*a... Ej Gizmo, Gizmo ... Napierdal*my...Dawaj, jak chcą wojny kur*a! Komor! Komor! Komor! ostro kur*a!"
[napinka=off]

;-)
Odpowiedz cytując
bofff
Member

Od: 10.2007

Stary 12.05.2009, 12:45
Jak też i z tego, że tylko top z ligi angielskiej potrafi grać pressingiem pełne 90 minut.
Przeraźliwie chaotyczna Legia mogła ten mecz wygrać i to jest dowód zarówno na niskie umiejętności trenerskie Urbana jak i na złe rozłożenie sił przez Wisłę (vide Legia-Lech).
Wnioski powinny wyciągnąć obie strony.
Oby największym wygranym nie okazał się Lech, który mimo 2-miesięcznej zniżki formy aż przebiera nogami na szybki szmal z CL

...aż przebiera nogami = ma ochotę na...
Czyli nic w czasie dokonanym. A że prawdopodobieństwo awansu wzrosło, nadzieja na kasę też. Jaśniej?

O to przecież jest/powinna być gra a nie o mistrzostwo Ekstraklasy
Ostatnio edytowane przez bofff : 12.05.2009 o godz. 17:31.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 12.05.2009, 16:30
A co awansowali do CL,że już kasę liczą?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Wiślak1994
Member

Od: 02.2009

Stary 12.05.2009, 16:40
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
A co awansowali do CL,że już kasę liczą?
Przecież mistrzostwo zdobyli już po rundzie jesiennej...Teraz czas na awans do CL ! Ach te pyruski i ich drużyna warta 120 milionów.....

Żeby nie było offtopu :

Pieniądze im szczęścia nie dają - ciekawy artykuł...
http://ekstraklasa.net/news,17180,pi...a_nie_daja.htm
Odpowiedz cytując
Neon
Member

Od: 05.2008

Stary 12.05.2009, 22:00
Lech po rundzie jesiennej wyprzedzał Legię bilansem bramkowym, a na wiosne to wiadomo jak im idzie. Jedynie po 2 pierwszych zwycięstawach mieli 3pkt przewagi nad resztą co zresztą było największą przewagą nad drugim zespołem jaką udało się wypracować jakiemukolwiek liderowi w tym sezonie.
Także nie wiem kto i kiedy koronował na mistrza akurat Lecha ale nie miało to faktycznych podstaw w ich dokonaniach w lidze.
W tej chwili Wisła ma 1pkt przewagi co jest przewagą żadną i tak naprawdę do ostatniej kolejki może toczyć się walka. Matematycznie na mistrza szanse ma nadal 5 drużyn.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów