|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
Dwa filmiki na youtube widziałem z jego wyczynami na bramce i jedyne, co da się z nich wyciągnąć na plus - to gra na linii. Dało się jednak też wykukać jakieś dziwaczne piąstkowania piłki przed siebie oraz niepewność na przedpolu. Ogólnie dużym problemem nie tylko Wisły ale całej naszej ligi jest brak doświadczonych, z górą trzydziestoletnich bramkarzy, którzy nie domagają się gry w wyjściowej jedenastce (ale gdy grają - rzadko schodzą poniżej przyzwoitego poziomu). Na Wyspach większość klubów powiela schemat "podstawowy, doświadczony zmiennik i młody zdolny". U nas taki Lech (Piotr, nie Amica) to ewenement. No ale cóż - Boble (Bobele?) i jemu podobni wolą dostatnio się urządzić w drugo- i trzecioligowcach sznyclandii albo Skandynawii, udzielać wywiadów gazetkom pariafialnym i dorabiać statusu lokalnych herosów wśród tubylców.
Ostatnio edytowane przez Bóg Trybun (objawion) : 09.02.2009 o godz. 02:07.
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ja myślę, że z Hajduchem problem jest z wysokością zarobków. Bo bramkarz zarabiający 200 tys. € to na warunki polskie kosmiczny kontrakt.
Myślę, że skoro aż Bogusław Cupiał przyjechał na Reymonta, by mu się przyglądnąć, to sprawa jest zaawansowana. Możliwe, że Boss powiedział: przetestujcie jeszcze tych dwóch ogórków (Nalepa i Concetti) - jeśli Hajduch będzie od nich o klasę lepszy, to go bierzcie. Na pewno w kontekście polityki sportowo-finansowej cieszy to, że Boss przyjechał na bądź co bądź sparing zespołu. Świadczy to o ciągłym zainteresowaniu Cupiała sprawami Wisły. No i "pańskie oko konia tuczy"... ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Moim zdanime nie będzie żadnego testowania jakiegoś Włocha , to jest poprostu kaczka dziennikarska. Po co testować ma nasz trener jesli Lubus Hajduch jest najlepszy nawet od Pawełka.I w dodatku jest zgoda na transfer , przecież jest to nielogiczne!!!
Na stronie oficjalnej klubu nie ma żadnej informacji o testowanych bramkarzach ; ja zapytałem się na gg
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 09.02.2009 o godz. 10:32.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
wierzę w rozsądek Skorży...cóż mi pozostało
o ile są pieniądze na tego Słowaka to MS mocno ryzykuje opóźniając finalizację transferu nowego bramkarza de facto na 2,5 tygodnia przed ligą. Gdzie tu czas na jakieś zgranie, aklimatyzację, integrację... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Żeby nas czasem ktoś nie ubiegł i nie wyłożył kasy na Hajducha wcześniej, niż my skończymy testy drewniaków. Zapewne przez takie postawienie sprawy przez Wisłę menager Słowaka rozgląda się za innym miejscem pracy dla swojego klienta...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
No to mamy oszczednosc na maxa;/
wiadomo ze lepiej szukac darmowego bramkarza ( 99% tych co przyjezdzali do nas to drewniaki) niz za niewielkie ( a moze wielkie?) pieniądze 180tys E + kontrakt kupic w miare przyzwoitego Hajducha... żal na to patrzec jak do klubu takiego jak Wisla musza przyjezdzac takie ogórasy... ja sie tylko boje ze to nasze kombinowanie zakonczy sie tym ze nikogo nie podpiszemy.. bo przeciez mamy Mariusza Pawełka;( ![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie to jest pardia .Przecież nie ma sensu testować kolesi którzy prawie na 100% są gorsi od Hajducha.To pewnie tylko dziennikarsak sensacja (mam nadzieje).No nie róbmy z siebie idiotów przecież on z tej całej trójki ma najlepsze referencje.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Wydaje mi się, że najlepszym ruchem "transferowym" jeśli chodzi o pozycję bramkarza w naszym klubie byłoby.... kopnięcie w dupę niejakiego Kazimierskiego Jacka!!!
![]()
"Przyjazn jest wszystkim. Przyjazn to cos wiecej niz talent. Wiecej niz wladza. Prawie sie rowna rodzinie. Nigdy o tym nie zapominaj."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
dla innych kilkanaście piłek, dla Wisły góry złota ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy ktoś z ogladających na żywo sparing ze Słowakami (swoją drogą jaki sens miało robienie go zamknietym dla kibiców) mógłby sie pokusić o ocenę Beto. W końcu po raz pierwszy można go było zobaczyć w meczu.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
http://wislasoccer.com/news_item_10413.htm - z Nalepą i Włochem to prawdopodobnie wymysły prasy.
![]() |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Na stronach związanych z Wisłą Kraków pojawiły się już pierwsze informacje o treningach na drugim zgrupowaniu. Nie ma mowy o żadnych testowancyh zawdonikach , tylko że Sobol i Pepe trenują inwidualnie. to potwierdza teze , że ci testowani bramkarze to wymysł gazety krakowskiej!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Ale wypowedzi Nalepy były jakieś tydzień temu , a w tym tygodniu dużo się zmieniło. Kto by się domyslił , że Wisła interesuję się Hajduchem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
ale mam nadzieje ze podpisza tego Hajducha.... i nie bedzie kolejnego testowania "złomu" tu znalazlem taki filmik z meczu Chorwacja - Słowacja - http://www.youtube.com/watch?v=UzP-XchWN2E w którym bronił Hajduch... przy bramkach raczej nie miał szans ( no moze przy pierwszej ) ale interwencja z 20 sekundy tego filmiku naprawde robi wrazenie ![]()
Ostatnio edytowane przez grzesiek632 : 09.02.2009 o godz. 17:00.
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przykre,ale według Wikipedii Concetti nie gra w żadnym klubie od 2007 roku(!).Wcześniej grał bez większego powodzenia we włoskiej Serie B i C(odpowiednik naszej I i II ligi)np.w Monzie w 16 meczach puścił 17 bramek.W Serie A nie gra od 2003/2004(Catania),pożniejsze epizody z Perugią i Chevo to przesiadywanie na ławie(nie zagrał ani jednego meczu ligowego).Nie rozumiem jak można go porównywać z Hajduchem(było nie było reprezentantem Słowacji)?
Tyle krytyki pod adresem testowania "złomu" a nasi zarządcy dalej idą w zaparte w tej kwestii- a gdzie pomocnicy których mielismy testować- no tak z Grenlandii ciężko się ruszyć! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
koło filmiku jest napisane w informacjach |
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jeśli chodzi o Nalepe to myśle, że to pupil, ulubieniec Skorży.Zarząd już by zaklepał sobie Słowaka, ale Skorża pewnie powiedział żeby poczekać i przetestować jeszcze innych. Przyjedzie Nalepa na testy, niedajboże wypadnie dobrze Skorża się napali kupią go i tym samym trener wbije sobie gwóźdź do trumny. Moim zdaniem Skorża (podobnie jak Henio K) to dobry fachowiec jeśli chodzi o taktykę, motywację, przygotowanie fizyczne, ale jeśli chodzi o wybór zawodników do zespołu to absolutnie nie dawał bym mu wolnej ręki. Już widze jego pomysły typu Mila i inne Nalepy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
sorki.. rzeczywiscie całego meczu nie bronił Hujduch... ale ta sytuacja w ktorej wygrał pojedynek sam na sam pokazuje ze jest to dobry bramkarz... dla porownania Pawelek takie sytuacje wyjmuje mało kiedy... a dobry bramkarz powinien czasem wygrac taka sytuacje ( patrz. Boruc z Austria na Euro2008, albo Liberda w meczu z Man C) wybronienie takich akcji czasami podrywa zespół do walki.. a Pawelek chyba nigdy w Wisle nie mial takiego meczu niestety.. ja nie mowie ze Hajduch jest "bogiem" w bramce ale wydaje sie ze jeset to pilkarz o klase lepszy od naszego... ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Tak... tylko ze to tez byla jedna sytuacja i ta interwencja mogla tez byc Pawelkowa "Malo kiedy".
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
a pokaz mi mecz Pawełka w ktorym Mariusz ewidentnie blyszczał?ja nie bronie Słowaka ale sam przyznaj racje ze wydaje sie byc solidny.. ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak sobie myślę że w całym tym manewrze z Nalepą naszemu trenerowi chodzi o to żeby ratować tyłek...Pawełka. Bo coś mi się widzi że w momencie gdy przyjdzie Hajduch to nasz bramkarz murawy już nie powącha.
|
|
|
|
Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
myslenie ci nie wychodzi jednak... komu jak komu ale Skorży powinno zależeć na lepsym bramkarzu niż Mariusz, jesli chciał by mu tyłek ratowac to by powiedział, że mamy świetnych bramkarzy i ich trenera i niebyło by mowy oposzukiwaniu bramkarza <sciana>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
watpie, ratujac tyłek pawełka mogłby nie uratowac swojego tyłka
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Skorży to przede wszystkim zależy na tym, żeby ratować swój własny tyłek i on sobie bardzo dobrze zdaje sprawę z tego, że Pawełek mu nie pomaga. Chyba przyznasz, że gdyby nie jego kilka "interwencji" byli byśmy wyżej w tabeli i nie było by problemu teraz.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Widac nie zrozumiales moich intencji w tym co mowilem. Generalnie masz racje bo fakt faktem Hajduch WYDAJE sie byc lepszym jaki bedzie czas pokaze, choc moim zdaniem gdy ten bramkarz trafi na treningi pana Jacka to...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Za Chiny ludowe niepojmuje po co Skorza chce sprawdzac kolejnych "super" bramkarzy z jakze imponujacymi statystykami z ostatnich sezonow podczas gdy ma pod nosem bramkarza o jasnej przeszlosci i w dodatku Slowacy to nie prezesi z Belchatowa i dogadano sie w sprawie transferu szybko.
Podpisywac go i konczyc ten cyrk ,jakiego z bramkarzami chyba w zadnym klubie nie bylo. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może Skorża uslyszał na rozmowie z Cupiałem że może wydac góra 150 tys euro na przykład i przez to nadal mają być jacyś leszcze testowani.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
może tak odrobina zaufania dla trenejro a ![]()
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio. Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios. Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...] |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|