The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ypeeh
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.04.2009, 10:47
Może i Mały robił dużo wiatru i wrzucał sporo piłek, ale tu chodzi o asysty a nie wrażenie artystyczne. Łobo wszedł, rzucił taką piłkę, że można oglądać tą akcję w nieskończoność. Z Baszczem też miał kilka fajnych wymian bez straty. Jak ma inaczej nas przekonać, jeśli nie asystami? Ma ładnie biegać? Nogi golić? Salta robić? Czasem mam wrażenie, że krytyka Łoba opiera się głównie na jego beznadziejnej formie z zeszłej rundy.
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
Odpowiedz cytując
swinia
Member

Od: 04.2009

Stary 25.04.2009, 10:52
Małecki miał dużo dobrych wrzutek, a że ich akurat nie wykorzystali napastnicy to już nie jego wina.
Dlaczego go tak krytykujecie Jaką asyste miał Małecki w Gdynii Cudowna.
Odpowiedz cytując
Szofer
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.04.2009, 11:15
ode mnie szacuneczek dla Boguskiego... wszysscy pisza o dryblingach, podaniach itp.... a ja jestem pelen podziwu dla tego co on robi gdy dostaje dluga pilke od Pawełka... wczoraj mial chyba kilkanascie wygranych gornych pilek a nie jest to takie proste przy jego wzroscie, wiec najwazniejsze jest to ze potrafi sobie ja wywalczyc...potem juz jest z gorki... co nie jest bez znaczenia w taktyce a'la Banitez, ktorej wczoraj momentami mozna bylo sie doszukac... dlugie pilki byly i owszem ale potem hiszpania pod polem karnym
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 25.04.2009, 11:24
Z jakiej strony można ściągnąć bramki z meczu?
Kiedyś była fajna strona www.wisla-video.com , ale chyba już po stronie bo nic mi sie nie wyświetla.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 25.04.2009, 11:38
Śmiało można stwierdzić że to najlepszy mecz Wisły w tym roku. Jeszcze w tej rundzie nie było chyba takiej dominacji jednej drużyny względem drugiej. Przecierz przy lepszych celownikach to się mogło zakończyć kompromitacją Górnika.

Bramka stracona to według mnie błąd sędziego. Dwaj zawodnicy ida na wślizgu, ale Zienczuk widać na powtórce że wybija piłke, a gracz Górnika wjeżdża w niego. Powinnien być odgwizdany faul, albo ewentualnie rzut sędziowski.

Co do graczy to widać co daje tej drużynie Brożek nie tylko ciągnie grę ale i sprawia że koledzy w ofensywie graja lepiej. Taki Boguski poprostu musi mieć kogoś mocnego psychicznie koło siebie by lepiej grać. Brawo dla Marcelo świetny mecz wiadomo że świetnie gra głową, ale to co dziś robił przy stałych fragmentach to masakra każda głowa wygrana w polu karnym przeciwnika. Teraz moge stwierdzić że w tym elemencie gry to najlepszy zawodnik w lidze. Małecki dzisiaj pierwsza połowa jedna z lepszych druga fatalna, po dwóch złych zagraniach sie spalił. Niech on pracuje nad dośrodkowaniem z biegu, bo dośrodkowanie z miejsca się wyraźnie poprawiło.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 25.04.2009, 11:39
co do 1 bramki.
siedziałem za bocznym i wiadc było ze przy wrzutce, on patrzył na lezącego Zienia...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.04.2009, 11:54
Najbardziej szkoda, ze po tej eleganckiej akcji z udzialem Baszcza nie padla bramka, bo mysle ze czegos takiego nie powstydzilaby sie nawet Barcelona

Na najwieksze slowa pochwaly po wczorajszym wystepie zasluguje Boguski. Wreszcie zagral mecz na miare swoich duzych mozliwosci, a do tego dolozyl bardzo cenna bramke.
Nie ma watpliwosci, ze to on wraz z Pawlem Brozkiem, powinni okazac sie gwozdziem programu jesli chodzi o koncowy akord rozgrywek.

Mysle, ze te dwa gole maja dla Pawla niebagatelne znaczenie. Wiadomo jak to czasem jest, gdy napastnik wraca po kontuzji. Bywa tak, ze ktos prezentuje sie calkiem niezle, ale do bramki nie chce nic wpasc, co moze przerodzic sie w wiekszy problem i ciagnac przez kilka spotkan.

Skorza powinnien jeszcze wieksza wage przylozyc do stalych fragmentow. Czasem zespolowi nie idzie i wtedy rzut rozny moze okazac sie zbawienny, tak jak na Arce. Z takim gosciem jak Marcelo, mozna naprawde wiele zdzialac. W calej polskiej lidze nikt nie ma z nim najmniejszych szans w pojedynkach glowkowych.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 25.04.2009 o godz. 11:57.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 26.04.2009, 23:25
Eustachy napisał(a):Wyświetl post

Na najwieksze slowa pochwaly po wczorajszym wystepie zasluguje Boguski. Wreszcie zagral mecz na miare swoich duzych mozliwosci, a do tego dolozyl bardzo cenna bramke.
Nie ma watpliwosci, ze to on wraz z Pawlem Brozkiem, powinni okazac sie gwozdziem programu jesli chodzi o koncowy akord rozgrywek.

No i dobrze ze Rafał wreszcie łapie "drugi oddech",bo to zawodnik ktory oprocz grania ,jeszce myśli na boisku a to niemniej wazna cecha .

Ciekaw jestem co z Sobolem.Niedostal kartki ,z Piastem bedzie musial uwazac,bo jego strata na mecz z Legia..bedzie....nieoceniona.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 25.04.2009, 12:27
Eustachy, własnie widac ze Wieselka mocno pracowala przy stalych fragmentach, wszystkei wrzutki Malego w 1 polowie lecialy w kierunku Marcelo, teraz Skorza mowil ze na Piasta to nie zadziala wiec wybiora cos innego

Nasza taktyka z tego meczu przy rogach bardzo przypomina mi sposób w jaki Groclin za czasow Skorzy oraz innych trenerow wykonywal wlasnie stale fragmenty. Wrzuta na Koziola, on w pole i brama
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 25.04.2009, 13:32
grogoriogreg

Masz racje, ze stalymi fragmentami jest coraz lepiej. Chodzilo mi o to, zeby nie osiasc na laurach skoro jest dobrze, tylko caly czas starac sie cos dopracowac, tudziesz szukac nowych rozwiazan. Z takim gosciem jak Marcelo to naprawde ma sens, a przeciez Glowa czy Diaz, takze potrafia sie dobrze odnalezc przy rzucie roznym.

Wspomniany przez ciebie Groclin wlasnie dzieki stalym fragmentom wygral nie jeden mecz.
Sam Zdzichu Drzymala niejednokrotnie przekonywal, jaka role ten element gry odgrywa w obecnym futbolu.
Odpowiedz cytując
Blacha92
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 25.04.2009, 13:48
grogoriogreg

Masz racje, ze stalymi fragmentami jest coraz lepiej. Chodzilo mi o to, zeby nie osiasc na laurach skoro jest dobrze, tylko caly czas starac sie cos dopracowac, tudziesz szukac nowych rozwiazan. Z takim gosciem jak Marcelo to naprawde ma sens, a przeciez Glowa czy Diaz, takze potrafia sie dobrze odnalezc przy rzucie roznym.

Wspomniany przez ciebie Groclin wlasnie dzieki stalym fragmentom wygral nie jeden mecz.
Sam Zdzichu Drzymala niejednokrotnie przekonywal, jaka role ten element gry odgrywa w obecnym futbolu.
jaki zdzichu? zbig
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 25.04.2009, 14:14
grogoriogreg

tak jak rozpoczęcie meczu ze środka boiska. co to za autorytet ten "Zdzichu Drzymała". Poza tym, że Zbigniew, to co najwyżej autorytet w biznesie, a nie futbolowej taktyce. takie oczywistości o roli stałych fragmentów gry to może i dziecko powiedzieć.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 25.04.2009, 14:26
atomek21 napisał(a):Wyświetl post
tak jak rozpoczęcie meczu ze środka boiska. co to za autorytet ten "Zdzichu Drzymała". Poza tym, że Zbigniew, to co najwyżej autorytet w biznesie, a nie futbolowej taktyce. takie oczywistości o roli stałych fragmentów gry to może i dziecko powiedzieć.

O tyle autorytet, ze to wlasnie jego zespolowi stale fragmenty przynosily najwieksze korzysci przez dlugi czas. I bylbym ostrozniejszy z takimi stwierdzeniami, ze ZBIGNIEW moze byc autorytetem wylacznie w zakresie biznesowym. To bodaj najbardziej wcinajacy sie prezes w kompetencje trenera w kraju i cholera wie ile z tych stalych fragmentow sam opracowal
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 25.04.2009, 14:11
Po wczorajszym meczu jestem pozytywnie zaskoczony grą naszych zawodników. Cieszy powrót Brożka i od razu 2 bramki, zaobserwowałem także taką zależność, kiedy Paweł Brożek jest na boisku zdecydowanie lepiej gra Rafał Boguski, fakt wciąż zdarzają mu się sytuacje gdzie mu piłka od nogi odskakuje ale wygląda to lepiej ( gra oczywiście) niż w ostatnich meczach. Diaz no cóż chyba rodzi się drugi Cantoro, tylko że ten prawdziwy Mauro posiadał taki atut potrafił jeszcze po stracie wymusić faul Diaz natomiast nie i to najbardziej denerwuje.

Widać opracowaliśmy nowy schemat rozgrywania rzutów rożnych, wszystkie piłki do Marcelo a ten zgrywa, w pewnym sensie to przynosi skutek bo jak się nie mylę to Marcelo zgrywał do Diaza i potem Brożek dopełnił formalności.

Osobiście się ciszę, że pojawił się w końcu Jirsak widać chłopak ma pomysł na grę miał kilka ładnych i celnych zagrań, nie pozbywa się bezsensownie piłki. Ćwielong znów parę razy dobrze się pokazał ale znów brakuje mu bramki. Wojtek Łobodziński w końcu dośrodkował tak jak ma to robić i od razu asysta, miał też kilka fauli dość ostrych.

Prawda jest taka, że od początku meczu siedliśmy na Górnika i nie wykorzystaliśmy kilku okazji a potem bramka dla Górnika, lecz myślę że był to pozytywny bodziec dla naszej drużyny widać było,że chłopakom zależało na zwycięstwie zostawili na boisku dużo, dużo zdrowia i za to zostali nagrodzeni 3 punktami.Oby tak dalej grać z ambicją i pełnym zaangażowanie- jestem pod wrażeniem.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Stary 25.04.2009, 14:30
myślisz że Skorża w czasie pracy w Grodziski pozwalał, żeby Zbigniew ustalał mu taktyczne kombinacje czy skład, jak Berlusconi?
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 25.04.2009, 14:57
atomek21 napisał(a):Wyświetl post
myślisz że Skorża w czasie pracy w Grodziski pozwalał, żeby Zbigniew ustalał mu taktyczne kombinacje czy skład, jak Berlusconi?
Ciezko powiedziec. To, ze Zbychu przynajmniej probowal ingerowac jest faktem, a sytuacje kiedy pewnego razu nakazal mu sciagnac z boiska Sikore, widziala cala Polska. Skorza Sikory nie sciagnal i chwile potem mogl cieszyc sie z jego gola. Byc moze byl tym trenerem, ktory postawil Drzymale najwiekszy opor i dlatego pan prezes pozegnal go bez zalu, kiedy zglosila sie Wisla

Ogolnie rzecz biorac, Drzymala nigdy nie ukrywal, ze w swoim klubie ma wiele do powiedzenia w sprawach szkoleniowych. Na pytania dziennikarzy, czy to ladnie tak wcinac sie w kompetencje trenerom, zawsze odpowiadal pytaniem czy Groclin osiaga slabe wyniki
I moze cos w tym jest, bo gdyby jego sugestie rzeczywiscie byly calkiem do kitu, to Groclin nigdy nie osiagnalby tego co osiagnal
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 25.04.2009, 18:12
eye63 - jasne , błędy mu się oczywiście zdarzyły ale już je pominąłem bo ogólnie grał jak na niego pewnie.
A co do Górnika i Kaspra...in minus oczywiście - dawno już nie widziałem na Reymonta drużyny grającej w tak archaicznym stylu...Wisła Okuki mi się przypomniała.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.04.2009, 09:05
"Trudne chwile przeżywali w piątek na stadionie krakowskiej Wisły najbliżsi członkowie rodziny Stanisława Oślizły. Jak twierdzi legendarny obrońca Górnika i reprezentacji Polski, po strzeleniu gola przez Adama Banasia, jego rodzina została bardzo nieprzyjemnie potraktowana przez kibiców mistrza Polski.
- Co właściwie wydarzyło się w Krakowie?
- Siedziałem w loży, ale dla naszych najbliższych załatwialiśmy bilety na mecz za pośrednictwem Wisły. Bilety zostały przyznane, niestety w sektorze zajmowanym przez bardzo „fanatycznych” sympatyków Wisły. Efekt był smutny. Kiedy bramkę strzelił Adam Banaś i moi bliscy zaczęli bić brawo, żona i wnuki zostali opluci. Polano ich wodą, pomijam już wulgarne wyzwiska. Podobnie postąpiono z synem Heńka Kasperczaka, który siedział w ich towarzystwie. Nie wiem skąd taka agresja pod adresem spokojnie zachowujących się ludzi. Moja żona to przecież starsza kobieta. Wnuk studiuje w Krakowie, chciał po prostu zobaczyć dobry mecz. To bardzo niesmaczna sytuacja, tym bardziej, że do Wisły zawsze miałem wielki sentyment. Jako młody chłopak byłem nawet bliski przejścia na Reymonta.
- Niesmak na trybunach, porażka na boisku.
- Mimo wszystko przewidywalna. Różnica w klasie sportowej między Wisłą, a Górnikiem jest wyraźna. To dziś inna półka. Czasami mecz się dobrze ułoży, zespół ma trochę szczęścia, ale z tak grającą Wisłą nie mieliśmy większych szans. Nawet po bramce Adama Banasia. Powiem szczerze, że kiedy schodził z boiska z powodu kontuzji, nie widziałem większych szans nawet na remis."...

Całość:
http://www.dzienniksport.com/index.p...3104&Itemid=46
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Stary 28.04.2009, 10:06
leszekm napisał(a):Wyświetl post
"Trudne chwile przeżywali w piątek na stadionie krakowskiej Wisły najbliżsi członkowie rodziny Stanisława Oślizły. Jak twierdzi legendarny obrońca Górnika i reprezentacji Polski, po strzeleniu gola przez Adama Banasia, jego rodzina została bardzo nieprzyjemnie potraktowana przez kibiców mistrza Polski.
- Co właściwie wydarzyło się w Krakowie?
- Siedziałem w loży, ale dla naszych najbliższych załatwialiśmy bilety na mecz za pośrednictwem Wisły. Bilety zostały przyznane, niestety w sektorze zajmowanym przez bardzo „fanatycznych” sympatyków Wisły. Efekt był smutny. Kiedy bramkę strzelił Adam Banaś i moi bliscy zaczęli bić brawo, żona i wnuki zostali opluci. Polano ich wodą, pomijam już wulgarne wyzwiska. Podobnie postąpiono z synem Heńka Kasperczaka, który siedział w ich towarzystwie. Nie wiem skąd taka agresja pod adresem spokojnie zachowujących się ludzi. Moja żona to przecież starsza kobieta. Wnuk studiuje w Krakowie, chciał po prostu zobaczyć dobry mecz. To bardzo niesmaczna sytuacja, tym bardziej, że do Wisły zawsze miałem wielki sentyment. Jako młody chłopak byłem nawet bliski przejścia na Reymonta.
- Niesmak na trybunach, porażka na boisku.
- Mimo wszystko przewidywalna. Różnica w klasie sportowej między Wisłą, a Górnikiem jest wyraźna. To dziś inna półka. Czasami mecz się dobrze ułoży, zespół ma trochę szczęścia, ale z tak grającą Wisłą nie mieliśmy większych szans. Nawet po bramce Adama Banasia. Powiem szczerze, że kiedy schodził z boiska z powodu kontuzji, nie widziałem większych szans nawet na remis."...

Całość:
http://www.dzienniksport.com/index.p...3104&Itemid=46
Jeśli to prawda to można opisać to tylko jednym zdaniem.. mamy na stadionie wypas bydła w postaci tych osobników.
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 28.04.2009, 10:16
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Jeśli to prawda to można opisać to tylko jednym zdaniem.. mamy na stadionie wypas bydła w postaci tych osobników.
Może tak może nie,ale jakim debilem trzeba być żeby wysłać swoją rodzinę kibicującą górnikowi na sektor D

Następnym razem proponuje mu wykupiene jeszcze karnetu na D to wtedy dopiero będzie miał powód do pełnej bulwersacji
Odpowiedz cytując
Dafi_91
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 25.04.2009, 14:43
Witam tylko nie drzyjcie sie jak bylo juz... do czego nawiazywala oprawa wczoraj? sorry za ot
Nie sztuką jest mówić o wierności, sztuką jest być wiernym...
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Stary 25.04.2009, 14:49
Do ustawy dotyczącej kar za wnoszenie i odpalanie rac.

Odpowiedz cytując
Dafi_91
Senior Member

Stary 25.04.2009, 14:51
Dzieki wielkie
Nie sztuką jest mówić o wierności, sztuką jest być wiernym...
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Stary 25.04.2009, 15:07
Ciekawa teoria

Żałuję, że Drzymała nie jest już właścicielem żadnego klubu. Na pewno był jedną z barwniejszych postaci polskiej piłki, oczywiście w tym pozytywnym znaczeniu.
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Stary 25.04.2009, 15:45
A nie wydawało się Wam, że jednak za dużo graliśmy długimi podaniami od Piotrka Brożka, Głowy i Marcelo na napastników, zwłaszcza Brożka. Dużo takich pojedynków Brozio wygrał, ale efektu w postaci szans na bramkę raczej z tego nie było. Jeśli by zagrać tak z drużyną lepsza w powietrzu niż Górnik, może to być zupełne bicie głową w mur.
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Stary 25.04.2009, 18:05
Posiada ktoś bramki z meczu? Bo nie chce mi się przekopywać.

Odpowiedz cytując
sndr
Socios Wisła Kraków

Stary 25.04.2009, 18:10
pirat.z.karaibow napisał(a):Wyświetl post
Posiada ktoś bramki z meczu? Bo nie chce mi się przekopywać.
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/77...ot_krola_.html
Proszę
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Stary 25.04.2009, 18:58
Nie bardzo rozumiem archaiczny styl, ale domniemam, że chodzi o to, iż grali bardzo chaotycznie tak? Bo samo ustawienie nie było takie złe - postawiony mur w drugiej liniii i szybki Szczot z przodu, pech taki że gra długą piłką wyłączała drugą linię, a obrońcy Górnika chyba potrafią wszystko oprócz stania na właściwej pozycji i główkowania. Jakiś tam pomysł w tym wszystkim był, jednak nie taki, który byłby do wykonania przez wielu zawodników, m.in. takiego Strąka. Zgadzam się, że Górnik nie zaprezentował się rewelacyjnie, ale z drugiej strony trzeba mieć na uwadze, czy on właściwie mógł się w jakikolwiek sposób pokazać.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.04.2009 o godz. 19:51.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 26.04.2009, 22:41
eye63 - to że grali chaotycznie i w zasadzie bez żadnego pomysłu na grę to jedno - drugie to 0 pressingu , który dopiero lekko zaczęli stosować w 2 połowie.Jak porównam inne zespoły które tej rundy gościliśmy to tak 'ciotowacie' grającej drużyny jeszcze nie widziałem.
Polonia i Jaga były w stanie grać z nami prawie jak równy z równym w sensie walki , niepokalani stłamsili nas strasznie w 1 połowie a i druga do stanu 3-1 była wyrównana.A Górnik?.Gol z dupy a poza tym żenada do kwadratu.Taka gra może się powieść jeśli ma się bardzo dobry technicznie zespół, coś jak my za czasów Kasperczaka...Jednak mając wyrobników, walcząc ponoć o życie, odwalić taką kaszane...No ja nie wiem.Po tym meczu to tak Górnik jak i Arka - pierwsze drużyny do spadku, gdzie wydawało mi się że Górnikowi brakuje dobrego napastnika a Górnikowi brakuje chyba wszystkiego, łącznie z trenerem który wydaje się być zupełnie nietrafiona inwestycją - Ciekawe ile ma w kontrakcie odstępnego w przypadku zwolnienia
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Kinia
Junior Member

Od: 11.2007

Stary 27.04.2009, 01:37
a tu coś o Brożku, o tym, jak się zmienił... warto poczytać! http://trzyzero.wordpress.com/2009/0...yzna/#more-742
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów