The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
matt_1906
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.05.2009, 21:07
wszystkim płaczkom kogo my mamy zamiar sprowadzac i za jakie pieniądze:

FT Stoke C. [0 - 1] West Ham U.

33' [0 - 1] D. Tristan

http://videos.sapo.pt/JnBzRvpQzi1T2GuGR1ut polecam oglądnąc tą bramkę

PS nie chodzi mi tu konkretnie o Tristana tylko że samo to iż piłarz jest po trzydziestce nie oznacza ze jest do niczego i w piłke zapomnial jak sie gra (jak niektórzy tu uwazaja)

Czasami lepiej sprowadzic kogos z zagranicy z ogromnym doświadczeniem niz wszystkie "talenty" z naszej ligi zaczynajac od Banasia, o Jarke po 1 meczu (kiedy strzelil 4 bramki w meczu) tez byl krzyk sprowadzac i to natychmiast
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 04.05.2009, 08:02
Sezon powoli dobiega końca, oby Wisła zdobyła Mistrzostwo ale faktem jest że wielu piłkarzy z Wisły odejdzie latem: Zieniu, może Baszczu, Paweł Brożek,Varga, Gołoś, Niedzielan , Beto, może Cantoro , może Singlar odszedł już Cleber , od dawna poszukujemy bramkarza, naprawde dużo będziemy potrzebowali transferów : Przynajmniej dwóch dobrych napastników, jednego albo dwóch skrzydłowych, bramkarza i kilku obrońców. Tą ostatnią formację mieliśmy mocną jeszcze ostatnio ale posypała się nam, nie wiem czy z Baszczem przedłużymy kontrakt , ale w najgorszym razie będziemy potrzebowali dwóch prawych obrońców, jednego środkowego i jednego lewego w zależności czy na stałe na środek pomocy zostanie przesunięty Diaz . Ja mam propozycję na prawą obronę ale nie jest to raczej jeszcze zawodnik do pierwszej 11 ale jako zmiennik bardzo dobry i do wyciągnięcia za darmo bo kończy mu się kontrakt. Jest młody, utalentowany, dobrze wyszkolony, ambitny , waleczny i nie jest takim cwaniakiem jak Król! Chodzi mi o Bena Starostę. MOżemy zaprosić go na testy i jak się spodoba podpisać. Niech przyjdzie na miejsce Petera SInglara który ma już swoje lata i się nie rozwinie a również jemu zdarzają się błędy. Kto się ze mną zgadza? Młody , utalentowany chłopak z dużymi możliwościami za starego piłkarza który nie ma żadnych szans na pierwszą 11 i który już się nie rozwinie a kończy mu się właśnie kontrakt. Co Wy na to Ben Starosta do WIsły Wiem że w Lechii mu nie poszło ale ja w Niego wierzę.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 04.05.2009, 10:57
Cantoro? a kończy mu się kontrakt?

co do Bena Starosty... hmm ;] szukajmy bardziej w kraju. Fojut przyszedł do Śląska też jako gwiazdor "z premiership" i póki co gra beznadziejnie.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.05.2009, 11:09
w niższych ligach powinien Bednarz poszukac takich graczy jakich ściagnął Bełchatów przed tym sezonem jak Gol czy Cetnarski.Jak sie chce to można.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 04.05.2009, 12:35
Bednarz sie nadaje do wyszukiwania talentów... Bogusław mam nadzieję zrobi po sezonie porządek w pionie sportowym.
..
Odpowiedz cytując
Eleusis
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 04.05.2009, 15:11
Mnie się bardzo podoba młody Glik z Piasta Gliwice.I nie piszcie czegoś w stylu "Przecież my nie walczymy o utrzymanie, tylko o mistrzostwo!".Po pierwsze w ostatnim meczu Glik grał świetnie, wyłączając z gry Brozia.Mógłby się sporo nauczyć od Głowackiego.Po drugie był bądź co bądź w Realu, co wystawia mu bardzo dobrą opinię a także zebrał tam sporo doświadczenia.Po trzecie już samo to że interesuje się nim Hamburg o czymś świadczy.Kowalski wróci z wypożyczenia które na pewno wiele mu dało i mielibyśmy takich środkowych obrońców:
-Marcelo(Wiadomo, bardzo skoczny, myślę że każdemu przytrafiają się błędy a Marcelo jest bardzo perspektywistycznym stoperem)
-Głowacki(Kapitan, prawdziwy profesjonalista.Ale niestety jest już starszym zawodnikiem, już lepiej grał nie będzie w przeciwieństwie do panów poniżej)
-Kowalski(W Piaście prezentuje się dobrze, widać że brakowało mu występów w pierwszym składzie.Na pewno przyszłościowy gracz i materiał na co najmniej niezłego stopera.Na zmiennika jak na razie nadaje się idealnie)
-Glik(Wysoki, skoczny.O nim już pisałem więc bardziej rozpisywać się nie będę-Po prostu przyszłość na tej pozycji w Polsce)
Wg. mnie taka obsada stoperów byłaby optymalna i bardzo możliwa.A jeśli nie Glik to jest jeszcze Hernani któremu kończy się kontrakt z Koroną.Wcale nie jest tak źle jak się może wydawać.
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 04.05.2009, 15:27
tofik napisał(a):Wyświetl post
Bednarz sie nadaje do wyszukiwania talentów... Bogusław mam nadzieję zrobi po sezonie porządek w pionie sportowym.
za to Ty sie nadajesz do .. nie powiem czego, zeby Ci przykrosci nie robic.
temat wałkowany 1000 razy, ale zawsze musi znalezc sie delikwent, który niczego nie rozumie
Odpowiedz cytując
Manager89
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 04.05.2009, 16:55
Zamiast oddawać kluczowych graczy takich jak Baszczu. Powinniśmy sprzedać pilkarzy nie mieszczących się w pierwszej 11 takich jak Varga, Gołoś, Cantoro, Niedzielan czy Beto i spróbować kupić Iljana Micanskiego z Zagłebia Lublin. Powinniśmy dalej szukać zawodników w Brazylii (zapraszać ich na testy podczas letnich obozów treningowych w razie zaprezentowania się z dobrej strony na obozie podpisywać kontrakty rok+3-4 lata. http://transfermarkt.de/de/spieler/6...os/profil.html
http://transfermarkt.de/de/spieler/6...ungsdaten.html
Iljan ma w kontrakcie wpisane prawdopodobnie klauzule odejścia. W razie braku awansu Zagłebia 300 000 € a w przypadku awansu 600 000 €
Powód: dopis
Ostatnio edytowane przez Manager89 : 04.05.2009 o godz. 17:10.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 04.05.2009, 17:03
dyr. sportowy to powinien mieć ludzi min. od tego
w klubie chyba tylko Czerwiec jest od tego

PS. Iljan był do wyciągnięcia rok temu, sam byłem zdziwiony, że wylądował na zapleczu ekstraklasy
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 04.05.2009, 21:39
Czerwiec jest kierownikiem drużyny, nie dokładaj mu obowiązków ;p widocznie był cienkim skautem
Odpowiedz cytując
Sancezz
Senior Member

Stary 04.05.2009, 22:21
Już prędzej Racing będzie chciał się pozbyć Szeteli(za grosze go oddadzą) niż Zagłebie swojego czołowego strzelca Micanskiego czy też Bełchatów Nowaka.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 04.05.2009, 22:45
Pytanie na ile Bełchatów takiego Nowaka ceni. Na pewno przy ustalaniu ceny zapomną, że sypie się co 2 miesiące i będą chcieli minimum milion euro.\
Wisła nie raz już się nacięła na drogie kaleki, więc po raz kolejny raczej nie zaryzykuje.

Ale moja ocena jest taka, że ten chłopak - jeśli będą go te kontuzje omijać - będzie ( a właściwie już jest ) lepszy od Lewandowskiego. Potencjał zdecydowanie większy.
..
Odpowiedz cytując
slaskWKSslask
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 04.05.2009, 22:57
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Cantoro? a kończy mu się kontrakt?

co do Bena Starosty... hmm ;] szukajmy bardziej w kraju. Fojut przyszedł do Śląska też jako gwiazdor "z premiership" i póki co gra beznadziejnie.

Śledzisz dokładnie wszytskie mecze Śląska ,że takie osądy wydajesz? Jeden mecz mu nie wyszedł,ba...10 minut tego meczu i w Polske poszło. Póki co z Jarka są wszyscy niezwykle zadowoleni,myślę że jeden mecz tego nie zmieni. Taki offtop ,bo zaraz wyjdzie że to jakis drewniak co gra ,bo nie ma kogo do składu wstawić,otóż nie-nie drewniak,a reprezentacja się o niego jeszcze upomni.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.05.2009, 01:21
slaskWKSslask napisał(a):Wyświetl post
Jeden mecz mu nie wyszedł,ba...10 minut tego meczu
Za te 10 minut (aststa i gol dla... przeciwnika ) powinien dołączyć do Fryzjera i jemu podobnych. Umiejętności może posiada, aczkolwiek za małe na wielką Wisłę.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.05.2009, 06:36
Pytanie na ile Bełchatów takiego Nowaka ceni. Na pewno przy ustalaniu ceny zapomną, że sypie się co 2 miesiące i będą chcieli minimum milion euro.\
Wisła nie raz już się nacięła na drogie kaleki, więc po raz kolejny raczej nie zaryzykuje.

Ale moja ocena jest taka, że ten chłopak - jeśli będą go te kontuzje omijać - będzie ( a właściwie już jest ) lepszy od Lewandowskiego. Potencjał zdecydowanie większy.
kilka dni temu podano że Bełchatów wycenia Nowaka na 800 tyś Euro.GKS grubo ceni swoich zawodników jak Garguła.
W czerwcu konczy sie kontrakt Golińskiemu, można sie nim zainteresowac bo Garguła niewiadomo kiedy wróci do zdrowia.
Warto też poszukac kolesi za FREE z ligi portugalskiej którym kończa sie kontrakty.Myśle że na warunki finansowe Wisły chetnie by przystali
Ostatnio edytowane przez AYALA : 05.05.2009 o godz. 06:40.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.05.2009, 08:32

Podobno Nowak ma w kontrakcie odstępne na poziomie 1 mln euro
Odpowiedz cytując
Skrzat
Member

Od: 12.2008

Stary 05.05.2009, 09:49
Jak dla mnie to Nowak jakiś środkowy pomocnik na wypadek gdyby Gargule po kontuzji nie szło lewy pomocnik tutaj proponuje Mile albo Gancarczyka i Glik wszystko koło 2 milionów będzie kosztowało ale myślę że się opłaca a jak dla mnie Nowak to priorytet chłopak ma potencjał na miarę Brożka kto nie wierzy kiedyś jeszcze wspomni moje słowa jak będzie seryjnie gole w Wiśle nabijał.A to że jest kontuzjogenny to nie znaczy że wyjdzie tak jak z Niedzielanem myślę , że Nowak już zaliczył kilka kontuzji i nadal nie odstawia nogi nie to co Niedzielan a po drugie myślę że jeśli Wisła zdecyduje się go kupić to weźmie pod uwagę jego kontuzje i zrobi mu jakąś specjalną dietę czy coś takiego nie śmiejcie się Leo Messi też miał coś takiego bo miał ciąglę kontuzję a teraz nie ma.Plus jeszcze taki że tak bedziemy mieli 2 dobrych napastników ale podejrzewam że odejdzie Broziu i wtedy mielibysmy godnego zastępce.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.05.2009, 09:55
Skrzat napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie to Nowak jakiś środkowy pomocnik na wypadek gdyby Gargule po kontuzji nie szło lewy pomocnik tutaj proponuje Mile albo Gancarczyka i Glik wszystko koło 2 milionów będzie kosztowało ale myślę że się opłaca a jak dla mnie Nowak to priorytet chłopak ma potencjał na miarę Brożka kto nie wierzy kiedyś jeszcze wspomni moje słowa jak będzie seryjnie gole w Wiśle nabijał.A to że jest kontuzjogenny to nie znaczy że wyjdzie tak jak z Niedzielanem myślę , że Nowak już zaliczył kilka kontuzji i nadal nie odstawia nogi nie to co Niedzielan a po drugie myślę że jeśli Wisła zdecyduje się go kupić to weźmie pod uwagę jego kontuzje i zrobi mu jakąś specjalną dietę czy coś takiego nie śmiejcie się Leo Messi też miał coś takiego bo miał ciąglę kontuzję a teraz nie ma.Plus jeszcze taki że tak bedziemy mieli 2 dobrych napastników ale podejrzewam że odejdzie Broziu i wtedy mielibysmy godnego zastępce.
i jeszcze czarodziejską różdżkę
milion albo dwa w totka
i LM
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 05.05.2009, 12:39
Nowak będzie lepszy od Lewandowskiego? Jeśli będzie, to postawię flaszkę temu kto to pisał.

Popatrzmy na małe statystyki :
Dawid Nowak
ilość meczy w ekstraklasie : 52
ilość bramek w całym życiu w ekstraklasie : 12
ilość meczy w reprezentacji - 1
bramek w reprezentacji : ZERO

Robert Lewandowski
ilość meczy w ekstraklasie - 23(?)
ilość bramek w ekstraklasie - 12
ilość meczy w reprezentacji - 8
ilość bramek w reprezentacji - 3

będzie lepszy? Kiedy? za 5 lat? Lewandowski będzie miał 26 a Nowak 30 ;]
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 05.05.2009, 12:55
Luźno rzuce nazwisko Golańskiego, ostatnio dostał kamieniem w głowę, myślę że mogła mu sie znudzic ta Ruminia. Ciekaw jestem jak jego pozycja w klubie tu by mógł jak zawsze forumowy ekspert FraMat sie wypowiedziec. Z tego co kojarze to nie zawsze ma miejsce w składzie, a w przypadku odejścia Baszcza byłby jak znalazł.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 05.05.2009, 12:59
Nowak bedzie lepszy od Lewandowskiego - no tez rozbawiło mnie to stwierdzenie
Generalnie jednak nie ma co gdybać, przecież i tak do nas nie przyjdzie. Prędzej liczyłbym już na Sikorę, piłkarz jak na nasze potrzebny bardzo dobry. A najbardziej to liczyłbym na Brożka - zamiast wyrzucać kase na Nowaka (któremu wystarczy trening by się wykluczyć z gry na pół rundy, a i za "Bóg zapłać" nie zagra przeciez w Wiśle...) zaroponowałbym nowy kontrakt Pawłowi z potężną podwyżką. Kto jak kto, ale on na nią załuguje, co więcej, daje gwarancje tych 20 goli w sezonie. A taniej takiej gwarancji mieć nie bedziemy.

Także Paweł to dla mnie prioryrtet.

Choć szczerze to wydaje mi się, ze to już ostatnie 4 mecze Brożka w koszulce z Białą Gwiazdą...
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 05.05.2009, 13:04
Ja jestem zdecydowanie przeciwny transferowi Nowaka do Wisły. Za duże kwoty (transfer + kontrakt) jak na ryzyko związane z transferem. Już to chyba wcześniej pisałem.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 05.05.2009, 13:10
..myślę..
..myślę..
..a po drugie myślę..
nie myśl tyle bo Cię zjedzą krokodyle hej..

co do transefru Nowaka, to te 800tys euro lepiej dać Brożkowi
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 05.05.2009, 13:19
Nowak będzie lepszy od Lewandowskiego? Jeśli będzie, to postawię flaszkę temu kto to pisał.

Popatrzmy na małe statystyki :
Dawid Nowak
ilość meczy w ekstraklasie : 52
ilość bramek w całym życiu w ekstraklasie : 12
ilość meczy w reprezentacji - 1
bramek w reprezentacji : ZERO

Robert Lewandowski
ilość meczy w ekstraklasie - 23(?)
ilość bramek w ekstraklasie - 12
ilość meczy w reprezentacji - 8
ilość bramek w reprezentacji - 3

będzie lepszy? Kiedy? za 5 lat? Lewandowski będzie miał 26 a Nowak 30 ;]
Znowu na sile falszywie umniejszasz dorobek Nowaka. Zamieszczasz tu dane najprawdopodobniej z 90minut.pl, ktore nie uwzgledniaja szesciu bramek z rundy wiosennej. Chociaz z Lewandowskim, dziwnym trafem juz takiego bledu nie popelniasz.
Lewandowski trafil do ekstraklasy wczesniej, przez co ogolniie ma duze szanse nastrzelac w niej wiecej goli od Nowaka, jesli za szybko nie wyjedzie. Tylko ja nie wiem o co ci chodzi. Chcesz do Wisly sciagac zawodnikow, ktorzy w wieku 25 lat strzelili ok. 100 ligowych goli ? A widziales kiedys takiego ?
Maciej Zurawski zanim trafil do Wisly z Lecha byl od Nowaka mlodszy raptem o rok, a jego dorobek bramkowy to 19 goli, przy 18 golach Nowaka (Nowak ma sznase jeszcze odskoczyc, bo sezon trwa). Frankowski rowniez ledwo o rok mlodszy, w momencie gdy trafial do Wisly, mial na koncie JEDNA ligowa bramke. Rozumiem, ze ty w takim razie oba te transfery do Wisly, do dzis uznajesz za katastrofe ?
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 05.05.2009 o godz. 13:21.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 05.05.2009, 13:28
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Znowu na sile falszywie umniejszasz dorobek Nowaka. Zamieszczasz tu dane najprawdopodobniej z 90minut.pl, ktore nie uwzgledniaja szesciu bramek z rundy wiosennej. Chociaz z Lewandowskim, dziwnym trafem juz takiego bledu nie popelniasz.
Lewandowski trafil do ekstraklasy wczesniej, przez co ogolniie ma duze szanse nastrzelac w niej wiecej goli od Nowaka, jesli za szybko nie wyjedzie. Tylko ja nie wiem o co ci chodzi. Chcesz do Wisly sciagac zawodnikow, ktorzy w wieku 25 lat strzelili ok. 100 ligowych goli ? A widziales kiedys takiego ?
Maciej Zurawski zanim trafil do Wisly z Lecha byl od Nowaka mlodszy raptem o rok, a jego dorobek bramkowy to 19 goli, przy 18 golach Nowaka. Frankowski rowniezn ledwo o rok mlodszy, w momencie gdy trafial do Wisly, mial na koncie JEDNA ligowa bramke. Rozumiem, ze ty oba te transfery do Wisly, do dzis uznajesz za katastrofe ?
Co do Frankowskiego - ligowych bramek miał więcej, z tym, że nie w Polsce.
a Żurawski, co prawda to prawda - młodszy i strzelał więcej.

Błąd - rzeczywiście Nowak ma kilka bramek więcej niż 12.

Co do tego czy widziałem kiedyś kogoś kto miał 100... ;] Tak. Nawet pewien dziennikarz "Polski" porównał Nowaka do niego.
"Ale i tak najbardziej mi żal Dawida Nowaka. To talent na miarę Lubańskiego, jednak ten to dopiero trafił zatrutą czekoladkę".

Tak... Lubański w tym wieku miał 4 tytułu króla strzelców i 148 bramek w ekstraklasie.

Żeby nie było, że tylko krytykuję - to Sikora jest lepszym rozwiązaniem. Ponadto mamy Ćwielonga, Leszczaka- który podobno jest wielkim talentem.
Odpowiedz cytując
Manager89
Senior Member

Stary 05.05.2009, 13:28
Oto kilka powodów dlaczego uważam że Nowak nie powinien trafić teraz do Wisły
1) klauzula odejścia 1 000 000€
2) będzie oczekiwał zapewne wysokich zarobków
3) Skorża od początku pracy w Wiśle chciał wysokiego napastnika a w kadrze gigantów nie mam(videMałecki, Ćwielong, Boguski, Niedzielan, Brożek)
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 05.05.2009, 13:44
Incognito2192 napisał(a):
Co do Frankowskiego - ligowych bramek miał więcej, z tym, że nie w Polsce
Ligowych ? Raczej trzecioligowych

Błąd - rzeczywiście Nowak ma kilka bramek więcej niż 12.

Co do tego czy widziałem kiedyś kogoś kto miał 100... ;] Tak. Nawet pewien dziennikarz "Polski" porównał Nowaka do niego.
"Ale i tak najbardziej mi żal Dawida Nowaka. To talent na miarę Lubańskiego, jednak ten to dopiero trafił zatrutą czekoladkę".

Tak... Lubański w tym wieku miał 4 tytułu króla strzelców i 148 bramek w ekstraklasie.

Żeby nie było, że tylko krytykuję - to Sikora jest lepszym rozwiązaniem. Ponadto mamy Ćwielonga, Leszczaka- który podobno jest wielkim talentem.
No faktycznie, porownywanie kogokolwiek z obecnych grajkow do wybitnego pilkarza z lat siedemdziesiatych, ma sens jak cholera i rzuca na sprawe calkiem nowe swiatlo
Moze cofnijmy sie jeszcze o kilkadziesiat lat do tylu, kiedy dwucyfrowe wyniki padaly ze stala regularnoscia, to znajdzie sie kilku innych superstrzelcow i dopiero bedzie co porownywac. Mysle, ze szczegolnie wymieniony przez ciebie goleador Pepe, wypadlby na ich tle ciekawie

Sikora ? Rok temu, gdy Groclin zmienial siedzibe, wzialbym go z pocalowaniem reki. Teraz jednak nie wiem co po nim zostalo. Przez rok czasu w drugoligowej Murci strzelil jednego gola i chyba od dawna ostro grzeje lawe. Do tego najmlodszy juz nie jest i pewnie wolalby wrocic na "stare smieci" do swoich kumpli z Groclinu. Mimo wszystko opcja warta rozwazenia.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 05.05.2009 o godz. 14:47.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 05.05.2009, 14:05
Z Polskiej ligi sciagnalbym do Wisly tylko i wylacznie Glika. Bo ten chlopak ma wielka przyszlosc przed soba. Jest to juz w tej chwili jeden z najlepszych obroncow w Polskiej lidze. A za 1 mln zlotych mozemy sciagnac bardzo dobrego przyszlosciowego obronce - zastepce Baszczynskiego. Czemu chce zeby tlyko sciagnac do Wisly Glika? Bo wole stawiac na mlodych Maleckiego i Cwielonga niz jakies stare wygi ktorym sie grac nie bedzie chcialo. Cwielong i Malecki widac ze sa glodni sukcesow i beda robic wszystko na boisku by je osiagnac. Tak samo z Glikiem. Gdyby nie on w glownej mierze to Wisla wywiozlaby stamtad 3 pkty i dorobek strzelecki w wysokosci 3-4 goli. Jeszcze jedna rzecz bym zrobil bedac Bednarzem. Zaproponowal nowy kontrakt opiewajacy na minimum 300k euro rocznie Pawlowi Brozkowi.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 05.05.2009, 14:26
Koyoot? W tej chwili to może do dziesiątki najlepszych się łapie ten Glik. Aczkolwiek można by o nim pomyśłec pod kątem jego gry u nas. Zważ jednak, że ciagle mamy w rękawie Kowalskiego
Odpowiedz cytując
Trener2008
Member

Od: 11.2008

Stary 05.05.2009, 14:33
Celem Wisły w przyszłym sezonie będzie jak zwykle Mistrzostwo Polski. Wisła zapewne będzie chciała też powalczyć w europejskich pucharach (ja licze na awans do upragnionej fazy grupowej Ligi Mistrzów), a ambicja naszego właściciela nie pozwoli na odpuszczenie krajowych pucharów ( Pucharu Polski oraz Pucharu Ekstraklasy). Spektaklarnych transferów raczej nie będzie... :( trzeba się więc skoncentrować na tych zawodnikach których aktualnie posiadamy.
Bramkarze: Pawełek, Cebanu. Mariusz budzi wiele kontrowersji wśród kibiców. Ja uważam że jest to solidny bramkarz. Ilie kończy się kontrakt w przyszłym roku. Powinien występować w meczach Wisły w PE i PP. Jako trzeciego bramkarza proponowałbym Filipa Kurto.
Obrońcy: tu jest mały kłopot szczególnie na prawej stronie :( w czerwcu kontrakty kończą się Singlarowi i Baszczyńskiemu (w obu przypadkach jest szansa na podpisanie nowych umów: Baszczu jest jednak poważnie kontuzjowany :( ...) środek wygląda troche lepiej. Jest Głowacki, Marcelo i Varga z wypożyczenia wróci Kowalski. Dobrze wygląda lewa strona obrony o miejsce w składzie walczą Brożek i Junior Diaz)
Pomocnicy: w środku pomocy mamy kilku graczy do wyboru. Niezastąpiony wydaje się Sobolewski, Jest także Cantoro, Gołoś, Jirsak oraz dojdzie Garguła (jak wyleczy kontuzje). Na prawej flance mogą występować Łobodziński i Małecki na lewej Boguski i Ćwielong.
Napastnicy: Brożeki Niedzielan.
Wypożyczyć: Mączyński, Burliga. Odchodzą: Zieniu, Dawid, Beto. Pozbyć się zawodników ME urodzonych wczesniej niż w 1989 roku.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów