|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
z robieniem specjalnej ustawy i zaostrzaniem kary (która znając nasz kraj i tak nie będzie egzekwowana...) jest chyba lekka przesada. Jak coś to jak już wspomnieli wyżej niech się dobiorą do producentów tych rzeczy...
osobiście wkurza mnie to ile jest idiotów w tym kraju, którzy sobie znaleźli takich "idoli". Przynajmniej przez koszulki wiadomo kogo omijać dużym łukiem jeśli chodzi o zawieranie znajomości.... P.S. gratuluje komuś tam wyżej poglądów, że wszystko powinno być dozwolone, bo wolność jest nadrzędna... ![]()
suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności wzrasta
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Jasne, tłumaczenie wydarzeń za pomocą realiów epoki jest z d... wzięte . Człowiek przecież przychodząc już na świat ma świadomość i wszechwiedzę, ba każda osoba w antyku czy średniowieczu już po narodzeniu miała świadomość o tym że Ziemia jest okrągła, widziała o podróżach na księżyc, rozszczepialności atomu, zasadach Dekalogu, mało tego każdy Zbyszko z Bogdańca miał dostęp do internetu i mógł w nim przeczytać pierdoły skomponowane na jego temat przez imć AS-a82. ![]()
Pod wpływem tegoż wielce "inspirującego" Twego posta, przejrzałem wcześniejsze Twoje wypociny w tym temacie, nasunęło mi się takie pytanie wobec jednej z Twoich "teorii" n/t victorii grunwaldzkiej, czy wiesz z jaką nutą/pieśnią na ustach szli Ci "wyznawcy leśnych bożków" napierdalać Krzyżaków
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 23.04.2009 o godz. 09:03.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
A istnienie Nazistowskiej Partii Przyjaźni jest zgodne z prawem czy nie?wg Ciebie oczywiście.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Zakazane jest istnienie partii politycznych i innych organizacji odwołujących się w swoich programach do totalitarnych metod i praktyk działania nazizmu, faszyzmu i komunizmu, a także tych, których program lub działalność zakłada lub dopuszcza nienawiść rasową i narodowościową, stosowanie przemocy w celu zdobycia władzy lub wpływu na politykę państwa albo przewiduje utajnienie struktur lub członkostwa. Ponadto Artukuł 256 Kodeksu Karnego Cytat:
Nie przeglądałem tej storny partii komunistycznej ( szkoda czasu na takie g*wno), ale jeżeli działa ona w zgodzie z tym co napisałem wyżej jej istnienie jest jak najbardziej zgodne z prawem. Oczywiście wszystko co powyżej napisałem jest, tylko i wyłącznie moją interpretacją przepisów prawa i podkreślam, że nie jestem w tej dzieidznie żadnym ekspertem. |
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
kilka lat temu były popularne koszulki z wizerunkiem Leppera jako Che.
![]()
Ostatnio edytowane przez AYALA : 23.04.2009 o godz. 12:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Masz rację ale kto mówi,że Nazistowska Partia Przyjaźni będzie propagowała to co jest zakazane w Konstytucji?
Czy Komunistyczna Partią Polski propaguje ideę komunizmu? nie, ale wszyscy wiedzą o co chodzi. Więc czemuż to NPP ma być pokrzywdzona? ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
odbiegacie od tematu... to nie jest drugi polityczny ...aż dziwne że jeszcze temat nie jest zamknięty.
Podobizny morderców i osób skazanych karą wiezienia za ludobójstwo powinny być prawnie zakazane Tylko nowe wyprodukowane gadżety powinny być zakazane a wydawcy powinni ponieść karę więzienia, Osoby które w trendzie "mody" kupują owy gadżet powinny mieć lekcje historii a nie więzienie bo to za ostra kara do winy. Oczywiście wszelkie pamiątki z "tamtych" czasów powinny być dozwolone ale do trzymania w domu jako pamiątka, bądż dostępne dla kolekcjonerów ale wszelkie nowinki powinno się zakazać... pisząc o wolności, demokracji i zasłanianiem się prawem swobód obywatelskich jest dla mnie śmieszny zapamiętajcie sobie jedno "wolni" ludzie w demokratycznym kraju nigdy nie będziesz robił co chcesz. zawsze 51% ludzi będzie narzucać swoje poglądy reście. jeżeli dla kogoś Che jest idolem lub poprostu lubi chodzić w koszulkach z jego podobizną to ma pecha ;p zawsze można się zbuntować, napisac list do ministerwa do posłów do TV .. i czekać ... jak decydenci zobaczą iż słupek jest za takim przepisem to przegłosują jak bedzie przeciwko to pewnie z tego pomysłu zrezygnują. jesteś w mniejszości masz pecha ..jesteś w większości masz szczęście |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
Cytat:
Partia, która w nazwie odwołuje się do ideologii nazistowskiej, bedzię starała się kształtować opinię publiczną zgodnie z zasadami tej ideologii, co jest zakazane o czym pisałem już w poprzednim poście. I nie zgodzę się z tym, że KPP nie odwołuje się do ideologii komunizmu. Wręcz przeciwnie- czerpie z Marksa pełnymi garściami. marian3a Jeżeli nie interesuje Cię dyskusja na ten temat, nie musisz zabierać w niej głosu. Cytat:
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
![]() co do Hitlera to ciekawe jak miałby być skazany po śmierci Proces Norymberdzki uznał jego czynny za niezgodne z prawem. a skazać go chyba jest oczywiste że nie mógł. Opinia publiczna go "skazała" to mało ? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Hitler został potępiony, a nie skazany więc wg tego co napisałeś ( dokładny cytat: Podobizny morderców i osób skazanych karą wiezienia za ludobójstwo powinny być prawnie zakazane) zakaz nie powinien obowiązywać. To samo tyczy się z resztą choćby Lenina, który w Rosji wcale przez opinię publiczną potępiany nie jest ( co dopiero mówić o jakiś wyrokach sądowych), a wręcz przeciwnie uważają go tam za wielkiego bohatera.
Piszę to tylko dlatego by udwowodnić Ci jak szybko można odpowiedzieć na takie argumenty jakich używasz.
Ostatnio edytowane przez bb.1906 : 23.04.2009 o godz. 20:53.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|