The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.01.2009, 23:26
O fajnie Fajnie móc zobaczyć zaraz przed położeniem się spać takiego miłego newsa. Bardzo jestem zadowolony i czekam na więcej!

No i drugi news bardzo dobry http://www.wisla.krakow.pl/art.php?id=&news_id=5061 jeden garb z pleców mniej. Jeszcze TYLKO Dawidowski, Niedzielan, Varga ... (tak na teraz )
Ostatnio edytowane przez Aro1234 : 08.01.2009 o godz. 23:28.
Odpowiedz cytując
ktos21krkr
Junior Member

Od: 10.2006

Stary 08.01.2009, 23:32
Beto oficjalnie w Wiśle!

Więcej na www.wisla.premiumliga.pl
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 08.01.2009, 23:37
A ja właśnie mam nadzieję, że z Vargą nie będzie jak z Barreto - rozwiązać kontrakt na zasadzie 'bo tak', a trzymać np. Cantoro.
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.01.2009, 23:47
Ewentualny bramkarz do testów to Velimir Zdravkovic.
http://www.polskatimes.pl/sport/7671...cnia,id,t.html
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 08.01.2009, 23:49
dzieje się, dzieje.. i to pozytywnie, co na pewno cieszy.
dopiero się okno zaczęło, a mamy już Beto i Gargułe. teraz najważniejsze cele, to załatwienie Guły już teraz i poszukiwania bramkarza i skrzydłowego. jest dobrze, nareszcie może nie prześpimy transferów.
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 08.01.2009, 23:57
pio napisał(a):Wyświetl post
Porównanie na wyrost i nietrafione.
Ajax sam wypuszcza na rynek młodych zdolnych ze swojej szkółki, których sprzedaje za duże pieniądze. My natomiast zaczynamy bazować na szkółkach południowoamerykańskich, co o tyle jest gorsze, że nie monitorujemy na bieżąco rozwoju, czy też braku potencjalnych zawodników do pierwszego składu.
Nie do końca, jakby sie glebiej zajrzalo to prawda troche inna. Ajax ma swietnych skautów, ktorzy wylapuja najlepszych mlodych w calym kraju, ale to nie jest taka ze goscie trenuja tam od kad mieli 9-10 lat, tylko skupuja 13-15 latków to jest różnica, choc oczywiscie dalej sie u nich rozwijaja, ale latwiej radzic sobie ze swietnie wyszkolonym talentem niz szkolic talent. To o czym Ty mowisz najlepsze ma Barcelona, tam Xavi Puyol Iniesta Messi Bojan i jeszcze paru innych zaczynalo kiedy mieli 10 lat.

Jesli chodzi o Beto, czas pokaze, a w zasadzie cyfre przy statystyce gole.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 09.01.2009, 00:24
http://krakow.naszemiasto.pl/sport/944990.html

Tu z kolei piszą, że kontrakt z Beto to 0,5 roku z opcją przedłużenia na 3.
Ale najbardziej zaskoczyło mnie to, że Bednarz potwierdził rozmowy z Żurawskim.
Wcześniej dementował zainteresowanie, prawda?
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 09.01.2009, 00:32
No to jak w w końcu z tym kontraktem,bo w takim przypadku rozbieznosc jest dosyc spora.

Ja jednak asekuracyjnie wole 0,5 +3 na wypadek jakby byl kolejnym przeciętniakiem z płyt DVD.(+ fakt 3 albo nawet 4 kluby w 2008 ()i gdzies zaslyszana opinia ze to chodzaca dwunozna kontuzja)

W kazdym razie bedzie ciekawie.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 09.01.2009 o godz. 00:35.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 09.01.2009, 00:33
Czyli jak rozumiem z kontraktem Beto stanęło w końcu na tym że jest na pół roku z opcją przedłużenia na trzy. To chyba nie najgorszy układ. Ciekawe ile wynosi klauzula odstępnego.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Stary 09.01.2009, 00:43
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Czyli jak rozumiem z kontraktem Beto stanęło w końcu na tym że jest na pół roku z opcją przedłużenia na trzy. To chyba nie najgorszy układ. Ciekawe ile wynosi klauzula odstępnego.
Gazeta Krakowska podaje taką informację.
Na oficjalnej stronie Wisły jest napisane, że kontrakt obowiązuje po prostu 3,5 roku.
Logika podpowiada, że jest tak jak jest podane na oficjalnym serwisie, chociaż może wkradła się jakaś nieścisłość.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 09.01.2009, 00:47
Swietnie, na testy przyjedzie serbski bramkarz z ligi Indonezyjskiej

Ja nie moge zrozumiec dlaczego w Wisle nie docenia sie i nie rozumie jak wazna w pilce jest pozycja bramkarza, ze nie mozna na niej oszczedzac. Bo pomocnik, napastnik popelnia blad i nic on nie kosztuje, a postawa bramkarza ma realny wplyw na wynik meczu. Cala druzyna sie nameczy, a slaby bramkarz wszystko przekresli. Dlatego tu powinien byc wybor najlepszy na jaki stac klub - nie mozna oszczedzac. Niestety u nas patrza na ta pozycje przez palce, dziwne i niezrozumiale to dla mnie podejscie...
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 09.01.2009, 00:55
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Za szybko. 12 000 euro na rękę. Podatek odprowadza klub. Poza tym kurs nie ma nic do rzeczy, to raczej problem klubu, bo zawodnik ma dostać tyle ile ma wpisane w kontrakcie, a bolączką Wisły jest to po jakiej cenie kupujemy euro. Choć pewnie jakoś zabezpieczamy się na wypadek znacznych różnic kursowych.
Marszałku,
Jeśli za szybko dla Ciebie to przepraszam. W takim jeszcze raz wolniej: kosztem klubu jest pensja brutto. W przypadku gdyby pracownik miał dostać 12k EUR na ręke (netto) oznacza to że klub musi zapłacić miesiecznie około 22k EUR (12k EUR pensji netto dla piłkarza i około 10k EUR na PIT i ubezpieczenia płacone do ZUS i urzędu skarbowego). Zatem w takim wypadku roczny kontrakt (koszt klubu) wynosiłby koło 260k EUR.
Jeśli chodzi o kurs walutowy to będzie on miał znaczenie dla klubu w zależności od tego w jakiej walucie określi się kwotę kontraktu. Można to zrobić w PLN (i z tego co się orientuję to taka jest obecnie tendencja w przypadku kontraktów piłkarskich) w EUR albo w innej dowolnie wybranej walucie. W tym wypadku klub będzie ponosić tzw ryzykow kursowe (ryzyko że PLN osłabi się w stosunku do waluty kontraktu). Szczerze powiedziawszy to wydaje mi się że w przypadku Brazylijczyków największy sens miałoby podpisanie kontraktu bądź to w ichnich realach (tak to się chyba nazywa) albo w USD (w ich rejonie ta waluta jest znacznie bardziej popularna niż EUR)
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 09.01.2009 o godz. 01:15.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 09.01.2009, 00:56
nesta napisał(a):Wyświetl post

Ja nie moge zrozumiec dlaczego w Wisle nie docenia sie i nie rozumie jak wazna w pilce jest pozycja bramkarza, ze nie mozna na niej oszczedzac. Bo pomocnik, napastnik popelnia blad i nic on nie kosztuje, a postawa bramkarza ma realny wplyw na wynik meczu. Cala druzyna sie nameczy, a slaby bramkarz wszystko przekresli. Dlatego tu powinien byc wybor najlepszy na jaki stac klub - nie mozna oszczedzac. Niestety u nas patrza na ta pozycje przez palce, dziwne i niezrozumiale to dla mnie podejscie...
a ja przypomnę do znudzenia
Zieńczuk, Cantoro, Baszczyński, Niedzielan, Głowacki
i ich pensje

i nie ma tu nic do rzeczy że sprzedaliśmy Błaszczykowskiego, Dudkę.... ba... Frankowskiego tyle że za tego ostatniego nikt nam nie zapłacił całości ....
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 09.01.2009, 01:17

Nastepny i jak wiekszosc, tylko troche z innej strony. Napastnik czy pomocnik popelni blad i nic nie kosztuje? Czyli mowisz ze jest jakakolwiek roznica miedzy puszczeniem szmaty a nie strzeleniem 'setki'? Dla mnie nie ma, tu i tu ktos bardzo zawala..

Emjot, o ile jeszcze Baszczu ujdzie, mimo ze to dalej jeden z najlepszych prawy obroncow w lidze, to Glowka na tej liscie, ktory o 2 lat mial malo kontuzji i najlepszy Polski stoper, a jeszcze pol roku temu wszyscy pscioczyli czemu to nie wizieto go na EURO, troche slabsza druga czesc tej rundy i trudno, ale to jest zawodnik ktory nam wiele dobrego jeszcze przyniesie, jak przepracuje wiekszosc okresu przeygotowawczego to znow pewnie bedzie w formie, 2-3 mecze i znow sie zacznie chwalenie..
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 09.01.2009, 01:28
nesta- jak wiesz, u nas na wszystkim sie oszczedza tyle ile sie tylko da i trzeba w koncu sie do tego przyzwyczaic.
Byc moze juz wydatek 300-400 tys euro+premia dla menadzera+ kontrakt ,przekracza nasze mozliwosci finansowe, stad poszukiwanie jakis wynalazkow.
Wiadomo ze Wisla sama z siebie nie jest w stanie zarobic na takie transfery jak chocby w Lechu ,gdzie ciach i bierzemy 3 zawodnikow po kilkaset tysiecy euro+ kontrakty.

Tu jednyna mozliwosc jest taka ze Cupial wyklada kase ekstra i za nia kupujemy - narazie ewidentnie tego nie zrobil i trzymamy sie starego budzetu.

Ja widze ze tu wszystko jest dobrze przemyslane - W czerwcu na bank z listy plac schodzi Dawidowski, pewnie tez Zieniu, byc moze Baszczu.W grudniu najwieksze obciazenie czyli Cantoro - stad kasa na Beto, Gargule, byc moze Zurawia czy kogos innego.

Byc moze wysuplamy jakies 200 czy 300 tys ojro na bramkarza i to bedzie na tyle.Potem czekanie do lata - sprzedaz Brozka(pod warunkiem ze wyjdzie mu wiosna) i bedzie mozna liczyc na 2 grajkow po kilkaset tysiecy ojro.

Tak wiec Twoj poglad ze np na bramkarzu nie mozna oszczedzac jest sluszny, tyle ze nic z tego nie wynika bo zeby nie oszczedzac to trzeba miec co wydawac, a u nas z tym cieniutko
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 09.01.2009 o godz. 01:34.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 09.01.2009, 01:45
Bardzo ciekawe jak potoczy się kariera Beto w Wiśle. Chyba wszyscy życzylibysmy sobie żeby była ona podobna bardziej do kariery Franka niż Dudu. Wszystko wyjdzie w praniu i do momentu kiedy można będzie zobaczyć go w akcji wszystkie rozważania są tylko spekulacjami tym niemniej kilka spraw może budzić niepokój:

1. Chłopak jest nieograny wśród seniorów. Ze statystyk wynika że nie rozegrał żadnego meczu w pierwszej lidze brazylijskiej (gdy np: Marcelo miał ich koło 50). Jak bolesny jest przeskok z piłki juniorskiej do seniorskiej pokazuje przekład naszych juniorków gdzie przebić do pierwszej drużyny udało się ostatnimi czasy chyba tylko Małemu.
2. Różnica między piłką brazylijską a europejską jest całkiem spora. Wspominał o tym chociażby Marcelo. Wydaje mi się że szczególnie ciężko może mieć napastnik przyzwyczajony jednak do zupełnie innego krycia. Tutaj nie ma czasu na fajerwerki a zamiast tego trzeba ostro pracowć łokciami. Tego niestety trzeba się nauczyć.
3. Jak trudno jest wrócić do formy po dłuższej kontuzji pokazuje chociażby przykład Wtorka. Mam nadzieję że Beto poradzi sobie z tym znacznie lepiej.
4. I wreszcie sprawa presji wyniku. Wiadomo jak wygląda sytuacja w tabeli. Konkurencja jest ostra i MS nie może pozwolić sobie w meczach na najmniejsze nawet ryzyko straty punktów. Oznacza to że będzie stawiał prawdopodobnie na najbardziej sprawdzone warianty a ryzyko (czytaj wpuszczanie niedoświadczonego zawodnika) dopuści tylko w sytuacji gdy wynik jest pewny. Oznaczałoby to że o ile Beto nie okaże się być piłkarskim geniuszem (w co wątpie) to w nadchodzącej rundzie przyjdzie mu chyba jednak grać ogony.

Życząc nowemu piłkarzowi sukcesów trzeba chyba sobie jednak jasno powiedzieć że na chwilę obecną stanowi on jednak tylko uzupełnienie składu. Jeśli mielibyśmy mówić o znaczącym wzmocnieniu ataku to moim zdaniem potrzebny byłby jeszcze jeden, powiedzmy że bardziej ograny, napastnik.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 09.01.2009 o godz. 01:50.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 09.01.2009, 01:48
fakt zapomniałem o Dawidowskim
Głowa i Baszczu znaleźli się tam ze względu na
1. wysokość kontraktu i obciążenie jakie generują dla naszego budżetu
2. fakt że praktycznie nie ma szans na nich zarobić..
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.01.2009, 01:58

A kto tu mówi o oszczędzaniu?

Zapewne za bramkarza zapłacimy tyle samo, co za napastnika i rozgrywającego w tym, a bocznego obrońcę i stopera w poprzednim okienku transferowym. Tyle samo, ile wydaliśmy na większość sprowadzonym w ostatnich kilku latach na Reymonta piłkarzy.

Statystycznie rzecz ujmując, planujemy wydać na bramkarza najwięcej ze znanych mi klubów w ostatnich latach. Zazwyczaj zawodnicy ofensywni są najbardziej cenieni, u nas zaś traktowani są pod względem planowanych wydatków transferowych na równi z bramkarzem!

Reasumując nesta - jak zwykle nie masz pojęcia o czym piszesz, robiąc przy tym tylko niepotrzebne zamieszanie. Nasz zarząd doskonale zdaje sobie sprawę, że drużynę zaczyna się budować od bramki i przeznacza na to środki na pewno nie mniejsze od tych, do których nas dotąd przyzwyczaił. Osobiście - w świetle ostatnich spekulacji prasowych odnośnie fińskiego bramkarza - nie jestem pewien, czy nie będą to środki nieproporcjonalnie wysokie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 09.01.2009, 02:30
A Mendziara znowu kusi Krzynówkiem. Trzeba tylko ofertę do Wolfsburga wysłać .

Ciekawe że chłop mówi o wielkich polskich klubach i wymienia Wisłę i Legię. A gdzie pyrki Panie ? Chyba ma coś znowu na pieńku z Franzem.
Odpowiedz cytując
Waldus88
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 09.01.2009, 06:53
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
A Mendziara znowu kusi Krzynówkiem. Trzeba tylko ofertę do Wolfsburga wysłać .
Precz z Krzynowkiem. Niech sobie do Legii idzie. Po co nam kolejny emeryt? Umiejętności to on może i ma, ale tutaj potrzebny jest ktoś młodszy, tym bardziej, że najprawdopodobniej kończy się czas Zieńczuka w Wiśle(mam głęboką nadzieje, że odżyje w następnej rundzie).

Co do bramkarza to chciałbym tylko, żeby była to decyzja przemyślana. Dziwi mnie troche to, że znów szukamy piłkarza z kartą w ręku. Czy Wisła jest naprawde taka biedna!? To bardzo ważna pozycja w zespole, a tu takie szopki. No może się mylę, ale podejrzewam, że z tym Macedończykiem będzie tak samo jak już z wieloma bramkarzami, którzy przyjeżdżają w każdym okienku transferowym na testy.

A, witam Beto w Wiśle, życzę mu jak najlepiej, mam nadzieje, że to dobry transfer
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.01.2009, 07:02
Na lewej stronie będziemy mieli prawdopodobnie Gargułę, więc nie będzie problemu lewego pomocnika. Aczkolwiek zobaczymy jak to Maciek poukłada. Zawsze na boku pomocy może zagrać Boguski, który robi znaczne postępy i moze się okazać że będzie lepszy od Garncarczyka czy innych skrzydłowych w naszej lidze. Wtedy Garguła do środka pójdzie. Bardzo mnie ciekawi jak zaprezentuje się ten Beto. W Brazylii byle kogo nie nazywają odkryciem roku stany Sao Paulo, chyba największego w Brazylii. Więc gość umiejętności musi mieć. Ponadto nie ukrywajmy, w Palmeiras grali w ostatnich latach naprawde niezli napastnicy, jak Alex Mineiro czy Kleber, więc ciężko mu było się przebić. Jeszcze kontuzja.

Myślę że przy Maćku ten chłopak się rozwinie w bardzo dobrego napastnika. Śmiem twierdzić że jest to talent na miarę Brożka. Zresztą widzę tu pewna analogię. Paweł w wieku 17-18 lat, grał świetnie, strzelał gole w kadrach młodzierzowych, a potem długo nie mógł się przebić do pierwszego składu. Zawsze grali czy to Franek, Żuraw, Kuzba czy Dubicki.Też był wysyłany na zaplecze ekstraklasy, aż wreszcie w wieku 23 lat się rozwinął w dobrego napastnika. Mam nadzieję że tak samo będzie z Beto.
Odpowiedz cytując
szczudel
Junior Member

Od: 08.2008

Stary 09.01.2009, 10:38
bardzo dobra wiadomość jezeli chodzi o przyjście Beto coś widzę ,że Bednarz wziął się do roboty. Mam tylko nadzieje ze szybko wejdzie do zespołu, oraz ,że nie będzie to tylko przeciętny zawodnik.
Na filmiku z nim widizałem ze grał w koszulce reprezentacji, do ilu lat występował w niej U-16? U-18?

Jezeli chodzi o kapitana druzyny to na obecną chwilę wybrałbym z SObolewski / Glowacki / Baszczyński.

Jezeli będzie wiadomo cokolwiek o Gargule prosze PISZCIE!
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 09.01.2009, 11:15
czesiu napisał(a):Wyświetl post
Wisła chcąc ugrać coś w Europie potrzebuje grajków ambitnych, charakternych, którzy nie będą wymiękali przed przykładowym Tot. A Żuraw co? Ciepłe kluchy i tyle.
Rozumiem, że każdy potrafi wywalczyć dwa karne w meczu i je wykorzystać, grając na Stadionie Olimpijskim w Rzymie. Że każdy potrafi wziąć się za wykonanie karnego w ostatniej minucie, przy stanie 0-0. Że każdy napastnik potrafi strzelać gole w europejskich pucharach i na poziomie reprezentacyjnym. Typowa ciepła klucha.

Żurawski grał już przeciwko takim zespołom, że żaden przeciwnik mu nie straszny. Jedyne, o co można się obawiać to jego ambicja i motywacja. Ale nawet rozleniwiony, podstarzały Żuraw może spokojnie strzelać kilkanaście goli na sezon w naszej przaśnej lidze. Wystarczy przypomnieć sobie powroty Dembińskiego i Reissa.

My za pół roku pewnie stracimy Brożka. Co to oznacza dla naszej gry ofensywnej, wiadomo. Żurawski jest - mimo zaawansowanego wieku - zawodnikiem o wiele bardziej uniwersalnym od Pawła. Dobrze sprawdza się w grze kombinacyjnej, co wraz z Gargułą może dać bardzo dobre wyniki. Na przyjściu Żurawskiego mogą też skorzystać jego potencjalni partnerzy: Boguski, Beto, Małecki. Nie będzie na nich ciążyć taka presja na zdobywanie goli (vide: przyjście Niedzielana a forma Brożka) a Żuraw z Gargułą mogli by ich obsługiwać prostopadłymi podaniami.

Powtarzam: problemem może być przede wszystkim wysokość i czas trwania kontraktu. Myślę, że na więcej niż dwa lata i to w formie motywacyjnej Żurawski liczyć nie może. Pytanie, czy mu to odpowiada.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Stary 09.01.2009, 11:30
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Jedyne, o co można się obawiać to jego ambicja i motywacja. Ale nawet rozleniwiony, podstarzały Żuraw może spokojnie strzelać kilkanaście goli na sezon w naszej przaśnej lidze. Wystarczy przypomnieć sobie powroty Dembińskiego i Reissa.
To nie powinien być problem, gdyby tak było to przedłużyłby kontrakt z Larissą i wygrzewał się w Grecji, a widocznie zarobił na zachodzie już tyle, że chce jeszcze trochę pograć w Polsce i powalczyć o najwyższe cele jak mistrzostwo i puchary.
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 09.01.2009, 11:39
Ja Go widze we Wisełce jako kapitana, doświadczonego playmakera.

I spokojnie jak tylko zdrowie mu pozwoli( szczerze życzę) to wiele razy krzykniemy :jeeeest , po strzałach Żurawia. Oby, ale najpierw musi tu wrócić.....
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 09.01.2009, 12:23
Obecnie jak najbardziej widziałbym Maćka w naszej kadrze ,oczywiście za jakąś nie wygórowaną gażę.
Jego doświadczenie na pewno przydało by się nie jednemu .
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 09.01.2009, 12:29
Czy mozliwe jest wyciagniecie Krzynowka na podstawie prawa Webstera?
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Stary 09.01.2009, 12:50
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Czy mozliwe jest wyciagniecie Krzynowka na podstawie prawa Webstera?
Raczej nie, bo dawno sam by o to zadbał
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.01.2009, 12:55
gigant napisał(a):Wyświetl post
Raczej nie, bo dawno sam by o to zadbał
Myślę, że w naszym przypadku kwestią problematyczną byłyby jego zarobki, od których zależy wysokość odszkodowania dla poprzedniego klubu. Mogłoby tego wyjść sporo ponad milion euro. Do tego sam Krzynówek chciałby pewnie wysoki kontrakt, a przecież formy szuka od dawna.
Podejrzewam, że żaden dyrektor sportowy polskiego klubu nie podejmie takiego ryzyka.
Zresztą, gdybyśmy mieli pieniądze, to chyba nie ściągalibyśmy takiego Beto do ataku...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Baracuda
Member

Stary 09.01.2009, 12:59
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że w naszym przypadku kwestią problematyczną byłyby jego zarobki, od których zależy wysokość odszkodowania dla poprzedniego klubu. Mogłoby tego wyjść sporo ponad milion euro. Do tego sam Krzynówek chciałby pewnie wysoki kontrakt, a przecież formy szuka od dawna.
Podejrzewam, że żaden dyrektor sportowy polskiego klubu nie podejmie takiego ryzyka.
Zresztą, gdybyśmy mieli pieniądze, to chyba nie ściągalibyśmy takiego Beto do ataku...
A czy nie jest jeszcze tak, że z tego prawa można korzystać na koniec sezonu
Wasza nienawiść umacnia naszą wiarę.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów