|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Poprostu mam nadzieje, ze kogos za te pieniazki kupia, kto albo bedzie rywalizowal o miejsce w bramce w Pawelkiem albo na srodku pomocy.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Reinwestycja w Wiśle
Ktoś jeszcze w to wierzy ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
a mnie tylko śmieszy to że w środę gramy w PP, a podstawowy obrońca wyjeżdża na testy hahaha
![]()
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Wracając do Clebera. Średnio widzę naszą grę w kolejnych meczach bez niego. Mając Pawełka w bramce, Cleber był przecież ostoją obrony, stanowił jej jakieś 60 procent. Jak na nasze, polskie, warunki był to gracz bardzo dobry, czasami wręcz wybitny. I taki zawodnik wnoszący tyle do drużyny zostaje bez walki oddany za śmieszne pieniądze. Osłabiamy się strasznie, także pod względem mentalnym.Nie wiem jak Cupiał wyobraża sobie budowanie dobrego ligowego(mżonki o budowani zespołu mającym podbić Europę porzuciłem już dawno) zespołu bez konkurencji w składzie. Cleber, który stanowił jeden z filarów drużyny, powinien mieć bardzo dobry kontrakt,a nie jakiś motywacyjny. Nie można traktować wszystkich zawodników jedną miara. Kiepsko to wszytko wygląda. I jeszcze te marzenia o sprzedaniu Brożka za niebotyczne pieniądze. Taich jak on to w Europie jest mnóstwo. Poza tym z naszej kartoflanej ligi to za góra 3 mln można sprzedać zawodnika. Więcej za Brożka nie dostaniemy,chyba ,ze Bednarz upije jakiegoś Rosyjskiego jenerała i ten pozyska Brożka do CSKAA za jakieś 5 mln bankiek ale nawet pijany ruski ma jakieś granice szaleństwa więc bym się takiego obrotu sprawy nie spodziewał.Ktoś napisał,że Marcelo jest przeciętnym piłkarzem. No co Wy, przecież kopał w Santosie. Był tak cenny, że aż go Wisła skusiła ![]()
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 02.03.2009 o godz. 17:32.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Powiedzmy sobie szczerze reinwestycji nie będzie. Ale z drugiej strony szanse na mistrza minimalne, więc pewnie chcą ciąć koszty. Taki transfer to 200tys mniej z pensji Clebera +200tys od ruskich co razem daje potężną sumkę, biorąc pod uwagę że Cleber pewnie w Euro zarabia to jesteśmy bez wyjścia...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Pojutrze mecz wielkopolanami (wiadomo jaki ważny) a stoper jedzie do Czeczenii na testy medyczne?.
Ktoś sobie jaja robi? I my mamy mistrza bronić? A może już odpuszczamy? Jestem w szoku, liczę że transfer(jeśli do niego dojdzie) będzie po sezonie. Przydałoby się usłyszeć parę słów wyjaśnienia od decydentów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Ręce opadają. Nie dość, że bez wzmocnień, to jeszcze się osłabiamy.
Odejście Clebera to chyba sygnał dla Baszczyńskiego o realnym przedłużeniu kontraktu na pozycji stopera. |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Bednarz odejdź do Legii proszę Cie !!!!!!!!!!
![]()
[Podpis wymoderowany]
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie sądzę. Pozbycie się Clebera pokazuje,że tak naprawdę nie wiadomo czego można się spodziewać. Tak więc niekoniecznie muszą podpisać Baszczyńskiego, zawsze można grać jakimś juniorem. Taniej.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Z którego sektora ?
Bednarz przecież wie, a nie powie jak powiedział. No jak tak Cleber pójdzie na wschód tak po angielsku, to chyba Frankowski będzie miał wolne od dzierżenia prymatu w temacie "miłość kibica na pstrym koniu jeździ". ![]()
...nieczytelny...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Chyba tylko kristos jest zdolny do fetowania Lobodzinskiego, przy jednoczesnym deprecjonowaniu Clebera
Ja najbardziej ubolewam nad tym, ze w Wisle coraz mniej jest charakternych gosci pokroju Clebera czy Kosy, a coraz wiecej antycharyzmatycznych chlopcow, ktorzy lubia sie przygladac z boku jak ktos inny przeprowadza akcje i probuje decydowac o tym czy zespol wygra czy tez nie.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 02.03.2009 o godz. 17:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Online |
|
rok albo i półtora poza R22 Cleber zarabiał sporo ... więc... latem wróci Kowalski ... nada się na ławkę jak znalazł, a zarabiał pewnie z pięć razy mniej a i budżet będzie odciążony jak znikną Baszczu, Zieńczuk, Dawidowski i Brożek Paweł razem z Cleberem ze 600 tys. euro mniej rocznie jak nic Gule nie wiadomo jak długo płacić będzie Zus... ma być taniej taki jest plan... chyba... ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
A to jeszcze nie słyszeliście. Jutro Brożek ma przejść testy medyczne w Moskwie. Nie wiem czemu może komukolwiek podobać się sprzedanie Clebera. Sprzedany a kasa się rozejdzie na sprawy bieżące, bo euro wysoko stoi. Drużyna się sypie. Mieliśmy dobrze obsadzoną jedną pozycję, a już nie mamy żadnej. Teraz trzeba będzie osłabić inne pozycję bo zabraknie środkowego obrońcy, bo Głowa kontuzje złapie znów szybciej niż myślimy. Wypożyczony Burliga, Kowalski, Cleber poszedł. Oczywiście nie mam pretensji do zawodnika tylko do zarządu, a konsekwencje powniosą Skorża z Bednarzem na koniec sezonu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A oni się tak tym przejmują, że aż strach. Kasa co miesiąc płynie w CV wpisane MP. Spokojnie.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
~Marszałek
Mam nadzieję że co niektórzy mają ambicję i cele o do osiągnięcia. Nie gorączkujcie się że ktoś przyjdzie, jedynie może odejść bo okienko transferowe się zamknęło z końcem lutego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
CLEBER, BASZCZU, ZIENIU, BROZEK, SOBOL - jesli taki scenariusz mialby sie spelnic do lipca to ciezko mi sobie wyobrazic Wiselke 2009/2010, no ale moze zbyt malej wyobrazni czlowiekiem jestem.
![]()
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
apropos, a Maciek sie ostatnio cieszyl, ze jest sukces, bo utrzymalismy kadre...
![]()
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Teraz co do Clebera i utyskiwań, domysłów. Panowie, jeśli ktoś nam za 35-letniego grajka daje niezłą kasę, to tylko sprzedawać, jemu pewnie też oferują niezłą kasę, to i dla niego dobrze. Jasno wreszcie widać w jakim kierunku zmierzamy - są oszczędności na maksa, nowych piłkarzy raczej nie uświadczymy - jak to się mówi, po prostu "rzeźbimy" przez następne lata, aż będzie stadion i będzie sobie (podobno) można pozwolić na ciut więcej. Inna sprawa, czy jeszcze ktoś będzie na tę Wisłę chciał chodzić, bo nie oszukujmy się, 30 tys. ludzi na stadionie to ok. 80% pikników - czyli sukces w kraju, Europie, piłkarze za gotówkę. Jeśli te elementy nie będą realizowane, a wszystko wskazuje na to, że nie będą to naprawdę nie wiem dokąd ten koń jedzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
"........skąd w Was tyle pesymizmu?"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
no to mamy te zapowiadane 3 duże transfery: bramkarza pomocnika i napastnika (Beto), a tak narzekaliście. Mistrzostwo mamy w kieszeni! Brawo zarząd
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
![]() z drugiej strony.... czemu na pół roku? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
No żeby zobaczyć ich prze dłuższy okres czasu i ocenić poważnie przydatność.No chociaż tyle zrobili .Mówiłem że Kurto podpiszą jako 3 bramkarza;/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Zgodzić się na ten transfer pod jednym warunkiem
niech zabiorą też Cantoro![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Chca grac Glowa i Marcelo a razie kontuzji/kartek Baszczem/Diazem - wolna droga, tyle ze moim zdaniem , zgoda na ten transfer, moze sie tak skonczyc ze w wplynie to kilkaset tys ojro, tyle ze za 2 miesiace nie bedzie ani Lysego ani Skorzy. Jasne ze Cleber jest wiekowy, tyle ze jak dla mnie , do wiosny jest on niezbedny by myslec o jakims dobrym miejscu na koncu ligi.To taki ruch jakby Lech sprzedal dzis Arbolede...ale oczywiscie moge sie mylic i Glowa z Marcelo, dadza rade - oby bo mimo ze mnie to wszystko wkurza, to zycze trenerowi i zespolowi jak najlepiej. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Cupiał wywiesił białą flagę oddając mistrza bez walki, dziwne bo to trochę nie w jego stylu.
150 tys euro to jest śmiech na sali. Wydaje mi się że otworzyli puszkę pandory w tym klubie.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Promień (Remes) Opalenica to była przez kilka lat filia Lecha Poznań.No ale widac oni sie na Kurto nie poznali.Oby chłopak pokazał klase przy R22
Ostatnio edytowane przez AYALA : 02.03.2009 o godz. 18:46.
|
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |