|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Tak, tak uważam ![]() Wielkie Derby Krakowa
- są częścią polskiej piłki, a w ich losach, niczym w lustrze, odbija się historia Polski. Przetrwały zabory i dwie wojny światowe. Nie udało się ich zniszczyć nawet Adolfowi Hitlerowi. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
I znowu rzut karny z kapelusza w meczu Bełchatowa. Nie wiem dlaczego ostatnio sędziowie mają taką łatwość w dawaniu jedenastek za przepychanki w polu karnym przy rzucie rożnym.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Belchatow dzisiaj pewnie zgarnie kolejne 3 pkt i dogonil Amike.. Jak tak dalej pojdzie to w Poznaniu nie bedzie ani majstra ani Europejskich pucharow
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
GKS Belchatow - Polonia Bytom 3 - 1
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Szkoda, że wbili trzecią.. Miałbym 3 pkt w typerze
![]() Bełchatów jak widać ostro aspiruje do walki o Mistrzostwo. Wg mnie to zwycięstwo oznacza, że ktoś z trójki Wisła/Legia/Lech w pucharach nie zagra... |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jak tak wszyscy beda tracic punkty to mistrzem bedzie Belchatów
Za tydzien jest dobra kolejka: Wisła- Legia Polonia W.- Belchatow Slask - Lech
Ostatnio edytowane przez AS82 : 01.05.2009 o godz. 21:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
o własnie
Wygramy z Legia(co dla mnie nie jest oczywiste ale tu takie zalozenie daje) Slask ogra Lecha i mamy sytuacje praktycznie sprzed meczu z Piastem ![]()
http://www.lolowisko.republika.pl/ !!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niedocenianym trochę atutem Wisły jest fakt, ze odpadła z Pucharu Polski
![]() Legia, Lech, Polonia - po składach w jakich wystąpiły w tych rozgrywkach w tygodniu widać, że nie przechodzą obok nich obojętnie. Pewne jest zatem, że do spotkań ligowych (z racji nieposiadania ławki rezerwowych z prawdziwego zdarzenia) przystępują trochę osłabieni, w porównaniu do rywali, którzy mogą odpoczywać 6-7 dni... Wisła ma teraz 9 dni na przygotowanie się na hit sezonu. Porażka z Legią pozostawia nam tylko iluzoryczne/matematyczne szanse na obronę tytułu. Remis - bardzo komplikue sprawę. Zwycięstwo - to nasz obowiazek... Któryś z Legionistów zagrożony jest absencją w Krakowie w razie otrzymania jutro kartki ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Takesure, chyba jeszcze ktos, ... Rzezniczak ?..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Chinyama, Rzezniczak, Borysiuk, Szala...i Vukovic
![]() Astiz będzie pauzował w meczu z ŁKSem za 7 kartkę w meczu z Lechem, więc na Wisłę będzie do dyspozycji
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 01.05.2009 o godz. 22:25.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No to liczę, ze "popisze się" Chinyama, reszta do zastąpienia...
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Musicie liczyc na nasze "popisy" ? Przeciez w temacie o waszym dzisiejszym meczu juz dopisaliscie sobie 3 punkty w meczu z nami
![]() "Czini" to nasz nr 1 ale Rybus mimo ze teraz dopiero odbudowuje forme to ma na Was jako taki patent ![]() Rzezniczak jest nie do zastapienia z tych wymienionych...wiadomo kogo mamy na lawce ![]() Ciekawe spotkanie sie szykuje ale... wszystkie druzyny z czolowki sa tak slabe ze zgubic punkty moga z kazdym. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jako taki talent na Wisłę to ma "fenomen" Grzelak. Strzela w sezonie 2 bramki i obie Wiśle
Ostatnio edytowane przez Gordian : 01.05.2009 o godz. 23:06.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Można powiedzieć, że występuje on w lidze od Wisły do Wisły, bo kiedy indziej leczy kontuzję.
Powiem szczerze, że ten popis z końcówki ligi Lecha, Legii i Wisły nie napawa mnie optymizmem jeśli chodzi o europejskie puchary. Choć jestem od lat za Legią, to po cichu kibicuję zespołowi z Bełchatowa który może nas zaskoczyć. |
|
|
|
Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
W sumie nie jest jeszcze aż tak źle ale wiadomo mogło być lepiej. Teraz po prostu nie możemy, a musimy wygrać z Legią. Lech na pewno straci punkty we Wrocławiu lub w Warszawie także nie ma o co się martwić.
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Panowie zachowajmy spokój... Skąd pewność ,że rywale zdobędą komplety punktów ? ŁKS raczej problemów Legii nie powinien przysporzyć ( chociaż nie obraziłbym sie) , ale nie ukrywam ,że liczę na Ruch - z nowym trenerem i dużą motywacją...... Nie obraziłbym sie ,także jakby Icki wymęczyły jakieś punkty z DyskoPolo. Mój scenariusz na weekend : Amica remisuje 0:0 , Icki wygrywają 1:0 (i tak spadną), Legia wygrywa z ŁKS 2:0... W przyszłym tygodniu gramy z Legią o fotel lidera i bardzo prawdopodobne ,że o Mistrzostwo Polski.
P.S Pytanie do kibiców Legii : Jeżeli Chinyama otrzyma dziś żółtą kartke to kto najprawdopodobniej go zastąpi w meczu z nami ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
nie ma co sie łudzic że Legia i Amika potracą punkty, Polonia tez raczej poradzi sobie z ickami, tylko my sie zfrajerowalismy
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Tak samo się wydawało,że my nie mamy prawa stracić punktów z Piastem....Wystarczy trochę szczęścia, jakaś pomyłka sędziowska i wszystko sie może zdarzyć. Ja wam mówie ,że ktoś napewno z tej trójki punkty straci.........
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wislak1994- jesli dostanie zolta kartke a w to nie wierze, to mu ja anuluja.. Dlazcego mialby ich najlepszy zawodnik pauzowac przed najwazniejszym meczem?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Panowie spojrzmy na tabele. Jesli teraz Lech i Legia wygraja swoje mecze beda mieli odpowiednio 1 i 2 pkty przewagi nad nami. Za tydzien jak wiemy wszyscy jest wielki mecz Wisla - Legia. Jesli Wisla wygra znow Legia bedzie za naszymi plecami. Sytuacja z Lechem jest o wiele korzystniejsza bowiem Lech musi rozegrac mecze z Polonia Warszawa i Saskiem Wroclaw. I tu jest szansa ze moga zgubic punkty. Tak samo dzisiaj w Meczu z Ruchem. Po zmienie trenera Ruch stal sie nieobliczalny choc tez nie do konca gra to co chcial trener Ruchu
. Legia znowu gra z LKS`em i wcale bym sie nie zdziwil jakby zgubila punkty. Wiec wcale ten remis nie jest taki zly jakby mogl sie wydawac, tym bardziej ze Piast zagral wczoraj bardzo dobry mecz. P.S. Zawsze jest nadzieja . |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ja myśle że jeszcze Bełchatów nie powiedział ostatniego słowa, obstawiam że skończą lige w pierwszej trójce, oby za Wisłą.
|
|
|
|
Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Szkoda, że poraz kolejny sędzia ustawia mecz. Wczoraj w Bełchatowie podyktował karnego, nie wiadomo za co. Na zdjęciu http://www.waszapilka.pl/artykul,464...faulu_nie_bylo , azresztą także w powtórkach widać było że z Janusza Gola jest niezły aktor
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie wiem czemu tak wszyscy narzekają na Wisłę...
panowie jesteśmy w lepszej sytuacji niż tydzień temu! tydzień temu... było pewne, że pod koniec kolejki stracimy lidera, w tej kolejce wcale to takie pewne nie jest!!! możemy dziś mieć lidera !!! ![]()
fochy to Ty sobie u siebie strzelaj !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Moja Wiara i Nadzieja również jest wielka - ale ŁKS pojechał bez swoich napastników do Warszawy (Kujawa i Czerkas) i koncentruje się już na następne mecze (Górnik Zabrze). Wątpliwe czy ŁKS w ogóle podniesie rękawice w dzisiejszym meczu. Przypuszczam że Legia spokojnie rozjedzie ŁKS. Lech też nie będzie grał takiej padaki cały czas, w końcu muszą zagrać lepiej. Nie liczyłbym i tutaj na jakikolwiek korzystny wynik. Podsumowują - z tego że my daliśmy ciała i zremisowaliśmy ważny mecz nie wynika że Legia i Lech muszą zrobić to samo! Jeśli Lech i Legia gdzieś te punkty zgubią to nie w tej kolejce. Zresztą - najpierw trzeba samemu wygrywać żeby liczyć na cokolwiek ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Przecież oni nie mogą nam tego zrobić
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
troche mogą byc podmęczeni meczami w pucharze Polski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Wiadomość dla obstawiających wyniki. Z forum Pasów:
re: Niedz. 3.Maja Cracovia-Polonia 14:45 Autor: sedzia (IP zapamiętane) Data: 02 maj 2009 - 10:44:37 chcialbym poinformowac ze piłkarze podczas pobytu w zakopanem zostali odwiedzeni i pouczeni.wg relacji swiadkow jest to w wiekszosci banda wyszczekanych frajerow z kasa a dobro cracovii maja głeboko!!! |
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Offline |
|
|
http://i39.tinypic.com/4zx0ty.jpg
ja już nie wiem czy to Amica, czy to ŁKS czy to uj wi co. |
|
|