|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
Z drugiej strony popularne stało się w krajowym dziennikarstwie używanie chwytliwych tytułów-sloganów, które mają za zadanie wprowadzenie czytelnika w błąd. Tą metodę wykorzystują zarówno gazety, jaki i portale internetowe. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
ja wole by sprawy jasne były jasne a sprawa Kaliciaka i Sarnata jest jasna - z nami nie ma to nic wspólnego![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
A jak napiszą ,były zawodnik Wisły ,to Poznań ,Warszawa ma uciechę. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Niepokojące jest to ,że Sarnat i Kaliciak grali ze soba tylko w Wiśle ,potem już ze soba nie grali ,ani wczesniej tez
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
i co z tego że grali ze sobą tylko w Wiśle bo ja tego nie rozumiem
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Ech, do tej pory mam koszulkę Sarnata, za malolata to był chyba mój ulubiony zawodnik w Wiśle. Do tego można dodać wcześniejsze zatrzymanie Patera i wszyscy widzimy jak kończą obecnie dawni piłkarscy idole w Polsce. Smutne.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
|
Sarnat i Kaliciak odeszli z Wisly w 2003 roku, wiec nawet jakby cos "bylo w Wisle" to prokuratura tego nie rusza bo to dzialoby sie przed 2003r
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Dlaczego wybraliscie do dyskusji na temat nieuczciwosci i korupcji temat o byłych wislakach? Jest temat o aferach w polskiej pilce. Piszac w tym temacie robimy mniej wiecej to samo, za co krytykujemy pismakow – a przeciez Sarnat i Kaliciak grali nie tylko w Wisle. Moze by przeniesc dyskusje do bardziej odpowiedniego, „brudnego” tematu w HPS?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
Dla rozluźnienia dwa art. z Białej Gwiazdy rok 97 i 98 Kaliciak ![]() Sarnat ![]() ps.słaba jakosc- fot aparatem :/
Ostatnio edytowane przez __Cobra__ : 15.04.2009 o godz. 14:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Ten temat jednak dotyczy byłych piłkarzy Wisły, więc ich udział w aferze korupcyjnej mieści w jego ramach. Trochę poczytałem na temat życiorysów tych zawodników i tak się składa, że Sarnat (zatrzymany), Kaliciak (zatrzymany) oraz Pater (świadek) i Paszulewicz (świadek) w sezonie 2002/2003 byli piłkarzami Wisły. W sumie nie chce mi się aż wierzyć, żeby akurat w tym sezonie były jakieś przewałki, bo przecież to był bardzo dobry sezon Wisły, zarówno w lidze jak i w Pucharze UEFA. Były jakieś głosy o przekrętach w tamtym sezonie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
No to wiemy ale oni musza dołozyc "cegiełke" i wypowiedziec dwa słowa na których lecza swoje kompleksy ---"Wisla Kraków". ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Grzegorz K. w sezonie 2003/2004 grał w Świcie Nowy Dwór Mazowiecki, a Artur S. był bramkarzem Polonii Warszawa. Propozycja "odpuszczenia" meczu przez Polonię miała wyjść ze strony Świtu. Mimo, iż Grzegorz K. siedział w tym spotkaniu na ławce, to najprawdopodobniej kontaktował się ze swoim byłym kolegą klubowym. Mecz ten prowadził sędzia Grzegorz. G., który usłyszał już zarzuty korupcyjne i został zawieszony przez PZPN.
nie ma obawy ![]()
zxcvbnmlp
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Ale grali w innych drużynach przeciwko sobie i ubijali stosowne interesy "po koleżeńsku".
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W tym wypadku to, że niektóre strony internetowe napisały "byli gracze Wisełki" nie możemy porównywać z informacją na temat Murdzy. Ci piłkarze (głównie Sarnat) grali głównie u nas i z tej gry są pamiętani, jednak to nie dotyczy czasów spędzonych u Nas
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
http://mundial.wp.pl/kat,1019833,tit...wiadomosc.html
Cytat:
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Moze nie byly ale "niedoszly"
Chodzi mi o tego Nei'a ..jak mu tam u tych szejków idzie,bo niemoge nic znalesc... ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To podobno on - كلاوديني ق - początek miał niezływ 3 meczach 5 bram (w tym w jednym cztery - październik), ale później cholera wie co się z nim stało. Ktoś chyba kiedyś wynalazł statystyki, jakoby miał zagrać w 13 meczach i mieć dalej te 5 bramek na koncie. Wlazłem na oficjalną tego całego klubu - i ani widu, ani słychu po nim - więc albo gdzieś opchnęli, albo ma kontuzję, albo co najbardziej prawdopodobne zaczął balangować i go wywalili.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wisla powinna wystosowac oficjalny protest do redakcji gazet i TV w zwiazku ze skandalicznym podawaniem informacji odnosnie zatrzymania Sarnata i Kaliciaka. Przoduje w tym portal gazeta.pl, ktory na kazdym mozliwym kroku usiluje Wisle dogryzc zatem i tym razem nie przepuszczono okazji.
Dlatego mielismy zatrzymanie "bylych pilkarzy Wisly" (i tylko Wisly w tytule), a takze zdjecie Sarnata w koszulce krakowskiego klubu z dokladnie widocznym herbem. Ja wiem, ze Warszawke jak zawsze cos mierzi, ale to juz jest przesada i zero dziennikarskiej obiektywnosci i rzetelnosci. Zreszta od polskich dziennikarzy przestalem juz dawno tego oczekiwac. Bo tak trudno jest napisac zatrzymano bylego bramkarza Wisly i Polonii... Ale to norma u nas.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale to nie jest juz pierwszy taki przypadek
Celowe łaczenie Wisly w korupcje kreowane w bardzo sprytny sposób. Nie moga zdzierżyc ze Wisła czysta ,to onanizuja się w przypadkach kiedy złapią kogos z wiślacką przeszłoscią o juz jest temat do gorącego newsa. Az strach sie bać jakby złapali kogoś z aktulanego składu... TVN 24 to by pewnie studio pod budynkiem klubowym urządził i 24 h jaka ta Wisła skorumpowana.A Gazeta "Koniec Wisły" Wyborcza rozdawała za darmo swoj szmatławiec na skrzyzowaniach jak Metro. ........jakie te polskie media sa żałosne.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 17.04.2009 o godz. 16:33.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
mnie wystarcza porównanie nagłówków z dwóch poniższych linków:
http://www2.90minut.pl/news/89/news892351.html i http://sport.onet.pl/74331,1248675,1...wiadomosc.html wychodzi cała rzetelność dziennikarska ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Może i nie pograł zbytnio u nas, ale Bartosz Iwan obchodzi dziś 25 urodziny.
A więc sto lat ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Tomasz Frankowski w 12. minucie meczu Jagiellonii Białystok z Ruchem Chorzów z powodu kontuzji opuścił plac gry. Przeprowadzone badania wykazały, że napastnik Jagi ma złamane dwa żebra.
Tydzień temu w meczu z Wisłą Kraków "Franek" starł się dość mocno z Marcinem Baszczyńskim. Od tego momentu bolały go plecy. W ostatnią niedzielę napastnik Jagiellonii wyszedł w pierwszym składzie na własną odpowiedzialność. Po 12. minutach musiał jednak opuścić boisko. W niedzielę wieczorem Frankowski pojechał na badania. Okazało się, że ból pleców na który narzekał od tygodnia, spowodowany jest złamaniem dwóch żeber. Nie wiadomo jeszcze, jak długo zawodnik będzie pauzował. http://www2.90minut.pl/news/89/news896765.html ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Baszczu przed meczem zapowiadal, ze trzeba bedzie skopac Franka i jak sie okazalo, wcale nie zartowal
![]() Pamietam, ze cios jaki mu zadal byl prosto z podrecznikow do nauki kick-boxingu (z wyskoku wyprostowana noga) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
co do tego Franka, to jakis strasznie chwytliwy zrobił sie na portalach, od jakiś dwóch tygodnii niemal wyskakuje z lodówki, rozumiem przez meczem z nami, ale widze ze trwa to dalej
![]() ![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bo jakby nie patrzeć to jest to chłop wyróżniający się na tle tej amatorskiej ligi - dobrze kopie piłe, a i zdanie umie sklecic po polsku jako tako przed kamerą (to nie jest u nas standard!). No i dzieje się wokół niego sporo, a to wraca po latach tułaczki do rodzimej Jagi, a to ładuje gole w debiucie, a to pisze cos na forum do kibiców, a to łapie kontuzje... Postać nietuzinkowa, powiedzenie o Franku że to taki zwykły szaraczek ligowy byłoby poważnym błedem.
A coś pisać muszą... ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|