|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Jeszcze taka dygresja mnie naszła, chociaż ktoś już wcześniej w tym bądź innym temacie o tym wspominał. Przy wszystkich zaletach i wadach Cupiała możemy mu być wdzięczni, że wyciągnął nas z tego bagna, bo jak widać przeważająca większość klubów zamieszanych w korupcję to a) takie, w których się nie przelewało (jak Lech czy my w '93) i/lub b) takie, które "walczyły" o utrzymanie bądź wejście do pierwszej ligi.
Ostatnio edytowane przez Cichy : 03.02.2009 o godz. 11:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ajj się porobiło z tym wszystkim jako kibic ogólnie piłkarski jestem bardzo zszokowany aresztowaniem Reissa-Symbolu Poznańskiego klubu. Jak ktoś tu wcześniej napisał już co pomyślą sobie te młode dzieciaki dla których Piotrek był ikoną...
Ale z drugiej strony dziwna jest postawa Lecha, który w żaden sposób nie broni swojej ikony oni od dawna musieli już wiedziec że są upaprani tylko teraz sami myją rączki bo oni w koncu z kuchenek są... Poza tym szczerze mówiąc jak Piotrek juz mówił o tym że on będzie następny przeczuwał że w końcu go zlapią ale po jaką cholerę podpisywac tą kartę antykorupcyjną...:/
Ostatnio edytowane przez LuKiTS89 : 03.02.2009 o godz. 11:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
cytat z WP:
Cytat:
Jak to jest z tym oświadczeniem antykorupcyjnym? Pamiętam, że jeśli dotyczyło sędziów w przypadku udowodnienia winy arbitrzy musieli zapłacić ok miliona złotych. Natomiast jaka kara jest przewidziana dla piłkarza, który podpisał oświadczenie, a udowodnią mu zarzuty? ![]()
Zbigniew Boniek - "Śmierć, wybuchowa atmosfera wisiały nad stadionem."
Michel Platini - "Ten wieczór nie miał nic wspólnego z futbolem." The Daily Mirror - "Dzień w którym umarł futbol." 29.05.85 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
W swojej wielkiej naiwności właśnie pomyslałem sobie że oto dobry los dał kibicom Lecha okazję aby faktyczni mogli udowodnić że Lech to Lech a nie Amika.
Czytając deklaraję kilku z nich że nie chcą chować się za jakieś prawnicze kwity i uważają że Lech powinien beknąć za ewentulną korupcję jako Lech pomyślałem sobie że nic nie stoi na przeszkodzie aby (w przypadku gdy zarząd bedzie innego zdania) zorganizować akcję kibicowskiej presji na zarząd. Proponowałbym wywiesić jakiś transparent w stylu: "Jesteśmy Lechem a nie Amiką!Zdegradujcie nas!" .Myślę że cała kibicowska Polska miałaby potem do was szacunek i może faktycznie zapomniałaby wam tą nieszczęsną Amikę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
com Ty gadasz... myslisz ze sami przyczynia sie do degradacji ich klubiku? nie wierze w to i nie uwierze poki nie zobacze...
wg mnie oni sie bede brzytwy chwytac aby ich nie zdegradowali i nie odebrali pkt... ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Skoro nie robili żadnych protestów przed przejęciem ich przez Amikę, a wręcz przeciwnie to nie liczcie na cud
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
ktoś coś mówił ze Weszło! po Lechu nie jedzie...
Macie to dodane przed chwila ![]() http://www.weszlo.com/news/2257 mądrze mówia |
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
|
No to ladnie sie tydzien zaczal, wczoraj R, dzisiaj K
W takim tempie to do rozpoczacia sezonu miejsca na fladze im braknie. ![]() Po cholere podpisuja oswiadczenia, skoro i tak nic im nie grozi ? Kolejna pokazowka ?
Ostatnio edytowane przez mic : 03.02.2009 o godz. 13:18.
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Ja myślę mic, że to ukłon w stronę sponsora i z pierwszych liter nazwisk zatrzymanych chcą ułozyć wielki napis
WARKA Trzy litery już mają, dwie w swoim zwyczaju dokupią, ewentualnie zapożyczą z prawdziwej nazwy. ![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Dla mnie sprawa jest prosta, kupowali? Niech spadają! Cała ta korupcja zaczęła się bodajże od Szczakowianki, poleciała? TAK, choć myślę ze PZPN też święty nie jest bo za takim klubikiem z marnego Jaworzna który utarł nosa niejednemu nie przepadał. Dalej poleciały Polkowice, KSZO, Arka, Zagłębie L. i Zagłębie S., Górnik Łęczna i oprócz kibiców tych klubów wielkich problemów nie było, więc dlaczego ma nie polecieć Lech/Amika/KKS Lech/WKS Lech/cholera wie co? Dla mnie od momentu degradacji Szczakowianki kiedy zabrali I lige z mojego miasta jestem obojętny jaki klub leci, byleby to było sprawiedliwe. Poleci Lechoamika, niech lecą następne - Korona, pejsy, Jagielonia. Wyczyścić to gówno, bo skoro poprzednie poleciały to nie widze powodu żeby chronić następne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wlasna Matke by sprzedali za sukces. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
Wynalezli sobie nienawisc z Warszawa, jakby kogos w Warszawie strasznie interesowaly uczucia tych z Poznania. To im daje poczucie bycia wyjatkowym - bo sa nr.1 wrogiem stolicy. Byle jaki klub pilkarski, na sile starajacy sie dobic do czolowki. Z mizerna historia, podczas gdy pozwolono na wegetacje zasluzonej Warty. Byle jakie miasto, ani ladne, ani brzydkie. A jedyny fajny Poznaniak jest z Pily. Jebal ich labrador. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Tylko że jego ksywę powinien noscić Reiss.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
A co to za pedał tak w ogóle?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
![]() The Apostasy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bezbledny dialog z forum Lecha:
Cytat:
![]() Jak jakas teoria sie nie podoba to trzeba ja zakrzyczec. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Dzięki Orzeu za info - polecam tematy
forum Craxy i Lecha wygrały u mnie z Joemonsterem ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
zwlaszcza to:
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Pisałem o tym wcześniej, ale napiszę jeszcze raz: Amica kupując Lecha przyjęła na siebie aktywa w postaci
nazwy, logo, stadionu, kontraków piłkarskich, itd. Ale nabyła również pasywa, czyli ewentualne długi, zobowiązania i odpowiedzialność prawną. Wybór nowego zarządu klubu nie zwalnia od odpowiedzialności prawnej za czasokres który nie uległ przedawnieniu. Jeśli natomiast miała miejsce rzeczywiscie tzw "fuzja", gdzie obie strony wnoszą swoje udziały, to odpowiedzialność jest tym bardziej kontynuowana. Więc mnie śmieszy mówienie kibiców Lecha, że ich obecny klub nie ma nic wspólnego z tym poprzednim. Czyli dobre rzeczy ( Puchar Polski ) to brać, a złe ( kupowanie meczów ) to już nie. Z prawnego punktu widzenia dla mnie jest to oczywiste, Lech nie powinien uniknąć kary. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez matizaq : 03.02.2009 o godz. 15:10.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
A ja mam taka wizję niech ich zostawią w spokoju i nie ruszają za grzechy Lecha. Niech ich spuszcza za Amice
To by była historia!![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
forum kibców lecha napisał(a):
padłem |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
O tym że Reiss kombinował dla Lecha i kibiców napisało na forum dwóch buców bodaj, raz dwa ich zgromiono. Z Reissem jest ten problem, że on naprawdę był/jest dla nas kimś. Sam nie wiem co mam myśleć, bo to koleś mający Lecha w sercu, któremu zawsze zależało. Cieżko jest z dnia na dzień wyleczyć się z legendy. Ja pewnie się nigdy nie wyleczę do końca, przypuszczam że wielu z naszych będzie miało ten sam problem. Liczyłem że przy szczęściu Reissik zakończy karierę MP, a tu taki szit.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
|
Zła strona błoń także nagle dostała olśnienia:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. przypadek? nie. Zwykła hipokryzja. |
|||
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
Gratulowac. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Teraz tylko czekac jak Smuda wszystko podsumuje to może byc polew po mimo krytycznej sytuacji klubu z pyrlandii .
Z drugiej strony nie zazdroszczę kibicom Poznania Piły i okolic , parafrazując "Statek piła tango" Strachów na lachy - całe Górne i Polesie płacze dziś za kolejorzem ... ![]() Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment." |
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |