|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
jesli sprzedawali mecze, to bardzo dobrze ze ich zdegradowali..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
I to rodzi pewne konsekwencje:
czy skumulowane kwoty pożyczek (TF i stowarzyszenie) nie przekroczą w pewnym momencie wartości kapitałowej Wisla SSA? Przyjęcie takich dodatkowych pożyczek przez zarząd może zostać odczytane jako działanie na szkodę spółki - łatwo bowiem każdemu wierzycielowi przeprowadzić postępowanie upadłościowe,(Dłużnika będącego osobą prawną ...., uważa się za niewypłacalnego także wtedy, gdy jego zobowiązania przekroczą wartość jego majątku, nawet wówczas, gdy na bieżąco te zobowiązania wykonuje.), ba sam dłużnik - Wisła - ma wtedy obowiązek wszczęcia wobec siebie postępowania upadlościowego. Teraz wiecie, dlaczego nie można Wisle dzisiaj pozyczyc dodatkowych choćby 10 mln euro? Poza tym jakiekowiek niesplacone zadłużenie, (bo nie wpłynelo tyle kasy od sponsorów, sprzedało się mniej biletów, nie przeszliśmy Dinama Tbilisi...) na przykład wobec US może skutkować wszczęciem postepowania upadłościowego. Więc, odradzam pożyczkę.... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Guest
|
|
franas - bawimy się przecież bo nam się nudzi. trzebaby wiedzieć jak dokladnie określano te wartości, apo drugie - 6,5; 3 czy 10mln - co z tego dla Wisły? Jak użyjemy te informacji zakładając, że jest wiarygodna. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Ten ranking nie przedstawia aktywnych kibiców, tylko osoby, które z danym klubem się identyfikują.Np kibic w klapkach. Po drugie: By stadion był pełny, trzeba stworzy odpowiednie warunki:oczyścic atmoferę w okół piłki, zbudowac odpowiednie stadiony,ludzie muszą poczuc, że na stadionie jest bezpiecznie no i bardzo ważna sprawa: przeprowadzic odpowiednią kampanie reklamową - tak jak np w Poznaniu. Tem ranking napewno jest przekłamany, jednak pokazuje, że to my jesteśmy zdecydowanie najpopularniejszą drużyną i że napewno mamy potencjał ludzki.Dla przyszłych sponsorów jest to napewno bardzo ważne. Po trzecie: Idąc Twoim tokiem rozumowania:.Hiszpania ma tyle ludności'(nawet niech ma ich tyle co ludnośc miasta-Barcelona), co Barcelona kibiców.Camp Nou ma pojemnośc ponad 100 000 tyś a na meczach zapełnia się średnio w 70%.Więc, gdzie ci kibice, którzy nie potrafią wypełni stadionu?
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 12.02.2009 o godz. 19:27.
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
Ale o czym ja piszę. Sam sposób, w jaki potraktowano mój pomysł świadczy o jego możliwości realizacji. Zawsze łatwiej napisać, że nie ma pieniędzy i narzekać, że inni się zbroją. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Po pierwsze- ma na to wpływ godzina rozgrywania spotkań na Camp Nou (godzina 22:00). trochę późna pora jak na spotkania. Ale cóż, takie są umowy podpisane z reklamodawcami itp (gdy mecz jest rozgrywany we wcześniejszych porach, na mecze przychodzi o wiele więcej osób z dziećmi) Po drugie- wysokie ceny. Owszem, Barcelona gra futbol totalny na tą chwilę, ale jednak bilety są zbyt drogie (nawet dla Hiszpanów. Koszt przyjścia na spotkanie z rodziną jest spory). Gdy zarząd obniżył na jeden mecz ceny biletów, od razu przyszło więcej fanów na mecz Po trzecie-Barca gra bardzo dużo spotkań (liga, LM, CdR). To rodzi znów problem pieniędzy na bilety/karnet. Do tego dochodzi wolny czas (dużo spotkań=potrzeba sporo wolnego czasu) A jako ciekawostka- gdy Barca zdobyła mistrzostwo Hiszpanii, to na ulicach miasta bawiło się ponad 1 mln 200 tysięcy osób. To pokazuje ile ta Barca ma kibiców. W Polsce to nie do pomyślenia. A co do pojemności stadionu, to nie jest to ponad 100 tys, tylko 98 tys. Ale to taki szczegół ![]() 7 kotów, nie mów że Ty Wisła+ Real ![]()
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 12.02.2009 o godz. 23:04.
![]() ![]() |
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Też żeś se kolego zestaw do kibicowania wybrał..... Legia i Barca : ))))
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
|
A weszlo na to:
Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Clapham : 13.02.2009 o godz. 00:59.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Mnie sie wydaje, ze Wisla moze miec 6.5 mln fanow w Polsce, znam wiela chopa co som z Katowic, Zabrza, Chorzowa, Gliwic i innych miast aglomeracji i jako swoj drugi klub wymieniaja Wisle!
Sam jestem przykladem fana, co Wam kibicuje i mam nadzieje, ze za rok spotkamy sie w ekstraklasie! ![]()
fochy to Ty sobie u siebie strzelaj !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Nie rozumiem zdziwienia wynikami rankingu (tak na marginesie w poprzednim roku w tym samym rankingu mieliśmy prawie taką samą liczbę kibiców). Jak na najlepszy klub ostatnich 10 lat w 40 milionowym kraju (plus kilka milionów na emigracji), gdzie futbol jest dyscypliną nr 1, kilka milionów kibiców to realna liczba.
Inna sprawa to wykorzystanie tego potencjału kibicowskiego. Wciąż dzieli nas finansowa przepaść przy porównaniu budżetów z klubami Europy Zachodniej nie tylko przez brak infrastruktury czy też rodzimego kapitału chcącego zainwestować większe pieniądze ale też przez braki w marketingu sportowym polskich klubów. Tu jest spore pole do popisu. Czyli najpierw wyśmiali ranking a potem dopiero dowiedzieli się w jaki sposób został stworzony. Niezła ignorancja. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zaczynam podejrzewac, ze badali raczej rozpoznawalnosc marki a nie sympatie klubowe. Ciekaw jestem jaki byl dobor proby, czy robila to profesjonalna firma badania rynku, jaka byla metodologia itd. Proba wydaje sie dosyc mala, a jesli to prawda, ze w kazdym kraju przepytali po 600 osob niezaleznie od jego populacji to juz zajezdza totalna amatorka. Ogolnie rzecz biorac naprawde bym sie nie podniecal.
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
Ja byłem w lipcu i po 20tej dopiero zaczynało się nocne życie - wcześniej temperatura sięgała 35-40 stopni. A w metrze i 45. Ok, późną wiosną i wczesną jesienią jest trochę lepiej pod tym względem. Ale tylko trochę. Więc późna pora meczu ma swoje logiczne uzasadnienie. Zarówno dla widzów, jak i piłkarzy. No i 22 to idealna pora na mecz przed telewizorem, a z telewizji takie kluby żyją. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
nikt poważine tym sie nie podnieca. Dla mnie to nawet obciach, bo 6,5 mln kibiców a na meczu 16 tys nie ma kto zapełnić.
Tym bardziej to dziwne bo ostatnimi czasy na co drugim stadionie przejmowany jest hymn Cracovii. Dalteog mnie nie interesuja kibice, którzy wykazuja do nas sympatie, a aniklub finansowo, ani my kibicowsko nic z nich nie mamy. ale to jest klasyczne zjawisko, jak jakis dziennikarz napisze o nas coś złego to gromy lecą zewsząd, jak ktoś ubzdura sobie najidiotyczniejszą teorię, ale "na +" dla nas, to zaraz znajda się chetni by udowodnić, że to prawda, bo cośtam.. ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ciekawostka.
Niektorzy parchaci zaluja Jagiellonii jako kolejnego klubu z kibicami, lecacego z ligi. Parchaci z Cracovii zawyzajacej rok w rok frekwencje na stadionach. "Kolejny klub z kibicami leci :/ , jak tak dalej pójdzie to Znicze będą grały w 1 lidze" Ten Znicz czasem nie ma wyzszej frekwencji niz Obrzezany Wstyd ? ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
panie_premierze mysle, ze jednak podnieca. W sumie mi to wisi, ale akurat z wlasnych doswiadczen wiem cos na temat badan i kibicowania za granica, moze komus oszczedze zludzen.
Uran235 od prawie czterech lat mieszkam i pracuje w Anglii w baaaaardzo miedzynarodowym towarzystwie (tak na marginesie w firmie zajmujacej sie badaniem rynku wlasnie) i zapewniam Cie, ze w calym tym czasie spotkalem doslownie 3 osoby, ktore wiedzialyby o istnieniu Wisly i w ogole jakiegokolwiek polskiego klubu. Poza emigrantami polska liga nie interesuje doslownie nikogo. Nawet wielu emigrantow przerzuca sie na Premier League z powodow oczywistych. Mnie Premiere League akurat ani ziebi ani grzeje, bo to nie moje. Ale wracajac do tematu, nie wierz, ze Wisla czy jakikolwiek inny polski klub ma jakichkolwiek kibicow za granica, ktorzy liczba wykraczalaby poza rzad bledu statystycznego. A w Polsce cieszylbym sie, gdyby kibicow pilki noznej w ogole bylo 6.5 miliona. To badanie to jakas piramidalna bzdura.
Ostatnio edytowane przez Clapham : 13.02.2009 o godz. 12:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
To badanie to jest kompletna kompromitacja tej firmy. Jak można wziąć 600 osób z danego kraju i na podstawie proporcji wyników w tej grupie odnieść to do całości populacji w kraju.
17% z 600 = 102 17% z 38 mln = 6,5 mln kibiców Totalne nieporozumienie |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na podstawie tego.
Cytat:
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
To czy znamy metodologię to też może być dyskusyjne ...
Jaka firma zdradzi swoje metody badawcze To tak samo jak wyborcza napisze "wiemy, że na Wiśle połowa kibiców to narkomani" ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiście te metody nie są do końca jasne. Ja zinterpretowałem je w powyższy sposób. Dlatego, aby nie zaogniać dyskusji trzeba podejść do tych wyników z dystansem mając na uwadze niejasną metodologie ich uzyskania.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
http://ekstraklasa24.com/index.php?o...-na-stadionach
Sejm przegłosował kontrowersyjną ustawę o organizacji impres masowych...będzie można sprzedawać alkohol na stadionach |
|
|
|
Piknik
Offline |
|
Niemniej lepszy rydz, niż nic. A jak kluby to dobrze rozegrają, można zarobić dodatkowe pieniądze. I to niemało. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
![]()
Semper Fidelis
,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Cytat:
Krótko mówiąc, piłka nożna jest w Polsce bardzo popularna. Niestety chodzenie na mecze nie jest modne, większość Polaków zapewne uważa je za niebezpieczne - stąd też słaba frekwencja na stadionach... Ten stan rzeczy zapewne się znacząco zmieni po Euro 2012 i tu pojawia się ogromna szansa dla klubów, które mogą dokonać wielkiego skoku w przychodach do budżetu a to przełoży się na pewno na poziom sportowy.
Ostatnio edytowane przez Raphael : 13.02.2009 o godz. 17:26.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie zrozumcie mnie zle - jak chcecie to w to wierzcie
Trudno tak wnioskowac ilu jest kibicow po ogladalnosci meczu na MS, bo tak od swieta to w Polsce o ile sie nie myle rozne dyscypliny maja ni z tad ni z owad masy kibicow jak skoki narciarskie czy pilka reczna. Ja tylko ostrzegam, ze ktos tu wciska jakis B.S. W ogole to ciekawe czym sie ta firma zajmuje tak na co dzien bo moze to by cos wyjasnilo. Pierwszy raz o niej slysze a tu nagle we wszystkich newsach w Polsce. PS Jakby Wisla miala 6.5 miliona kibicow, niezaleznie od tego jak bardzo zaangazowanych, to bylaby marketingowa potega, a wislackie strony musialyby byc przeciazone ![]() Cupial na pewno by wiedzial, ze ma 6.5 miliona klientow na gadzety itp, ale mysle ze jak zobaczyli ten ranking w dziale marketingu Wisly to popukali sie w glowy.
Ostatnio edytowane przez Clapham : 13.02.2009 o godz. 17:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Mam pytanie do Legionistów, czy aby Słowacy z Muchą włącznie, nie przegięli trochę pały w swojej lekceważącej ocenie waszego klubu i marnych przez ten fakt szans Muchy na grę w kadrze słowackiej ? -
Cytat:
Ostatnio edytowane przez kot : 15.02.2009 o godz. 02:39.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Ja mysle ,ze najlepszym interesem w kwestii bramkarzy jaki Wisła mogłaby zrobić to zatrudnićDowhania z Legii.Zapewne jest to mało realne ,ale chyba nikt nie ma wątpliwości ,że jest to prawdziwy fachowiec i zasługuje na każdą pensje.
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ogladaliscie dzis Cafe Futbol? Nie wiem czy sie nie przeslyszalem ale Stawowy mial byc naszym trenerem podobno.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|