The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.04.2009, 20:03
chyba jeszcze nie ma tak dobrze , że już są w naszej aktualnej ligowej tabeli zespoły, które nie grają o nic. Na upartego tylko Jaga, Ruch i ŁKS , ale oni jeszcze na wczasy nie pojechali, ile naściubią teraz, to będzie rosnąć w każdej kolejce jak procent składany. Przyda się, nie widziałem jeszcze końcówki rozgrywek, by ktoś tego nie wykorzystywał

Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 09.04.2009, 20:11
ŁKS - Arka 2-0 (polowa)

edit: juz 3-0, dla mnie spore zaskoczenie
Ostatnio edytowane przez mic : 09.04.2009 o godz. 20:17.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 09.04.2009, 20:20
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Mila pokazuje jak wazny jest ofensywny pomocnik w zespole . Niestety Wisla pod tym wzgledem moze zazdroscic Slaskowi..
generalnie z pierwszej szóstki ligi to tylko my nie mamy grajka do rozdzielania piłek, a Lech i Legia maiją po trzech
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 09.04.2009, 20:20
mic napisał(a):Wyświetl post
ŁKS - Arka 2-0 (polowa)

edit: juz 3-0, dla mnie spore zaskoczenie
Widac ,ze druzyna broniaca sie przed spadkiem ma wiecej motywacji od druzyny ktora gra juz praktycznie o nic . Slask nie spadnie a pucharow raczej nei osiagnie , Arka raczej pewna w srodku tabeli wiec mnie to nie dziwi.
Mam nadzieje tez , ze Jaga podobnie jak Arka i Slask wielkiej ochoty do gry przejawiac nei ebdzie .choc z drugiej strony oni sa na fali...Ciekawy bedzie mecz Legia-Cracovia
Ostatnio edytowane przez AS82 : 09.04.2009 o godz. 20:22.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 09.04.2009, 20:27
Widac ,ze druzyna broniaca sie przed spadkiem ma wiecej motywacji od druzyny ktora gra juz praktycznie o nic . Slask nie spadnie a pucharow raczej nei osiagnie , Arka raczej pewna w srodku tabeli wiec mnie to nie dziwi.
Mam nadzieje tez , ze Jaga podobnie jak Arka i Slask wielkiej ochoty do gry przejawiac nei ebdzie .choc z drugiej strony oni sa na fali...Ciekawy bedzie mecz Legia-Cracovia
Arka pewna w srodku tabeli ?

10. Arka Gdynia (b) 25
11. Piast Gliwice (b) 25
12. Odra Wodzisław 25
13. ŁKS Łódź 25
14. Lechia Gdańsk (b) 22
15. Cracovia Kraków 21
16. Górnik Zabrze 18

ŁKS wygra, w przypadku wygranych/remisow Lechii i Piasta - Arka wchodzi na miejsca barazowe lub "prawie-barazowe", wiec raczej taka pewna nie jest

Nawet Jaga na miejscu 7 nie moze byc pewna utrzymania, dawno tak nie bylo

Ogolnie rzecz biorac, zespoly ktore nam zostaly (oprocz Legii i Slaskai) to same broniace sie przed spadkiem, w dodatku wyjazdy (poza Gornikiem). Oj bedzie ciezko. Nie beda miec nic do stracenia, a z takimi nam sie bardzo ciezko gra

W przypadku wygranej Gornika ze Slaskiem i porazki ickow z Legia, kto bedzie ostatni w tabeli ? Icki czy dalej Gornik ?
Ostatnio edytowane przez mic : 09.04.2009 o godz. 20:35.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 09.04.2009, 20:29
Sorry masz racje.Biorac pod uwage to ze Wisla gra 4 wyjazdy z:Arka,Piastem,LKSem i Lechia to moze byc w tych meczach naprawde niezla rzeznia.
Odpowiedz cytując
Tobi1906
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 09.04.2009, 20:44
mic napisał(a):Wyświetl post
Arka pewna w srodku tabeli ?

10. Arka Gdynia (b) 25
11. Piast Gliwice (b) 25
12. Odra Wodzisław 25
13. ŁKS Łódź 25
14. Lechia Gdańsk (b) 22
15. Cracovia Kraków 21
16. Górnik Zabrze 18

ŁKS wygra, w przypadku wygranych/remisow Lechii i Piasta - Arka wchodzi na miejsca barazowe lub "prawie-barazowe", wiec raczej taka pewna nie jest

Nawet Jaga na miejscu 7 nie moze byc pewna utrzymania, dawno tak nie bylo

Ogolnie rzecz biorac, zespoly ktore nam zostaly (oprocz Legii i Slaskai) to same broniace sie przed spadkiem, w dodatku wyjazdy (poza Gornikiem). Oj bedzie ciezko. Nie beda miec nic do stracenia, a z takimi nam sie bardzo ciezko gra

W przypadku wygranej Gornika ze Slaskiem i porazki ickow z Legia, kto bedzie ostatni w tabeli ? Icki czy dalej Gornik ?
Jesli wygra Gornik to i tak zostanie na ostatnim miejscu.Cracovia ma lepszy bilnas bezposrednch spotkani,bodajze w Zabrzu wygrali 2-1 a w Krakowie byl remis.
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 09.04.2009, 20:49
No i Śląsk wyrównał
Dudek w 83 min
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 09.04.2009, 20:51
nicolas napisał(a):Wyświetl post
(bo mi stsa kjerwa zawali : / )
Jak obstawiasz polską ligę to się licz że nigdy ci nie wejdzie

Śląsk wyrównał.
the end
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 09.04.2009, 20:51
Pamietam jak przed sezonem mowiono ze Gornik sie włączy do walki o tytul
Odpowiedz cytując
nicolas
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 09.04.2009, 20:52
w końcu...

@ Wiślak_TS
obstawiam tylko pojedyncze mecze. Z tej kolejki tylko ten postanowiłem obstawić i to na 1x.
Mam nadzieję, że Wisła wygra z Jagą, ale kasy nie postawię. Jak coś im znowu "odjebie" i zremisują albo coś gorszego. Niestety nasza Wisła stylu nie ma. Teraz gra jak ligowe średniaki.
Ostatnio edytowane przez nicolas : 09.04.2009 o godz. 20:54.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 09.04.2009, 21:01
wisl@k_TS napisał(a):Wyświetl post
Jak obstawiasz polską ligę to się licz że nigdy ci nie wejdzie
parę lat temu obstawiałem naszą ligę, weszło 6 na 7 kuponów
...grałem dla zabawy po 2 zł, na czysto było tego koło 70 zeta...

... 10 minut później wszystko zabrał przedstawiciel MPK potocznie zwany kanarem

mówię wam ryzyko nie popłaca :(((
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 09.04.2009 o godz. 21:06.
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 09.04.2009, 21:13
nicolas napisał(a):Wyświetl post
Śląsk Górnik sprzedany mecz?! Aż mnie to skręca, bo kupon mi zawali. A pachnie korupcją tylko po co. Górnik walczy o wszystko, Śląsk podobno stracił szansę na puchary.

Ziomy proszę o pomoc - gdzie można oglądać ten mecz, bo nigdzie nie ma w necie! Szukam chyba z godzinę już
licz sie ziomie ze słowami.

Jak to się mówi, Heniu dostał kogo chciał i jak to się mówi jest wielka kupa. nie wiem czemu ale wole kibicowac słabszym i spadek KSC i Górnika by mi na rękę był. Biorąc jednak pod uwage jak wygląda wyjazd do Zabrza a jak do Wodzisławia, nie obraziłbym sie na brak Odry za rok ...
Ostatnio edytowane przez pan_premier : 09.04.2009 o godz. 21:16.
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 09.04.2009, 22:27
Śląsk od początku rundy gra kiepsko - w porównaniu do zeszłej.Nie żeby mnie to cieszyło bo życzę im jak najlepiej ale pisałem w poprzedniej rundzie by z peanami na cześć Tarasiewicza poczekać , bo byli tacy co naszego trenera ganili a jego za wzór stawiali.

I rzeczywiście pisać bzdury(bo kupon nie siądzie), to poniżej krytyki, szczególnie że myślę że sporo osób przewidywało wygraną Górnika w tym meczu ,nie z powodu jakiś machlojek a z tego że w każdej lidze zepół walczący o życie, im bliżej końca tym osiąga lepsze rezultaty(jeśli ma kim grać a Górnikowi wiele klubów może pozazdrościć kadry)

Mogę się założyć że będziemy mieli strasznie ciężką z nimi przeprawę już niebawem.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 09.04.2009, 22:29
pan_premier napisał(a):Wyświetl post
Biorąc jednak pod uwage jak wygląda wyjazd do Zabrza a jak do Wodzisławia, nie obraziłbym sie na brak Odry za rok ...

Ja licze na to co sezon

Nie zebym jakos nietrwaił Odry,bo nawet nie mam za co ale uwazam ze "otoczka" tego klubu ,male miasto itd nie sprzyja klimatowi Ekstraklasy.

Ale chlopaki walczą nawet cos tam grają no i i chca mieć ta Ekstraklase w Wodzisławiu ...ok.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 09.04.2009, 22:35
Ja Kaspra zbytnio nie lubię i nie powiem że jakiejś tam chorej satysfakcji nie mam widząc że mu nie idzie....no ale obiektywnie żal klubu który ma tylu kibiców i konkretną firmę sponsorującą i na przyszłość powinni być gwarantem w miarę dobrej jakości.

Idealny układ to ostatnie miejsce wiadomo kogo przed ostatnie Odry bądź Piasta - w barażach Górnik powinien sobie spokojnie poradzić
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Clapham
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 10.04.2009, 02:13
Sorry masz racje.Biorac pod uwage to ze Wisla gra 4 wyjazdy z:Arka,Piastem,LKSem i Lechia to moze byc w tych meczach naprawde niezla rzeznia.
Arka to nie jest w tej chwili jak widac problem dla zadnej druzyny. 0:3 z LKS to nie przypadek. Wg weszlo nie placa im bodaj od pazdziernika.
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 10.04.2009, 08:24
Clapham napisał(a):Wyświetl post
Arka to nie jest w tej chwili jak widac problem dla zadnej druzyny. 0:3 z LKS to nie przypadek. Wg weszlo nie placa im bodaj od pazdziernika.
A w ŁKS to niby placa regularnie? Tam jest chyba jeszcze wieksza bieda, stadion im sie wali, nie ma (nie bylo) cieplej wody nawet.
DysoN
Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 10.04.2009, 09:51
Wiecie co mnie cieszy, tak apropos ekstraklasy. Wiem, że nieładnie jest cieszyć się z cudzego nieszczęścia, ale kontuzja Rengifo to dobra dla nas wiadomość. Bez niego Lech wiele traci w ofensywie, co pokazał niedzielny mecz z nami. Mam nadzieje, że Piast sprawi nam jakas mila niespodzianke
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.04.2009, 15:05
Czarne chmury zbieraja sie nad Mourinho.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,37362,t...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 10.04.2009, 15:27
To już nie jest polski Mourinho, tylko zwykły Czesio.

A do Czesia w WM brakuje mu dziury w głowie.

I tak długo wytrzymali z nim w Śledzionowie
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 10.04.2009, 15:50
Poza tym Czesiu wd. mnie ma grubo za uszami...Nie przez przypadek sam pognał do prokuratury wywęszyć czy coś na niego nie mają , nie zdziwiłbym się gdyby profilaktycznie chodził ze skitraną w kieszeni szczoteczką do zębów

A swoją drogą to niezła ta nasza liga - kolejny sezon - polowa trenerów wymieniona, reszta nie pewna
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 10.04.2009, 16:04
Przypomnijcie mi, po kim Michniewicz brał drużynę w sezonie kiedy zdobył z Zagłębiem mistrzostwo? To był jakiś ogórek przed nim w stylu Mieciu Broniszewski, czy ktoś z wyższej półki?
Odpowiedz cytując
Wiślak1994
Member

Od: 02.2009

Stary 10.04.2009, 16:08
eye63 - Wydaję mi się ,że to był Smuda ... A wiec raczej nie "ogórek" lub Edward Klejdinst ! Nie chcę mi się teraz szukać ale , któryś z nich.
Ostatnio edytowane przez Wiślak1994 : 10.04.2009 o godz. 16:11.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 10.04.2009, 17:38
Wiślak1994 napisał(a):Wyświetl post
eye63 - Wydaję mi się ,że to był Smuda ... A wiec raczej nie "ogórek" lub Edward Klejdinst ! Nie chcę mi się teraz szukać ale , któryś z nich.
Smuda zostawił drużynę po sezonie i poszedł pracować w Lechu. Na jego miejsce sprowadzono Klejdinsta, czy jak mu tam. Ale to był leśny dziadek, który nie ma zielonego pojęcia o futbolu. To jak przygotował drużynę to był dramat. W UEFA odpadli w pierwszym dwumeczu z jakimiś Litwinami, czy Łotyszami, a to było Zagłębie z dobrze grającym Łobodzińskim, Iwańskim, Stasiakiem, Arboledą i jeszcze kilkoma niezłymi grajkami. Jak Michniewicz przejmował drużynę po 7 czy 8 kolejkach to byli chyba na 10 miejscu. W skrócie drużyna była już zmontowana niezła, ale przygotowana była tragicznie.

Edyta:
Sprtawdziłem, Klejndinsta wywalili po 9. kolejce. Zagłębie było wtedy na 6. miejscu z 13 punktami. Liderem była Korona Kielce- 18 pkt.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 10.04.2009 o godz. 17:48.
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 10.04.2009, 18:29
Dzięki Panowie, tak mnie właśnie zastanawiało czy Czesiu sam potęgę Zagłębia stworzył, czy ktoś mu zrobił "grunt". Wychodzi na to, że jednak "casus" Smudy działa i to głównie dzięki niemu Zagłębie za Michniewicza wyskoczyło do przodu. No nic, jak się okazuje Michniewicz to był tylko kolejny mit o solidnym polskim szkoleniowcu.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 10.04.2009, 18:50
Ja mysle ze Arka poprostu nie ma pilkarzy .Wyroznia sie Zakrzewski i Zuraw ,a reszta to ogory jak zreszta takie same ktore graja w calej naszej lidze ,wiec nei wiem czemu Michniewicz mialby byc z Arka ponad innymi. W Zaglebiu mial przynajmniej Arbolede,Iwanskiego Lobo i zaciag portugalksi
Ostatnio edytowane przez AS82 : 10.04.2009 o godz. 18:54.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 10.04.2009, 20:32
eye63 napisał(a):Wyświetl post
Dzięki Panowie, tak mnie właśnie zastanawiało czy Czesiu sam potęgę Zagłębia stworzył, czy ktoś mu zrobił "grunt". Wychodzi na to, że jednak "casus" Smudy działa i to głównie dzięki niemu Zagłębie za Michniewicza wyskoczyło do przodu. No nic, jak się okazuje Michniewicz to był tylko kolejny mit o solidnym polskim szkoleniowcu.
Sorry ale z tego co wiem to on przejmował tą drużynę jako 5 zespól drugiej ligi, personalnie to nie wiele się tam pozmieniało także moim zdanie Arka i tak jest wysoko.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 10.04.2009, 20:45
Smuda trenował Legię od września 1999 do marca 2001. A co się wydarzyło w następnym sezonie 2001/2002? Oczywiście mistrzostwo. Więc wniosek jest taki, że jeśli Lech chce zdobyć tytuł, to musi zwolnić Smudę ;D

Smuda stworzył podwaliny Wisły, Zagłębia...można rzec, że w pewnym stopniu i Legii (chociaż to na wyrost, zważając na transfery za jego czasów-zaciąg 'widzewiaków'). Gdy odszedł z Omonii, to ten klub zdobył Puchar Cypru :]
Odpowiedz cytując
ja_ka_
WISŁA KRAKÓW

Od: 05.2004

Stary 10.04.2009, 21:28
Według weszło.com Czesio M. juz został zwolniony. Więcej na portalu 90minut.pl http://www2.90minut.pl/news/88/news889148.html
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów