The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.01.2009, 21:32
manson777 napisał(a):Wyświetl post
wg. wyborczej Kraków http://www.sport.pl/sport/1,78980,61...a_z_Wisly.html

Baszczyński i Zieńczuk nie dostaną przedłużenia kontraktów. Jeśli ktoś da po 100 tys. ojro za nich, odejdą już teraz jeśli nie latem.
Ciekawe jak będzie z ich motywacją do gry wiosną jeśli zostaną
i co chyba ciekawsze, kto za nich
Pytasz jak z motywacją? Identycznie jak z motywacją Kosowskiego - oni walczą o nowy kontrakt, a u kogo - to już jest kwestia drugorzędna. Jeśli będą grać słabo - sami sobie zaszkodzą. Poza tym premie za wygrane mecze i Mistrzostwo nie są u nas niskie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 13.01.2009, 21:34
wg. wyborczej Kraków http://www.sport.pl/sport/1,78980,61...a_z_Wisly.html

Baszczyński i Zieńczuk nie dostaną przedłużenia kontraktów. Jeśli ktoś da po 100 tys. ojro za nich, odejdą już teraz jeśli nie latem.
Ciekawe jak będzie z ich motywacją do gry wiosną jeśli zostaną
i co chyba ciekawsze, kto za nich
niezły kwiatek na dobranoc jeśli to prawda...
Singlar i Ćwielong ich zastąpią choć obym się mylił. Szczerze mówiąc kompletnie nie wierzę w PĆ. Tak samo moim zdaniem Baszczu to lepszy piłkarz niż niewiele młodszy choć zapewne sporo tańszy w utrzymaniu Singlar.
Zresztą jak Cebanu ma taką świetną wydolność to niech on gra na prawej obronie albo lewym skrzydle. Tu i tu trzeba dużo ganiać więc akurat się nada
Ostatnio edytowane przez arti : 13.01.2009 o godz. 21:37.
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.01.2009, 21:41
Kolejny dobry ruch ze strony Wisły. Takie jest życie, Wisła potrzebuje zawodników dla których MP, PUEFA czy nawet LM są wyzwaniem sportowym, a nie tylko ewentualną premią finansową. Coraz lepiej dzieje się w Wiśle, co pozwala z optymizmem patrzeć w przyszlość.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 13.01.2009, 22:03
Dyskusja dotycząca piłkarzy juz grających w Wiśle - została przeniesiona Tu: http://www.wislakrakow.com/forum/sho...=1627&page=122
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 13.01.2009, 22:37
No jeszcze niech Cantoro sie pozbeda ...

Odpowiedz cytując
Wisła&Lechia
Guest

Stary 13.01.2009, 22:43
Ja jestem za tym aby Żuraw został tak gdzie jest ponieważ
-Jest już stary
-gra już mu nie wychodzi,nie błyszczy w tej greckiej lidze
-Mamy już napastników takich jak Beto,Brożek,Mały,Boguski,Niedzielan,
-Zamiast wydawac kasy na napastnika moglibyśmy sprowadzic jakiegos naprawde dobrego pomocnika lewego bądz środkowego.

Ps: Jak najbardziej szanuje Żurawia ! Jednak gdy wróci zablokuje trochę młodzież !
Ostatnio edytowane przez Wisła&Lechia : 13.01.2009 o godz. 22:53.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 13.01.2009, 22:57
Wisła&Lechia napisał(a):Wyświetl post
-Mamy już napastników takich jak Beto,Brożek,Mały,Boguski,Niedzielan,
Ale jak Brożek będzie pauzował za kartki czy odpukać kontuzję, albo po prostu odejdzie to kto weźmie na siebie ciężar strzelania bramek? Małecki najczęściej gra na prawej pomocy, Beto to niewiadoma, Boguski gra u nas cofniętego napastnika, nie jest typowym snajperem, częściej stara się podać piłkę niż strzelać na bramkę. Niedzielan po kontuzji nie może się odnaleźć i jak tak dalej pójdzie to latem go pożegnamy. Mimo wszystko za napastnikiem trzeba się rozejrzeć, jeżeli trafi się jakaś dobra okazja to wykorzystać. Żuraw powinien być okej.
Odpowiedz cytując
Wisła&Lechia
Guest

Stary 13.01.2009, 23:15
MCX napisał(a):Wyświetl post
Ale jak Brożek będzie pauzował za kartki czy odpukać kontuzję, albo po prostu odejdzie to kto weźmie na siebie ciężar strzelania bramek? Małecki najczęściej gra na prawej pomocy, Beto to niewiadoma, Boguski gra u nas cofniętego napastnika, nie jest typowym snajperem, częściej stara się podać piłkę niż strzelać na bramkę. Niedzielan po kontuzji nie może się odnaleźć i jak tak dalej pójdzie to latem go pożegnamy. Mimo wszystko za napastnikiem trzeba się rozejrzeć, jeżeli trafi się jakaś dobra okazja to wykorzystać. Żuraw powinien być okej.

Niie no wiadomo gdy by Brożek odszedł to trzeba Żurawia albo kogos innego ! Mówię że na dzisiejszą chwile nie jest on nam potrzebny! A tym bardziej że jak już odmładzamy drużynę i sprzedajemy "starszyznę" np:dawidowski ,cantoro, to odmładzajmy a nie sprowadzajmy znowu graczy starych .
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 13.01.2009, 23:16
Johnny B napisał(a):Wyświetl post
http://sport.interia.pl/raport/trans...uszcza,1242529
no trochę to inaczej przedstawia sposób walki o Żurawia
Dobra, następny, który po raz kolejny wklei ten link, albo jakikolwiek dublujący się nie powinien być zdziwiony, jeśli dostanie bana. Jeżeli tak wielką trudność sprawia wam czytanie tematu, do którego coś wrzucacie...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 13.01.2009, 23:55
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Ja nie chce nic mowic, ale jak na razie mamy jedynie wzmocnienia srodka pola i ataku. A gdzie skrzydla? Jeszcze jedno teraz do nas przyszedl tlyko BEto. Gargula od lipca, Zuraw prawdopodobnie tez dopiero od lipca. Ja sie pytam - kto nam ma pomoc w zdobyciu mistrza Polski?

W sumie masz racje.

Jakby tak popatrzec na sucho to nie zrobilismy zadnych kroków aby uzupelnic braki kadrowe i walczyc o Mistrza.Niemowie tu o wirtualnych ruchach trnasferowych smiechu warte typu ten Romeu czy inni.ja sie juz na takie bajeczki medialne nie daje nabierac.
Jeden Beto to stanowczo za mało,w dodatku to taki kot w worku.Niewiadomo co on sobą prezentuje.

Niedlugo oboz w Hiszpanii,a na ten oboz chcac dobrze przygotowac sie z druzyna powinni jechac nowi zawodnicyPrzynajmniej taki byl plan.Bednarz tez mowil ze rozmawiaja z kilkoma zawodnikami ,.....Niestety po raz kolejny nic sie nie dzieje.Gargula dojdzie po sezonie,Zuraw niewiadomo kiedy.
Dalej nie mamy bramkarza,i znajac naszych dzialaczy bedziemy szukac ich jeszcze dlugo.Kuleją skrzydła i tu tez nowych zawodników brak.

Czyli w sumie walczymy o Mistrza starym składem +Beto,.......szanse zawsze sa.;ale jesli stan kadrowy sie nie zmieni ,to zdobycie go bedzie miła niespodzianką niz czyms innym.....
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 13.01.2009 o godz. 23:58.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 14.01.2009, 00:29
Jeśliby popatrzeć na to chłodnym okiem to wychodzi że na chwilę obecną mamy: Ćwielonga i Vargę (po kontuzji).
Beto czeka na certyfikat, Gargamela prawdopodobnie nie będzie, o Żurawiu zapomnijmy, Juhy póki co też nie ma.
Dodatkowo dostajemy informację że mogą odejść: Baszczu i Zieniek (kontrakt nie będzie przedłużony z czego można domniemywać że i motywacja do grania będzie słaba) a prawdopodobnie także Mauro i Wtorek (jeśli znajdą się na nich chętni).
Jeśli JB nie ma w zanadrzu jakichś asów (i to dwóch conajmniej) to ktoś chyba upadł na głowę. Rozumiem przebudowa drużyny (jest to jak najbardzie wskazane) ale odnoszę wrażenie że jeżeli będzie to robione w takim stylu to o mistrzostwie możemy zapomnieć a i obecne miejsce w tabeli może być ciężkie do utrzymania.
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 14.01.2009, 00:39
ciekaw jestem czy w ogole jest jakas alternatywa za Baszcza i Zienia? cos sie dziurawo zrobi na lewej pomocy i prawej obronie. Nie wydaje mi sie zeby Ćwielong był lepszy od Zienia. A te transfery to jak narazie nie bardzo powalają. Zgadzam sie z kolegą z postu wyzej, przebudowa przebudową, ale przy takich ruchach uzupelnia sie druzyne wartosciowymi zawodnikami, albo badzo zdolną mlodziezą gotową na rywalizacje o pierwszy skład...a tu złowroga cisza.

I jeszcze chcialbym powiedziec ze nie podoba mi sie sposob w jaki kontraktuje sie zawodnikow z Brazylii ( Marcelo i teraz Beto) mam wrazenie ze to jest nieczysta gra oparta na usilnym pragnieniu ucieczki tych zawodnikow do Europy. Gdyby wszystko bylo ok, to nie byloby takich skurczy, ze koles musi wracac do kraju i prostować jakies tam haczyki w umowie..
What's new?

Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 14.01.2009, 00:41
tsw.com.pl twierdzi że niestety Juszczyk zostaje na rok w Wiśle
Pawełek Juszczyk i Kazimierski
strach się bać

fragment wywiadu z Juszczykiem Z tego, co jest mi wiadomo, to w chwili, kiedy podpiszę z Wisłą umowę, klub nie będzie się starał zatrudnić nowego piłkarza na tę pozycję. Zostanie kadra bramkarska taka jak do tej pory. Nie sądzę, aby Wisła chciała utrzymywać czterech bramkarzy na kontraktach, mogłoby to również doprowadzić do powstania niezdrowej rywalizacji między nami.

ze strony: http://wisla.premiumliga.pl/10472

no comments
bo szkoda słów
Ostatnio edytowane przez manson777 : 14.01.2009 o godz. 00:49.
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio.
Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios.
Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...]

Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 14.01.2009, 01:18
Ja rozumiem idee odmładzania składu i jest ona jak najbardzije słuszna ale jak wyżej wspomniano żeby doszło do takiego odmłodzenia trzeba starych piłkarzy zastępować młodymi ale już coś umiejącymi, a u nas media piszą (mam nadzieje że to w większości spekulacje medialne) że oddajemy połowe naszych czołowych piłakrzy z wyjściowej 11 za darmo, a nie widać żeby ktoś miał ich zastąpić. JA nie wiem co niektórym przeszkadza Baszczu, czy Zieniu w Wiśle. Zarabiać niesamowitych pieniędzy nie zarabiaja, a na ich miejsce nie ma i tak nikogo lepszego do gry. I teksty o blokowaniu miejsca są śmieszne bo skoro obydwaj są podobno tacy słabi(wedłóg większości z was) to młodzi nie będą mieli najmniejszego kłopotu z ich "wygryzieniem" Tylko ze tych młodych nie widać.

Zastanówcie sie czy chcecie żeby Wisłą miała szeroką kadrę czy 6-7 piłkarzy do grania a reszta młoda ekstraklasa. Ciekawe które miejsce w tabeli byśmy wywalczyli.
Baszczu powinnien u nas zostać na jeszcze 2-3 lata, ale powinien mieć właśnie takiego młodego utalentowanego gracza w konkurencji, a tak niedługo niebędzie ani tego ani tego.
Co innego z lewą pomocą. Poza Zieniem który z pewnością powinien zostać powinniśmy tam coraz częściej ustawiać Piotrka Brożka bo to jego najlepsza pozycja zresztą świetnie wtedy wspomaga brata, a jest jeszcze Ćwielong. Zieniu jak bedzie w formie będzie grał i napewno da wtedy bardzo dużo Wisełce.

Jedynie z kim można by teraz rozwiązywać umowę to z Cantoro, zawiodłem się na nim strasznie w ostatnim roku. Na jesieni zaraz po przyjściu Maćka wyglądał i grał dobrze i już myślałem że znowu zacznie zwyżkować formą, niestety leń wzioł w nim górę i już raczej nic specjalnie u nas nie pokaże. Jeśli ma przyjść Guła i wrócił Varga, myśle że jego strata nie uszczupli bardzo naszej kadry, a ulga finansowa jednak bedzie bez jego kontraktu. Niedzielan ma czas do końca sezonu i myślę że sam będzie chciał odejść jak mu sie nie powiedzie.

Uważam że Wiśle najbardziej przydał by sie jakiś dobry młody ofensywnie grający skrajny obrońca i rasowy napastnik do duetu z Brożkiem. Jestem jak najbardziej za Maćkiem Żurawskim. nie rozumiem jak niektórzy z was mogą nie chcieć go z powrotem u nas w klubie. Jak odchodził był dla nas żywą legendą i każdy chciałby żeby jeszcze kiedyś wrócił do nas i pograł z Białą Gwiazdą na piersi, ja to pamiętam i Maciek dalej jest moim idolem i bohaterem klubu. Choćby z tego powodu należy mu sie miejsce w składzie Wisełki, a co do jego formy to boję się tylko o to by nie wpędził Brozia w kompleksy swoją grą. Negatywnym aspektem takiego powrotu byłoby pewne odejście Brożka w lecie, ale chyba będę musiał się z tym w końcu pogodzić, a szkoda. Taki duet jak Żuraw-Brozio na lata mógłby być postrachem nie tylko ligi ale i pucharów europejskich.

Prawy obrońca Guła Żuraw i do lata mamy kadrę w porządku - no i oczywiście bramkarz klasy przynajmniej porównywalnej z Pawełkiem (który nie jest naprawdę złym bramkarzem!!). W lato natomiast koniecznie trzeba będzie sprowadzić defensywnego pomocnika który na lata wzmocniłby Wisłę tak jak Sobolewski kiedyś.

edit: No to Bednarz pojechał naprawdę. Chce Żurawia (który prędzej czy później i tak by był nasz - 0,5 roku poczekalibyśmy bez większych problemów) kosztem znacznego osłabienia 2 pozycji. Jeśli ta wymiana dojdzie do skutku to jedną dziurę załatamy robiąc dwie kolejne. Mam nadzieje że Grecy odrzucą tą propozycje a Baszczu i Zieniu przedłużą umowy.
Powód: TO NIE JEST TEMAT DO ZGŁASZANIA WŁASNYCH PROPOZYCJI.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.01.2009 o godz. 02:22.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 14.01.2009, 02:20
buczo1985 napisał(a):Wyświetl post
I jeszcze chcialbym powiedziec ze nie podoba mi sie sposob w jaki kontraktuje sie zawodnikow z Brazylii ( Marcelo i teraz Beto) mam wrazenie ze to jest nieczysta gra oparta na usilnym pragnieniu ucieczki tych zawodnikow do Europy. Gdyby wszystko bylo ok, to nie byloby takich skurczy, ze koles musi wracac do kraju i prostować jakies tam haczyki w umowie..
Ja rozumiem, że twórczość własna jest obecnie w modzie i każdy "szanujący się" portal ma jakieś informacje z anonimowego źródła, ale radziłbym mimo wszystko nie brać z nich przykładu. Beto pojechał do Brazylii załatwić pozwolenie na pracę w Polsce(co jest normalną praktyką i robili to wszyscy sprowadzani przez nas zagraniczni zawodnicy), a nie mógł tego zrobić PRZED podpisaniem kontraktu. Naucz się czytać ze zrozumieniem to, co komentujesz.
Zresztą, nawet gdyby były jakieś "skurcze", to sam Beto nie miałby tam po co jechać, bo takie sprawy załatwiają prawnicy i menedżerowie.

Skoro Brazylijska Federacja przyznała nam rację w sprawie Marcelo i(według Bednarza)Beto, to nie mam pojęcia gdzie ty doszukujesz się jakichkolwiek niejasnych zachowań ze strony naszego klubu? Myślisz, że w razie jakiejkolwiek rozbieżności po czyjej stanęliby stronie? Przypomnij sobie nasze rozstanie z Dolhą, a Legii z Outarrą(chyba tak się to pisze) - nie można jednostronnie przedłużać kontraktów, czy Ci się to podoba, czy nie.

Na koniec - nikt normalny nie będzie płacił za zawodnika, którego może mieć za darmo. Każde inne zachowanie można by rozpatrywać pod kątem działania na szkodę spółki, a na to są odpowiednie paragrafy. To, czy takie działanie się jakiemuś userowi z forum TWSD podoba nikogo raczej nie wzrusza, zwłaszcza, że jest to najprawdopodobniej zwykłe szukanie przysłowiowej dziury w całym po to, żeby jeszcze trochę Bednarzowi dokopać. Co zresztą jest samo w sobie głupie, bo nawet jeśli się rozpłaczecie i zasypiecie to forum żalami po utraconym mistrzostwie, to pieniędzy w kasie klubu od tego nie przybędzie. Dlaczego tak jest było już wyjaśniane - mamy bardzo ograniczone wpływy z biletów, będą jeszcze mniejsze, a do wszystkiego tego dojdą koszty wynajmu obcego stadionu. To, czy Cupiał powinien zainwestować więcej pieniędzy w klub, to już inna sprawa i nie na ten temat.

Teraz z innej beczki - pisanie, że nic nie wiadomo o ewentualnych wzmocnieniach na wakatujące pozycje jest skrajnie głupie wziąwszy pod uwagę fakt, że rozgłos wokół transferu zawsze szkodzi. Czy będą sprowadzeni zawodnicy na nie nie wiem, ale brak doniesień prasowych może oznaczać cokolwiek. Zaklepanie transferów jest trudne, gdy się ma ustalony pułap transferowy na zero euro - o graczy z kartą na ręku nie tylko my zabiegamy, jest to najkorzystniejszy finansowo sposób na uzupełnienie składu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.01.2009 o godz. 03:02.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 14.01.2009, 09:05
fragment wywiadu z Juszczykiem [I]Z tego, co jest mi wiadomo, to w chwili, kiedy podpiszę z Wisłą umowę, klub nie będzie się starał zatrudnić nowego piłkarza na tę pozycję. Zostanie kadra bramkarska taka jak do tej pory. Nie sądzę, aby Wisła chciała utrzymywać czterech bramkarzy na kontraktach, mogłoby to również doprowadzić do powstania niezdrowej rywalizacji między nami.
Fakt, mogło by to doprowadzić do powstania rywalizacji. Czy niezdrowej - o tym niech powie Pawełek, który mając za plecami rywalizującego z nim Dolhę osiągnął jak dotychczas szczyt swojej formy (niestety, to było prawie 2 lata temu).

Obecnie rywalizacja jest właśnie niezdrowa, bo praktycznie jej nie ma. Pawełek to nr 1, Juha - 2, Cebanu -3. Ja jestem zdania, że Pawełek to przyzwoity bramkarz, ale gdy gra pod presją i ma silnego konkurenta. W sytuacji braku takiej konkurencji grozi mu cabajofilia.

Uważam, że Cebanu i Juszczyk są na Wisłę za słabi. Za słaby jest również trener bramkarzy, który z 2 (ponoć) zdolnych młodych nie potrafił zrobić przynajmniej jednego solidnego golkipera. Niestety, trener bramkarzy jest w pakiecie ze Skorżą...
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
palon
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 14.01.2009, 09:19
Co do Juszczyka sie nie wypowiadam ale Cebanu jak dla mnie out. Chlopak, który się znalazł w Wiśle "po układach", bez wiekszego talentu i bez rokowań na przyszlość.
"Przyjazn jest wszystkim. Przyjazn to cos wiecej niz talent. Wiecej niz wladza. Prawie sie rowna rodzinie. Nigdy o tym nie zapominaj."
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 14.01.2009, 09:40
Przecież to się nadaje do śmiechu warte
http://sport.onet.pl/0,1248699,1896771,wiadomosc.html
Zważając na to, że Żurawskiemu kończy się kontrakt w lecie to albo dziennikarze są idiotami albo działacze Larisy udają Greka i też są idiotami.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 14.01.2009, 09:45
tsw.com.pl twierdzi że niestety Juszczyk zostaje na rok w Wiśle
Pawełek Juszczyk i Kazimierski
strach się bać

fragment wywiadu z Juszczykiem Z tego, co jest mi wiadomo, to w chwili, kiedy podpiszę z Wisłą umowę, klub nie będzie się starał zatrudnić nowego piłkarza na tę pozycję. Zostanie kadra bramkarska taka jak do tej pory. Nie sądzę, aby Wisła chciała utrzymywać czterech bramkarzy na kontraktach, mogłoby to również doprowadzić do powstania niezdrowej rywalizacji między nami.

ze strony: http://wisla.premiumliga.pl/10472

no comments
bo szkoda słów
No to już mamy odpowiedź czy będzie Silanpaa czy też nie.
Teraz proforma testy jakichś ogórów, a nuż trafi się ktoś dobry i zgodzi się na grę za czapkę gruszek to wtedy może... Ale szansa na to niemalże jak na "6" w lotto.
Wygląda na to, że my już swoje transfery w tym okienku mamy zrealizowane.
ŁG pewnie latem - w ostatniej PN napisali, że po przyjściu Ulatowskiego wział się do ostrej roboty w GKS i nie rwie się od już do Wisły.
Cóż - asystent selekcjonera... może wkręcić ŁG do albo bliziutko pierwszej "11" albo zrobić mocno pod górkę.
Trzeba być grzecznym...
Odpowiedz cytując
zmięty
Member

Stary 14.01.2009, 10:47
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Przecież to się nadaje do śmiechu warte
http://sport.onet.pl/0,1248699,1896771,wiadomosc.html
Zważając na to, że Żurawskiemu kończy się kontrakt w lecie to albo dziennikarze są idiotami albo działacze Larisy udają Greka i też są idiotami.
Jego kontrakt nie kończy się w czerwcu - przynajmniej według Greków. Uważają, że kontrakt jest ważny jeszcze przez 1,5 roku. A jeśliby chciał odejść w lipcu, nowy klub musi za niego zapłacić kwotę ustaloną w umowie (ok 100 tys. euro).
Odpowiedz cytując
Cichy
Senior Member

Stary 14.01.2009, 10:52
zmięty napisał(a):Wyświetl post
Jego kontrakt nie kończy się w czerwcu - przynajmniej według Greków. Uważają, że kontrakt jest ważny jeszcze przez 1,5 roku. A jeśliby chciał odejść w lipcu, nowy klub musi za niego zapłacić kwotę ustaloną w umowie (ok 100 tys. euro).
I coś w tym może być, bo skoro od czerwca będzie wolnym zawodnikiem, to czemu nie dogadujemy się z nim w kwestii samego kontraktu już teraz (jak w przypadku Garguły)? Przecież z tego co widać mocno nam na nim zależy. Z resztą Bednarz powiedział, że jeśli nie uda się go ściągnąć w zimie to będziemy się starać zrobić to w lecie. Skoro byłby wolnym zawodnikiem i w dodatku sam wyraża chęć powrotu pod Wawel to czego miałyby się tyczyc owe starania?
Ostatnio edytowane przez Cichy : 14.01.2009 o godz. 10:55.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.01.2009, 10:54
Ostrowski ze Śląska którym niedawno interesowała sie Wisła już prawie w Legii.

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,98810,t...wiadomosc.html

za Baszcza Wisła chce 100 tyś Euro.Marcin znalazł sobie już klub zagranicą ale On podobnie jak Wisła ściaga tylko graczy za darmo wiec jest problem

http://www.futbol.pl/index_2501.php?...ceda5987ce3b77
Ostatnio edytowane przez AYALA : 14.01.2009 o godz. 10:59.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.01.2009, 11:11
AYALA napisał(a):Wyświetl post
za Baszcza Wisła chce 100 tyś Euro.Marcin znalazł sobie już klub zagranicą ale On podobnie jak Wisła ściaga tylko graczy za darmo wiec jest problem

jaki problem?
Jak Baszczowi zależy na tym, żeby się przenieść i dogadał się z nowym klubem w sprawach kontraktowych to sam wyłozy Wiśle te 100tys euro (jak to inny piłkarz kiedyś dopłacał). Odbije sobie...
Z drugiej strony skoro Wisła takiego Kosę puściła bez odstępnego...
w każdym razie: Baszczu mam nadzieję, że "lekcje angelskiego" u Dana teraz ci się przydadzą...
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
ultr4
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 14.01.2009, 11:40
FraMat napisał(a):Wyświetl post
jaki problem?
Jak Baszczowi zależy na tym, żeby się przenieść i dogadał się z nowym klubem w sprawach kontraktowych to sam wyłozy Wiśle te 100tys euro (jak to inny piłkarz kiedyś dopłacał). Odbije sobie...

Taa już to widzę Klub, który nie jest w stanie wyłożyc 100 tys. euro za Baszcza, zaoferuje mu bajeczny kontrakt umożliwiający spłatę tej kwoty...
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 14.01.2009, 12:04
arti napisał(a):Wyświetl post
No to już mamy odpowiedź czy będzie Silanpaa czy też nie.
Teraz proforma testy jakichś ogórów, a nuż trafi się ktoś dobry i zgodzi się na grę za czapkę gruszek to wtedy może... Ale szansa na to niemalże jak na "6" w lotto.
Wygląda na to, że my już swoje transfery w tym okienku mamy zrealizowane.
ŁG pewnie latem - w ostatniej PN napisali, że po przyjściu Ulatowskiego wział się do ostrej roboty w GKS i nie rwie się od już do Wisły.
Cóż - asystent selekcjonera... może wkręcić ŁG do albo bliziutko pierwszej "11" albo zrobić mocno pod górkę.
Trzeba być grzecznym...
pn znana jest z tego że pisze często głupoty
co do tego czy pan Ulatowski jest nadal asystentem pana B. ... to myślę ze wątpię...
dostał kopa i tyle
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Stary 14.01.2009, 12:16

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,98810,t...wiadomosc.html

Ostry nie spałnia kryteriów do gry w Wiśle. Ciekawy grajek, ale nie ma też się kim emocjonować.

A Baszczu niech sobie kopie w tej Nikozji.
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 14.01.2009, 12:42
FraMat napisał(a):Wyświetl post
jaki problem?
Z drugiej strony skoro Wisła takiego Kosę puściła bez odstępnego...
w każdym razie: Baszczu mam nadzieję, że "lekcje angelskiego" u Dana teraz ci się przydadzą...
Wisła za kosę dostała 200 tysięcy euro
Odpowiedz cytując
Mrsnh
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 14.01.2009, 13:03
niby kiedy Wisła interesowala sie tym gosciem?
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 14.01.2009, 13:14
<Crasch> napisał(a):Wyświetl post
Wisła za kosę dostała 200 tysięcy euro
Jakie źródło? Według wszystkich dostępnych informacji, umowa z Kosowskim została rozwiązana, a Wisła nie tylko straciła piłkarza na pół roku za 7 tys. PLN, ale i nic nie dostała (bo niby jakim prawem).
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 14.01.2009, 13:52
Mrsnh napisał(a):Wyświetl post
niby kiedy Wisła interesowala sie tym gosciem?
Być może napisał o tym Przegląd Sportowy, a to w końcu niezwykle wiarygodne źródło.Oznacza to, że prawie przegraliśmy rywalizację o tego zawodnika.
Zaraz Bednarz zadzwoni do Trzeciaka i powie ze smutkiem, że Legia zdobędzie mistrza Polski.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów