The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
donPedro23
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.05.2009, 13:30
element napisał(a):Wyświetl post
Jest dobrze.
Chyba nie kumam.
WSZĘDZIE DOBRZE, ALE W DOMU NAJLEPIEJ...R22!

Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 04.05.2009, 13:38
donPedro23 napisał(a):Wyświetl post
Chyba nie kumam.
Może z nami też będą strajkować.

Może też strzelą samobója na znak protestu.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 04.05.2009, 13:38
Łks zostanie zdegradowany za długi. Chyba elementwoi chodzilo o to ze sie wesolo dzieje w klubie. Ja osobiscie wspolczuje kibicom w Łodzi.Te wszystkie Pawelce, Grajewskie i Ptaki zrobily wiele złego w polskiej piłce nożnej.
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 04.05.2009, 13:43
za 2 tygodnie mecz ŁKS-Wisła
Odpowiedz cytując
donPedro23
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 04.05.2009, 13:53
Krissu napisał(a):Wyświetl post
Może z nami też będą strajkować.

Może też strzelą samobója na znak protestu.
Umiesz liczyć, licz na siebie Nie ma co się nastawiać, że nam odpuszczą, trzeba się zmobilizować i im pojechać

Fatalnie ta kolejka się ułożyła dla Lechii, wszystkie drużyny odrobiły straty, będzie gorąco chyba już do końca i mam nadzieję, że takie cuda jak w weekend się nie powtórzą!! BKS!!
WSZĘDZIE DOBRZE, ALE W DOMU NAJLEPIEJ...R22!

Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 04.05.2009, 14:17
Jak sie patrzy co sie dzieje w co poniektorych klubach tak jak np teraz w ŁKS ,to mamy naprawde wygrany los na loterii w postaci Bogusława Cupiała. Oczywiscie nie wszystko przez te 10 lat bylo super,zdarzaly sie czesto nerwowe posuniecia,ale takich akcji jak: brak kasy na pensje,brak cieplej wody w szatni w klubie czy ustawiane mecze udalo sie ominac dzieki BC.
Odpowiedz cytując
Strzala
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 04.05.2009, 14:21
Ja mam taki pomysł, jak byście kiedyś chłopaki nie mieli pomysłu na oprawe to można zrobic oprawę, która była by wyrazem szacunku dla naszego prezesa, wiadomo że nie jest super, ale jak na Polskie realia to trzeba się cieszyć z tego co sie ma i Panu Cupiałowi odwdzięczyć za te wspaniałe lata.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.05.2009, 14:23
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Jak sie patrzy co sie dzieje w co poniektorych klubach tak jak np teraz w ŁKS ,to mamy naprawde wygrany los na loterii w postaci Bogusława Cupiała. Oczywiscie nie wszystko przez te 10 lat bylo super,zdarzaly sie czesto nerwowe posuniecia,ale takich akcji jak: brak kasy na pensje,brak cieplej wody w szatni w klubie czy ustawiane mecze udalo sie ominac dzieki BC.
Miło, ze od czasu do czasu ktoś to zauważa i docenia.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 04.05.2009, 15:03
Strzala napisał(a):Wyświetl post
Ja mam taki pomysł, jak byście kiedyś chłopaki nie mieli pomysłu na oprawe to można zrobic oprawę, która była by wyrazem szacunku dla naszego prezesa, wiadomo że nie jest super, ale jak na Polskie realia to trzeba się cieszyć z tego co sie ma i Panu Cupiałowi odwdzięczyć za te wspaniałe lata.
Dla mnie jest rewelacyjnie u Cupiała. Czasami przaśne to wszytko, ale spokojne. Nikt nikomu nie grozi odcięciem wody lub relegacją za długi,pomijam brak zadłużeń wobec kopaczy. Pewnie ani wyżej nie podskoczymy ponad to co mamy (czyt. regularne boje o MP)ale też co ciekawy nigdy zapewne jakiś specjalnych kłopotów mieć nie będziemy. Jakoś tak realnie to wszytko wygląda. Nikt nie mówi już tak głośno o budowie zespołu na LM tudzież podboju PUEFA. Zdaje mi się,że realnie patrzymy na sprawy. W Poznaniu coś tam o podboju jakiejś europy mówili to zobaczyli czym to pachnie, walka z przeciętniakiem włoskim była na granicy ich możliwości. A pamiętam dokładnie jak śmiali się z Wisły,że co roku dostaje bęcki w eliminacjach LM. Że oni będa lepsi,bo budują poważny zespół. Nie ten portfel chłopcy, a raczej nie ta grubość.W Polsce nie da się zbudować dobrej drużyny, która będzie grać w fazach finałowych europejskich pucharów. Zaryzykuje stwierdzenie,że przez kolejnych kilka lat nie będziemy mieć zespołu nawet w PUEFA. Tak więc lepiej mieć to co mamy,niż się szarpać i napalać na nie wiadomo co.

A co do ŁKS-u. Żal ale dla ich dobra i nas wszytkich,wywalić już teraz za długi i nakazać spłacenie wszystkich zobowiązań. Później budować od podstaw zdrowy klub.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 04.05.2009 o godz. 15:05.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
loozak84
Member

Od: 08.2007

Stary 04.05.2009, 15:33
no i wycofaja ich z rozgrywek a wszystkim dadza za mecz z nimi walkowery. dla Wisly czysty zysk
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Stary 04.05.2009, 15:57
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
(...) W Polsce nie da się zbudować dobrej drużyny, która będzie grać w fazach finałowych europejskich pucharów. Zaryzykuje stwierdzenie,że przez kolejnych kilka lat nie będziemy mieć zespołu nawet w PUEFA. Tak więc lepiej mieć to co mamy,niż się szarpać i napalać na nie wiadomo co. (...)
Heh, czyli jednak znowu kryzys polskiej piłki? To nic, że w tym sezonie jeden polski klub nie tylko zagrał w fazie grupowej ale zaszedł nieco dalej, właśnie do fazy pucharowej. Ale jak widać wg Ciebie to szczyt możliwości polskich klubów, które z roku na rok zwiększają swój budżet o kilkadziesiąt procent i stać ich na zatrudnianie coraz lepszych piłkarzy z kraju i zagranicy. Rozbudowują swoją infrastrukturę (stadiony), przyciągają coraz więcej kibiców na stadiony. Jednym słowem zwiększają swoje możliwości sportowo-finansowe i to prawdopodobnie dużo szybciej niż sąsiedzi z rankingu UEFA.
Jednak jak widać lepiej jest ponarzekać i stwierdzić, że i tak się nie uda. Taki już stary polski zwyczaj.

P.S. Może jednak masz racje, że polskie kluby nie zagrają już w Pucharze UEFA bo ten zmienia nazwę na Liga Europejska.
Odpowiedz cytując
Szary007
Member

Od: 07.2008

Stary 04.05.2009, 15:58
loozak84 napisał(a):Wyświetl post
no i wycofaja ich z rozgrywek a wszystkim dadza za mecz z nimi walkowery. dla Wisly czysty zysk

Nie wiem czy aż taki zysk, bo gdyby nie ich remis z Lechem, i w poprzedniej rundzie remis z Legią,to różnie mogłoby byc
Wielkie Derby Krakowa
- są częścią polskiej piłki, a w ich losach, niczym w lustrze, odbija się historia Polski. Przetrwały zabory i dwie wojny światowe. Nie udało się ich zniszczyć nawet Adolfowi Hitlerowi.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 04.05.2009, 16:06
Szary007 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy aż taki zysk, bo gdyby nie ich remis z Lechem, i w poprzedniej rundzie remis z Legią,to różnie mogłoby byc
Nie zapomnij, że w poprzedniej rundzie my też z nimi zremisowaliśmy.
Odpowiedz cytując
loozak84
Member

Od: 08.2007

no tak, ale wyniki meczow rozegranych pozostana w mocy - tak bylo min. z Kmita Zabierzow.

ale nawet jak zastrajkuja z Gornikiem to juz na Wisle pewnie wyjda - chec zmierzenia sie z takim przeciwnikiem raczej zwyciezy.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

loozak84 napisał(a):Wyświetl post
Dla Amiki też. Nie jestem tylko pewien czy walkower byłby za cały sezon czy tylko za rundę (bo wtedy gorzej).
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 04.05.2009, 16:14
Raphael napisał(a):Wyświetl post
Heh, czyli jednak znowu kryzys polskiej piłki? To nic, że w tym sezonie jeden polski klub nie tylko zagrał w fazie grupowej ale zaszedł nieco dalej, właśnie do fazy pucharowej. Ale jak widać wg Ciebie to szczyt możliwości polskich klubów, które z roku na rok zwiększają swój budżet o kilkadziesiąt procent i stać ich na zatrudnianie coraz lepszych piłkarzy z kraju i zagranicy. Rozbudowują swoją infrastrukturę (stadiony), przyciągają coraz więcej kibiców na stadiony. Jednym słowem zwiększają swoje możliwości sportowo-finansowe i to prawdopodobnie dużo szybciej niż sąsiedzi z rankingu UEFA.
Jednak jak widać lepiej jest ponarzekać i stwierdzić, że i tak się nie uda. Taki już stary polski zwyczaj.

P.S. Może jednak masz racje, że polskie kluby nie zagrają już w Pucharze UEFA bo ten zmienia nazwę na Liga Europejska.
My nie robimy nic ponad to co jest normą na zachodzie. Czyli stadiony. A co do budżetów kogo Ty chcesz takimi pieniędzmi przyciągnąć? Niech wzrastają ile chcą, wobec braku odpowiedniego zarządzania możesz wydawać i miliony na transfery. Nic z tego nie będzie. No chyba,że myślisz o realizowaniu opcji ukraińskiej, gdzie kasa na sport a zasady rynkowe nie mają ze sobą nic współnego. Piszesz,że jest postęp. Pewnie,w stosunku do tego co było 10 lat temu to i owszem. Ale ja dokonuje porównań na tle zachodu i wschodu a nie naszej przaśnej ligi. Jak widzę średniaków choćby z Niemiec to nie wiedzę w jakimś realnym przedziale czasowy kiedy polski średnika mógłby walczyć z Niemieckim jak równy z równym.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Stavanger
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 04.05.2009, 16:21
Pojawiła się informacja, że w bramce Lecha znów znajdzie się Ivan Turina, a Kotorowski wróci na ławkę. Według mnie, to akt desperacji. Turina jakimś wielkim olśnieniem nie jest, a wywalać Kotora za jeden błąd, który się może zdarzyć każdemu i za to, że jego koledzy już gwiazdorzą zamiast grać to chory pomysł. Dziwny ten Lech.

Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 04.05.2009, 16:46
Kotorowski popełnił drugi błąd z rzędu - w pucharowym meczu z Polonią puścił podobną bramkę z rzutu wolnego.
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Stary 04.05.2009, 17:02
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
(...)
Dlaczego od razu zakładasz, że wraz z większymi pieniędzmi będzie szło złe zarządzanie?
Jeszcze kilka lat temu piłkarzy z kontraktami rzędu 200 tys. € można było policzyć na palcach jednej ręki. Teraz w samej czołowej trójce jest takich piłkarzy ponad 20. Na grę w polskich klubach udaję się namówić coraz to lepszych obcokrajowców (Roger, Stilić, Arboleda, Marcelo itd.) i zatrzymywać zatrzymywać większą ilość czołowych Polaków. To jest dowód na to, że zwiększanie budżetów niesie za sobą wzrost poziomu sportowego.

Razem ze stadionami pójdzie dalszy rozwój. Nie tylko chodzi tu o większe pieniądze z biletów czy sponsorów oraz praw TV i wyższe kontrakty dla coraz lepszych graczy. Liga wizualnie zbliżona do zachodnich, cała jej oprawa powinna bardziej działać na wyobraźnię młodych piłkarzy. Tacy juniorzy mając w perspektywie grę w innym niż dotychczasowy piłkarskim świecie w dużym stopniu oczyszczonym dodatkowo z korupcji, inaczej będą podchodzić do swojej profesji i będzie więcej więcej Frankowskich, Żurawskich czy Brożków, którzy nie będą chcieli za wszelką cenę odchodzić na zachód.

Ukraina (nie mówiąc już o Niemczech) to jest na razie inny rozmiar kapelusza. Kluby z tego kraju w tym sezonie uzbierały do rankingu UEFA więcej niż kluby jakiegokolwiek innego kraju.
Polskie kluby na razie mają doszusować do takiego europejskiego średniego poziomu, przez który rozumiem rokroczną grę w fazie grupowej Ligi Europejskiej przynajmniej jednego zespołu i grę mistrza Polski w LM raz na parę lat. Na razie musimy być w stanie wygrywać rywalizację z klubami z Czech, Serbii czy Szwajcarii.
To jest moim zdaniem jak najbardziej realne w perspektywie najbliższych paru lat, no chyba, że z góry zakłada się niepowodzenie ale przy takim podejściu do życia nic nigdy się nie uda w jakiejkolwiek sferze ludzkiej działalności.

W tym sezonie Lech, Wisła i Legia zdobyły 5 pkt do rankingu UEFA. Jeśli przez kolejne cztery sezony uda się to przynajmniej powtórzyć to za 5 lat będziemy mieć 2 kluby w eliminacjach do LM. Wtedy się już będzie mówiło o prawdziwym boomie piłki klubowej.
Ostatnio edytowane przez Raphael : 04.05.2009 o godz. 17:16.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 04.05.2009, 17:44
joshi napisał(a):Wyświetl post
za 2 tygodnie mecz ŁKS-Wisła

Ale nie ma co sie łudzic ze odpuszcza itd

Poki co i tak niewiadomo czy wgole beda grac ...

ŁKS przypomina mi kiedys GKS Katowice,ktory tez sie rozsypał
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Suchman
Member

Od: 03.2006

Stary 04.05.2009, 20:51
Zawodnicy ŁKS-u tak gadają bo tym sposobem zwracają uwagę mediów i kibiców na ich problem. Moim zdaniem i w meczu z Górnikiem i tym bardziej z nami wystąpią. Może opóźnią swoje wejscie na murawę ale zagrają. Jeżeli im zależy na znalezieniu nowego klubu (a są chętni na nich) to będą chcieli się pokazac, zwłaszcza w meczu z Wisełką. Więc nie ma się co łudzic, że dostaniemy walkowera za to spotkanie.
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.05.2009, 21:06
Nie wiem dlaczego tak wiele osob mysli o tym walkowerze z LKSem....
Jesli mamy miec to mistrzostwo to niech nasi grajkowie wygraja je swoja determinacja, skutecznoscia a nie przy stolikach nie wychodzac nawet na murawe...
Taki mistrz to wstyd a nie powod do dumy... Szczegolnie ze LKS to druzyna do ogrania przez naszych bo co najwyzej maja sklad na ligowego sredniaka.
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 04.05.2009, 21:59
http://www.pilka24.pl/pzpn ciekawa inicjatywa
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
Suchman
Member

Od: 03.2006

Stary 04.05.2009, 22:08
GemHZR napisał(a):Wyświetl post
http://www.pilka24.pl/pzpn ciekawa inicjatywa
Incjatywa ciekawa , ale... według mnie nie powinno się likwidowac PZPN (w każdym kraju musi byc takowy związek), a wywalic 2/3 ludzi którzy tam pracują z przezesem Lato na czele
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 04.05.2009, 22:32
no one napisał(a):Wyświetl post
i co chcesz osiągnąć tym tekstem? nie znasz mnie ani trochę... [...]
A co ma piernik do wiatraka? Widzę, że ani trochę nie zrozumiałeś mojego przesłania. A było dośc proste, tak mi się wydawało. Więc chyba pora na tym zakończyć.

A co do tematu, to ostatnio analizowałem sobie mecze Wisły na chłodno, szczególnie rzuty rożne (przed meczem z Legią). I jestem w lekkim szoku, że praktycznie za każdym razem są one wykonywane tak samo - długa wrzutka piłki na Marcelo, ten zbija ją w stronę bramki i w ten sposób stwarza zagrożenie. Dziwi mnie to, że wychodzi to praktycznie za każdym razem. Urban przy Marcelo musi ustawić Choto, bo inny zawodnik nie będzie miał szans z Brazylijczykiem.
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 04.05.2009 o godz. 22:36.
Odpowiedz cytując
Coolpick
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 04.05.2009, 22:34
Suchman napisał(a):Wyświetl post
Incjatywa ciekawa , ale... według mnie nie powinno się likwidowac PZPN (w każdym kraju musi byc takowy związek), a wywalic 2/3 ludzi którzy tam pracują z przezesem Lato na czele
Po rozwiazaniu PZPNu na pewno zalozonoby nowy zwiazek i tam obsadzono by juz innych ludzi, a mialby uprawnienia podobne do tych, jakie ma teraz, to nie problem. Niestety nie uda sie zebrac raczej 500 tysiecy podpisow
Odpowiedz cytując
spirit
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 05.05.2009, 07:47
Zebranie 0,5 mln podpisów nie byłoby jakoś wybitnie trudne. Trudne, ale nie wybitnie trudne. Tyle że ja uważam, że problemem nie jest sam związek jako taki ale ludzie nim kierujący (odkrywcze to, nie ma co ) i to ich trzeba się pozbyć i wprowadzić gruntowne zmiany. Niestety wszystko wskazuje na to, że ta eliminacja nastąpi przez naturalny odsiew. Czyli póki nie zaczną wąchać kwiatków od spodu, tyle że to też nie jest żadną gwarancją, że ci, którzy przyjdą po nich, będą lepsi.W końcu przekręty były, są i będą.

Co do naszej kopanej. Amica wg mnie ostatecznie spuchła i już się nie podniosą. Głównymi kandydatami jesteśmy my i Legia. Każdy wynik inny niż nasza porażka w meczu z Legią (która wg mnie dałaby już Legii mistrza) nic w sumie nie zmieni poza tym, że do końca zostanie mecz mniej i zwiększą się szanse Bełchatowa, który ma naprawdę łatwy terminarz (inna sprawa że GKS w tym sezonie ma jedną regularność - po kilku bardzo dobrych, wygranych meczach przychodzi seria występów kiepsko-beznadziejnych w których zdobywają mało punktów).
Feci quod potui faciant meliora potentes
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.05.2009, 08:03
w pełni sie zgadzam z felietonem Błońskiego w Wyborczej który pisze że z roku na rok Wisła i Legią są coraz słabsze a mimo to praktycznie tylko te dwa zespoły walczą co roku o mistrza.Tylko żeby w pucharach lepiej poszło w przyszłym sezonie.

http://www.sport.pl/pilka/1,65050,65...tak_graja.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 05.05.2009 o godz. 08:05.
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Od: 10.2007

Stary 05.05.2009, 08:23
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...l?ticaid=17f89
Amica się sypie..oj sypie się,wychodzi na koniec sezonu brak szerokiej i wyrównanej kadry.
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 05.05.2009, 08:33
AYALA napisał(a):Wyświetl post
w pełni sie zgadzam z felietonem Błońskiego w Wyborczej który pisze że z roku na rok Wisła i Legią są coraz słabsze a mimo to praktycznie tylko te dwa zespoły walczą co roku o mistrza.Tylko żeby w pucharach lepiej poszło w przyszłym sezonie.

http://www.sport.pl/pilka/1,65050,65...tak_graja.html
tzw. .......enie o Szopenie.

Mistrz będzie słaby to wie każdy, ale udowadnianie to powołaniami boskiego Leło czy sprzedawaniem uciekinierów i emerytów to jakas paranoja,
Artykuł na zasadzie "postaw teze a ja ja udowodnię"
Dziennikarze zmoczyli już majty na Wielkiego Lecha, a tu mistrz się od nich oddala. Dramat
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów