|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
flamengista, Kaliciak owszem, był idolem trybun ale w II lidze!!!!! nie pamiętasz jak "uciekł" z Wisły po awansie do ekstraklasy z powodu $ ? Kali to nie jest prawdziwy Wiślak, nie obrażaj takich zawodników jak np. Kulawik.
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
No ale pamiętam jego bramki w drugoligowych (?) derbach i świetnie bite rzuty wolne.
Nie ma sensu debatować nad tym, czy jest prawdziwym Wiślakiem. Na pewno jednak jest zawodnikiem, który lwią część swojej piłkarskiej kariery spędził na Reymonta, co więcej - z pożytkiem dla klubu i kibiców. W tym sensie pisanie o Kalim jako o "byłym zawodniku Wisły Kraków" jest w pełni uprawnione. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Kaliciak po raz drugi wrócił na Reymonta już jak Wisła płaciła dobrą kasę więc z sentymentem do klubu to miało mało wspólnego , ale nie o tym chciałem razi mnie i wnerwia używanie przez tvn i inne itijowskie pomioty wizerunku klubu herbu Wisły SSA jak i nazwy głownego inwestora Telefoniki Kable w materiałach filmowych oraz zdjęciach szkoda że władze klubu nie zajęły stanowiska w tej kwestii bo jest to jakieś naruszenie dobrego imienia klubu spółki czy firmy .
Dziwnym trafem przy każdej okazji dotyczącej afery korupcyjnej aby wygenerowac bardziej chwytliwego niusa wycierają sobie gębe Wisełką . ![]() Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment." |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Nieoceniony w takich akcjach był łrzecznik tysiąclecia J. Jurczyński. ![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
||
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Były piłkarz Legii i Widzewa zatrzymany
http://sport.onet.pl/74331,1248675,1...wiadomosc.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Kali nastrzelał tych bramek troche dla Wisły, szczególnie w 2 lidze.Tu bramki z meczu z Bałtykiem Gdynia
http://www.youtube.com/watch?v=vjPtMKNP_8A http://www.youtube.com/watch?v=KZwK4Bquz6s&NR=1 Tu bramka z meczu sprzed 14 lat ze Śląskiem w 2 lidze http://www.youtube.com/watch?v=nDynyI1k2pg Kali strzelał też gole z autu http://www.youtube.com/watch?v=SCLRS...eature=related
Ostatnio edytowane przez AYALA : 16.04.2009 o godz. 21:49.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
pytam sie o derbowe
))))))) zdecydowaniekaliciaka to i samoboja widzialem ze stalowka na zywo ))))) |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Coś się pomyliło koledze - Kaliciaka chyba w ogóle w Wiśle nie było kiedy wojowaliśmy w 2 lidze.
Natomiast coś mi się tli że już w erze Cupiała gdzies w centrum go po pijaku ze spluwą złapali ![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
AYALA zajebiste linki. Z boku jest tego wiecej, spoko wyjazd do Brzeska na przyklad i historyczne flagi
![]() Jak to Kaliciaka nie bylo w drugiej lidze? Przeciez nam m.in. awans zapewnił. W derbach 96 gole strzelal chyba Marzec i samoboja Gora. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Z tego co pamiętam Kaliciak w drugiej lidze był najlepszym strzelcem Wisełki . Odszedł w nieładny dla kibiców sposób (trochę podobnie jak Franek
Edit W tamtym sezonie nie awansowaliśmy do pierwszej ligi bo pod stolikiem "wydymali " nas konkurenci :Śląsk Słynny mecz ze Ślęzą we Wrocławiu. Był to jeden z bardziej korupcyjnych sezonów jakie pamiętam.
Ostatnio edytowane przez darotsok73 : 16.04.2009 o godz. 22:53.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
W takim razie mi tez się coś pokręciło
No rzeczywiście grał i to oba sezony.Ja myslałem że odszedł po spadku a odszedł dopiero po awansie. darotsok73 - myślę że to był podobnie korupcyjny rok jak rok wstecz i następny, tyle że nas to dosięgło i mogliśmy się przekonać na własnej skórze jak to wygląda.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 16.04.2009 o godz. 23:04.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Sędzia Wiesław B. zatrzymany przez CBA
Dzisiaj CBA zatrzymała kolejnego arbitra, tym razem z województwa podkarpackiego. Wiesław B. został zatrzymany pod Biłgorajem i jeszcze dzisiaj będzie dowiedziony do Wrocławia, gdzie usłyszy zarzuty korupcyjne. Przesłuchiwany dziś ma być natomiast zatrzymany ostatnio przez CBA obserwator PZPN Wiesław W. źródło: pilkarskamafia.blogspot.com ![]()
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Aha, to był też mecz który zapadł w pamięci z uwagi na nieszczęsnego kibica Białej Gwiazdy, który pomylił sektory. No i na Kałuży wszedł na sektor gospodarzy w pełnym rynsztunku. Został odesłany jedynie w szaliku Wisły - wszystko transmitowała Telewizja Kraków... ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...e-jagi,1298445
Pierwsze symptomy abolicji (czyt. wprowadzenia bezkarności) "dla klubów" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
tu raczej chodzi Ci o derby z 1996 roku chyba mnie pamiec nie myli ![]() |
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Byłem na tym meczu, a opowieści zaraz po , różniły się.Słyszałem wersje że koleś poszedł po kiełbaski - mało prawdopodobna, ta opisana przez flamengiste - też ciężko w to wierzyć, szczególnie że Ci co byli, wiedzą że trudno było pomylić sektory - najbardziej realna to taka, też ją słyszałem niedługo po meczu, że chłopak Wiślak, poszedł z kumplem z cracovii na ich sektor i po golu nie wytrzymał presji ![]() A jak było na prawdę? ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
Minus 10 punktów w ciągu całego sezonu jest zawsze do odrobienia, tak że nie sądzę aby tego typu karę można było zrównywać odrazu z degradacją. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
i nalezy dodac, ze zaszelescily pieniadze wiec bardziej sklonni byli 'zlagodzic kare', w koncu pieniadze zostana w PZPN i oczywiscie warszawakich potrzebujacych osrodkach, jakby nie bylo innych
|
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
I pewnie wzorem ostatnich jego poczynań sam na siebie doniesie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Szczyt szczytow !!! ![]() Tylko Wisła Ukochana Wisła
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bez przesady,tutaj nie ma jednoznacznych ram płacowych. I tak chłopcy zachowali się ładnie,że nie jebnęli od razu po 100 tysięcy na łeb. Mam do nich duży szacunek za to.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Sarnat dostał jakieś zarzuty czy jak się ta sprawa wtedy skończyła?
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Przy okazji newsa o pierwszym treningu Wisły Płock i new trenerze, w ostatnim akapicie mamy tak owe zdanie:
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
jak brzmi pełne nezwisko tego pana
|
|