The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.02.2009, 16:06. [18. Kolejka] Polonia Bytom - Wisła Kraków 27-02-2009 17:45
Juz za tydzien Wisła zainauguruje runde wiosenna meczem wyjazdowym z Polonia Bytom.

Poczatek meczu o 17.45

W poprzednim meczu Wisla wygrala z Polonia 1:0 po bramce Brozka. http://www.youtube.com/watch?v=R-Y13-5owCY

Napewno mecz nie bedzie nalezal do latwych, po pierwsze inauguracje ligi i forma druzyn jest spora niewiadoma, po drugie wyniki Lecha i Legii z poprzedniej rundy mowia same za siebie.

Na to spotkanie Wisla zostala pozbawiona mozliwosci zamawiania biletow przez zorganizowane grupy kibicow (kara po derbach w PE)
Powód: link
Ostatnio edytowane przez mic : 19.02.2009 o godz. 16:14.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 19.02.2009, 16:21
Warto tez wspomniec ze najgrozniejsi rywale tocza boje miedzy soba

Groclin Warszawa - Legia
Belchatow - Amica Poznan.

Dlatego wszyscy sobie zdaja z tego sprawe ze jest to cholernie wazny mecz bo juz po pierwszej kolejce mozemy czesciowo zniwelowac straty.

Ja osobiscie nie wiem co my w tym Bytomiu zagramy ale akurat w tym przypadku , czyli gdy mamy juz moze nie noz ale scyzoryk na gardle , oczekuje wygranej.

Sa takie mecze, gdze druzyna ktora uwaza sie za zdecydowanie mocniejsza od przeciwnika(a tak jest w tym przypadku) - musi wygrac i tak mam nadzieje bedzie.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
lodecki
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 19.02.2009, 16:27
Wiemy, że w Bytomiu nie gra sie łatwo ale 3 pkt trzeba zdobyc.
Nie wazne jaka gra, nie wazne jaki wynik. Wazne sa 3pkt.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.02.2009, 16:29
w pierwszych kolejkach poprzednich sezonów szło Wisełce jak po grudzie ale i też nie było takiego tłoku w czołówce jak teraz.Rok temu uważam że był znacznie cięższy wyjazd bo do Kielc które wtedy stały znacznie wyżej niż Bytomianie
Mam nadzieje że szarańcza Motyki nie ukłuje i Biała Gwiazda PEWNIE wygra
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 19.02.2009, 16:40
Mysle ze bedziemy od poczatku posuwac bramke gopodarzy i z dwa zero bedzie . Ale bedzie to wazne zwyciestwo , od poczatku jak wygramy to bedzie szlo z wiatrem.
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 19.02.2009, 17:13
Nie lubię takich meczy, różne nie wytłumaczalne rzeczy się dzieją. Jestem jednak dobrej myśli i 3 pkt dla nas
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Stary 19.02.2009, 17:19
Tu muszą być 3 punkty - choćby po bramce w 90 minucie strzelonej przez Pawełka...
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
radekogi
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 19.02.2009, 17:55
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Tu muszą być 3 punkty - choćby po bramce w 90 minucie strzelonej przez Pawełka...
o nie kracz chłopie, nie kracz bo faktycznie Pawełek może strzelić w 90 min ale napewno nie na naszą korzyść. Tak jak mówicie może to być bardzo ważny mecz bo już po pierwszej kolejce możemy sie zrównać punktami z czołówką. Koncentracji napewno nie zabraknie, mam nadzieje że Dziki z Brożkiem rozmontuja szybko ich obrone. )
Odpowiedz cytując
Franek666
Junior Member

Od: 02.2009

Stary 19.02.2009, 21:19
Też jestem dobrej myśli w końcu jest tylko 13 kolejek i każdy mecz sie liczy.
Jak długo na Wawelu Zygmunta bije dzwon, tak długo Nasza Wisła zwyciężąć będzie wciąż!

Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 19.02.2009, 21:29
Polonia Bytom straciła m.in. Komorowskiego i Zabłockiego - dwa b.ważne ogniwa zespołu..
A tak w ogóle , to bez jaj panowie!Szacunek zawsze trzeba mieć do przeciwnika ale nie możemy się bać meczu z Bytomiem W końcu to my walczymy o majstra , nie?
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.02.2009, 21:43
Wiem że wyjazd, że inauguracja rundy... ale jak wygrywać to z kim jak nie Polonią Bytom ?

Mam nadzieję że piłkarze uderzą się w pierś przed tym meczem i od pierwszych do ostatnich minut będą gryźć trawę pamiętając przy tym o co walczą. Skończyła się zabawa, tutaj każdy punkt może być na wagę tytułu.

Derby Warszawy i mecz w Bełchatowie - tu jeden z faworytów może naprawdę zgubić punkty... emocji nie zabraknie.
Odpowiedz cytując
ooona
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 19.02.2009, 22:10
Z uwagi na warunki atmosferyczne mecz najprawdopodobniej się nie odbędzie. Cała kolejka raczej przełozona zostanie.
Odpowiedz cytując
radekogi
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 19.02.2009, 22:12
skąd to info? przecież do rozpoczęcia jeszcze ponad tydzień, to skąd wiadomo co bedzie za 9 dni...
Odpowiedz cytując
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 19.02.2009, 22:27
Faktycznie mecz moze sie nie odbyc z racji warunkow (na razie prognozy zapowiadaja snieg i -12C w nast.week.), ale szczerze mowiac jesli mamy grac w anormalnych warunkach to wolalbym mecz przelozyc. Pewnie zainaugurjemy runde 4 dni pozniej w PP z Lechem. Tak czy inaczej ciekaw jestem w jakim zestawieniu/ ustawieniu zagramy.
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
Odpowiedz cytując
PAC
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 19.02.2009, 22:39
Nigdzie nie słyszałem ani nie czytałem żeby była nawet propozycja przełożenia kolejki. Chyba po to wszyscy mają mieć podgrzewane płyty żeby na wypadek śniegu i mrozu można było grać. Chyba że Polonia nie potrafi się przygotować. Co do pogoda to nie wiadomo co będzie za tydzień, prognozą nie ma co ufać, bo znawcy od niej nawet dobrze nie potrafią przewidzieć co będzie za dwa dni.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 19.02.2009, 22:50
Co do Bytomia i calej rundy, mozna sie spodziewac, ze przyszly Mistrz Polski przegra w calej rundzie jeden mecz, a reszte wygra, dlatego trzeba grac odwaznie i ofensywnie od samego poczatku. Mam nadzieje, ze wszystkie mecze zagramy 4-4-2, bo to jest system na miare Wisly i naszego potencjalu ofensywnego. Mamy niezlych zawodnikow ofensywnych i korzystajmy z tego.

Tabela jest tak wyrownana, ze kwestia zlota i udzialu w PEFA bedzie sie wazyc do ostatniej kolejki.
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 20.02.2009, 00:22
KU.... nawet mnie nei mowie ze znwou beda przesuwac bo mnie szlag tarfi ostattniu juz zarty robili w wakacje.... ale jesli ma byc snieg i zamiec sniezna to lepiej dac spokoj
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
Philips_Zaspa
Member

Od: 03.2008

Stary 20.02.2009, 14:24
W meczu z Polonią Bytom liczę na pewne 3 punkty, dobrą grę, zaangażowanie od pierwszej do ostatniej minuty i jakieś 3:0 dla Wisełki. Trzeba pokazać, że nie odpuszczamy, że powalczymy.
Wybór był prosty i przemyślany: Wisła Kraków !

Zaspa - dzielnica Gdańska, położona na miejscu dawnego lotniska pasażerskiego, dobrze umiejscowiona pod względem komunikacyjnym ( szybki dojazd do centrum Gdańska, Oliwy i Sopotu ). Zagłębie wiernych kibiców Lechii Gdańsk, Wisły Kraków i Śląska Wrocław. Zabudowa z lat 80tych XX wieku.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 20.02.2009, 17:57
3rider napisał(a):Wyświetl post
Co do Bytomia i calej rundy, mozna sie spodziewac, ze przyszly Mistrz Polski przegra w calej rundzie jeden mecz, a reszte wygra, dlatego trzeba grac odwaznie i ofensywnie od samego poczatku.

.
na jakiej podstawie tak piszesz. Z fusów wróżyłeś czy jak?
3rider napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieje, ze wszystkie mecze zagramy 4-4-2, bo to jest system na miare Wisly i naszego potencjalu
ofensywnego. Mamy niezlych zawodnikow ofensywnych i korzystajmy z tego.

.
A ja mam nadzieje,.ze zagramy takim systemem,aby każdy mecz wygrać. Z Bytomiem powinno pójść lekko, typowy walczak ligowy, trzeba ich zabiegać i tyle. A to,że mecz będzie raczej przełożony to inna sprawa
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Luu...
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 20.02.2009, 19:51
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
A to,że mecz będzie raczej przełożony to inna sprawa
co w z tym przekładaniem meczów, jakoś Amica grała w UEFA i się dało, a nie jakieś przekładnie chyba po jakiegoś chuja są wymagane podgrzewane murawy.
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..."
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 20.02.2009, 20:08
Dobrze, że nasi się rozstrzelali w meczu sparingowym.
To im doda pewności siebie.
Paweł Brożek w okresie przygotowawczym strzelał bardzo mało - paradoksalnie to dobra wiadomość, gdyż zazwyczaj Paweł ma wtedy świetną rundę i myślę, że teraz będzie tak samo.
Oby tylko nie przełożyli inauguracji...
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 20.02.2009, 20:59
Luu... napisał(a):Wyświetl post
co w z tym przekładaniem meczów, jakoś Amica grała w UEFA i się dało, a nie jakieś przekładnie chyba po jakiegoś chuja są wymagane podgrzewane murawy.
murawa murawą, ale jakby rzeczywiście było z minus 8 czy więcej to jasne, ze trzeba przełożyć.miejcie trochę serca dla kopaczy i ich zdrowia
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 20.02.2009, 21:05
arti napisał(a):Wyświetl post
murawa murawą, ale jakby rzeczywiście było z minus 8 czy więcej to jasne, ze trzeba przełożyć.miejcie trochę serca dla kopaczy i ich zdrowia
Oni zarabiają tyle kasy że nie ważne jaka pogoda - mają grać!Jak pracownik fizyczny np. kopie rowy w środku zimy to jakoś nikt mu roboty ie przekłada..
P.S. W Polsce z tymi podgrzewanymi murawami jest cyrk na kółkach , wczoraj widziałem fragment meczu Dynama w Kijowie , pizgało śniegiem , wokoło biało a murawa zieloniutka!To jest kuriozum żeby murawy były "podgrzewane" a śniegu tyle że na nartach by pobiegał..
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 20.02.2009, 21:40
Tak to tylko na Lechu U nas piękna trawka
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Stary 20.02.2009, 21:41
Może dzięki nowemu sponsorowi mamy kasę na uruchomienie ogrzewania
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
kerim
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 20.02.2009, 22:36
Cloudy with a flurry. Winds will be light and variableRealfeel®: 5 °CHigh: 3 °CFriday Night, Feb 27More Details Considerable clouds. Winds will be light and variableRealfeel®: -4 °CLow: -5 °CSaturday, Feb 28More Details Remaining cloudy. Winds will be light and variableRealfeel®: 8 °CHigh: 4 °CSaturday Night, Feb 28More Details Mostly cloudy. Winds from the SSW at 4 km/h.Realfeel®: -4 °CLow: -5 °CSunday, Mar 1More Details Clouds and breaks of sun. Winds from the SW at 4 km/h.Realfeel®: 7 °CHigh: 4 °C

pogoda na weekend startu ligi , całkiem całkiem,w piątek około +5,to jest oczywiście Kraków,Bytom piątek bez opadów +3
Ostatnio edytowane przez kerim : 20.02.2009 o godz. 22:39.
"jakubowska.kwiatkowski,czarzasty.nikolski "grupa trzymajaca sie

JAKUBOWSKA SIEDZI! KTO NASTĘPNY?
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 21.02.2009, 01:09
W takich meczach najwazniejsze to strzelic pierwszą bramke.

Potem oni pojda do przodu i zrobi sie wiecej miejsca da nas.Polonia to typowe walczaki ,kto pamieta ich mecze z Amika czy Legia wie ze ambicje to oni maja.

Ale powinno byc dobrze.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Stary 21.02.2009, 10:53
Zwycięstwo w tym meczu jest na potrzebne jak woda rybie. Szybko strzelić pierwszą bramkę, to Polonia się otworzy i może się skończyć jak z Piastem...
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
adamone2
Junior Member

Od: 02.2009

Stary 21.02.2009, 11:14
a jest mozliwosc wejscia na ten macz nie liczac na kibicow gospodarzyjakas sprzedaz biletow pod kasami na sektor przyjezdnyi czy jedzie jakas zorganizowana grupa
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Stary 21.02.2009, 11:17
Nie jedzie zorganizowana grupa, bo mamy zakaz wyjazdowy na 3 mecze ze incydent w.... Pucharze Ekstraklasy..
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów