The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.02.2009, 01:07
darotsok73 napisał(a):Wyświetl post
Oni nawet korupcję próbują przerobić w sukces bo szumnie zapowiadają spowiedź Reksia z jego korupcyjnych przygód .
Ma się to odbyć bodaj 10 lutego ? na łamach ich nowej gazetki, dla tego wszędzie gdzie się da o tym bębnią ,żeby jak najwięcej tych pisemek się sprzedało i wielkopolanie mogli zarobić niezłą kaskę.
Mistrzostwo tupetu.
To się nazywa - "poznańska zaradność". Skoro sprzedali(kupili?)tradycję, to co im szkodzi zarobić na gościu który sprzedawał im mecze?

Wychodzi na to, że Lech to pierwszy klub prawdziwie mieszczański.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 09.02.2009, 02:48
Myślę, że możemy się spodziewać spowiedzi koruptora Rejsa w stylu :

"padłem ofiarą systemu korupcyjnego, ktorego uczestnikami były wszystkie kluby polskie, a szczególnie Legia i Wisła, ale prokurator i wrogowie naszego sukcesu, chcą zniszczyć wyłącznie mnie i mój klub. Jestem niewinny, dopóki mi sąd winy nie udowodni "

Po oświadczeniu Wiary Lecha, nie ma już złudzeń, że ludzie z Poznania doznali trwałego kompleksu i skrzywienia psychicznego, znanego pod nazwą syndromu - " idziemy na mistrza " - , a Wiara w Lecha, prawdopodobnie bierze się u nich z zapewnień Rutkowskiego, że notes księgowego spólki fryzjerskiej, zawiera dokładną ewidencję z działalności, jaką zgromadzili od 1992 roku, gdy z fryzjerem organizowali Amicę Wronki oraz korupcję piłkarską w Polsce postkomunistycznej, co być może obecnie pozwala im drwić ze sprawiedliwości i prokuratury, która nie jest władna zdjąć tej korupcyjnej ochrony PZPN, nad ich klubem .

Uważam i mam nadzieję, że tak chorobliwa pycha i trwałe zakłamanie w koprupcji, natychmiast znajdzie niezbędnych "lekarzy" i nawet klasyczna propaganda w najobrzydliwszym wydaniu już im nie pomoże, w dalszym trwaniu w tak chorobliwym stanie.
Ostatnio edytowane przez kot : 10.02.2009 o godz. 03:00.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 09.02.2009, 09:44
wolfy napisał(a):Wyświetl post
To się nazywa - "poznańska zaradność". Skoro sprzedali(kupili?)tradycję, to co im szkodzi zarobić na gościu który sprzedawał im mecze?

Wychodzi na to, że Lech to pierwszy klub prawdziwie mieszczański.
Niech zrobią jeszcze regularną agencję towarzyską na terenie stadionu. Zawodnicy z dawnego Lecha i Amiki mogą tam dorabiać po godzinach - jako męskie prostytutki.

Jak są zaradni, to niech idą na całość. Jak sprzedawali mecze, to i własne 4 litery może też zechcą. W końcu dla nich honor to tylko kwestia ceny...

A klub dzięki agencji zwiększy budżet i kupi kolejnych Stiliców, może i do Ligi Mistrzów wejdą.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 09.02.2009, 10:17
orzeu napisał(a):Wyświetl post

Partia bylaby z Was dumna!

Po lekturze paru tekstow stwierdzam ze sam moglbym im to pisac wedlug wytyczonej linii.
Dwa zdania o jednosci, trzy slowa o "tradycji wielkiego Lecha", ze cztery zdania o wyjatkowosci miasta Poznań (najlepiej rzucic tu pare swietnych epitetow), pocisnac zdanko o spisku i zakonczyc tym ze sa dumni z siebie samych.
Nieprawdopodbne jest to samouwielbienie Wielkopolan
Tu ni ma co sie smiac. Glos oficjalnych stowarzyszen kibicow brzmi zazwyczaj tragikomicznie.
Wystarczy wspomniec kilka epopei z rodzimego SKWK piora jednego autora.

chociaz to:
Cytat:
W Poznaniu współpraca to standard, zaufanie, to fundament, a dialog, to partnerzy. Równi sobie, zdeterminowani, szanujący siebie nawzajem.
Jest jednak nie do podjebania
Podejrzewam, ze nawet i Obrzezany Wstyd zza Blon nie jest w stanie czegos takiego splodzic.

A ta cala Wiara Lecha kwalifikuje sie do szpitala psychiatrycznego. Czemu ?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Schizofrenia
Ostatnio edytowane przez 7 kotów : 09.02.2009 o godz. 10:19.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 09.02.2009, 10:27
Wielkopolanie, jak chcecie tak bardzo pomnażać aktywa swojego klubu to może otwórzcie sieć fryzjerni , wasz duchowy przywódca wyjdzie kiedyś z pierdla,doświadczenie ma na polu fryzjerskim i menagerskim.
Ludziom "włosy rosną" od słuchania jacy to jesteście naj .

Boiskowe przygody Reksia też już się skończyły, na rynku piłkarskim jest (będzie) raczej spalony .
Strzygł was sportowo , niech się teraz nauczy nożyczkami.

Kibice którzy czują się oszukiwani mogli by liczyć na zniżkę.

No i najważniejsze : trzeba wymyślić chwytliwą , kojarzącą się z wami nazwę , proponuję "Amikadze" albo "Ikona"
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 09.02.2009, 10:38
Amikadze ))))))))))))

Przepraszam, ale zostalem rozjebany na kationy )))))))
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
MrÓwA_1906
ULTRA WISŁA

Stary 09.02.2009, 18:24
Cytat:
głos z celi: Spacerniak! Która liga śmiga? Które kluby?
Dariusz W: Pierwsza! Kluby 1szy, 2gi i 7my! A kto się pucuje?
głos z celi: Tu Wit Ż. z kolegium sędziów!
Dariusz W: Siemano Witek!
głos z celi: Siemano Dariusz! Który tam to Reksio?
Piotr R: Ja jestem Reksio! Bo co?
głos z celi: Jesteś z Poznania? Znasz Fryzjera?
Piotr R: Znam.
głos z celi: Dostaliśmy gryps od Fryzjera! Że mecze kupowałeś i złapać się dałeś. Że frajer z boiska jesteś!

Dark Dogs '02 ULTRA WISŁA
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 09.02.2009, 21:00
MrÓwA_1906 napisał(a):Wyświetl post
padłem !!!

nie ma to jak Symetria
Odpowiedz cytując
seba
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 09.02.2009, 23:24
miazga..ale brakuje kilku slow na samym koncu hehe
LECHIA GDAŃSK
Odpowiedz cytując
spidey
Banita

Od: 09.2005

Stary 10.02.2009, 08:20
Były drugi trener Wisły Kraków Andrzej B. został zatrzymany przez CBA dziś rano w Warszawie.

Informacje podali przed chwilą w TVN24

EDIT
Cytat:
CBA zatrzymało Andrzeja B., byłego drugiego trenera Wisły Kraków - poinformowała TVP Info.
Zatrzymanie Andrzeja B. zleciła Prokuratura Krajowa we Wrocławiu i ma ono związek z korupcją w polskim futbolu. Do zatrzymania byłego drugiego szkoleniowca Wisły Kraków doszło w Warszawie.
Źródło: http://sport.interia.pl/wiadomosci-dnia/news/byly-trener-wisly-zatrzymany,1257032

Czy on przypadkiem już wcześniej nie miał postawionych zarzutów?
Info z marca 2008:
http://miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,96554,5068640.html
Jeśli tak to zapewne chodzi o Koronę.

Ostatnio edytowane przez spidey : 10.02.2009 o godz. 08:28.
Odpowiedz cytując
voy2s
Member

Od: 04.2004

Stary 10.02.2009, 08:30
Nie ma się co podniecać kolego z Warszawy.

http://www.dzienniksport.com/index.p...1075&Itemid=60

To chodzi o zarzuty korupcyjne za czasów jego pracy w Koronie. No ale informacja "kolejna osoba związana z Koroną Kielce zatrzymana" na pewno nie jest tak chwytliwa jak "były trener Wisły Kraków zatrzymany".
Cóż, szkoda że nawet dziennikarstwo informacyjne w naszym kraju coraz bardziej poziomem zbliża się do faktu i superaka.

---------------

cytat z JM

"Wściekły trener Boruca wyrzuca zawodnika do rezerw!" - Kto pomyślał że Boruca? Oczywiście że nie Boruca - McGeady’ego!

I wszystko w tym temacie.
Odpowiedz cytując
spidey
Banita

Stary 10.02.2009, 08:45
Jakbyś doczytał mojego posta, to byś wiedział, że wiem ocb.
Odpowiedz cytując
voy2s
Member

Stary 10.02.2009, 08:59
Przecież edytowałeś swojego posta ja odpowiadałem na tą treść jaka była o 8:22.
Odpowiedz cytując
Domas
Banita

Od: 07.2008

Stary 10.02.2009, 09:43
http://sport.interia.pl/wiadomosci-d...zymany,1257032
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 10.02.2009, 09:44
spidey napisał(a):Wyświetl post
Jakbyś doczytał mojego posta, to byś wiedział, że wiem ocb.
Tak nie to zebym był anty ,ale ...Jestem ciekaw tylko dlaczego jak zatrzymali Dariusza W.,to pisali,ze zatrzymali byłego reprezentanta Polski ,a nie np. byłego trenera Legii ..... ,to po pierwsze,a po drugie odrazu w tytule podkreslali ,ze sprawa dotyczyła korupcji w Koronie Kielce,a tu ,ze dotyczy korupcji w piłce noznej....
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
spidey
Banita

Stary 10.02.2009, 09:49
voy2s napisał(a):Wyświetl post
Przecież edytowałeś swojego posta ja odpowiadałem na tą treść jaka była o 8:22.
Ale ja edytowałem o 8:28, a czas twojego postu to 8:30

Griszka30KR----> być może jest to spisek warszawskich mediów, kto wie?
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 10.02.2009, 09:56
Napisali 'byłego trenera Wisły' po to żeby lepiej się sprzedało.
Ostatnio edytowane przez 4fan_player : 10.02.2009 o godz. 10:32.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 10.02.2009, 10:26
Cytat:
Andrzej B. w momencie zatrzymania był asystentem trenera Wisły Kraków. Szybko jednak zrezygnował ze stanowiska. Pod koniec roku wrocławska prokuratura krajowa oskarżyła go o pomaganie Koronie Kielce w przekupywaniu sędziów i obserwatorów PZPN w sezonie 2003/2004 gdy klub walczył o awans do drugiej ligi. Miał za to dostać 30 tysięcy złotych. Co ciekawe trenerowi Dariuszowi W. został zareklamowany jako ten, który rok wcześniej pomógł w awansie Cracovii. Tej samej, z którą Korona wówczas rywalizowała o awans.

Business is Business
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
voy2s
Member

Stary 10.02.2009, 11:11
spidey napisał(a):Wyświetl post
Ale ja edytowałem o 8:28, a czas twojego postu to 8:30
Wystarczy założyć, że napisanie posta zajęło mi 2 min i 30 sek (co jest realne bo w międzyczasie szukałem informacji o zatrzymanym) a więc zacząłem go pisać o 8:27:30 czyli nie znałem poprawionej treści Twojej wiadomości
Dobra, tyle wystarczy bo to taki trochę offtop na poziomie piaskownicy się robi, aczkolwiek racja musi być po mojej stronie.

Nikt nie powiedział, że to spisek warszawskich mediów, (w sumie onet i interia są chyba krakowskie) ale powoli zaczyna być denerwujące takie tytułowanie newsów. Wg mnie takie praktyki można już podpiąć pod nierzetelne dziennikarstwo a nawet celowe wprowadzanie opinii publicznej w błąd. Jeżeli zatrzymują kogoś w związku z konkretną aferą i konkretnymi zarzutami to w informacji powinny znaleźć się dane odnośnie funkcji którą dana osoba pełniła w czasie, za który ma postawione zarzuty. Jak już koniecznie dziennikarzyny chcieli wplątać w to Wisłę to mogli podawać coś w stylu "CBA zatrzymało Andrzeja B. w związku z aferą korupcyjną w której miał brać udział jako działacz Korony Kielce, ostatnio Andrzej B. pracował jako II trener w Wiśle Kraków", a nie "Zatrzymano byłego trenera Wisły Kraków" bo to jest ewidentne postawienie Wisły w niekorzystnym świetle. Wystarczy popatrzyć na komentarze jakie pojawiają się na onecie i interii. Wiem, że to trolle tam siedzą i że 90% ma problemy z przeczytaniem tekstu ze zrozumieniem, ale właśnie przez to kilkadziesiąt procent ludzi jest przekonanych, że Wisła brała udział w aferze.
Owszem jak zatrzymają kogoś z Wisły i postawią mu zarzuty dotyczące meczów Wisły to proszę bardzo, niech to będzie news dnia we wszystkich wiadomościach, ale dopóki Wisła nie jest powiązana z tą śmierdzącą sprawą wszelkie takie nowinki naruszają jej dobre imię.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 10.02.2009, 11:28
ale propaganda w mediach!!

"aresztowano byłego trenera Wisły Kraków", "były trener Wisły Kraków aresztowany za ustawianie meczów" itp, itd

a już we wszystkim przoduje TVN24...który ani słowem nie wspomina że zarzuty nie dotyczą okresu pracy w Wiśle...
Odpowiedz cytując
lodecki
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 10.02.2009, 11:58
olać to, robia sobie newsa z odgrzewanego kotleta, kazdy wie ze Blache zatrzymali za to co robil w Koronie.
dlatego nie ma sie co fascynowac tym ze TVN robi to co robi ;] bo robi to juz jakis czas ;]
Powód: dzieki Krissu :)
Ostatnio edytowane przez lodecki : 10.02.2009 o godz. 12:01.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 10.02.2009, 12:00
lodecki napisał(a):Wyświetl post
olać to, robia sobie newsa z odgrzewanego kotleta, kazdy wie ze Bahra zatrzymali za to co robil w Koronie.
Blachę.

Swoją drogą takiej ksywy, jakie on ma nazwisko to żaden rasowy gangster by się nie powstydził
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Stary 10.02.2009, 12:00
Bahra? A nie Blachę?
Odpowiedz cytując
MicK
Senior Member

Stary 10.02.2009, 12:08
Proud, jeśli nie podoba ci się propaganda TVN24, po prostu nie oglądaj... postulat tak naiwny jak, "nie podoba ci się rząd, idź zagłosuj w następnych wyborach na inną partie" niestety chociaż partie polityczne różnią się pomiędzy sobą tylko mordami członków, tak w Polsce mamy akurat całkiem niezłą konkurencję dla TVN24. TVPINFO nie gonią za sensacją tak jak tvn, działają też bardziej lokalnie, a PolsatNews też stara się bardziej rzetelnie podać informację.
To jest jednak moja subiektywna opinia.
Jak ci się nie podoba, nie oglądaj... mi się nie podoba i nie oglądam.

PS: Polsat News też przedstawiają informacje jakoby przestępstwa były popełniane w okresie kiedy był trenerem Wisły.
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 10.02.2009, 12:08
Wielkopolanie latają po całym mieście w poszukiwaniu swojej gazetki, do większości sklepików jakoś nie dotarła , na wydawcę i firmę kolportującą sypią się h... .

Przypominam , że według szumnych zapowiedzi w pierwszym numerze Reksiu miał opowiedziec o szczegółach swojej "dodatkowej działalności gospodarczej".
Odpowiedz cytując
szorstki
Senior Member

Stary 10.02.2009, 12:10
Kiedyś czytałem. że Blacha miał ksywę w środowisku "młody fryzjer"... Jak się popatrzeć teraz to ma ponad 100 zarzutów, ponoć przytulił za to ponad 400 tys. zł.
Rzeczywiście Forbich przy nim to marny golibroda.
I że nam Maciej takiego &%!/^!! do Wisły ściągnął ... ;/
Kibic z sektora A wizytówką klubu
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Stary 10.02.2009, 13:02
Jest i Stefan! http://www2.90minut.pl/news/85/news852004.html
Ale nie postawią mu żadnych zarzutów
Odpowiedz cytując
Goomis
Member

Od: 12.2005

Stary 10.02.2009, 13:36
Proud napisał(a):Wyświetl post
ale propaganda w mediach!!

"aresztowano byłego trenera Wisły Kraków", "były trener Wisły Kraków aresztowany za ustawianie meczów" itp, itd

a już we wszystkim przoduje TVN24...który ani słowem nie wspomina że zarzuty nie dotyczą okresu pracy w Wiśle...
I nagonka przynosi oczekiwane efekty, kolega z Poznania /niespecjalnie interesujący się piłką/ takiego SMSa mi przysłał:

"Na Was też przyszła pora! Ha!!!"

Pozdrawiam,
LJ
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 10.02.2009, 13:59
Oj przestańmy się podniecać jednym artykułem.
Sami jechaliśmy po wszystkich mimo pewnej tendencyjności w tytułach w gazetce. Teraz przyszła na kolej na nas - mądrzy przeczytają o co biega i siedzą cicho a pyskacze zaraz zaczną po Wiśle jechać. Taka różnica.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 10.02.2009, 14:17
Caly myk w tym ze do sporej czesci spoleczenstwa tafi nius ze to Wisla jest zamieszania w korupcje.
Klub powinien sie ostro domagac sprostowan w mediach. Jak nie bedzie sprostowan lub wrecz przeprosin to na miejscu klubu takim dziennikarzom bym kazal spierdalac na drzewo gdy przyjda po akredytacje na mecz.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów