The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
studio
Banita

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.01.2009, 22:10
Wyrażam własne zdanie do którego mam prawo, nie zdanie kibiców Lecha.

A propo GóWna i Małyszów:

http://www.sport.pl/pilka/1,65050,61...are_Lecha.html
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 26.01.2009, 00:02
http://www.orangesport.pl/tpsa/run?n...tekst&p1=29339
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 26.01.2009, 00:05
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Solorz jak wejdzie i na poważnie zainwestuje, zakryje całą reszte ligi czapką

JedTs
Chłopie nie przesadzajże. Lech ma 3pkt przewagi tylko dlatego, że graliśmy +2 kolejki z rundy wiosennej.Inna sprawa, że cała runda jesienna, to jedna wielka porażka.
Zobacz, potraciliśmy pkt z 3 najsłabszymi zespołami ligi - cracovią, Górnikiem i ŁKS`em, przegraliśmy z beniaminkamiem -Śląskiem i Ruchem a mimo to mamy 3 pkt straty.
Poziom ligi się wyrównał? To raczej Wisła spuściła z tonu, tymczasem panikarze i wieczni pesymiści zachowują się tak, jak by Lech z Legią mieli 13 pkt przewagi.
Ciekawy jestem, jak byś pisał, gdyby runda skończyła się według planu.
To ty przesadzasz. Przegralismyt u siebie z Lechem i na wyjezdzie z Legia. Zapomniales juz? Potracilismy duzo pkt i fakt faktem 3 pkt sa do odrobienia. Ale caly czas na prozwizorce nie dojedziemy nigdzie. Lech takze gral te mecze z rundy wiosenej. Mi bardziej niz o wyniki jednostkowe chodzi o calosc. A calosc wyglada nastepujaco: kolejny seozn stracony pod katem wzmocnien. Czy wierzysz ze Gargula odmieni Wisle*jak do niej w koncu przyjdzie rzecz jasna) ? Gdzie sa mlodzi perspektuywiczni gracze? Kiedy bedzie stworzony jakis model podmiany zawodnikow ? Poki co mamy gowno a nie model .Ot co.
A Wiselce zycze w tym roku jak najlepiej. I nie tylko w tym.

PS. Nie moge prowadzic polemiki na biezaco , gdzy mam awarie komputera i korzystam z internetu w ograniczonym zakresie (a i czasie rowniez). Pzdr
Odpowiedz cytując
Nergal
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 26.01.2009, 00:26
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post
Widzisz studio, rzucasz się, a tak naprawdę nie masz za wiele do powiedzenia, o czym świadczą Twoje wcześniejsze posty. Nie gramy na licencji Amiki, graliśmy. Rok. Jeden. A graliśmy dlatego, że WKP był stowarzyszeniem, a żeby mógł stać się SSA, czego wymagał od nas PZPN i inwestor, musiałby przejść czasochłonną restrukturyzację, procesi rokowań z wierzycielami etc. A na to nie było czasu, bo sezon się kończył. I wymyślono wersję na skróty, czyli odkupienie 'praw niematerialnych' od WKP, który mając w ręku olbrzymią sumę pieniędzy, miał z założenia sam spłacać swoje długi.
Ciekawe, że sam nie stosujesz się do swoich populistycznych apelów o 'nie napinanie się kolegów z Poznania' (co jest ciekawe, bo i ja, i bbnba, tego nie robimy tylko rozmawiamy, do tego służy forum), a spinasz się w co drugim poscie.

sorka za rozmywanie
eot

Następnym nam opowiesz bajke o czerwonym kapturku żeby udowodnić (a może bardziej wmówić samemu sobie) jakoby Lech to Lech z krwi i kości a z Amicą ma tyle wspólne że odkupił od nich obiekt we Wronkach gdzie mogą trenować i grać rezerwy?

Ktoś wcześniej zadał pytanie--->w jaki sposób można kupić tradycję i historię Bo obecny "Lech" ją kupił o czym mówi sam Rutkowski więc omińmy proces wypierania się że tradycja i historia nie były przedmiotem targu bo gdyby nie były to dziś na stadionie Lecha goniłaby jedenastka w czerwonych koszulkach z pingwinem na piersi.
The Apostasy

Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 26.01.2009, 00:47
"I żadne krzyki nie przekonają nas, ze białe jest białe a czarne jest czarne"

edit:
Nie patrz też z perspektywy kibiców Śląska, bo ich klub też nie wisiał nad przepaścią kiedy odrzucono Drzymałę, ba, walczył o awans do pierwszej ligi.
Patrz z perspektywy Pogoni Szczecin
Ostatnio edytowane przez Krissu : 26.01.2009 o godz. 01:25.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.01.2009, 01:01
studio napisał(a):Wyświetl post
Buahaha

To teraz powiedz mi na jakiej licencji gramy i w jaki sposob "nagle" się w ekstraklasie znaleźliśmy? Czas był, nie było pieniędzy.

Jeśli Ty jesteś z tego dumny i nie widzisz nic złego to ok, Twoja sprawa. Ale dla mnie to był i jest zwykły wałek. Nie ma czegoś takiego jak "odkupienie praw nie materialnych" a potem pisanie sloganu "Duma i Tradycja"
Misiu, gramy na licencji spółki KKS Lech Poznań SA, wydanej przed tym sezonem.

Komu Ty kibicujesz? Amice Wronki w Poznaniu? Czy Lechowi? Bo skoro nie ma 'Dumy i Tradycji', bo ją straciliśmy Twoim zdaniem, to jesteśmy rozumiem w Twoim postrzeganiu Amiką. Widzisz, świat nie jest czarny ani biały. Można było zrobić fuzję na sto różnych sposobów, by było czysto i ślicznie, a i studio nie wstydziłby się swojego (ha, aby na pewno?) klubu. Ale tak nie zrobiono. Rusz swą głową, pomyśl co by było, gdyby nie Rutkowski. I nie patrz proszę z perspektywy kochających nas inaczej kibiców Wisły, bo oni tak naprawdę nie mają pojęcia, jakby się zachowali w sytuacji takiej jakiej znaleźliśmy się my, bo w takiej nigdy nie byli. Gdyby nie ta 'fuzja', nie mielibyśmy szans na EURO, inwestycje w stadion i miasto, mielibyśmy Wartę grającą na niedokończonym stadionie Kolejorza, jakis tam klub w A-klasie poza nazwą nijak związany z Lechem, bo ten by nie istaniał od 2005 roku. Nie patrz też z perspektywy kibiców Śląska, bo ich klub też nie wisiał nad przepaścią kiedy odrzucono Drzymałę, ba, walczył o awans do pierwszej ligi.
Wstydzisz się Lecha? Twój problem, przynajmniej znalazłeś sobie forum klubu, którego historia może przypadnie Tobie do gustu skoro Lecha Ci się nie podoba. Ja Kolejorza kocham, tym mocniej, im więcej czytam o Amice Poznań etc. Ty nie, ale jak juz pisałem, to Twój problem. Nie mam zamiaru dyskutować z cyframi w KRS-ie. Dla mnie Lech teraz, to ten sam Lech który był równo 20 lat temu, kiedy ojciec mnie pierwszy raz na mecz zabrał i wybrudziłem sobie całe ubranie o obleśne plastikowe belki w ławkach. To to samo miejsce, Ci sami ludzie, barwy i emocje. I szczerze to mało mnie interesuje, co kibice Wisły, Legii czy każdego innego klubu maja do powiedzenia na ten temat. Po prostu oni w takiej sytuacji jakiej znalazł się mój klub nigdy nie byli. A że jakiś studio próbuje mnie skłonić do wstydu za Kolejorza, bo ma nie takie cyfry w KRsie..wybacz kolego ale nie uda Ci się. Choć byś nie wiem jak próbował.
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Stary 26.01.2009, 08:47
Tej, Ty to się uspokój bo:
1. Wciskasz mi słowa których nie wypowiedziałem
2. Krążysz gdzieś myślami nie wiadomo gdzie
3. Stadion był w planach przebudowy jeszcze przed Rutkowskim (czasy 2 ligi)
4. W dupie mam euro
5. Liczy się Lech (ale nie ważne w jakiej lidze)
6. Gks Katowice mógł zacząć od IV ligi, my też, nie patrzę na Śląska bo mi tam nie po drodze
7. "znalazłeś sobie forum klubu, którego historia może przypadnie Tobie do gustu" - za przeproszeniem i przymrużeniem moderatorow, ale czy Ty ochujałeś?
8. Akurat zdanie Wiślaków mało mnie obchodzi co już powinieneś wiedzieć jeśli tak śledzisz moje posty.
9. Nakłonić do wstydu? Ty jakieś leki bierzesz? Czytaj mój ostatni post
10. Lech to Lech, Chodziłem, chodzę i będę chodził, ale są pewne sprawy które nie są białe, choćbyś nie wiadomo jakim mydłem szorował.
11. Reszta na priv bo to wogóle nie to forum na prywatne dyskusje.
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 26.01.2009, 09:24
Misiu, gramy na licencji spółki KKS Lech Poznań SA, wydanej przed tym sezonem.
tak spólka nazywa sie KKS Lech Poznań SA i na jej licencji gracie ale cofnijmy się do daty "powstania tejże spółki" kiedy ona powstała jesteś w stanie podać datę? powstał nowy podmiot czy dokonano tylko aktualizacji w zapisach? potrafisz odpowiedzieć na to pytanie?

żebys się nie musiał zagłębiać w internet i szukać po googlach

Kto nabył prawa od WKP Lech Poznań, jak się nie mylę podmiot o nazwie KKS Lech Poznań nieprawdaż , a kiedy powstał ów podmiot bo "wydaje" mi się, że później niż w 2002 roku? to jakim cudem podmiot KKS Lech Poznań SA ma wpis do rejestru z datą 2002? a zgadnij kto miał te dane wcześniej?dla ułatwienia:
Cytat:
Amica Sport S.S.A
Województwo: wielkopolskie
Miasto: Wronki
Ulica nr: Leśna 15 A
NIP: 787-19-38-871
Regon: 634359262
odpowiedz którą drużynę wycofano wtedy z ekstraklasy Amikę czy WKP Lech?

czy wg ciebie dane identyfikujące wcześniej Amikę Wronki a teraz identyfikujące KKS Lech Poznań SA nie pokazują ewidentnie, że odkupując prawa niematerialne od WKP, Amica Wronki dokonała tylko zmiany nazwy?

kilka cytatów
Cytat:
Miało być tak pięknie. Lech miał wziąć piłkarzy Amiki, dopasować ich do swoich kopaczy i ze sporego budżetu pana Rutkowskiego zbudować polską potęgę. Wyszło inaczej. Tak na prawdę to Amica kupiła logo, herb, nazwę, barwy i stadion Lecha.
ze stadionem ktos przesadził bo to miejski wie tego kupić nie mogli

Cytat:
W zawartej w grudniu zeszłego roku umowie zarządy Amiki Wronki SA i WKP Lech Poznań postanowiły o przejęciu przez Amikę Lecha. Spółka z Wronek wykupiła godło, flagę, i barwy Lecha Poznań, ale nie stadion i budynki klubowe, które należą do miasta.
Cytat:
Niektórzy kibice mają pewne wątpliwości odnośnie tego, że nowy twór to ten sam Lech Poznań, a nie dawna Amica w Poznaniu. Jakby pan to wyjaśnił?

Najprościej tak: WKP Lech Poznań przekazał swoje prawa do drużyny i do wszystkiego tego, co można zarejestrować w Krajowym Rejestrze Sądowym czyli na przykład znaków towarowych - podmiotowi, który się nazywa KKS Lech Poznań. Holding Amica S.A. inwestuje w niego swoje pieniądze. Wciąż istnieje Amica Wronki, jako zespół w III lidze. Egzystuje także WKP. KKS mimo, że posiada ten sam numer w KRS, co dawniej Amica, ma prawo do korzystania z tradycji Lecha Poznań, do jego barw, emblematów. Absolutnie koniecznym było zachowanie tego
numeru, ponieważ musimy korzystać z pierwszoligowej licencji dawnej Amiki Wronki. Tak naprawdę to wszystkie te zawiłości prawne można sprowadzić do tego, że Lech Poznań pozyskał inwestora, jednak musieliśmy to wykonać w ten sposób, by nikt nie miał wątpliwości co do legalności tej kombinacji z punktu widzenia prawa cywilnego i licencyjnego.
Cytat:
Prasowe doniesienia o fuzji Widzewa ze Zniczem Pruszków to jakieś przekłamanie. Nie zamierzamy kupować miejsca w ekstraklasie - powiedział PAP wiceprezes Widzewa Łódź Grzegorz Bakalarczyk.

Łódzkie dzienniki opublikowały w poniedziałek informację, że działacze Widzewa są skłonni zapłacić Zniczowi 5 mln zł za to, by po ewentualnym awansie do ekstraklasy klub z Pruszkowa oddał to miejsce Widzewowi. W rozmowie z PAP Bakalarczyk zaprzeczył tym doniesieniom.

"Czytałem te artykuły i jestem zbulwersowany. To jakieś przekłamanie. Jeden z dziennikarzy zadzwonił do mnie z sugestią, że można by kupić miejsce w lidze a potem opublikowano teksty, że to pomysł Widzewa. Powiedziałem, że rozpatrujemy inne możliwości. Liga jeszcze trwa i matematycznie wszystko jest możliwe. Po zakończeniu rozgrywek odbędzie się jeszcze zjazd PZPN, na którym wiele się może wydarzyć. Nie przewidujemy jednak kupowania miejsca w lidze. To zwykła kaczka dziennikarska" - powiedział PAP Bakalarczyk.

Widzew zajmuje aktualnie przedostatnie miejsce w ekstraklasie ze stratą czterech punktów do czternastego zespołu. Wydział Dyscypliny PZPN ukarał klub dodatkowo degradacją o jedną klasę rozgrywkową za udział w aferze korupcyjnej. Przewodniczącym WD był wówczas Michał Tomczak. Decyzja została utrzymana przez Związkowy Trybunał Piłkarski.

Tomczak uważa, że od strony prawnej ewentualna fuzja Widzewa ze Zniczem byłaby możliwa, gdyż de facto w ekstraklasie grałby Znicz, który zmieniłby tylko nazwę i miejsce rozgrywania spotkań.

"Byłoby to powtórzenie tego, co niedawno zrobiły Lech Poznań z Amiką Wronki. Trudno jednoznacznie sprzeciwiać się takim praktykom, gdyż musielibyśmy głęboko wkroczyć w rozwiązania prawne działające poza futbolem. W takich działaniach jest jednak coś niewłaściwego i pachnie to niemoralnością" - powiedział PAP Tomczak.
W chwili obecnej gdyby ktoś został nowym właścicielem KKS Lech Poznań może was wymazać z mapy piłkarskiej Polski jedną decyzją o zmienie nazwy barw itd bo prawa należą do kogoś innego,ktoś kto się z KKS nie utożsamia. Ciekawym gdzie się wtedy podziejecie?przypomnicie sobie czasy WKP?

a przykładów na przenosiny fuzje zmiany nazw siedzib klubów znamy aż nadto

Legia też znalazła się po wykupieniu CWKSu w nieciekawej sytuacji bo wszystko w rękach ma już ITI.

W skrócie:
Obecny Lech
Holding Amica (własciciel) Amiki Sport SA ---->KKS Lech Poznań SA (właściciel jakiś tam, nie wiem kogo macie)

Obecna Wisła:
TS Wisła Kraków ---> ASPN TS Wisła Kraków --> Wisła Kraków SA (właściciel TF Kable)
Ostatnio edytowane przez PvD : 26.01.2009 o godz. 09:38.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
Nergal
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 26.01.2009, 10:36

Komu Ty kibicujesz? Amice Wronki w Poznaniu? Czy Lechowi?
A przepraszam czy to jest kwestia osobistego wyboru czy jednak trzymania się rzeczywistości?

Wstydzisz się Lecha? Twój problem, przynajmniej znalazłeś sobie forum klubu, którego historia może przypadnie Tobie do gustu skoro Lecha Ci się nie podoba.
Ale o której historii Lecha mówimy? Bo historia obecnego Lecha to "fryzjer" za którą "Lech" już dawno by beknął gdyby nie fakt że w latach 90-tych korupcja nie była przestępstwem.

Ja Kolejorza kocham, tym mocniej, im więcej czytam o Amice Poznań etc.
Fakt coś w tym jest, że dopiero kiedy człowiek uświadamia sobie że stracił kogoś bliskiego to zaczyna rozumieć jak bardzo go kochał.

Ponawiam pytanie-->w jaki sposób można kupić tradycję i historię tak jak zrobił to obecny "Lech"? I Skoro to jest TEN SAM Lech na którego tata Cie wziął 20 lat temu to po co musiał kupować barwy, tradycje, historię herb i od kogo? Bo nie bardzo ogarniam tę pokrętną logikę...Prawdziwy Lech kupił sobie historie, barwy, tradycję od prawdziwego Lecha tzn. kupił ją sam od siebie. Czy tak?
The Apostasy

Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 26.01.2009, 10:54
I wierz mi, żaden Lechita nie ma szacunku do Wiślaków.
Jutro mijaja 2 tygodnie, a Ty wciaz nie wytlumaczyles tego wpisu.

Koledzy z Poznania Ci podziekuja, bo na tym forum nie bedziemy na sile trzymac nikogo kto nie ma dla nas szacunku.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Stary 26.01.2009, 10:59
Wytłumaczyłem, a że akurat nie Tobie, widocznie nie zasłuzyłeś Nie każdy może dostać pma ode mnie (ten kto dostał może Tobie przekazać)
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 26.01.2009, 11:00
7 kotów, ale co z tego, że nie mają. Mają do tego prawo.

Mnie to osobiscie ani ziębi, ani grzeje- byle by nie bluzgał i nie obrażał.Nie upodabniajmy się, do tych z 2 strony błoń.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 26.01.2009, 11:03
A Wy ciagle swoje. Wejde tu raz na tydzien i zawsze o Lechu/Amice i tak wkółko - nie znudzilo Wam sie ?
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 26.01.2009, 11:17
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
A Wy ciagle swoje. Wejde tu raz na tydzien i zawsze o Lechu/Amice i tak wkółko - nie znudzilo Wam sie ?
Dlaczego miało się znudzić? To ekscytujące jak można w zależności od potrzeb odwracać kota ogonem. Skoczyli sobie do gardeł, a litar czuwa i namierza.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 26.01.2009, 11:19
7 kotów, ale co z tego, że nie mają. Mają do tego prawo.

Mnie to osobiscie ani ziębi, ani grzeje- byle by nie bluzgał i nie obrażał.Nie upodabniajmy się, do tych z 2 strony błoń.
Ja gdy kogos mam w dupie, to nie wlaze mu do domu i nie mowie, ze mam go w dupie.
Z Koziolkami z Poznania byl spokoj przez lata, stan liczebny wynosil ZERO, wygrali jeden mecz i sie we lbach przewrocilo. I namnozylo.
Daleko nam do upodobniania sie, do parchatych. W koncu nie wywalismy calej poznanskiej wycieczki, ani nawet jednego pisanego Cha w De nie dostali.

Studio, na priv to sobie mozesz wysylac zapytania co slychac w Krakowie.
Nie pisales o braku szacunku do mnie czy do osoby ktorej wyslales priv (Proud ?), tylko do ogolu.

Po za tym co za tekst: ten kto dostał może Tobie przekazać. (?)

Mozesz, to Ty mnie ewentualnie przekonac, ze wpis byl glupi i sie zapedziles bo Cie w****il ten, ktoremu odpisywales.

~Gigant,
kto (co) to jest litar ?
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 26.01.2009, 11:28
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
~Gigant,
kto (co) to jest litar ?
litar to ich guru. Wszyscy mają w domu ołtarzyk ze zdjęciem kolesia i modlą się by ich nie wy.......ił na Małysza. Ze zdjęć na pewnym portalu wygląda groźnie,prawie jak pysio parę lat temu na pamiętnych fotkach. Ba nawet racę trzyma w ręce.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 26.01.2009, 11:28

~Gigant,
kto (co) to jest litar ?
litar z tego co mi wiadomo to osoba trzymająca u nich niejako władzę. Główny organizator wyjazdów Lecha. Ostatnio była z nim chyba mała afera w GW ( gdzie wyżalił się kibic z jakiegoś FC Lecha, że nie może kupić sobie biletu do Rotterdamu, a Litar ponoć powiedział mu, żeby 'spier... na Małysza''.)
Do tego można często przeczytać jego posty na ich forum. Ogólnie jest to osoba wg mnie w miarę rozgarnięta (ale jednak czasem chyba przesadza), chcąca trzymać poziom kibicowania w Lechu. No i nie znosi tzw 'januszy'

Jeśli się mylę, to lechici niech mnie poprawią.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.01.2009, 11:31
Ja gdy kogos mam w dupie, to nie wlaze mu do domu i nie mowie, ze mam go w dupie.
Z Koziolkami z Poznania byl spokoj przez lata, stan liczebny wynosil ZERO, wygrali jeden mecz i sie we lbach przewrocilo. I namnozylo.
Dokładnie. Z drugiej strony, takie sezonowe wycieczki to nic nowego. Swego czasu pojawiali się tu kibice Korony, teraz cisza.

7 kotów napisał(a):
~Gigant,
kto (co) to jest litar ?
Też się zastanawiam.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 26.01.2009, 11:45
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie. Z drugiej strony, takie sezonowe wycieczki to nic nowego. Swego czasu pojawiali się tu kibice Korony, teraz cisza.

Też się zastanawiam.
No a myślisz, że legioniści nas szanują? Napewno też nie, tylko są na tyle mądrzy, że o tym nie piszą.
Studio ma swoje postępowanie i pewnie ma ku temu powody.
Nie róbmy z igły widły.

P.S

Mogła by się już zacząć ta liga.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 26.01.2009, 11:45
gigant napisał(a):Wyświetl post
litar to ich guru. Wszyscy mają w domu ołtarzyk ze zdjęciem kolesia i modlą się by ich nie wy.......ił na Małysza. Ze zdjęć na pewnym portalu wygląda groźnie,prawie jak pysio parę lat temu na pamiętnych fotkach. Ba nawet racę trzyma w ręce.

Czyli Litar to fajny gosc!

PS. Teraz w.......enie na Malysza musi bolec. Wszak skoki coraz mniej popularne :(
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Stary 26.01.2009, 12:14
gigant napisał(a):Wyświetl post
odwracać kota ogonem
Widzisz 7 kotów, każdy Cie odwraca ;-) A tak na poważnie to Ci Pablo mądrze odpowiedział, brak szacunku to nie to samo co nazywanie kogos "tępym chu**m" jak to Kapitan Bomba mawia ;-) Nie mam zamiaru Cię przekonywać do czegoś, nie mam takich chęci, nie sądzę, że będę miał lepszy dzień jak Ciebie przekonam

@ToTylkoJa dobrze prawi, Litar to porządna osoba, której naprawde należy się szacunek za ogarnianie tego wszystkiego u Nas, gdyby nie on, wyjazdy nie wyglądałyby tak jak wyglądają.

A co do ligi:

Cracovia - Piast Gliwice 28 lutego, 14:45
Polonia Warszawa - Legia Warszawa 27 lutego, 20:00
GKS Bełchatów - Lech Poznań 1 marca, 17:00
Jagiellonia Białystok - Arka Gdynia 28 lutego, 19:15
Odra Wodzisław Śląski - Łódzki KS 1 marca, 16:45
Ruch Chorzów - Górnik Zabrze 28 lutego, 16:00
na Stadionie Śląskim
Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław 28 lutego, 17:00
Polonia Bytom - Wisła Kraków 27 lutego, 17:45

Ciekawe co z derbami w stolicy, Polonia nadal przy Konwiktorskiej będzie grała?
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 26.01.2009, 12:25
... nie sądzę, że będę miał lepszy dzień jak Ciebie przekonam

A ja sadze, bo widze, ze lubisz tu skrobac.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 26.01.2009, 12:48
Ciekawe co z derbami w stolicy, Polonia nadal przy Konwiktorskiej będzie grała?
Jakie derby stolicy? Warszawa - Grodzisk to derby?

Studio o co chodzi z brakiem szacunku do nas? Jak na moje oko to mylą ci sie 2 pojęcia, szacunek i nienawiść. Myśle, że kibicom Wisły szacunek sie należy, a to, że ktoś nas nie lubi to już inna sprawa.
Ostatnio edytowane przez Kamson : 26.01.2009 o godz. 12:50.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 26.01.2009, 12:49
studio
Jeśli kogoś NIE SZANUJĘ , i jakby nie było mówię mu to w oczy to już z nim więcej nie rozmawiam.
Wypadałoby żebyś TO odszczekał lub jakoś " dyplomatycznie " się z tego wycofał , bo jeśli pozostajesz przy swoim , to co Ty robisz na Wiślackim forum?

Kieruję to pytanie bardziej do szanownych moderatorów niż do ciebie
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Stary 26.01.2009, 13:06
Nie szanuję Was za pewne akcję pozasportowe, że tak ujmę a o których się tutaj (i wszędzie) nie rozmawia i bardzo dobrze. Przypomnijcie sobie czemu Legia nie chciała do Was jeździć. Piłkarsko czy czysto-kibicowsko mógłbym, ale nie muszę.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 26.01.2009, 13:14
Czyli drogi lechito, Cracovii też nie szanujesz?
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 26.01.2009, 13:19
Nie szanuję Was za pewne akcję pozasportowe, że tak ujmę a o których się tutaj (i wszędzie) nie rozmawia i bardzo dobrze. Przypomnijcie sobie czemu Legia nie chciała do Was jeździć. Piłkarsko czy czysto-kibicowsko mógłbym, ale nie muszę.
te panie uczciwy ,a kto wywiesił nasze skradzione flagi ?

a o pasach napisał kolega wcześniej
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.01.2009, 13:21
No a myślisz, że legioniści nas szanują? Napewno też nie, tylko są na tyle mądrzy, że o tym nie piszą.
Studio ma swoje postępowanie i pewnie ma ku temu powody.
Nie róbmy z igły widły.
To zależy, co rozumiesz przez "szacunek".

Myślę, że z forumowymi legionistami nie jest tak źle, goście są wystarczająco dojrzali, że chyba nie muszą się obnosić ze swoją odmiennością.

Teraz Amica ma dobrą rundę i mamy najazd chorągiewek(wystarczy spojrzeć na daty rejestracji niektórych z nich), które przyszły nas ewangelizować i wprowadzać tutaj cywilizację białego człowieka, na zasadzie "nie szanujemy was, jesteście ciemiężyciel narodu wybranego i w ogóle, ale fajnie tutaj z wami pogadać".
Trochę to śmieszy, ale co kto lubi. Mnie to nie wzrusza, przeżyliśmy kibiców Beitaru, przeżyjemy i pyry. Jak dobrze pójdzie, to paru "wirtualnych" od nas się przerzuci i będzie spokój.

Zresztą - poczekamy, zobaczymy, jak 7 będzie chciał, to oszczędzi chłopakowi dylematów moralnych z cyklu "wchodzić na forum tych ..., czy nie".

Kamson napisał(a):
Jakie derby stolicy? Warszawa - Grodzisk to derby?
Wiesz, jedną z cech dystynktywnych naszej piłki jest jej umowność. W Polsce pojęcia takie jak "technika", "wyszkolenie", "napastnik", "pomocnik" czy "obrońca" znaczą zupełnie co innego niż na Świecie. Weźmy takiego Wiśniewskiego, albo Moskałę - u nas takich gości tytułuje się "zawodowymi piłkarzami", a ten drugi ma nawet status Reprezentanta Polski, a w takich Niemczech albo Czechach z uśmiechem kwitowano by ich status amatora. Pomijam też takie przypadki, jak zamarznięta podgrzewana murawa albo zadaszenie z folii(jeden z lepszych numerów Polonii, zanim zniknęła z futbolowej mapy Polski), brak prądu na sztuczne oświetlenie...
Jednym słowem - lepiej nie drążyć, dlaczego czasami klub A to klub B, a gdyby to się okazało wygodniejsze - to jest akurat odwrotnie, gdyż grozi to schizofrenią, a przecież zdrowie najważniejsze

Ostatecznie: skoro Amica - Legia to derby Polski, to czemu Groclin nie miałby rozgrywać derbów z Legią Warszawa?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.01.2009 o godz. 18:24.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Stary 26.01.2009, 13:33
South napisał(a):Wyświetl post
te panie uczciwy ,a kto wywiesił nasze skradzione flagi ?

a o pasach napisał kolega wcześniej
Ja piszę o jednym, Wy odrazu wciskacie drugie. Pytaliście czemu ja WAS szacunkiem nie darzę, nigdzie nie napisałem, że Wy macie mnie czy Lecha darzyć ani czy ja darzę Cracovię tym szacunkiem. Tak trudno zrozumieć słowo pisane co poniektórym?

Wolfy, wystarczy spojrzeć kto rządzi polską piłką aby przekonać się z czym mamy do czynienia
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 26.01.2009, 13:35
no ale to jak
szanujesz pani kolego szanowny swoją zgodę Cracovię, czy nie?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów