The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AS82
Banita

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.04.2009, 19:44
Nie jestem zwolennikiem jakis symboli typu Che Guevara czy tymbardziej swastyki ,ale jak zakazujecie to zakazujcie wszystkiego czyli posciagajcie tez krzyze z miejsc publcznych ,szkół przede wszystkich itd.
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 22.04.2009, 19:45
Jeśli umyślny dostał bana za to, ze sympatyzuje z komunistami to już nic mnie w tym kraju nie zdziwi. Ma prawo? Ma. Nieważne co sądzą o tym inni. Tak samo jak każdy powinien mieć prawo nosic na koszulce Guevare, swastyke czy zdjęcie stolca.
Odpowiedz cytując
nowinmanc
Junior Member

Od: 08.2008

Stary 22.04.2009, 19:50
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Jeśli umyślny dostał bana za to, ze sympatyzuje z komunistami to już nic mnie w tym kraju nie zdziwi. Ma prawo? Ma. Nieważne co sądzą o tym inni. Tak samo jak każdy powinien mieć prawo nosic na koszulce Guevare, swastyke czy zdjęcie stolca.
Z tym ze to jest prywatna strona z prywatnym regulaminem, i jezeli ja dostane bana za uzywanie litery 'l'- swiete prawo wlascicieli.
Natomiat wiezienie za koszulke?
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.04.2009, 19:45
kolejny kosmita. dobry masz rozrzut, od komunisty tak gladko przejsc do krzyzy ktore sa zapewne symbolem totalitaryzmu?

pan bezmyslny dostal bana za dublowanie kont, mial trzy.
nawet nie wiesz jak wiele osob dostaje za to bany i jak czesta jest praktyka "zaloze temat jednym nickiem, potem sobie sam odpowiem pod inna ksywa a na koniec jeszcze odgrzebie swoj wlasny temat po miesiacu". wiec zachowaj dla siebie spiskowe teorie.

Wasiu chcesz dawac wszystkim prawo do wszystkiego wobec tego spytam czy dajesz tez innym prawo do zalozenia koszulki z napisem "Wasiu ch*j" okraszonym twoja fotka ? (sory za dosadnosc)
Ostatnio edytowane przez orzeu : 22.04.2009 o godz. 19:48.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 22.04.2009, 19:47
orzeu napisał(a):Wyświetl post
kolejny kosmita. dobry masz rozrzut, od komunisty tak gladko przejsc do krzyzy ktore sa zapewne symbolem totalitaryzmu?
No co Krzyzowcy palili ludzi na stosach , zaatakowali nas w 1410 roku i nie tylko wiec czemu nie uznac ich za zbrodniarzy ? Proponuje tez aby ksieza nie chodzili w sutannach ,bo skoro na paradach rownosci homoseksualisci epatuja swoimi upodobaniami seksualnymi , to ksieza chodzac w suatannach epatuja swoja religijnoscia.
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 22.04.2009, 19:50
o czym ty w ogole mowisz?
"Zaatakowali nas w 1410 roku" nie podejmuje dyskusji na tematy historyczne bo widze ze jej znajomosc u ciebie ogranicza sie do tej daty i moze jeszcze 1939 i 1989.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 22.04.2009, 19:54
o czym ty w ogole mowisz?
"Zaatakowali nas w 1410 roku" nie podejmuje dyskusji na tematy historyczne bo widze ze jej znajomosc u ciebie ogranicza sie do tej daty i moze jeszcze 1939 i 1989.
No ci w "koszulkach z Krzyzami" sie z nami bili pod Grunwaldem ,bo chcieli nam swiatopoglad na sile wprowadzac do kraju - to tak na szybko mozna porownac to z komunizmem ,wiec czemu sie ograniczac w definiwoaniu co jest zle tylko powiedzmy do 100 lat wstecz(faszyzm , komuznim) ,obejmijmy okres wieksza klamrą czasową Powiedzmy ze kraj Polan chciano na siłe ewangelizować mieczem
Odpowiedz cytując
bb.1906
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 22.04.2009, 19:56
AS82 napisał(a):Wyświetl post
No ci w "koszulkach z Krzyzami" sie z nami bili pod Grunwaldem ,bo chcieli nam swiatopoglad na sile wprowadzac do kraju - to tak na szybko mozna porownac to z komunizmem ,wiec czemu sie ograniczac w definiwoaniu co jest zle tylko powiedzmy do 100 lat wstecz(faszyzm , komuznim) ,obejmijmy okres wieksza klamrą czasową Powiedzmy ze kraj Polan chciano na siłe ewangelizować mieczem
Otwórz lepiej podręcznik do historii ze szkoły podstawowej. Chcieli nam narzucić swój światopogląd- mistrzostwo świata
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 22.04.2009, 19:59
bb.1906 napisał(a):Wyświetl post
Otwórz lepiej podręcznik do historii ze szkoły podstawowej. Chcieli nam narzucić swój światopogląd- mistrzostwo świata
Religia to tylko instrument do zdobywania wladzy ,terytorium i pieniedzy ,wiec chyba nas tak nie najezdzali ci z Krzyzami ,bo sie bali ze nei pojdziemy do nieba ?
Odpowiedz cytując
bb.1906
Senior Member

Stary 22.04.2009, 20:02
Religia to tylko instrument do zdobywania wladzy ,terytorium i pieniedzy ,wiec chyba nas tak nie najezdzali ci z Krzyzami ,bo sie bali ze nei pojdziemy do nieba ?
Jaka religia? O czym Ty mówisz?
Wiesz od kiedy Polska jest chrześcijańska, a od kiedy Krzyżacy pojawili się na ziemiach polskich? Skonfrontuj ze sobą te dwie daty i zastanów się o jakiej ewangelizacji mówisz.

bb.1906 wiesz co mi sie w tym projekcie najbardziej podoba? Jest to kolejny myk, w ktorym lewactwo obrywa rykoszetem swoja wlasna bronia i teraz tylko czekac na gimnastyke jaka uprawiac bedzie zapewne w pierwszym szeregu wyborcza zeby obronic Che
Mam nadzieje ze kolejne pomysly sie pojawia. W koncu poprawnosc polityczna, walka o rownosc i wolnosc oraz wszystkie te pomysly zwiazane z rownym statusem wszystkiego co sie rusza i wszelka dyskryminacja zostanie pobita wlasna bronia. A jesli nie pobita to przynajmniej bedzie spory ubaw dla widowni.

AS82 wez prosze moze lepiej nie wypowiadaj sie w tym temacie bo czuje sie jakby rozmowe doroslych o seksie przerywal dzieciak uwagami o bocianach.
Prędzej czy później musiało do tego dojść i ciekaw jestem jak z tego nasi rządzący wyjdą Jeżeli będą brnąć w to dalej, to rzeczywiście tworzy nam się coraz bardziej orwellowska rzeczywistość.
Ostatnio edytowane przez bb.1906 : 22.04.2009 o godz. 20:07.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 22.04.2009, 20:01
abstrahując od tematu...

AS82, lepiej nie zagłębiaj się w tych Krzyżaków bo troche głupoty piszesz...

ja tam jestem przeciwnikiem Che, uważam go za morderce, ale jako że mamy demokracje to nie mogę nikomu zabronić nosić jego podobizny...takie moje zdanie...choć projekt ustawy gdybym mógł to bym poparł...
Odpowiedz cytując
nowinmanc
Junior Member

Stary 22.04.2009, 20:15
Proud napisał(a):Wyświetl post
abstrahując od tematu...

AS82, lepiej nie zagłębiaj się w tych Krzyżaków bo troche głupoty piszesz...

ja tam jestem przeciwnikiem Che, uważam go za morderce, ale jako że mamy demokracje to nie mogę nikomu zabronić nosić jego podobizny...takie moje zdanie...choć projekt ustawy gdybym mógł to bym poparł...
''jako ze mamy demokracje'' ...to wlasnie mozna zabronic...
Subtelna roznice miedzy demokracja a wolnoscia wyjasnil swietnie wynalazca bikini :
http://www.youtube.com/watch?v=S3vLCwXnroQ
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Stary 22.04.2009, 19:55
Jesli ktos mialby powazny powod do takiej akcji to, z bolem bym to zaakceptowal. Zyciorys i czyny Che, chociaz dla wielu kontrowersyjne, ocerajace sie o ludobojstwo, to dla innych jest on idolem, na ktorym powinno sie wzorowac. I dlaczego mamy zabronic niektorym obnoszenia sie ze swoimi pogladami bo nam sie to nie podoba ?
Odpowiedz cytując
nowinmanc
Junior Member

Stary 22.04.2009, 19:58
Cala perfidia tego pomyslu polega na tym, ze (oficjalnie) pietnuje ona zbrodnie. Trudno sie nie zgodzic z okropienstwem tych zbrodni nie ustwiajac sie w bardzo niewygodnej pozycji.
''Czyli co? Jestes za tym morderca Che Guevara''
A w zamierzeniu wprowadza coraz scislejsza kontrole czynow jednostki.
Dzis zgodzimy sie na to jutro Naprawde ni brakuje mi wyobrazni.
Wakacje w placowce z 'Symetrii'? Nie dziekuje.
Przypomne, ze juz np. Najwyzszy Czas byl oskarzany o faszyzm. (Nie zeby to bylo genialne pismo, no ale...:()
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 22.04.2009, 19:59
bb.1906 wiesz co mi sie w tym projekcie najbardziej podoba? Jest to kolejny myk, w ktorym lewactwo obrywa rykoszetem swoja wlasna bronia i teraz tylko czekac na gimnastyke jaka uprawiac bedzie zapewne w pierwszym szeregu wyborcza zeby obronic Che
Mam nadzieje ze kolejne pomysly sie pojawia. W koncu poprawnosc polityczna, walka o rownosc i wolnosc oraz wszystkie te pomysly zwiazane z rownym statusem wszystkiego co sie rusza i wszelka dyskryminacja zostanie pobita wlasna bronia. A jesli nie pobita to przynajmniej bedzie spory ubaw dla widowni.

AS82 wez prosze moze lepiej nie wypowiadaj sie w tym temacie bo czuje sie jakby rozmowe doroslych o seksie przerywal dzieciak uwagami o bocianach.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
pio
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 22.04.2009, 20:14
AS82, idź już spać, a wcześniej wykasuj swoje posty, ok?
mam 1906 powodów, by nie zmieniać swych przekonań
i nie zrzeknę się tej wiary nawet przed obliczem Boga!...

RAP po godzinach i LUZ ponad wszystkim

http://www.myspace.com/pio.m
pio
http://www.youtube.com/user/wszyscypio?feature=mhee

wszyscypio
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 22.04.2009, 20:14
No tak, logika powaliles na kolana.
Sluchaj, dzisiaj 71% powierzchni Ziemi to oceany. Wychodzi ze z 6 miliardow pewnie wiekszosc mieszka pod wodą?

szkoda ze nie ma w regulaminie punktu o karaniu banem za glupote, elementarny brak wiedzy lub brak logiki. musze taki update do regulaminu zglosic chyba :]
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 22.04.2009, 20:15
No tak, logika powaliles na kolana.
Sluchaj, dzisiaj 71% powierzchni Ziemi to oceany. Wychodzi ze z 6 miliardow pewnie wiekszosc mieszka pod wodą?

szkoda ze nie ma w regulaminie punktu o karaniu banem za glupote, elementarny brak wiedzy lub brak logiki. musze taki update do regulaminu zglosic chyba :]
naszczescie (mam nadzieje) prawo nie dziala wstecz
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 22.04.2009, 20:18
Z tego co się nie mylę to Konstytucja tego kraju chyba zabrania propagowania symboli totalitarnych. Więc do kiego czorta potrzeba kolejna ustawa? może niech zacznie ktoś wreszcie przestrzegać Konstytucji,albo się umówmy,że jej nie ma. I wreszcie wytłumaczcie mi co to ****a jest? http://www.kompol.type.pl/

Shad. Piłsudski tez zabijał i to Polaków, co nie przeszkadza go stawiać na cokołach i wyslawiać. Pomijam,że obalił prawowitą i praworządną władzę. Dziwić się,ze jest jak jest jak takie korzenie ma li ten kraj. Widać tak musi być.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 22.04.2009 o godz. 20:22.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 22.04.2009, 20:21
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Z tego co się nie mylę to Konstytucja tego kraju chyba zabrania propagowania symboli totalitarnych. Więc do kiego czorta potrzeba kolejna ustawa? może niech zacznie ktoś wreszcie przestrzegać Konstytucji,albo się umówmy,że jej nie ma. I wreszcie wytłumaczcie mi co to ****a jest? http://www.kompol.type.pl/
za niedlugo zabronia umieszczac w internecie takich "kawałków"
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 22.04.2009, 20:31
Z tego co się nie mylę to Konstytucja tego kraju chyba zabrania propagowania symboli totalitarnych.
A mówi coś koledze pojęcie pluralizmu?

Dziękuję.

AS82 - nie warto bracie, nie na tym forum

Odpowiedz cytując
bb.1906
Senior Member

Stary 22.04.2009, 20:37
pirat.z.karaibow napisał(a):Wyświetl post

Dziękuję.

AS82 - nie warto bracie, nie na tym forum
Mi mówi. A mówi Ci coś zasada państwa prawa i konstytucjonalizmu?
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 22.04.2009, 20:46
Mi mówi. A mówi Ci coś zasada państwa prawa i konstytucjonalizmu?
Oczywiście że mówi. A czy przypadkiem zasada pluralizmu społecznego, nie tyle stricte politycznego nie mieści się właśnie w konstytucji?

Cytat:
Art. 58.
Każdemu zapewnia się wolność zrzeszania się.
Źródło: Konstytucja RP z 1997 roku.

Ten fragment odnośnie niezadowolenia jednego z forumowiczów odnośnie istnienia Partii Komunistycznej.

W dodatku partia ta działa formalnie i oficjalnie, całkowicie zgodnie z prawem obowiązującym w naszym kraju.

Myślę że na tym zakończę, ponieważ nie ma sensu poruszanie kwestii wolności słowa i innych. A to ze sobą kooperuje.
Ostatnio edytowane przez pirat.z.karaibow : 22.04.2009 o godz. 21:02.

Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 22.04.2009, 20:52
pirat.z.karaibow napisał(a):Wyświetl post

Maiłeś Ty kiedyś Konstytucje w ręku? Pluralizmem nazywasz istnienie partii komunistycznej? Już widzę jak powstaje faszystowska partia polski. Nieźle to sobie wykombinowałeś z tym pluralizmem,w kontekście hcyba tzw sceny politycznej. Ale trafiłeś kulą w plot.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
bb.1906
Senior Member

Stary 22.04.2009, 21:06
Maiłeś Ty kiedyś Konstytucje w ręku? Pluralizmem nazywasz istnienie partii komunistycznej? Już widzę jak powstaje faszystowska partia polski. Nieźle to sobie wykombinowałeś z tym pluralizmem,w kontekście hcyba tzw sceny politycznej. Ale trafiłeś kulą w plot.
Akurat tu pirat.z.karaibow ma rację. Istnienie takiej partii przynajmniej wg mnie nie jest niezgodne z obowiązującym prawem.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 23.04.2009, 08:47
Akurat tu pirat.z.karaibow ma rację. Istnienie takiej partii przynajmniej wg mnie nie jest niezgodne z obowiązującym prawem.
A istnienie Nazistowskiej Partii Przyjaźni jest zgodne z prawem czy nie?wg Ciebie oczywiście.
Odpowiedz cytując
haeno
Senior Member

Stary 23.04.2009, 06:51
z robieniem specjalnej ustawy i zaostrzaniem kary (która znając nasz kraj i tak nie będzie egzekwowana...) jest chyba lekka przesada. Jak coś to jak już wspomnieli wyżej niech się dobiorą do producentów tych rzeczy...

osobiście wkurza mnie to ile jest idiotów w tym kraju, którzy sobie znaleźli takich "idoli".
Przynajmniej przez koszulki wiadomo kogo omijać dużym łukiem jeśli chodzi o zawieranie znajomości....

P.S.
gratuluje komuś tam wyżej poglądów, że wszystko powinno być dozwolone, bo wolność jest nadrzędna...
suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności wzrasta
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 22.04.2009, 20:25
Zaczynam dochodzić do wniosku, że internet powinien być dozwolony od lat 18.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
emsi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 22.04.2009, 20:27
Krissu napisał(a):Wyświetl post
Zaczynam dochodzić do wniosku, że internet powinien być dozwolony od lat 18.
i być dla mądrych ludzi
--Dezaktywacja-- Borys trzymaj się!
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 22.04.2009, 20:30
AS82, nie masz jutro egzaminu czasem
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów