|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Rutkowski odpowiadałby za grzechy WKP jeśli wszedłby w klub na zasadach normalnego inwestora jak np. uczynił to Allianz w Zabrzu. Wtedy przejąby zarówno wszelkie zobowiązania jak i te jaśniejsze strony WKP Lecha ale jak doskonale wiemy Rutkowski zrobił wałek, i najprawdpodobniej się wywinie. Kwestia moralności takiego działania jest oczywista, ale od strony formalnej "Lech" może beknąć co najwyżej jak Amica coś kupiła w okresie kiedy korupcja była przestępstwem...a to byłoby jeszcze fajniejsze jakby polecieli za Amice hehe ciekawe jak wtedy by się gimnastykowali żeby udopwodnić że Amicą nie są tylko Lechem prawdzym najprawdziwszym. ![]() The Apostasy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
To wtedy byli by starym Lechem, juz ich sprytny mecenasik by cos wykombinowal. Niech sie biora za starego Lecha niech wyciagna wszystkie machloje a potem mniech sie wezma za Amice i tez wywloka wszystko. Wtedy chce zobaczyc ich miny, to bedzie bezcenne ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
![]() ![]()
Semper Fidelis
,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Prokuratura we Wrocławiu postawiła zatrzymanemu w poniedziałek, Piotrowi R., piłkarzowi Lecha trzy zarzuty korupcyjne. Sport.pl dowiedział się, jakich meczów dotyczą dwa z nich.
Jeden z nich dotyczy spotkania Świt Nowy Dwór Mazowiecki - Lech Poznań wiosną 2004 r. Według prokuratury R. przyjął pieniądze od rywala za porażkę swojego zespołu. Drugi zarzut związany jest z meczem Górnik Polkowice - Lech Poznań. R. miał przyjąć pieniądze od Polkowic za porażkę w tym meczu. Spotkanie zakończyło się jednak zwycięstwem poznaniaków, bo... część drużyny została ponoć zmotywowana przez inną drużynę, która walczyła z Górnikiem o utrzymanie się w lidze. No nawet meczu nie umieli sprzedać . Część sprzedała Polkowicom mecz, a część wzieła kase od Świtu za to że wygra ! Śmiech na sali ! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
ale patrz na to z innej strony.
zamiast kasy za jeden mecz mieli kasę za dwa ![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Zanim sie zarotflujesz na smierc pomnij jak Zdzichu Ka o.......il mecz Slaskowi.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|||||
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() dużo tych "buców" u Was... |
||||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
No i poszły w zapomnienie argumenty o pomówienie, sam się przyznał. Jak by prokuratura była złośliwa mogła by mu przyłożyć oskarżeniem o "nie powiadomieniu o przestępstwie". Dzisiaj zrozumiałem dlaczego kibice Lecha nazywają się "Wiara Lecha". Tylko to im pozostało... Wiara. Wiara że ta Amica to Lech... *Artykuł jest bardzo stronniczy, starają się w nim umniejszyć winę R., jednak nie zapominajmy że to serwis z Poznania (Jako pierwsi opublikowali info o przejściu Dolhy do Lecha).
Ostatnio edytowane przez MicK : 03.02.2009 o godz. 17:06.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
No czyli wynika z tego ze Reiss nie byl zadna 'ofiara' czy 1 z 10(11) a starym wygą ,ktory de facto nakrecal szwindle, kasowal mamone itp.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
myślę, że Legia - nauczona tak jak my pamiętnym rokiem 93-im też nie ubabrała sobie rąk...
ale to tylko spekulacje.. jeśli się nie mylę, to o Górniku też się chyba nie mówiło w kontekście korupcji..i to chyba na tyle Myślę natomiast, że kwestią czasu jest przyjazd samochodu na wrocławskich blachach na drugą stronę błoń. Wtedy dopiero podniesie się lament, płacz i ujadanie.. Cała wielka trójca byłaby umoczona;pp "Lech to Reiss, Reiss to Lech" - business is businesshttp://www.lechpoznan.net/wydarzenie-5952.html Powód: dopis
Ostatnio edytowane przez Pusiek : 03.02.2009 o godz. 17:25.
![]()
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski
STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Dopiero stawiali pierwsze kroki w branży i na wszeliki wypadek kupowali w paru miejscach , a tak całkiem serio to coś mało tych zarzutów wrocłwscy przedstawili panu R.
![]() Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment." |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Ja jestem zadowolony, że "Lech" tak się odcina od tego prawdziwego Lecha. Nie dość, że się przyznają do tego, że są przemalowaną Amicą, to jeszcze im to na gorsze wyjdzie. Nikt chyba nie ma wątpliwości co do "czystości" Amici... A nawet gdzieś dawniej słyszałem w którymś wywiadzie, że może to być najbardziej skorumpowany klub w historii polskiej piłki. Może prawda, może nie. Ale faktem jest, że "Lech" sam nie wie w co się pakuje, bo to, że Amicę w końcu wyciągną na wierzch jest pewne.
![]() MY NIGDY NIE PODDAMY SIĘ !!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No niezły liścik
Szkoda mi trochę niektórych kibiców , bo widać z komentarzy pod spodem że czują się wydymani !![]() A tak z innej beczki to mój kumpel ma fajny opis GG : "Chcesz meczami pohandlować ? Musisz z Lechem sie skumplować!! " ![]() Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez matizaq : 03.02.2009 o godz. 17:48.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jakżesz nie wrzucał.. Juz chyba 3.raz to tu jest... ;| przejrzałbyś temat chociaż...
Piotruś zaczyna sypać. 170 tysiaczków musi zapłacić i może wrócić do domciu ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Jak myślicie zdegradują lecha czy jakoś sie na razie wybroni tym że jest amiką? Ja myśle że jak nie za lecha to za amike pójdą.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeżeli nie znajdą paragrafu żeby ukarać Amicę za grzechy Lecha, to nigdzie nie pójdą, bo podejrzewam, że wątkiem Amiki nie zdążą się już zająć przed czerwcem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
W ktorym roku doszlo do tej fuzji czy cokolwiek to bylo miedzy Amika i Lechem? bo cezura to 2003. Ja Amike zawsze ignorowalem jako taki dziwny twor wiec nawet nie wiem kiedy przestala istniec / zmienila skore / wiadomo o co chodzi. Jesli istnieli jeszcze po 2003 to ciekaw jestem czy sa jakies mecze z tego okresu, o ktorych wszyscy wiedza, ze Amika kupila/sprzedala, jak to czesto bywa. Jesli tak, to rzeczywiscie moze byc ciekawie.
Tak swoja droga budowanie skladu na balkanskich pilkarzach nie wyglada na taki glupi pomysl, przynajmniej straty osobowe w skladzie beda niewielkie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Tylko po co się czarować, że to tylko piłkarze meczami handlowali? ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Guest
|
|
Wczoraj Reiss - zgoda to jest mocne, jak i obecne zachowanie większości amikowców, ale zalecam spokój bo ch.. wie co tu się jeszcze wydarzy... Zresztą w gruncie rzeczy tj. wszystko smutno-żenujące moim zdaniem. Cieszyć się naprawdę nie ma czym...
Ostatnio edytowane przez arti : 03.02.2009 o godz. 19:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Pewnie pyry zostaną w lidze "bo to nasz rodzynek w pucharach". Już sie tylko nie mogą doczekać aż kogoś z Wisły złapią to nas wy*ebią do klasy A...
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Na gazeta.pl napisali , ze Reiss wział kase za mecz ze Świtem 34,5 tyś. dolarów i ten mecz broniacy sie przed spadkiem Świt wygrał 1-0, pozniej do Reissa zglosili sie z Polkowic ,ktorzy tez chcieli uniknac spadku,dawali nawet 150 tys ,ale pozostale kluby broniace sie przed spadkiem daly w sumie wiecej niz Polkowice i Lech wygral 2-0
Grubo |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Straszna obłuda.. ![]() |
|
|
|
miszcz ortografji
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Jak tak dalej pojdzie to za kilka lat nie bedzie w ogole trenerow, a zawodnikow
coraz mniej. Ale dobrze ze sie za to wzieli. Szkoda ze tak pozno..... ![]()
BIEZANOW & CHICAGO
WIERNE WISLE [SIZE=3][COLOR=#000080][URL |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Lech Poznań tylko wypożyczył Piotra Reissa do zespołu Prokurator Wrocław. Niedługo powróci do Poznania
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Nie mam już słów...Powinni wprowadzić na studiach nowy kierunek - "Historia korupcji w polskiej piłce nożnej..."
Kur*a we Włoszech to załatwili raz dwa a u nas się już czwarty rok z tym pieprzą i nie wygląda na to żeby skończyli...I pomyśleć że człowiek tyle lat chodził na mecze , których wyniki były dawno ustawione..![]()
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW.. |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Co do Amiki i Lecha...
Opinie, że KKS Lech Poznań nie powinien zakrywać się WKP są po prostu głupie. Nie rozumiecie, że to nie jest zakrywanie się, tylko takie mamy polskie prawo? W związku z tym, nie można tak po prostu przyjąć kary, której się nie dostało. A KKS Lech Poznań takiej nie dostanie. A więc to, że "powinni dostać za swoje", "jeśli Lech nie zostanie zdegradowany to będzie to wszystko po******" i, że "gdyby moja Wisła była w takiej sytuacji, zachowałbym się z honorem i zgodził na degradację" są bardzo nierozważne. Poza tym, klub tworzą kibice. Dla nas, LECH POZNAŃ zawsze będzie LECHEM POZNAŃ. Macie oczywiście rację co do kwestii formalnych. Gramy na licencji Amiki. Ale to nie licencje i inne gówniane papierki tworzą tradycję! Tradycję, która trwa od bardzo wielu lat, podtrzymują fani, którzy zawsze będą tak robić. Ciekaw jestem, jak wielu z was postawiło się w sytuacji kibiców Lecha. Wiem, że są tacy, ale jest ich niewielu. I proponuję też, abyście bardziej rozgraniczali kibiców i władze, pisząc ogólnie o klubie. Powszechna jest opinia części kibiców Lecha, że dziwne jest to, że Lech uniknie kary. Także, podobnie jak część z was, byliby za degradacją. Oczywiście, gdyby ona była możliwa. I jeszcze jedno. Jest mi po prostu smutno. Nie mówię tu o sytuacji z Piotrkiem, bo to jest oczywiste, choć może nie wszystkim wam to przyszło do głowy, że każdy kibic Lecha jest zakłopotany tą sytuacją. Mówię o tym, co się dzieje na tym forum, wśród kibiców wrogo nastawionych do Lecha. "Ale mi się humor poprawił", "To się świetnie dzień zaczął", "Wreszcie sie sk**** doigrał" są żenujące i prymitywne. Dlaczego? Jeśli tego nie rozumiesz, to nie jesteś człowiekiem. |
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
A jakby to dotyczyło któregoś z piłkarzy Wisły, to myślisz, że legioniści, kibice klubu z Wielkopolski, Cracovii, itd. by nam współczuli? Przecież wiadomo, że nie. Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Isfahan : 03.02.2009 o godz. 20:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]() A tak na serio. Ciekaw jestem, który z portali sportowych lub gazet, będzie pisać zgodnie z prawdą Amica a nie Lech? JA wiem,ze większość portali i stron sportowych opiera się na przedrukach z PAP-u, ale ciekawe czy ktoś wykaże się inwencją. OD PAP-u tego nie wymagam. Ilu pismaków wykaże się minimalną rzetelnością?Na razie weszło. com zapowiedziało, że będą pisać Amica. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|