|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
wszystkim płaczkom kogo my mamy zamiar sprowadzac i za jakie pieniądze:
FT Stoke C. [0 - 1] West Ham U. 33' [0 - 1] D. Tristan http://videos.sapo.pt/JnBzRvpQzi1T2GuGR1ut polecam oglądnąc tą bramkę PS nie chodzi mi tu konkretnie o Tristana tylko że samo to iż piłarz jest po trzydziestce nie oznacza ze jest do niczego i w piłke zapomnial jak sie gra (jak niektórzy tu uwazaja) Czasami lepiej sprowadzic kogos z zagranicy z ogromnym doświadczeniem niz wszystkie "talenty" z naszej ligi zaczynajac od Banasia, o Jarke po 1 meczu (kiedy strzelil 4 bramki w meczu) tez byl krzyk sprowadzac i to natychmiast |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Sezon powoli dobiega końca, oby Wisła zdobyła Mistrzostwo ale faktem jest że wielu piłkarzy z Wisły odejdzie latem: Zieniu, może Baszczu, Paweł Brożek,Varga, Gołoś, Niedzielan , Beto, może Cantoro , może Singlar odszedł już Cleber , od dawna poszukujemy bramkarza, naprawde dużo będziemy potrzebowali transferów : Przynajmniej dwóch dobrych napastników, jednego albo dwóch skrzydłowych, bramkarza i kilku obrońców. Tą ostatnią formację mieliśmy mocną jeszcze ostatnio ale posypała się nam, nie wiem czy z Baszczem przedłużymy kontrakt , ale w najgorszym razie będziemy potrzebowali dwóch prawych obrońców, jednego środkowego i jednego lewego w zależności czy na stałe na środek pomocy zostanie przesunięty Diaz . Ja mam propozycję na prawą obronę ale nie jest to raczej jeszcze zawodnik do pierwszej 11 ale jako zmiennik bardzo dobry i do wyciągnięcia za darmo bo kończy mu się kontrakt. Jest młody, utalentowany, dobrze wyszkolony, ambitny , waleczny i nie jest takim cwaniakiem jak Król! Chodzi mi o Bena Starostę. MOżemy zaprosić go na testy i jak się spodoba podpisać. Niech przyjdzie na miejsce Petera SInglara który ma już swoje lata i się nie rozwinie a również jemu zdarzają się błędy. Kto się ze mną zgadza? Młody , utalentowany chłopak z dużymi możliwościami za starego piłkarza który nie ma żadnych szans na pierwszą 11 i który już się nie rozwinie a kończy mu się właśnie kontrakt. Co Wy na to
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Cantoro? a kończy mu się kontrakt?
co do Bena Starosty... hmm ;] szukajmy bardziej w kraju. Fojut przyszedł do Śląska też jako gwiazdor "z premiership" i póki co gra beznadziejnie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
w niższych ligach powinien Bednarz poszukac takich graczy jakich ściagnął Bełchatów przed tym sezonem jak Gol czy Cetnarski.Jak sie chce to można.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Bednarz sie nadaje do wyszukiwania talentów...
Bogusław mam nadzieję zrobi po sezonie porządek w pionie sportowym.![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Mnie się bardzo podoba młody Glik z Piasta Gliwice.I nie piszcie czegoś w stylu "Przecież my nie walczymy o utrzymanie, tylko o mistrzostwo!".Po pierwsze w ostatnim meczu Glik grał świetnie, wyłączając z gry Brozia.Mógłby się sporo nauczyć od Głowackiego.Po drugie był bądź co bądź w Realu, co wystawia mu bardzo dobrą opinię a także zebrał tam sporo doświadczenia.Po trzecie już samo to że interesuje się nim Hamburg o czymś świadczy.Kowalski wróci z wypożyczenia które na pewno wiele mu dało i mielibyśmy takich środkowych obrońców:
-Marcelo(Wiadomo, bardzo skoczny, myślę że każdemu przytrafiają się błędy a Marcelo jest bardzo perspektywistycznym stoperem) -Głowacki(Kapitan, prawdziwy profesjonalista.Ale niestety jest już starszym zawodnikiem, już lepiej grał nie będzie w przeciwieństwie do panów poniżej) -Kowalski(W Piaście prezentuje się dobrze, widać że brakowało mu występów w pierwszym składzie.Na pewno przyszłościowy gracz i materiał na co najmniej niezłego stopera.Na zmiennika jak na razie nadaje się idealnie) -Glik(Wysoki, skoczny.O nim już pisałem więc bardziej rozpisywać się nie będę-Po prostu przyszłość na tej pozycji w Polsce) Wg. mnie taka obsada stoperów byłaby optymalna i bardzo możliwa.A jeśli nie Glik to jest jeszcze Hernani któremu kończy się kontrakt z Koroną.Wcale nie jest tak źle jak się może wydawać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
temat wałkowany 1000 razy, ale zawsze musi znalezc sie delikwent, który niczego nie rozumie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Zamiast oddawać kluczowych graczy takich jak Baszczu. Powinniśmy sprzedać pilkarzy nie mieszczących się w pierwszej 11 takich jak Varga, Gołoś, Cantoro, Niedzielan czy Beto i spróbować kupić Iljana Micanskiego z Zagłebia Lublin. Powinniśmy dalej szukać zawodników w Brazylii (zapraszać ich na testy podczas letnich obozów treningowych w razie zaprezentowania się z dobrej strony na obozie podpisywać kontrakty rok+3-4 lata. http://transfermarkt.de/de/spieler/6...os/profil.html
http://transfermarkt.de/de/spieler/6...ungsdaten.html Iljan ma w kontrakcie wpisane prawdopodobnie klauzule odejścia. W razie braku awansu Zagłebia 300 000 € a w przypadku awansu 600 000 € Powód: dopis
Ostatnio edytowane przez Manager89 : 04.05.2009 o godz. 17:10.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
w klubie chyba tylko Czerwiec jest od tego PS. Iljan był do wyciągnięcia rok temu, sam byłem zdziwiony, że wylądował na zapleczu ekstraklasy ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Czerwiec jest kierownikiem drużyny, nie dokładaj mu obowiązków ;p widocznie był cienkim skautem
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Już prędzej Racing będzie chciał się pozbyć Szeteli(za grosze go oddadzą) niż Zagłebie swojego czołowego strzelca Micanskiego czy też Bełchatów Nowaka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Pytanie na ile Bełchatów takiego Nowaka ceni. Na pewno przy ustalaniu ceny zapomną, że sypie się co 2 miesiące i będą chcieli minimum milion euro.\
Wisła nie raz już się nacięła na drogie kaleki, więc po raz kolejny raczej nie zaryzykuje. Ale moja ocena jest taka, że ten chłopak - jeśli będą go te kontuzje omijać - będzie ( a właściwie już jest ) lepszy od Lewandowskiego. Potencjał zdecydowanie większy. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Śledzisz dokładnie wszytskie mecze Śląska ,że takie osądy wydajesz? Jeden mecz mu nie wyszedł,ba...10 minut tego meczu i w Polske poszło. Póki co z Jarka są wszyscy niezwykle zadowoleni,myślę że jeden mecz tego nie zmieni. Taki offtop ,bo zaraz wyjdzie że to jakis drewniak co gra ,bo nie ma kogo do składu wstawić,otóż nie-nie drewniak,a reprezentacja się o niego jeszcze upomni. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
W czerwcu konczy sie kontrakt Golińskiemu, można sie nim zainteresowac bo Garguła niewiadomo kiedy wróci do zdrowia. Warto też poszukac kolesi za FREE z ligi portugalskiej którym kończa sie kontrakty.Myśle że na warunki finansowe Wisły chetnie by przystali
Ostatnio edytowane przez AYALA : 05.05.2009 o godz. 06:40.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Jak dla mnie to Nowak jakiś środkowy pomocnik na wypadek gdyby Gargule po kontuzji nie szło lewy pomocnik tutaj proponuje Mile albo Gancarczyka i Glik wszystko koło 2 milionów będzie kosztowało ale myślę że się opłaca a jak dla mnie Nowak to priorytet chłopak ma potencjał na miarę Brożka kto nie wierzy kiedyś jeszcze wspomni moje słowa jak będzie seryjnie gole w Wiśle nabijał.A to że jest kontuzjogenny to nie znaczy że wyjdzie tak jak z Niedzielanem myślę , że Nowak już zaliczył kilka kontuzji i nadal nie odstawia nogi nie to co Niedzielan a po drugie myślę że jeśli Wisła zdecyduje się go kupić to weźmie pod uwagę jego kontuzje i zrobi mu jakąś specjalną dietę czy coś takiego nie śmiejcie się Leo Messi też miał coś takiego bo miał ciąglę kontuzję a teraz nie ma.Plus jeszcze taki że tak bedziemy mieli 2 dobrych napastników ale podejrzewam że odejdzie Broziu i wtedy mielibysmy godnego zastępce.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
milion albo dwa w totka i LM ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nowak będzie lepszy od Lewandowskiego? Jeśli będzie, to postawię flaszkę temu kto to pisał.
Popatrzmy na małe statystyki : Dawid Nowak wiek : 25 lat (!!) ilość meczy w ekstraklasie : 52 ilość bramek w całym życiu w ekstraklasie : 12 ilość meczy w reprezentacji - 1 bramek w reprezentacji : ZERO Robert Lewandowski wiek: 21 lat ilość meczy w ekstraklasie - 23(?) ilość bramek w ekstraklasie - 12 ilość meczy w reprezentacji - 8 ilość bramek w reprezentacji - 3 będzie lepszy? Kiedy? za 5 lat? Lewandowski będzie miał 26 a Nowak 30 ;] |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Luźno rzuce nazwisko Golańskiego, ostatnio dostał kamieniem w głowę, myślę że mogła mu sie znudzic ta Ruminia. Ciekaw jestem jak jego pozycja w klubie tu by mógł jak zawsze forumowy ekspert FraMat sie wypowiedziec. Z tego co kojarze to nie zawsze ma miejsce w składzie, a w przypadku odejścia Baszcza byłby jak znalazł.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Nowak bedzie lepszy od Lewandowskiego - no tez rozbawiło mnie to stwierdzenie
![]() Generalnie jednak nie ma co gdybać, przecież i tak do nas nie przyjdzie. Prędzej liczyłbym już na Sikorę, piłkarz jak na nasze potrzebny bardzo dobry. A najbardziej to liczyłbym na Brożka - zamiast wyrzucać kase na Nowaka (któremu wystarczy trening by się wykluczyć z gry na pół rundy, a i za "Bóg zapłać" nie zagra przeciez w Wiśle...) zaroponowałbym nowy kontrakt Pawłowi z potężną podwyżką. Kto jak kto, ale on na nią załuguje, co więcej, daje gwarancje tych 20 goli w sezonie. A taniej takiej gwarancji mieć nie bedziemy. Także Paweł to dla mnie prioryrtet. Choć szczerze to wydaje mi się, ze to już ostatnie 4 mecze Brożka w koszulce z Białą Gwiazdą... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ja jestem zdecydowanie przeciwny transferowi Nowaka do Wisły. Za duże kwoty (transfer + kontrakt) jak na ryzyko związane z transferem. Już to chyba wcześniej pisałem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
nie myśl tyle bo Cię zjedzą krokodyle
co do transefru Nowaka, to te 800tys euro lepiej dać Brożkowi ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Lewandowski trafil do ekstraklasy wczesniej, przez co ogolniie ma duze szanse nastrzelac w niej wiecej goli od Nowaka, jesli za szybko nie wyjedzie. Tylko ja nie wiem o co ci chodzi. Chcesz do Wisly sciagac zawodnikow, ktorzy w wieku 25 lat strzelili ok. 100 ligowych goli ? A widziales kiedys takiego ? Maciej Zurawski zanim trafil do Wisly z Lecha byl od Nowaka mlodszy raptem o rok, a jego dorobek bramkowy to 19 goli, przy 18 golach Nowaka (Nowak ma sznase jeszcze odskoczyc, bo sezon trwa). Frankowski rowniez ledwo o rok mlodszy, w momencie gdy trafial do Wisly, mial na koncie JEDNA ligowa bramke. Rozumiem, ze ty w takim razie oba te transfery do Wisly, do dzis uznajesz za katastrofe ?
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 05.05.2009 o godz. 13:21.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
a Żurawski, co prawda to prawda - młodszy i strzelał więcej. Błąd - rzeczywiście Nowak ma kilka bramek więcej niż 12. Co do tego czy widziałem kiedyś kogoś kto miał 100... ;] Tak. Nawet pewien dziennikarz "Polski" porównał Nowaka do niego. "Ale i tak najbardziej mi żal Dawida Nowaka. To talent na miarę Lubańskiego, jednak ten to dopiero trafił zatrutą czekoladkę". Tak... Lubański w tym wieku miał 4 tytułu króla strzelców i 148 bramek w ekstraklasie. Żeby nie było, że tylko krytykuję - to Sikora jest lepszym rozwiązaniem. Ponadto mamy Ćwielonga, Leszczaka- który podobno jest wielkim talentem. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oto kilka powodów dlaczego uważam że Nowak nie powinien trafić teraz do Wisły
1) klauzula odejścia 1 000 000€ 2) będzie oczekiwał zapewne wysokich zarobków 3) Skorża od początku pracy w Wiśle chciał wysokiego napastnika a w kadrze gigantów nie mam(videMałecki, Ćwielong, Boguski, Niedzielan, Brożek) |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
|
Incognito2192 napisał(a):
Moze cofnijmy sie jeszcze o kilkadziesiat lat do tylu, kiedy dwucyfrowe wyniki padaly ze stala regularnoscia, to znajdzie sie kilku innych superstrzelcow i dopiero bedzie co porownywac. Mysle, ze szczegolnie wymieniony przez ciebie goleador Pepe, wypadlby na ich tle ciekawie Sikora ? Rok temu, gdy Groclin zmienial siedzibe, wzialbym go z pocalowaniem reki. Teraz jednak nie wiem co po nim zostalo. Przez rok czasu w drugoligowej Murci strzelil jednego gola i chyba od dawna ostro grzeje lawe. Do tego najmlodszy juz nie jest i pewnie wolalby wrocic na "stare smieci" do swoich kumpli z Groclinu. Mimo wszystko opcja warta rozwazenia.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 05.05.2009 o godz. 14:47.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Z Polskiej ligi sciagnalbym do Wisly tylko i wylacznie Glika. Bo ten chlopak ma wielka przyszlosc przed soba. Jest to juz w tej chwili jeden z najlepszych obroncow w Polskiej lidze. A za 1 mln zlotych mozemy sciagnac bardzo dobrego przyszlosciowego obronce - zastepce Baszczynskiego. Czemu chce zeby tlyko sciagnac do Wisly Glika? Bo wole stawiac na mlodych Maleckiego i Cwielonga niz jakies stare wygi ktorym sie grac nie bedzie chcialo. Cwielong i Malecki widac ze sa glodni sukcesow i beda robic wszystko na boisku by je osiagnac. Tak samo z Glikiem. Gdyby nie on w glownej mierze to Wisla wywiozlaby stamtad 3 pkty i dorobek strzelecki w wysokosci 3-4 goli. Jeszcze jedna rzecz bym zrobil bedac Bednarzem. Zaproponowal nowy kontrakt opiewajacy na minimum 300k euro rocznie Pawlowi Brozkowi.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Koyoot? W tej chwili to może do dziesiątki najlepszych się łapie ten Glik. Aczkolwiek można by o nim pomyśłec pod kątem jego gry u nas. Zważ jednak, że ciagle mamy w rękawie Kowalskiego
|
|
|
|
Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Celem Wisły w przyszłym sezonie będzie jak zwykle Mistrzostwo Polski. Wisła zapewne będzie chciała też powalczyć w europejskich pucharach (ja licze na awans do upragnionej fazy grupowej Ligi Mistrzów), a ambicja naszego właściciela nie pozwoli na odpuszczenie krajowych pucharów ( Pucharu Polski oraz Pucharu Ekstraklasy). Spektaklarnych transferów raczej nie będzie... :( trzeba się więc skoncentrować na tych zawodnikach których aktualnie posiadamy.
Bramkarze: Pawełek, Cebanu. Mariusz budzi wiele kontrowersji wśród kibiców. Ja uważam że jest to solidny bramkarz. Ilie kończy się kontrakt w przyszłym roku. Powinien występować w meczach Wisły w PE i PP. Jako trzeciego bramkarza proponowałbym Filipa Kurto. Obrońcy: tu jest mały kłopot szczególnie na prawej stronie :( w czerwcu kontrakty kończą się Singlarowi i Baszczyńskiemu (w obu przypadkach jest szansa na podpisanie nowych umów: Baszczu jest jednak poważnie kontuzjowany :( ...) środek wygląda troche lepiej. Jest Głowacki, Marcelo i Varga z wypożyczenia wróci Kowalski. Dobrze wygląda lewa strona obrony o miejsce w składzie walczą Brożek i Junior Diaz) Pomocnicy: w środku pomocy mamy kilku graczy do wyboru. Niezastąpiony wydaje się Sobolewski, Jest także Cantoro, Gołoś, Jirsak oraz dojdzie Garguła (jak wyleczy kontuzje). Na prawej flance mogą występować Łobodziński i Małecki na lewej Boguski i Ćwielong. Napastnicy: Brożeki Niedzielan. Wypożyczyć: Mączyński, Burliga. Odchodzą: Zieniu, Dawid, Beto. Pozbyć się zawodników ME urodzonych wczesniej niż w 1989 roku. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|