|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Absolutnie sie zgodze + to ze po zakonczeniu rundy potrzeba nam bylo 4-5 transferow zeby wzmocnic pozycje ,jest sam Beto ale znajac zycie bedzie "zapoznawal" sie z polska pilka pol rundy ,wiec tak patrzac na trzezwo zaczynamy z takim samym skladem jak konczylism yrunde...........przypomne jednak slowa wlasnie z tamtego czasu........"bez wzmocnien nawet pucharow nie bedzie" itd.Malo optymistycznie to wyglada. Cud widze w tym ze Skorza zdola wykrzesac z nich ambicje i wole walki,ale nasi pilkarze i z tym maja klopoty wiec czarno na bialym widac ze runda bedzie ciezka. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Niewiem czy pamietacie taki wywiad z prezesem Lecha,jak smial sie z naszego systemu zarzadzania klubu,najgorsze jest to ze wszystko okazuje sie prawda.
![]() "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki". |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Co Ty porównujesz skład Lecha do nas.To nie miejsce na to ,ale daj pass,bo z tym Lechem to sie trochu osmieszasz....
Niestety chyba tez Legia i Polonia w ofensywie maja lepszy skład od nas.My mamy Brożka ,Boguskiego i długo,długo nic. Legia ofensywnie: Radovic,Roger,Iwański Chinyama,Jarzębowski.Jak bys chciał sie przyczepic do obrony to podam dwa nazwiska Astiz,Choto? Polonia ofensywa:Iwanowski,Mąka,Majewski,Lato,Gajtkowski?Obrona :dwa nazwiska Mynar ,Jodłowiec? Znajdź chociaz jednego o umiejętnosciach tych "wytłuszczonych" i porównaj bramkarzy. Nie patzrę prze pryzmat uwielbienia dla tych druzyn(bo mnie to..) tylko przez pryzmat złosci,ze my nic w kierunku konktretnego wzmiocnienia ofensywy nie robimy przez prawie 4 lata,przynajmniej pod względem pozycji na których graja te nazwiska wytłuszczone.
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 20.02.2009 o godz. 17:52.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
To, że u nas nie najlepiej z zarządzaniem to jedno, ale niech ten pajac z Lecha nie gada co u nas źle bo jak widać przez to złe zarządzanie więcej wywalczyliśmy niż cały Lech w swojej historii istnienia.
![]()
Wybór był prosty i przemyślany: Wisła Kraków !
Zaspa - dzielnica Gdańska, położona na miejscu dawnego lotniska pasażerskiego, dobrze umiejscowiona pod względem komunikacyjnym ( szybki dojazd do centrum Gdańska, Oliwy i Sopotu ). Zagłębie wiernych kibiców Lechii Gdańsk, Wisły Kraków i Śląska Wrocław. Zabudowa z lat 80tych XX wieku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
A tymczasem Garguła po 5 minutach meczu z Legią zmieniony - zniesiony z boiska, a teraz bandażują i usztywniają mu kolano. Ciekawe jak poważna będzie ta kontuzja...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
A propos njusa powyzej.Czy stnadardowo przy kontraktach z opoznionym zaplonem podpisuje sie klauzule odejscia od umowy w przypadku np ciezkiej kontuzji gracza?
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
ehhh żeby jeszcze Piotrek tyle strzelał w lidze
![]() EDIT: ups tematy pomyliłem ;p
Ostatnio edytowane przez Nehiar : 20.02.2009 o godz. 18:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
to jest właśnie ryzyko przy takich dziwnych transferach z opóxnionym zapłonem.Guła to niestety gracz kontuzjogenny.W Wiśle już takich było kilku w ostatnich latach ale miejmy nadzieje że to nic groźnego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
). My mamy bardzo duży potencjał w ataku, tylko w znacznej częsci jest on niewykorzystany. Np. w ataku mogą grac Brożek, Cwielong, Małecki, Boguski, Niedzielan, Beto ( jeśli Niedzielan odbuduje wreszcie formę, Beto okaże się solidnym graczem a Cwielong będzie strzelał bramki chociaż tak często jak w sparingach) to śmiem twierdzic że mamy spore możliwości w ataku. W pomocy mamy Sobolewskiego, Jirsaka, Diaza, Cantoro, Łobodzińskiego, Zieńczuka, wrócił Gołoś, mogą grac w drugiej linii Małecki lub Boguski ( i tu też mamy spory wybór graczy, jeśli Łobo i Zieniu złapią formę to i na skrzydłach będziemy mocni... I w stosunku do drużyn z czołówki to na minusie jesteśmy jeśli chodzi o pozycję bramkarza. Tutaj przydałoby się wzmocnienie, może jeszcze uda się sprowadzic Hajducha. Dlatego nawet bez transferów jesteśmy w stanie obronic mistrza. Podsumowując: Skład mamy niezły, trzeba liczyc że Maciej Skorża "obudzi" potencjał drzemiący w kilku zawodnikach a wtedy będzie dobrze. PS. Transfery by się przydały przede wszystkim żeby kilku piłkarzy zmobilizowac do lepszej gry... |
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Coś mi się zdaję, żę największym wzmocnieniem będzie Cwielong..
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ojej, ludzie - nie możemy tak mocno krytykować polityki transferowej Wisły. Przecież zakontraktowali Gargułę, zakontraktowali Beto. Pomyślcie ile kosztowały nas kontrakty za nich. Prawdopodobnie więcej niż kosztowałoby kupno całej drużyny pokroju Polonia Bytom... Moim zdaniem ta polityka transferowa narazie nie prowadzi do tragedii - nie stajemy się jakimś szaraczkiem tylko wciąż walczymy o Mistrzostwo. Ba - jest sponsor strategiczny, więc nie znaczy to tylko pieniędzy dla klubu. Sponsor też wymaga wyników, więc dalej walczymy o mistrzostwo. Najlepiej jak potrafimy. Ta racjonalna polityka transferowa wcale nie jest taka zła jak się tu niektórym wydaje.
![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
MatthewG - ale bzdury gadasz .. przecież Garguła dopiero będzie od przyszłego sezonu, teraz nic za niego nie płacimy, a nawet jakby to nie wiem czy te kotnrakty starczyłyby na Podstawka i Zabłockiego ( którego już nie ma ) .. nie przesadzaj.
Co nie zmienia faktu, że szanse mamy, ale będzie ciężko .. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Garguła podpisał kontrakt na 5 lat... Wart ok. 300 tys. euro za seozn. Co oznacza że wartośc kontraktu to około 1,5 mln euro... A Ty twierdzisz że to nie starczyłoby na jakiś podrzędncych graczy...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no i co z tego ? nie rozumiem Twojego toku rozumowania ..
rozmawiamy przecież o tym okienku transferowym, a nie o najbliższych 5 latach skąd wiesz, czy za 4 lata Polonia Bytom ( nie mozliwe raczej ) nie będzie grała w LM, i jej skład nie będzie wyceniany na 30 milionów euro . Rozmawiamy o tym okienku ! .. mam nadzieje, że zrozumiałeś |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Ciekawe czy nam Garguły BOT teraz nie da . Mhm.
Pamiętajmy, że JB ma dobre "końcóweczki" okienka |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Nie lepiej, zeby leczyl sie w Belchatowie za ich pieniadze (tj. nasze wspolne panstwowe :/) ?
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 20.02.2009 o godz. 23:56.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
ze strony Belchatowa
Podczas piątkowego spotkania z Legią już w 7. minucie z boiska zszedł kontuzjowany pomocnik PGE GKS Łukasz Garguła, który podczas podbramkowego starcia z golkiperem Legii niefortunnie stanął najprawdopodobniej uszkadzając wiązadło krzyżowe kolana. Jakiego rodzaju jest to kontuzja oraz ile może potrwać przerwa w grze reprezentacyjnego playmakera dowiemy się po sobotnim badaniu usg. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
http://sport-video.pl/index.php?show...st=20&start=20
tu jest plik z ta kontuzją Garguły, tak średnio to wyglądało, ale niby potem sam zszedłz boiska, to może nie będzie tak źle |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
1.5 milona euro na 5 sezonów ?
No to liczymy się w Europie ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Co do zarządu to oczywiście potępiam to, w jaki sposób działa u nas skauting, a dokładniej to, że bierzemy tego kto sam się zgłosi. Wkurzające jest także to, że zarząd planuje, iż zacznie planować rozwój młodzieży gdy zgodnie z planem planu będziemy mieli nowy stadion. Posrane to? Od urodzenia mieszkam w Polsce i się przyzwyczaiłem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Panowie Wilczek, Bednarz co z tym bramkarzem-do wczoraj mieliście zakończyć sprawę?! Czy zakończyliście ją już tydzień temu i znowu kręcicie?
Dodam jeszcze, że dla mnie dużym błędem jest sytuacja Baszcza i Zienia.Już to widzę jak będą grali na maksa wiosną... żeby sobie np. złamać nogę i zostać w lecie na lodzie. Trzeba było Ich wymienić, sprzedać albo przedłużyć. |
|
|
|
Banita
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Ja sie boje tylko zeby z Gargułą nie stało sie to samo co sięstało z Dawidowskim i Niedzielanem,bo to by był już płacz i zgrzytanie zębami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
http://goool.pl/main.php?id=17775 DawidowskiII powrót ząbii.
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Nosz k.....rwaaaa czy my zawsze musimy mieć takiego pecha ?! Licze na to ,że się szybko wyleczy, przejdzie rehabilitacje i przepracuje z Wisłą okres przygotowawczy przed przyszłym sezonem. Bo jak nie to moze być tak jak z Łobo .............
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
A może to "kontuzja" ? Dogadał się z lekarzem i diagnoza jest taka a nie inna, a zrobił to specjalnie, aby już nie grać w Belchatowie...
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Bez sensu, gdyby tak z własnej woli wziął półroczny rozbrat z piłką to zupełnie straciłby forme.
![]()
Henryk Reyman - Szacunek na wieki, wzór do naśladowania.
O moja Wisełko nie zdradzę Cię O moja Wisełko nie zdradzę Cię Inni Cię zdradzili pasy polubili ale ja nie! Inni Cię zdradzili pasy polubili ale ja nie! A jak mi ktoś powie ty wiślacki psie A jak mi ktoś powie ty wiślacki psie Pół litra wypiję, mordę mu obiję za nasz TS Pół litra wypiję, mordę mu obiję za nasz TS! |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|